|
|
|
Ostrzegam szczególnie ludzi starszych, choć nie tylko- nie jeden człowiek w sile wieku dał się im oszukać. Ostatnio po domach chodzą przedstawiciele Energetycznego Centrum z Radomia i proponują niższe rachunki za prąd. Są bardzo przekonywujące- np. moja znajoma zrozumiała, że są z PGE i każdy musi zmienić umowy. Podpisała umowę (razem z jakimś dodatkowym obligatoryjnym ubezpieczeniem) i zorientowała się dopiero jak wyszedł. Teraz pozostaje jej wysłanie w ciągu 10 dni oświadczenia o odstąpieniu od umowy zawieranej poza lokalem przedsiębiorstwa. Ostrzeżcie swoich bliskich przed nimi- oczywiście faktycznie ceny za prąd wcale nie są niskie, poza tym dodatkowo płąci się to neszczęsne ubezpieczenie. UOKiK nałożył na nich karę 90 tys. zł. za niezgodne z prawem praktyki, ale działają dalej- wpiszcie sobie w wyszukiwarce np."energetyczne centrum umowa".
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Moja babcie 93 letnią tez naciągnęli. Powiedział jej przedstawiciel że jest z PGE i że to tylko zmiana umowy, a dzięki temu będzie płacić mniejsze rachunki. wmówił jej że ulgi dostają wszyscy po 75 roku zycie. Dobrze ze się babcia przyznała i pokazała umowe to zdążyliśmy ją w porę wypowiedzieć...
|
|
|
|
|
Właśnie u mnie był w czwartek młody gówniarz z końską twarzą i wciskał kit że jest z PGE i że ma umowę do podpisania dzięki której nie będę musiała mieć prognozowanych rachunków tylko odczyty. Jak go zrugałam żejest naciągaczem i kłamcą i wcale nie pracuje w PGE to tak się nastroszył że szok. Zrobił się purpurowy i tak się strasznie biedny zdenerwował że ktoś go przejrzał. Tylko głupio zrobił bo kłocił się na klatce shodowej i potem nikt mu nawet drzwi nie otworzył. Głupi gnojek myślał że jak na wierzch teczki (tak żeby był widoczny dla potencjalnego klienta) wsadzi rachunek z PGE to nabierze człowieka. Również pzestrzegam!!!!!
|
|
|
|
|
Irkuck kwestia czy się opłaca bo doliczają 5 złotych za odczyt rzeczywisty.
Jak płącisz 200 zł za 2 mce i masz zapłącić 5 złotych za to że zapłącisz 195 to średni biznes |
|
|
|
|
Moja mama niestety też podpisała ferelną umowę.
Dziewczyna przedstawiła się jako wysłannik z PGE. Byłam akurat u rodziców w domu, ale za późno zaczęłam przysłuchiwać się rozmowie z rzekomą Panią z PGE i doszło do podpisania umowy. Pod sam koniec spotkania powiedziałam przedstawiciele, że to jakiś przekręt i zaczęła się tłumaczyć, przedstawiać numer identyfikatora, bla bla bla..., nie chciało mi się jej słuchać i powiedziałam, żeby mi tylko udzieliła odpowiedzi na pytanie, czy można rozwiązać umowę. Wtedy dopiero poinformowała, że w dokumentach jest wzór odstąpienia od umowy i wyszła. Po pół godzinie byłyśmy z mamą na poczcie wysłać wypowiedzenie do Energetycznego Centrum, poleconym za potwierdzeniem odbioru. I tu zaczął się kolejny problem, bo wysłałyśmy na adres warszawski, na który kazali takie pismo wysyłać - niestety inny niż na podpisanej umowie (był radomski). Po wpisaniu go w google, pod tym adresem widniała całkowicie inna firma...:/ Wysłałyśmy więc kolejne odstąpienie na adres z umowy. Mamie kazałam dodatkowo pójść do rzecznika praw konsumenta po poradę i do PGE, powiedzieć, że absolutnie nie rozwiązuje z nimi umowy i że dała się naciągnąć domokrążcom. Mam nadzieję, że sprawa się pomyślnie rozwiąże, bo z odstąpieniem od umowy z centrum bywają różne cyrki. Kończąc, również wszystkich ostrzegam przed Energetycznym Centrum, poinformujcie swoich rodziców i dziadków, czy starszych sąsiadów. Pozdrawiam. Człowiek lekko znudzony, uwolniony od tych wszystkich zajęć i obowiązków, które na co dzień zaprzątają jego umysł, potrafi być kopalnią pomysłów; albo tylko kopalnią. |
|
|
|
|
Dwa tematy już są...
http://stalowemiasto.pl/forum/forum.php?mode=pokaz_posty&id=751799 http://stalowemiasto.pl/forum/forum.php?mode=pokaz_posty&id=721076 vggbjcn |
|
|
|
|
Jeśli się zorientujecie w trakcie, nie musicie czekać. Moja znajoma się też zorientowała, ale nie przyszło jej do głowy, że może po prostu żądać anulowania. Kolega przyszedł do rodziców w trakcie "wizyty", ale już po podpisaniu umowy i po prostu umowa została zanulowana, egzemplarze podarte. Oczywiście nie obeszło się bez protestów ze strony akwizytora, ale na pewno oszczędziło to nieprzespanej nocy i stresu. Moja znajoma wysyła dziś to odstąpienie- w dwa miejsca- do Warszawy i Radomia, bo każą wysyłać do Warszawy, ale siedziba Spółki jest w Radomiu, więc lepiej dmuchać na zimne. Ci ludzie mnożą się jak grzyby po deszczu :/
|
|
|
|
|
Skąd to sie bierze te złe komentarze??
Był ostatnio u mnie akwizytor z energetycznego centrum poprosił mnie o fakturę rozliczeniową ja się zapytałam czy jest z pge a on odpowiedział że jest od gólnopolskiego pośrednika energi i gazu. zaczął tłumaczyć kim jest operator pge że mam sprzedawce pge obrot i że jak zgodze sie na umowe prądu i gazu otrzymam 15 % rabatu na energie oraz 6 % na gaz dodatkowo zadzwoniłam do pge i babka potwierdziła że są 2 firmy i jedną można zmienić ale że operatora nie! wiec tak sie zastanawiam skąd ludzie bierzecie takie nie uczciwe żeczy ten pan co chodził to cały blok podpisał bo chodziłam po sąsiadach w bloku i sie wszystko zgadza Więc nie wiem dlaczego tak ludzie wypisujecie że sie podszywają pod pge, mam męża burmistrza radomyśla nad sanem i nasz prawnik to sprawdził i dokumenty są wporządku i organizujemy spotkanie całej wsi na temat aby ludzie wiedzieli kto mówi prawde czy PGE czy EC z Radomia !!!!! jak bedzie coś nie tak to wystosuje sie pozew zbiorowy i po sprawie |
|
|
|
|
A więc żono burmistrza, takie komentarze biorą się stąd, że ludzie maja takie, a nie inne doświadczenia. Jeżeli ci akwizytorzy mają płacone od ilości umów, a jestem pewien, że tak jest, to pewnie nie jeden wpadł na pomysł, że łatwiej mu będzie urabiać ludzi podając się za pracownika PGE. Jakże proste się to wydaje.
|
|
|
|
|
Ja też niestety się dałam nabrać ://// odesłałam w ten sam dzień odstąpienie od umowy, mam nadzieję że przejdzie. Ale jestem bałwan;/
|
|
|
|
|
co za firma jest Ogólnopolskim Pośrednikiem Energii i Gazu?
i od kiedy gmina Radomyśl ma burmistrza?żono burmistrza? |
|
|
|
|
Aż się wójta spytam gdzie oni mają tam bloki???
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
Dołączył: 20 Maja 2012r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 40% |
|
|
|
CYTAT dodatkowo zadzwoniłam do pge i babka potwierdziła że są 2 firmy i jedną można zmienić ale że operatora nie! Jakbyś naprawdę dzwoniła to dowiedziałabyś się,że jest dużo więcej firm sprzedających energie,a nie tylko energetyczne centrum więc nie pisz bzdur. |
|
|
|
|
CYTAT Skąd to sie bierze te złe komentarze?? Był ostatnio u mnie akwizytor z energetycznego centrum poprosił mnie o fakturę rozliczeniową ja się zapytałam czy jest z pge a on odpowiedział że jest od gólnopolskiego pośrednika energi i gazu. ................................................ Więc nie wiem dlaczego tak ludzie wypisujecie że sie podszywają pod pge, mam męża burmistrza radomyśla nad sanem i nasz prawnik to sprawdził i dokumenty są wporządku i organizujemy spotkanie całej wsi na temat aby ludzie wiedzieli kto mówi prawde czy PGE czy EC z Radomia !!!!! jak bedzie coś nie tak to wystosuje sie pozew zbiorowy i po sprawie "Żono burmistrza" dziwne rzeczy wypisujesz. Ja mieszkam w stalowej i raz już wyżej pisałam że łaził chłopak z "końską twarzą"i przedstawiał się jako pracownik PGE. A jak zwróciłam mu uwagę że to niemożliwe oburzył się że nie jest oszustem i przez całą swoją nawijkę bzdurną wciskał kit iż pracuje w PGE. W czwartek była podobna sytuacja. Do moich drzwi zadzwoniła dziewczyna, która zaczęła rozmowę od słów " Jestem z Rejonu Energetycznegoi na pewn otrzymała pani od nas informację zmianie stawek.....(ble ble ble). Nie dałam jeje dokończyć i zapytałam czy jest z centrum z Radomia(oj długo się zastanawiała co powiedzieć), i naprawdę po długimmmmmmm namyśle z twarzą całą koloru czerwonego powiedziała TAK. Więc rzekomo "żono burmistrza" dlateo właśnie ludzie tu wypisują posty o podszywaniu się podpracowników PGE radomskich akwizytorów. Kłamią, naciągają i oszukują ludzi - stąd te wszystkie posty. |
|
|
|
|
Lena32 szkoda klawiatury przecież karolina.de to jedna z naganiaczy energetycznego centrum.
|
|
|
|
|
Słuchajcie, ja mam taką metodę jeżeli coś jest dobre, to nikt nie przychodzi do ciebie do domu i nie proponuje ci lepszych warunków czy ofert, metod itp. A takich przestępców lepiej nie wpuszczać do domu.
|
|
|
|
|
CYTAT Lena32 szkoda klawiatury przecież karolina.de to jedna z naganiaczy energetycznego centrum. Tak właśnie przypuszczam, bo niby czemu kogoś z Radomśla miałoby interesować ko za kogo się podaje w stalówce. Żenada |
|
|
|
|
Dokładnie u mnie była przedwczoraj ta sama laska, blondynka w kręconych włosach. Powiedziała, że jest z rejonu energetycznego i pytała czy dostałam informacje o zmianie stawek. Jako, że wyrwala mnie ze snu, a dodatkowo obudziła mi dziecko, nie odp jej na jedno z pytań czym bardzo się zirytowala. Po chwili zorientowałam się kto to jest, ale niestety nie miałam czasu, żeby sobie z panią trochę "pogawędzić" :-P
|
|
|
|
|
mik8 może to była żona burmistrza z Radomyśla,a Ty nie chciałaś z nią rozmawiać.
|
|
|
|
|
Myślę, że to wielce prawdopodobne. O ja głupia, taką okazję zmarnować ;)
|
|
|
|
|
Od kiedy w Radomyślu jest burmistrz i od kiedy ma On żonę ?
Naciągacze się udzielają |
|
|
|
|
Jako,że mam miękkie serduszko,to próbuję zrozumieć pracę tych ludzi.
Wiemy jaki jest rynek pracy,jak w ogóle trudno jakąkolwiek pracę zdobyć,więc ci nieszczęśnicy robią co mogą aby tą normę wyciągnąć. ...ale...nie tędy droga! Kłamstwo ma krótkie nogi i nie zdziw się jeden czy druga,jak zapukacie któregoś dnia do drzwi,a tam otworzy Wam człowiek znający już temat i z bardzo "krótkimi" nerwami. ...bo jak Was strzeli w pysk to tylko zdążycie się oblizać. |
|
|
|
|
CYTAT Od kiedy w Radomyślu jest burmistrz i od kiedy ma On żonę ? Naciągacze się udzielają Dokładnie Poza tym burmistrz pewnie ożeniłby się z kimś bardziej elokwentnym, kto potrafi się składnie wypowiadać |
|
|
|
|
...i nie robi takich rażących "byków"
|
|
|
|
|
Moderowano przez: panna_pina Zabronione jest pisanie tych samych postów, z tego samego IP, z różnych kont(np. karolina.de).
2. Zabronione jest w szczególności publikowanie: 2.4. wpisów nie zawierających merytorycznej treści, powtarzających się. |
|