NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Praca »
1 2 »
Dialog- telefonia,
~~Lenka
ff
Wysłany: 17 Gru 2008r. 23:27  
Co sądzicie o telefonii Dialog?Czy ma ktoś w Dialogu telefon lub net?

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 17 Gru 2008r. 23:27  

~~Lena
ff
Wysłany: 18 Gru 2008r. 07:34  
kicha szkoda slow. A to nie oni sie otwoezyli na Narutowicza?

~~Ziutka
ff
Wysłany: 18 Gru 2008r. 19:38  
Chodzą akwizytorzy po domach i się reklamują.Podobno maja biuro w Stalowej ale nie dla klientów,bo nikogo tam nie przyjmą,tylko dla siebie a siedziba firmy jest we Wrocławiu.Samo to wydaje mi sie podejrzane,poza tym ewentualny klient ma podać swoje dane i podpisać się w domu na papierach a potem niby ma dopiero podpisać właściwą umowę.He.He.Lanie wody!!!

ff
Wysłany: 18 Gru 2008r. 22:26  
I czasem robią taki myk, że jak przyjdą to danej osoby to puszczają kit, że trzech sąsiadów godzinę wcześniej już spisało z nimi umowę; to ma zachęcić potencjalnego jelenia do spisania z nimi umowy. Ale jakości świadczonych usług nie znam.

Prywatna wiadomość 

~~Lila
ff
Wysłany: 19 Gru 2008r. 07:39  
bylam tam u nich w siedzibie. Tragediaaaaaaaa.Zbieranina młodziezy puszczajacych muze na caly regulator. Jak przyszlam to 90% tych pracownikow byla na papierosie. Zrobil ten widok na mnie dosc nieompetentne wrazenie. nie polecam

~~blblbldee
ff
Wysłany: 19 Gru 2008r. 17:11  
Dobrą sciemę walą do starszych ludzi że będą mieli taniej, a tak pozatym jednym słowem to banda nieudaczników naciągających ludzi po to ażeby na czyjejś krzywdzie dorobili się majątku i wypłaty dla swojej nie kompetentnej i nie douczonej załogi, którzy najprawdopodobniej nawet nie mają matury. Za pare miesięcy zwiną żagle i ponich ani śladu nie będzie.mlotek

~~nicola
ff
Wysłany: 20 Gru 2008r. 20:04  
a oni teraz nie maja siedziby na oginskiego??? niewiem, mi sie wydaje ze dialog i tym podobne teraz furory niezrobia bo ludzie sie zmienili jzu nie przyjmuja tak chetnie akwizytorow , poznali sie na nich, sama nim cos powie - mowie nie dziekuje. ludzie jak chca sobie cos zmienic to ida do siedziby i sami zglaszaja.

ff
Wysłany: 20 Gru 2008r. 20:56  
a ja polecam tego operatora http://t-novum.pl/Klient_Indywidualny,128.html Jeżeli ktoś szuka tańszej alternatywy dla TP S.A. to warto zapoznać się z cennikiem.

Prywatna wiadomość 

~~abel
ff
Wysłany: 24 Gru 2008r. 10:49  
Ostatnio wysłałem cv do firmy Silver Project mieszczacej sie na ul. Narutowicza. Szukali 17 osob do działu administracyjno-handlowego.
W związku z powyzszym mam pytanie:
czy to oni handlują dialogiem i chodzą po domach?

~~aga
ff
Wysłany: 24 Gru 2008r. 11:05  
Tak to oni!!! Chodzisz z jednym gościem który Cię ma niby szkolić żebyś ludzi naciągał! Nawet nie mają wizytówek jak ktoś poprosi. Akwizycja i tyle.

ff
Wysłany: 24 Gru 2008r. 16:19  
OK ale czym sie ta akwizycja przedstawia tzn. z czego maja kase.

Czy podpisuje nieswiadomie in-blanco wyrok sciagniecia z mojego konta kasy czy musze cos zaplacic niby na poczet przyszlego podlaczenia czy ze niby co???? Wyjasnijcie zeby mozna bylo wiedziec w razie czego na co zwrocic uwage.

BTW swego czasu istniala firma (moze to i to samo) co naciagala ludzi na materace zdrowotne, super pasty wybielajace itp.itd.

Nie dajmy sie !!!!!!

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 24 Gru 2008r. 16:42  
TO trochę na innej zasadzie wygląda. Od początku:

Biuro należy do "szefa oddziału" który jest menadżerem. Ma pod sobą trenerów których zabrał ze sobą z poprzedniego miasta (o tym dalej będzie). Ci trenerzy mają za zadanie nauczyć nowych pracowników (przedstawicieli handlowych co) sposobu i wyglądu zdobywania klienta. Później "nowy" chodzi sam po mieszkaniach i namawia na podpisanie umowy. Jeżeli w przeciągu 5 dni z kolei podpisze się 5 umów (bardzo możliwe) wtedy staje się trenerem (awanssmiech2). Wtedy ten "nowy" trener robi jak jego poprzedni - jeżeli wypuści spod swoich skrzydem 5 trenerów staje się asystentem menadżera. :] I załóżmy, że ten nowy wyszkolił 5 trenerów i stał się tym asystentem. Wtedy kończy się jego akwizytorka i przygląda się pracy jako menadżer. Wtedy on i jego (jeszcze) szef jadą do miasta które wcześniej "nowy" wybrał aby zobaczyć jaki jest rynek. Zabierają paru trenerów i sprawdzają czy jest sens tutaj osiąść. Jeżeli tak to wtedy szefunio otwiera swojemu asystentowi biuro w tym mieście i opłaca je na miesiąc jak i też mieszkanie. No i w ten o to sposób staje się menadżerem i ma pod sobą resztę. Zabiera swoich trenerów których wyszkolił (nie jest to obowiązkowe) i zdobywają rynek. W taki oto sposób pojawiła się firma Silver Project. No i później jest jeszcze taka sytuacja, że jeżeli menadżer wyszkoli tylu menadżerów i będzie miał parę swoich oddziałów to może stać się wc-prezydentem całego tego bagna umiech Jak na razie jest ich dwóch w Polsce - jeden ma ok 22 lat umiech. Wiem to wszystko bo dałem się nabrać i poszedłem na okres próbny umiech Napisałem test końcowy i chcieli umowę podpisać ale jakoś poj*bałem to umiech A co do samego Dialogu - nie ma tam wałków za bardzo - oferta jest przejrzysta i naprawdę jeżeli ktoś nie ma socjalnego pakietu (czy jakoś tak) to tak naprawdę może się nad tym zastanowić. umiech A co do formy zarobku jest różnie - albo masz stałą pensje (1400zł brutto) albo pensja i prowizja (nie wiem jak to wygląda) albo prowizja (20 zł od umowy). Jak byłem na tym okresie próbnym w Tarnobrzegu to w ciągu jednego dnia podpisaliśmy 6 umów czyli koleś zarobił sobie 120 zł umiech Praca nie jest trudna i można sobie szybko dzienną normę zrobić. Trzeba tylko to lubić. Jak poszliśmy do jednej Pani która była niepełnosprawna (słaby słuch, wzrok i poruszała się tragicznie) i namówił ją chłopak na zmianę na dialoga gdzie Pani miała od iluś tam lat przelewy robione z banku to teraz musiała zadzwonić na infolinię - spisać nr konta dialogu - przejść się osobiście do banku i zadeklarować nowy przelew. Stwierdziłem, że w du*ie mam takie wykorzystywanie ludzi i olałem to. Szkoda mi się zrobiło tej Pani umiech A siedziba mieści się koło biedronki jak się jedzie na Rozwadów. Skręca się w uliczkę (przed biedronką ok 30m może więcej) w prawo i później znowu w prawo i w lewo umiech na rogu jest taki domek ładny i to tam się mieści umiech I tak ogólnie pozdrawiam umiech i wesołych good

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 28 Gru 2008r. 21:58  
to zlodzieje!!!
a ja myslalem ze to porządna firma a tu jedno wielkie gowno

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 29 Gru 2008r. 11:37  
Moja ciocia ma telefon z dialogu i jest zadowolona, bo wychodzi jej taniej niż dotychczas.
Co do pracowników może i niektórzy nie mają matury, ale są też tacy po studiach. Wiem, bo znajoma tam zaczęła pracę.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 29 Gru 2008r. 11:45  
CYTAT
to zlodzieje!!!
a ja myslalem ze to porządna firma a tu jedno wielkie gowno

To nie są złodzieje umiech

wally - koleżanka z niska?smiech2

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 29 Gru 2008r. 12:36  
Przepraszam za swoje brutalne slowa-jak kogos uraziłem.
Powiedz Wally co Twoja ciotka tam robi?
I juz sam kurcze nie wiem czy zgłosić sie do nich!!!nie wiem

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 29 Gru 2008r. 13:28  
Koleżanka nie z Niska umiech
Ciocia przeszła tam z numerem 2 m-ce temu i do tej pory nic strasznego się nie stało, a wszystko pięknie działa. I faktycznie wyszło jej taniej w porównanie z poprzednimi latami w TP.
A koleżanka to sprzedaje usługi. Bardzo potrzebowała pracy i została "akwizytorem" ;)

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 29 Gru 2008r. 13:43  
CYTAT
Przepraszam za swoje brutalne slowa-jak kogos uraziłem.
Powiedz Wally co Twoja ciotka tam robi?
I juz sam kurcze nie wiem czy zgłosić sie do nich!!!nie wiem

zastanów się umiech napisałem jak to wygląda umiech jeżeli Ci odpowiada to złap się tego umiech złodziejstwa nie ma ... umiech

Prywatna wiadomość 

~~Bartek
ff
Wysłany: 23 Sty 2009r. 21:18  
Dialog... konkurencja telekomunikacji, na pewno takiej niż w TPSA... a co do firmy to dokładnie nie wiem... ale mi się wydaje ze każda praca jest akwizycjom, każdy coś sprzedaje, inni swoja wiedzę, drudzy swoja siłę, inni zaś usługi i towary

~~Olka
ff
Wysłany: 23 Sty 2009r. 23:24  
Tylko nie wszyscy chodzą po domach!

~~majq
ff
Wysłany: 23 Sty 2009r. 23:35  
ja mam u nich abonament telefoniczny podstawowy za 35zł i neta 1 mbit 52zl , nie narzekam. Póki co wszystko działa sprawnie , jestem ich abonentem od 1 listopada.

~~Gregory
ff
Wysłany: 23 Sty 2009r. 23:52  
CYTAT
ja mam u nich abonament telefoniczny podstawowy za 35zł i neta 1 mbit 52zl , nie narzekam. Póki co wszystko działa sprawnie , jestem ich abonentem od 1 listopada.

A ja dalej będę monotematyczny i dalej będę polecać Telekomunikację Novum z abonamentem za 36 brutto i w tym 70 min na rozmowy. Dialog ze swoim standardem się chowa przy tej ofercie. Pozdrawiam dzwoniących taniej umiech

ff
Wysłany: 23 Sty 2009r. 23:58  
w ogóle to po co komu telefon stacjonarny w domu ? Jest sens mieć potluczonytelefon komórkowy w kieszeni i stacjonarny na ścianie?

Prywatna wiadomość 

~~klient
ff
Wysłany: 24 Sty 2009r. 10:56  
A my jesteśmy z TP związani od niepamiętnych czasów i nastała ta chwila kiedy postanowiliśmy zmienić operatora.Przyszedł domokrążca i zaproponował nam zmianę z której skrzętnie skorzystaliśmy.Czas pokaże, bo usługa zaczyna się od 1 marca ale w nowej umowie mam zagwarantowane dwie godziny darmowe, internet taki jak miałem dotychczas, rozmowy na komórki w przyzwoitych pieniądzach, abonament mniejszy o jeden złoty.A z tego co gość nam mówił to TP nie jest już w polskich rękach, większościowy udział mają Francuzi i tam ucieka kasiorka.Po paru dniach od podpisania nowej umowy zadzwoniła pani i sprawdzała klienta czy wszystko przeprowadził zgodnie z literą prawa.Zobaczymy jak nowy operator będzie się sprawował, jak okaże się, że to tylko ściema zawsze można rozwiązać umowę i wrócić na stare śmiecie.

~~krytyk
ff
Wysłany: 29 Sty 2009r. 22:01  
CYTAT
A my jesteśmy z TP związani od niepamiętnych czasów i nastała ta chwila kiedy postanowiliśmy zmienić operatora.Przyszedł domokrążca i zaproponował nam zmianę z której skrzętnie skorzystaliśmy.Czas pokaże, bo usługa zaczyna się od 1 marca ale w nowej umowie mam zagwarantowane dwie godziny darmowe, internet taki jak miałem dotychczas, rozmowy na komórki w przyzwoitych pieniądzach, abonament mniejszy o jeden złoty.A z tego co gość nam mówił to TP nie jest już w polskich rękach, większościowy udział mają Francuzi i tam ucieka kasiorka.Po paru dniach od podpisania nowej umowy zadzwoniła pani i sprawdzała klienta czy wszystko przeprowadził zgodnie z literą prawa.Zobaczymy jak nowy operator będzie się sprawował, jak okaże się, że to tylko ściema zawsze można rozwiązać umowę i wrócić na stare śmiecie.

hahaha, ście się obudzili, Tepsa została sprzedana France Telekomowi w 2000 roku smiech2

1 2 »

NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Praca »