|
|
|
pojawiło się ogłoszenie o pracę w Cerkamed Nisko w dziale marketingu, czy ktoś może mowiedziec jakie tam są warunki pracy? Ten temat pojawił się też już w maju, czy szukają kogoś na stanowisko po tej osobie co została zatrudniona w maju? Piszcie swoje opinie na ten temat!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tutaj jeszcze chyba nigdy nie pojawiła się pozytywna opinia o jakimś stanowisku pracy czy o pracodawcy, więc dowiesz się, że ten pracodawca to jakiś krwiopijca .
|
|
Dołączył: 12 Paź 2008r. Skąd: z miasta chyba ;) Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
I tu się echelonku mylisz....kilka przykładów a jest ich więcej:
CYTAT ~~pawek Wysłany: 7 Luty 2009r. 13:59 [79.170.124.115] witam ja w sumie nie narzekam na moja prace a pracuje u prywatnego przedsiebiorcy, moj szef moge przyznac jest wporzadku i nie tylko ja tak twierdze w sumie to w tamtym roku mialem az 5 pracodawców ale niestety za prace tez trzeba miec pieniadze a za najnizsza krajowa to nie za bardzo idzie wyzyc. W krakowie jak pracowalem na lotnisku balice jako parkingowy to dostawalem 1200 zl takze ja jestem zadowolony z mojego pracodawcy. CYTAT ~~Stalówek Wysłany: 8 Luty 2009r. 09:36 [195.117.54.187] nie bee reklamował nazwy firmy ale ja nie narzekam.zależy jaka przyjmiemy pensje i za co sie ja dostaje.moja praca fizyczna na magazynie,1 zmiana,półtora roku srednia około 1900-2000 na rekę.soboty sporadycznie pracujące.firma prywatna to chyb nie jest zle.wczesniej przez 4 lata na magazynie w innej firmie(koncernie notowanym w pierwszej 20 na gieldzie!)na stanowisku brygadzisty,3 zmiany n tygodniu,sobota co druga pracujaca i srednia z tych 4 lat mialem gorsza niz w obecnej firmie.jak komus nie pasuje,nie bedzie pracowal.droga wolna,Warszawka czeka.w budowlance i remontowkach full roboty.jak sie czlowiek ustawi 500 dniowka.u kogos np. u pana Klozinskiego zalezy od ''umiejetnosci''.trybliwy gosc 20 na reke napewno dostanie.ja jestem minimalista hehhe.po prostu nie chce sie ruszac z domu.teraz jest rodzina.za kawalera to jeszcze ale teraz swiety spokój,luzik,zadnej pogoni za kasa.nie ma ze cos kosztem czegos.sa rzeczy wazne i wazniejsze a rodzine zawsze postawie na pierwszym miejscu. CYTAT ~~bolo Wysłany: 9 Luty 2009r. 17:26 [217.230.250.17] U Kwitka sie dobrze pracuje CYTAT ~~Zbyszek ff Wysłany: 15 Luty 2009r. 17:52 [84.38.80.136] Tradis jest okumiech CYTAT ~~pracownikm2
Wysłany: 15 Luty 2009r. 18:05 [80.48.254.161] Myśle ze własciciel cell-fast i dyrekcja jest OK. Zawsze wypłata na czas, premia jest. Zawsze na świeta nagroda dodatkowa. JEst OK " Kiedy zapada zmrok....pojawiają się strażnicy ... " |
|
|
|
|
ok, ale czy ta firma jest tak wspaniała że zmienia pracowników co 3 miesiące? Tak długo tam można wytrzymac?
|
|
|
|
|
diokete ...... a czy Ty przypadkiem nie szukasz pracy z gwarancją dożywotniego zatrudnienia i znakomitej płacy sam jeszcze niczego nie pokazując???? Pewnie że są pseudo biznesmeni zatrudniający pracowników na 3 miesiące i papa, ale dobrych zaangażowanych i myślących pracowników się nikt nie pozbywa .... tyle że z żalem stwierdzam że takich właśnie jest jak na lekarstwo!!! Przeważa roszczeniowe podejście zanim jeszcze ktoś ruszy palcem, a uważa się za super fachowca ( to jest takie modne amerykańskie "poczucie własnej wartości" baaaardzo często wygórowane). Po trzech dniach delikwent porzuca robotę (bo za ciężko), albo zaraz się śmiertelnie rozchorowuje - młoda dama zachodzi w ciążę która jest od początku zagrożona i musi przez 8 miesięcy leżeć i być na zwolnieniu - tyle radości ma pracodawca z "super kadry"
Pewnie że są i zagrożone ciąże i ciężka praca i wszystko to rozumiem, znakomicie orientuję się jednak że baaaardzo trudno znaleźć pracownika który będzie solidny i zaangażowany no i przede wszystkim myślący (myślący nie mylić z osobą chcącą zmieniać sposób zarządzania firmą przez prezesa która po tygodniu wie wszystko lepiej)(takim polecam założenie własnej firmy... i zatrudnienie pracowników - szczerze życząc powodzenia |
|
|
|
|
Nie zmieniają pracowników tylko sami odchodzą bo nie dają rady.
|
|
|
|
|
CYTAT Nie zmieniają pracowników tylko sami odchodzą bo nie dają rady. potwierdzam Homo res sacra homini /Człowiek człowiekowi świętością/ |
|
|
|
|
Siwa i Cinocenty brakło murzynów pracujących na Was?Myślę tak bo co można myśleć jak ktoś po prawie pół roku odświeża temat i atakuje pracowników. Nie dają rady....chyba z pracodawcą,który oszukuje jak tylko może.Pracownik jeździ swoim samochodem i nie dostaje zwrotu za paliwo,a o amortyzacji nie wspomnę ale faktury bierze na firmę to tylko jeden z przykładów.
Wyrażam wyłącznie prywatne poglądy, do czego mam prawo, zgodnie z art. 54 Konstytucji RP |
|
|
|
|
A gdzie mogę znaleźć to ogłoszenie?
|
|
|
|
|
to ogłoszenie było w sierpniu ale nie polecam. moim zdaniem właścicielka organizuje kastingi żeby podnieś swoją samoocenę i pokazać ze jesteś bezwartościowy bo szukasz pracy!
|
|
|
|
|
to ogłoszenie jest juz do znudzenia,non stop, więc nie wróże tam dobrej pracy, to tak jak tartak na Dianie....
|
|
|
|
|
CYTAT Siwa i Cinocenty brakło murzynów pracujących na Was?Myślę tak bo co można myśleć jak ktoś po prawie pół roku odświeża temat i atakuje pracowników. Nie dają rady....chyba z pracodawcą,który oszukuje jak tylko może.Pracownik jeździ swoim samochodem i nie dostaje zwrotu za paliwo,a o amortyzacji nie wspomnę ale faktury bierze na firmę to tylko jeden z przykładów. Czlowieku, ja nie znasz firmy, to nie pisz głupot, ciekawe skąd takie info?? Ja znam t.e firmę i można powiedzieć, że duże tempo, rzeczywiście niektorzy nie wyrabiają, nie ma czasu na zbijanie bąków i czytanie gazet, ale nie ma czegoś takiego, o czym piszesz. Coś Cie pogięło. A może to wlasnie Tobie nie udało się wytrzymać konkretnego tempa pracy i zrezygnowałes? W takim razie nie dziwię się goryczy, bo w końcu to wstyd - nie umieć pracować. Nie umiałeś doczekać się na podwyżkę miesiąc? Od razu chciało się większą kaskę za nic? Tak to zwykle wygląda. A firma rozrasta się i potrzebuje kolejnych ludzi, dlatego nabór jest stały, a ewentualnych kandydatów, ktorzy pewnie mogliby się sprawdzić skutecznie odstraszasz między innymi Ty i Tobie podobni. A do pracy w tej akurat firmie też nikt nikogo nie zmusza-nie pasuje, nie pracuj, nie musisz zaraz wylewać swoich złości tutaj. I jeszcze jedno - to co piszesz może być uznane za zniesławienie, a to już przestępstwo. Ja tylko daję Ci dobrą radę, lepiej nie wylewaj w taki sposób swojej złości, bo piszesz o kimś konkretnym, a Ty tylko teoretycznie jesteś incognito. |
|
|
|
|
oskarek nie strasz mnie sądem bo jestem po prawie i wiem co to zniesławienie.Skąd takie info?Z przykładu na mnie(osobiście taką dawałem).Jest pewien urząd,który się zainteresuje na pewno lewymi fakturami oraz drugi(PIP) sposobem zatrudniania,czasem pracy i wynagrodzenia pracowników.Każdy sąd pracy na pewno się tym zainteresuje więc Oskarek nie strasz mnie bo to mnie tylko prowokuje do działania.
Wyrażam wyłącznie prywatne poglądy, do czego mam prawo, zgodnie z art. 54 Konstytucji RP |
|
|
|
|
Adam1 jeśli nie znasz tej firmy to nie pisz na jej temat. Ja akurat wiem co to jest za firma i znam pracodawce itp. a jeżeli chodzi o wymiar czasu pracy i wynagrodzenia też się z tym mylisz, chyba że podpadłeś pracodawcy tej firmy i teraz się mścisz, jeżeli jest ktoś wobec niego w porządku to i on jest wobec drugiej osoby w porządku.
|
|
|
|
|
Nie lubię ludzi,którzy wykorzystują innych.Znam tą firmę i pracodawcę.Nie zabieram głosu na nieznane mi tematy.To co miałem do powiedzenia to napisałem,a może się spotkamy porozmawiamy jakie składki są odprowadzane na emeryturę itp.Kiedyś do emerytury może nie długo(renta tego nie życzę nikomu)będziecie szukać lat pracy......dalej domyślcie się sami.
|
|
|
|
ja własnie ubiegałam się o pracę w tej firmie. Zaproponowali mi najniższa krajową i umowe -zlecenie. I co zgodzic sie czy dac sobie spokój?
|
|
|
|
|
CYTAT ja własnie ubiegałam się o pracę w tej firmie. Zaproponowali mi najniższa krajową i umowe -zlecenie. I co zgodzic sie czy dac sobie spokój? A co Ty łaskę robisz, że się "zgodzisz" ? Czy ktoś Cię zmusza do pracy w tej firmie ? Czy ktoś Cię zmusza do pracy w jakiejkolwiek firmie ? Robisz co chcesz ... Wolny kraj. Tylko proszę, nie żyj za moje pieniądze. |
|
|
|
|
CYTAT ja własnie ubiegałam się o pracę w tej firmie. Zaproponowali mi najniższa krajową i umowe -zlecenie. I co zgodzic sie czy dac sobie spokój? Ciekawe, bo ja pracuję w tej firmie i wiem,że nikt sie o pracę aktualnie nie ubiega, nie jest prowadzona rekrutacja na żadne stanowisko i nikogo nie mają zamiaru zatrudniać, a przynajmniej na takich warunkach. Za to wiem, że jest kilka osób, którym nie udało się zagrzać tam miejsca i maja potrzebę wylania swojego żalu (delikatnie mówiąc) przez różne wpisy tutaj. Po co tym razem takie bzdury wyssane z palca? |
|