Dołączył: 21 Paź 2009r. Skąd: stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Chciałam się dowiedzieć czy w szpitalu w Stalowej Woli płaci sie za poród rodzinny??bo słyszałam ze się płaci za ubranie czepek buty fartuch i ze podobno trzeba iść na parę lekcji do szkoły rodzenia czy to prawda??
![]() ![]() |
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
Dołączył: 26 Wrz 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
My mieliśmy niebieskie ubranko, tzn Mąż
![]() |
|
|
![]() |
|
jak chcesz,żeby twój chłop patrzył nie tylko na ciebie, ale też na inne baby to zapraszam!! Jest świetnie rodzić z obcym facetem
![]() |
|
|
![]() |
|
Witam My rodziliśmy w lipcu tego roku w stalowej i to wcale nie prawda ze trzeba kupować fartuch za 100 czy 150 zł mąż zapłacił grosze chyba 5 zł za fartuch i 2 zł za ochraniacze na obuwie w automacie kolo izby przyjęć.Co do pielęgniarki żeby sobie opłacić to bzdura bo jeśli nie jest ona na zmianie to i tak nie ma wstępu na oddział tak samo lekarz może być tylko ten co ma dyżur i ordynator a opieka jest nienaganna ja rodziłam 24 godziny i naprawdę nie miałam im nic do zarzucenia oczywiście położnym i pielęgniarkom bo lekarz to tylko cie zszywa ale jeśli ktoś ma wyobrażenie ze jak rodzisz to już ma kolo ciebie cały czas siedzieć położna no to do kliniki zapraszam a nie do szpitala ale naprawdę nie ma się co bać jest spoko,a co do oglądania innych rodzących to facet i tak jest cały czas kolo ciebie chyba ze sobie chodzi po całej porodówce co nie jest dozwolone bo go zaraz przegonią
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
Każdy poród jest inny więc nie neguj tego co napisałam. Ja rodziłam 4 lata temu i było tak jak piszę, nie mam celu w tym, żeby coś wymyślić. My płaciliśmy takie pieniądze, a nie 5 zł z automatu. To, że ubranko warte pięć złotych to zgadzam się, ale kasa szła na szpital. Pielęgniarka jednak przyszła i była cały czas. Lekarz okazał się zwykłym ..... Nie rodziłam 24 godzin, bo na moje szczęście przyszedł Ordynator i kazał jak najszybciej iść na cesarkę. Więc skoro dziewczyna pyta ja jej odpowiadam co i jak było u mnie, więc trochę kultury i nie pisz, że ja piszę bzdury.
|
|
|
![]() |
|
to co ,że są oddzielone rodzące od siebie????????Szłam do kibla, krew sie po nogach strumieniem lała, ból jak cholera a z obcym facetem się w drzwiach mijałam!!!!!!!!!! Swietnie nie???? Skrępowanie na maxa
![]() |
|
|
![]() |
|
Ja tam byłem z żoną dokładnie 31.12.2006 i mogę przyznać że jakby jeszcze mieli szampana to by było wszystko.
Ale jak żona rodziła 14.08.2008 to mnie wtedy nie było bo byłem w pracy i tej pielęgniarce co wówczas była na dyżurze łeb bym z płucami odstrzelił. Więc z tego co widzę lepiej się kobietą zajmują jak jest przy niej facet. Przy okazji mogą inne skorzystać. |
|
|
![]() |
|
Żona rodziła we wrześniu i ja byłem pod wrażeniem obsługi. Pielęgniarki i lekarze byli wporzo, a za fartuch z automatu zapłaciłem 5 zeta. Żona opowiadała że pielęgniarki z położniczego lux się nią opiekowały po porodzie, czego nie można powiedzieć o tych z oddziału gdzie leżą noworodki. Powodzenia w tym ważnym dniu! Lub nocy ;)
|
|
|
![]() |
|
Dokładne tak jak mówicie Panowie. Kobieta po pierwsze czuje się lepiej mając kogoś przy sobie, a po drugie jak jest Facet to i pielęgniarki milsze.
|
|
Dołączył: 13 Paź 2009r. Skąd: STALOWA WOLA Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
ja rodzilam w lipcu.z tego co wiem moja kolezanka oplacila sobie swoja prywatna pieegniarke i przyszla z nia na porodowke tak samo jakbys przyszla z mezem tylko ona wybrala fachowa pomoc.najwazniejsze miec pielegniarke ktora doradzi ci jak masz lezec co robic zeby mniej bolalo itp a maz nic na ten temat nie wiem wiec nie doradzi.jak ja rodzilam pielegniarki co mialy wtedy dyzur nie podobaly mi sie.byly chamskie gdy mowilam ze boli odp. a wczesniej nie wiedzialas co robisz, albo juz nie wyolbrzymiaj ze cie tak boli i inne gadki tego typu.jak masz meza albo pielegniarke jest lepiej bo ci nie dogadaja bo jestes z kims pzdr
|
|
Dołączył: 29 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
ja tez rodzilam z mezem. w grudniu. fatuch + buty to jakies 7 zl wydatku. nie mielismy zadnej oplaconej poloznej. bylo w pozadku, ja nie narzekam
![]() nonsens: jakos ja nie mysle o skrepowaniu w takim momencie! moj maz nie "zapuszczal zurawia" do innych kobiet:/ Skoro facet decycuje sie byc z zona w takim momencie to mysli tylko o niej i o tym jak jej pomoc a nie o tym ze jakiejs innej lasce krew leci:/ a poza tym jak to sie mijalas z facetem w drzwiach jak ci sie krew sturmieniem lala? krew sie leje jak juz rodzisz dziecko. a potem to sie raczej nie chodzi tylko lezy. |
|
Dołączył: 21 Paź 2009r. Skąd: stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
z niektorymi osobami sie zgadazm bo jak moja bratowa rodzila ale to pare lat temu to placili 200zł ale za samo wejscie na sale po porodzie i za fartuch i te inne zeczy
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
nonsens: jakos ja nie mysle o skrepowaniu w takim momencie! moj maz nie \"zapuszczal zurawia\" do innych kobiet:/ Skoro facet decycuje sie byc z zona w takim momencie to mysli tylko o niej i o tym jak jej pomoc a nie o tym ze jakiejs innej lasce krew leci:/ a poza tym jak to sie mijalas z facetem w drzwiach jak ci sie krew sturmieniem lala? krew sie leje jak juz rodzisz dziecko. a potem to sie raczej nie chodzi tylko lezy.[/cytat]
A normalnie sie lała,bo mi szyjkę położna rozciągała tzm. masaż,żeby szybciej urodzić!! Wtedy o skrepowaniu nie myślałam, ale jak spotkałam tego gościa na ulicy to sobie w trymiga przypomniałam ![]() Każdy zrobi jak chce,ja już nie zamierzam rodzić i w sumie mnie to rybka... Niedługo do porodu będzie sie brało: byłego chłopaka,mamę,ciotkę,ojca,brata, a może nawet psa, jak w Stanach ![]() |
|