|
|
|
Czy ktoś ma jeszcze aronię potrzebuje ok. 2 kg
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
w tym roku chyba wszędzie tak słabo owocowała,na rynku widzialem kartki z napisami kupie aronie lub pigwę
|
|
|
|
|
Proszę ugotować kompot z aronii , ew kupic sok i sprawdzić jego ph.
Szok! - to tylko 2,3 Zatem jest mordercą. (niektórzy wiedzą o czym mówię) |
|
|
|
|
Bzdury opowiadasz. A jakie niby pH ma chociażby kapusta kiszona lub cytryna, a są prawidziwymi bombami witaminowymi. Tak samo jest dla aronii. Zawiera bardzo dużo witaminy C. Nie wiem skąd wyciągnąłeś wniosek, że im niższe pH to gorsze dla organizmu.
|
|
|
|
|
Aronia to niestety miesiąc temu się skończyła i to na dobre. Nawet jeśli coś zostało na krzaku to obeschło i opadło na ziemię.
|
|
|
|
|
Hej , ta od "bzdur'
Tu http://www.jedzd(...)_cytryna masz te swoja bombe witamninową. Ja chcesz sprawdzic moje słowa - zrób sobie ph moczu , nastepnie pij sok z aronii lub kompot , a nastepnie zrob sobie ponownie ph moczu(odczynniki w skl.akwarys). Przy okazji sprawdzisz swoja 'wiedzę".... Dr Young - jest tylko jedna przyczyna chorób - ZAKWASZENIE ORGANIZMU! |
|
|
|
|
To temat o aronii, a nie o cytrynie więc jeśli chcesz możemy pogadać na pw. Wiedzy swojej nie muszę sprawdzać ani weryfikować. Nie oczekuj od cytryny wartości odżywczych jak z czekolady. Cytryna nigdy nie była i nie będzie pożywieniem, a jedynie naturalnym źródłem witamin, których w Twoim linku jest wystarczająco dużo. Na temat zakwszenia organizmu i jakiegoś tam Younga nie będę dyskutowac bo to tylko jedna z wielu teorii w XXI wieku i każdy musi racjonalnie podejść do swojego odżywiania. Jedno jest pewne cytryna, aronia, kiszona kapusta zawierają niezbędne dla organizmu witaminy, które lepiej dostarczyć w posób naturalny niż sztucznie w tabletkah. Zauważ, że ja nie neguję, że aronia nie ma pH kwasowego, ja tylko Ci uświadamiam, że więcej dobra dla organizmu płynie z witamin, które tam są niż zła wywołanego rzekomo przez niskie pH, którego szkodliwego wpływu na organizm (w rozsądnych ilościach) nikt nie poparł poważnymi badaniami.
Kierujmy się zasadą: co za dużo to niezdrowo. PS. jeśli chcesz zbadać pH w domu wystarczy przygotować wywar z czerwonej kapusty- nie ma lepszego odczynnika na świecie, albo powiedz jakim odczynnikiem to pH badałaś. |
|
|
|
|
a nalewka z aroni tez zakwasi organizm???????
|
|
|
|
|
Mój miernik to Combo ph&ORP waterproof Hanna , cena 175$.
Słyszałas o witaminach , wszystkich witaminach , makro i mikro elementach zawartych w wątróbkach i żółtkach jaj i co najwazniejsze przyswajalnych w 100%? Witaminki w kapuscie , marchewce itd służą do rozrostu tejże roslinki a nie Ciebie. No może cos tam przy okazji... Zreszta to nie darmowa lekcja biochemii Sprawdź jakie ph jest tej nalewki i sie dowiesz- Twoje winno oscylować od 5,5(z rana)-7,5(po południu)- Inaczej b. źle...jak w Czerwonych Gitarach -" Kwaśną minę masz..."- ciągniesz swój cenny organizm ku przepaści |
|
|
|
|
Może lepiej nie wygłaszaj tych darmowych lekcji biochemii już;) Nikt nigdzie nie udowodnił, że substancje o niskim pH są zabójcze dla organimu. Istnieje coś takiego jak zrównoważona dieta czyli wszystkiego po trochu. Zerknij lepiej na listę produktów faktycznie zakwaszających organizm, na pierwszym miejscu są produkty, które z niczym kwaśnym w ogóle się nie kojarzą.
Idąc Twopim tokiem rozumowania czosnek, miód i wszelkie rośliny wykorzystywane w farmacji do produkcji leków to fikcja. Chyba nie ma sensu dłużej dysktuować, bo okrzykiwanie zabójcą soku ze świeżych i pełnych witamin aronii mija się z celem. Chciałabym, aby tacy zabójcy mnie tylko otaczali, a nie palacze, którzy myślą, że mogą dmuchać swoim dymkiem na wszystkich ludzi na przystanku bo przecież nie znajduja się w pomieszczeniu zamkniętym. |
|
|
|
|
Panno przezacna , o dźwięcznym brzmieniu ,powiem ci coś:
lepiej jest nic nie wiedzieć , niż wiedzieć źle. A tak jest w tym przypadku. Wiem , wiem , ostateczne zdanie do ciebie należy bo masz "władzę" , ale wiedzy żadnej. Moderowano przez: sm Rozdwojenie jaźni ?. MILOSC = seanor
Ogon , nerki , wątroba i cały tłuszcz z barana , to Najświętsza rzecz Mojżesza kapłana/Biblia/. |
|
|
|
|
CYTAT Aronia to niestety miesiąc temu się skończyła i to na dobre. Nawet jeśli coś zostało na krzaku to obeschło i opadło na ziemię. 2 tygodnie temu zbierałem jeszcze ładne owoce. Co prawda przez ostatni czas było mało deszczu ale owoce były. |
|
|
|
|
seanor - a żebyś taki zdrowy był !
|
|
|
|
|
Jak na osie...siat roków to jest wyjatkowo dobrze. Polecam słoninkę , jajeczka , goloneczke , podroby.
Zielsko(jabłoko) juz w raju było "be" i do dzis nie ma gorszego produktu zywieniowego. No chyba ze ktos jest zbudowany z...zielska... Pozdro panienko. Dzieki za "wypociny" Natomist tu http://stalo(...)d=763209 ścisła wiedza. Zaprawdę powiadam ci , jesli choc jedna osoba skorzystała z niej to warto było Ogon , nerki , wątroba i cały tłuszcz z barana , to Najświętsza rzecz Mojżesza kapłana/Biblia/. |
|
|
|
|
CYTAT Zielsko(jabłoko) juz w raju było "be" i do dzis nie ma gorszego produktu zywieniowego. No chyba ze ktos jest zbudowany z...zielska... Uuuaaa. Jabłko w raju było złe ? a nie doczytałeś o rajskim ogrodzie Nawet hodowcy Reniferów których dieta dominuje w mięso, wykorzystują treść żołądka jako składnik swojej diety. |
|
|
|
|
Doczytoł żek byk.
Ludzik tak został skonstruowany , a potem powołany do zycia , ze w swojej diecie(pozywieniu) winien spozyc od 50 do 100 gram węglowodanów-cukrów na dobę. Mogą to nawet byc treści zoładków reniferów(trawa-korzonki) , jak niczego innego nie było. ...rajski ogrody....wiekszośc dzis je posiada Widzisz panienko od moderowania - kazdy jest Miłością , ponieważ w ostatecznosci nic poza Nią nie Istnieje. Różnica jednak polega na tym, ze ja o tym wiem , a ty nie (ale i tak Cię lubię) Ogon , nerki , wątroba i cały tłuszcz z barana , to Najświętsza rzecz Mojżesza kapłana/Biblia/. |
|
|
|
|
W tym roku wina z aronni nie robię, za drogi interes
[url=http://strony-internetowe-lublin-www.pl]strony internetowe lublin[/url] |
|
|
|
|
A ja tam znam te dobre właściwości aronii mianowicie obniża ciśnienie we krwi ale przede wszystkim zawiera duże ilości witamin C, B1, B2, B6, E, PP składników mineralnych, antyutleniaczy i mikroelementów.Owoce Aronii mają także działanie odżywcze i antytoksyczne.Spożywanie tego owocu to same plusy: obecność antocyjanów opóźnia proces starzenia, usprawnia przemianę materii i poprawia gospodarkę tłuszczami, uodparnia skórę na szkodliwe działanie słonecznych promieni UV.
Ile ludzi tyle opinii każdy powinien wypróbować na sobie. ja pije sok z aronii i jakoś żyje i mam się bardzo dobrze |
|