|
|
|
Jaka jest wasza ulubiona potrawa?
Obojętnie czy zamawiana, gotowana osobiście czy w słoiku od mamy Mam troszkę rutyny w kuchni |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Moja to np flaki ale trudno tak jednoznacznie określić co jest ulubiona potrawa a co się na codzień gotuje hmm: Kotlety schabowy, mielony czy z fileta, pulpety, spaghetti, leczo, placki ziemniaczane, jakiś gulasz, różne zupy, fasolka po bretońsku, ryż z warzywami, naleśniki, racuchy, jakies udko pieczone, jakaś ryba czy paluszki rybne czasem zdąży sie również pizze zamówić o takie rzeczy na codzień
|
|
|
|
|
Łosoś z ryżem w sosie cytrynowym z warzywami na parze . Palce lizać
I placki po węgiersku |
|
|
|
|
Ooo na myśl przyszła mi jeszcze roladka z fileta z kurczaka ze szpinakiem i serem feta mmmmmm smakowe
|
|
|
|
|
Roladki ze schabu z papryką i serem żółtym.
Naleśniki po meksykańsku |
|
|
|
|
Naleśniki ze szpinakiem, fetą i czosnkiem...
|
|
|
|
|
Ryż z warzywami po chińsku z kalmarami lub rybą w cieście ( np. piwnym )
Stoję głodna w korku, już godzinę... |
|
|
|
|
Jesteście masochistami 😉 takie pytanie przed obiadem.
Ja lubię łososia pieczonego z pieczonymi ziemniakami i surówką z kapusty kiszonej. Lubię też naleśniki ze szpinakiem. |
|
|
|
|
Karkówka z grilla lekko krwista ,z ziołami i żurawiną... Mhhmmmm...
Wątróbka drobiowa smażona z czosnkiem i ostrą papryką ( jak w Art Cafe ) Sałatka z tuńczykiem, pekińską, pomidorami, ogórkiem, czerwoną cebulą, oliwkami zielonymi, kukurydza i sosem czosnkowym; Sałatka jajeczna z brokułami, pomidorami, kukurydza, prażonym sloneczkiniem i sosem czosnkowym; Zapiekanka ziemniaczana z białą kapustą, boczkiem i kiełbaską. Biiiiigooooosssss Wspaniałości |
|
Dołączył: 10 Paź 2009r. Skąd: STALOWA WOLA Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
Makaron z tuńczykiem na białym winie z pomidorkami.
Makaron ze szpinakiem i serem pleśniowym. Zupa meksykańska. Ryż z sosem ala meksykańskim. Sos grzybowy z kasza gryczaną Zupa cebulowa Pierś z indyka pieczona z brzoskwiniami z ryżem brązowym Kopytka Ziemniaki , jajo i kefir To obiady z ostatnich dni Dużo wiesz, skoro mówisz.. ŻYCIE JEST SUKĄ ! |
|
|
|
|
Min. lubię:
Gołabki z pęczakiem i kaszą gryczaną. Placki ziemniaczane lub ziemniaczane z cukinią. Naleśniki z soczewicą i sosem pieczeniowym. Pieczona dynia z ziołami. Pierogi ruskie lub z kapustą. Bigos z cukini. Makaron z tofu i sosem bolońskim. Kopytka. Fasolka szparagowa lub kalafior z wody z ziemniakami. ♥♥♥ |
|
|
|
|
CYTAT Jaka jest wasza ulubiona potrawa? Obojętnie czy zamawiana, gotowana osobiście czy w słoiku od mamy Mam troszkę rutyny w kuchni kryśka60 a Ty co jadasz że już Ci się nudzi ? |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Jaka jest wasza ulubiona potrawa? Obojętnie czy zamawiana, gotowana osobiście czy w słoiku od mamy Mam troszkę rutyny w kuchni kryśka60 a Ty co jadasz że już Ci się nudzi ? Szybkie w przygotowaniu potrawy piekarnikowe, zapiekanki, pieczone mięsa nudy |
|
|
|
|
sos koperkowy z ziemniaczkami
|
|
|
|
|
zdecydowanie gorące placki po węgiersku z dużą łyżką gęstej zimnej śmietany.
|
|
|
|
|
Na temat kuchni polskiej nie będę sie rozpisywała bo większość jej potraw można określić mianem "ulubione"
Z tych "mniej regionalnych" polecam: musakę (taką z wołowiną, winem i szczyptą cynamonu), kurczaka z chorizo i ziemniakami, kurczaka z pesto i bobem, kurczaka z zieloną pastą curry i mlekiem kokosowym, kurczaka z mozarellą i białym winem, penne z chorizo i suszonymi pomidorami, włoskie pasty (ze spaghetti bolognese na czele), chińskie noodles w różnych wariantach, portugalską zupę Caldo Verde z jarmużem oraz czeską dopinkę. Zjadł owoc z drzewa poznania i ten smak na zawsze pozostanie mu w ustach. Henry James |
|
|
|
|
Ja uwielbiam pizzę
|
|
|
|
|
Zdecydowanie placek po węgiersku Mógłbym go jeść codziennie, tylko że trochę trzeba się przy nim natrudzić, więc mogę na niego liczyć najwyżej raz w tygodniu
|
|
|
|
|
Ja uwielbiam sushi i ostatnio nawet sama je robię, nic trudnego.
|
|
|
|
|
Golabki, schabowy, zurek(barszcz bialy), ziemniaki z kefirem,
Jedni pija bo musza, Ja pije bo lubie, chyba ze tez juz ku.... musze!!!! |
|
|
|
|
CYTAT Golabki, schabowy, zurek(barszcz bialy), ziemniaki z kefirem, O tak, ja też gustuję dokłądnie w tych smakach |
|
Dołączył: 18 Marz 2011r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
placki po wegiersku uwielbiam P
|
|
|
|
|
Butter chicken i czosnkowe naan'y - potrawa indyjska, niestety dość droga. Ale raz na jakiś czas można sobie zafundować
|
|
|
|
|
Lubię też kopytka z sosem grzybowym.
|
|
|
|
|
Kebab i Pizza