|
|
|
Planuje wymiane okien w domku jednorodzinnym, Prosze o opinie o regionalnych sprzedawcach okien PCV. Jaka jakosc okien, jaki montaż. Kogo polecacie a kogo radzicie omijac szerokim lukiem
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CYTAT Planuje wymiane okien w domku jednorodzinnym, Prosze o opinie o regionalnych sprzedawcach okien PCV. Jaka jakosc okien, jaki montaż. Kogo polecacie a kogo radzicie omijac szerokim lukiem. Polecam Sanpol( obok wiaduktu) bogata oferta, co do okien to Brugmann.Możesz podzwonić po różnych firmach i niech przedstawią swoją oferte (łącznie z pomiarami).Pamiętaj o negocjacji ceny. |
|
|
|
|
Gal i Liz - reklama trochę nieudana. A co do samej firmy ja nie polecam, głównie ze względu na obsługę i cenę. Wymieniając okna objeździłam kilka punktów w Stalowej i Nisku. Przy wiadukcie Pani nie potrafiła udzielić żadnej informacji, myliła się w obliczeniach, więc poprosiła Pana, który był obok o pomoc. Pan był nieuprzejmy do granic możliwości. Jednak przyjechał na pomiar i cena, którą ustalił była ok. 30% wyższa niż w innej firmie. JA NIE POLECAM.
|
|
|
|
|
CYTAT Gal i Liz - reklama trochę nieudana. A co do samej firmy ja nie polecam, głównie ze względu na obsługę i cenę. Wymieniając okna objeździłam kilka punktów w Stalowej i Nisku. Przy wiadukcie Pani nie potrafiła udzielić żadnej informacji, myliła się w obliczeniach, więc poprosiła Pana, który był obok o pomoc. Pan był nieuprzejmy do granic możliwości. Jednak przyjechał na pomiar i cena, którą ustalił była ok. 30% wyższa niż w innej firmie. JA NIE POLECAM. Liz zadał(zadała) pytanie a ja odpowiedziałem. Nie widze tu żadnej reklamy.Ja z ceny byłem zadowolony. |
|
|
|
|
Ja35, to nie jest reklama, chce sie tutaj dowiedziec na jakie okna zwrocic uwage. Napisz gdzie miales te 30% taniej, bo to wazna informacja z punktu widzenia mojego pytania.
|
|
|
|
|
A co sądzicie o oknach z KSM-system?
|
|
|
|
|
Pamiętaj że okna kupujesz raz na wiele lat.
Im więcej komór tym lepiej. Warto dawać klamki balkonowe i przy oknie balkonowym zamykane na kluczyk. A prawda taka że i tak po 15 latach wymiana cie czeka. "Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
KSM nie polecam.
W mieszkaniu, ktore wynajmuje wlascicielka wymienila okna na KSM. Okna jak okna ale montaz tragiczny i z tego powodu nie polecam. |
|
|
|
|
Polecam okna a właściwie profil okienny firmy REHAU.
Poza tym w przeworsku jest fabryka okien, która ma doksonałe doświadczenie, super wykonanie. Nazwa Szewpol plus. Jest też taki portal www.polskieokna.pl gdzie można się wiele dowiedzieć a właściwie to trzeba, żeby potem nie narzekać. Jest też duża rozpiętość cenowa między firmami i trzeba postudiować ten temat, żeby potem nie narzekać, (gdzieś już to stwierdzenie spotkałem). Poza tym sugeruję brać firmę z poza STW - niestety, np. z Rzeszowa. Tam jest ich wiele i jest konkurencja, czyli niższe ceny. Heruur; SG-1, SG Atlantis, SG Univerese, Hatak Group, Orion-Tokra. |
|
|
|
|
Polecam okna z firmy Oknnoplast, dobra cena, dobra jakość jak i montaż - http://www.oknoplast.com.pl/
mycha |
|
|
|
|
Moim skromnym zdaniem szukaj okien w krórych ramy są wykonane z drewna , plastik to badziewie.
|
|
|
|
|
Ja kozystalam z uslug zakladu ,ktory miesci sie kolo Stomatologii Rodzinnej to jest chyba Al .Jana Pawla ;-) zjazd z ulicy zaraz na swiatlach
wszystko okej ceny przystepne ,chlopaki fajne , wykonanie i wykonczenie bardzo zadawalajace ze swojej strony polecam . Oczywiscie okna drewniane sa nieporownywalnie trwalsze i lepsze bezdyskusyjnie ,jesli do wlasnego domku to tylko drewno tak uwazam ;-)) ze co ? |
|
|
|
|
Ja polecam okna pcv, kiedys slabe byly profile, teraz maja wzmoznienia i sa trwalsze od drewnianych. Tanie okna mozna znalezc w okolicach rzeszowa tam jest tylu producentow i daja upusty.
Drewniane sa tylko ladne wtedy jak je sie kupuje, potem po latach wychodzi szydlo z wora. Jezeli masz okno od poludnia i slonce jak grzeje to ramy wysychaja i widac szpary. Do okna drewnianego to potrzebne sa dobrze wysuszone brusy a nie swieze, potem wysycha juz na gotowym oknie i wychodza szpary, a w sklepie nie sprawdzisz czy to swieze czy wysuszone. Okna pcv tez mozna zrobic drewnopodobne. Jedni pija bo musza, Ja pije bo lubie, chyba ze tez juz ku.... musze!!!! |
|
|
|
|
CYTAT Ja kozystalam z uslug zakladu ,ktory miesci sie kolo Stomatologii Rodzinnej to jest chyba Al .Jana Pawla ;-) zjazd z ulicy zaraz na swiatlach wszystko okej ceny przystepne ,chlopaki fajne , wykonanie i wykonczenie bardzo zadawalajace ze swojej strony polecam . Oczywiscie okna drewniane sa nieporownywalnie trwalsze i lepsze bezdyskusyjnie ,jesli do wlasnego domku to tylko drewno tak uwazam ;-)) Tam są właśnie okna z KSM-SYSTEM. |
|
|
|
|
Ja polecam firmę Pol-Dom za A&J-tem na terenie ZBR-u. Facet wymieniał u mojej sąsiadki okna i powiem że nigdzie do tej pory nie widziałem tak dokładnie zrobionych okien. Rewelka i nie drogo, trzeba podjechać i popytać bo ma różne rodzaje, drewniane i plastiki.
|
|
|
|
|
Proszę o opinie dotyczące okien z KSM-System najlepiej od osób które maja stamtąd okna.Dzięki.
|
|
|
|
|
Dorota68 napisała, że poleca okna drewniane.
Z tymi oknami jest tak, że co dwa lata trzeba je oczyścić i pomalować tzn. zakonserwować tudzież impregnować.W innym przypadku takie "bez obsługowe" używanie może skończyć się po paru latach koniecznością wymiany na nowe. Okna z plastiku natomiast też można zamówić z okleiną drewopodobną i są bardziej "bezobsługowe". Oczywiście konieczność regulacji i smarowania, pomijam. Dalej przy wyborze plastików warto wybrać te 5-cio lub 7-mio komorowe. I nie chodzi mi o izolację termiczną ale o sztywność profilu i całego okna. Heruur; SG-1, SG Atlantis, SG Univerese, Hatak Group, Orion-Tokra. |
|
|
|
|
CYTAT Proszę o opinie dotyczące okien z KSM-System najlepiej od osób które maja stamtąd okna.Dzięki. Okna są ok, 5 komorowe profile w standardzie, klamki również bardzo dobre, jeśli chodzi o montaż to jeśli tylko dopilnuje się "fachowców" to nie ma problemu, ktoś pisał że KSM ma najgorszy montaż - pozwolę się z tym nie zgodzić - mam okna z KSM a widziałem okna z bardziej renomowanej firmy, założone tak że w zimie wiało między ramą a oknem |
|
|
|
|
Szanowni Panstwo najważniejsza rzecza jest zakup okien w zaufanej firmie.Firma powinna posiadac jakies doswiadczenie w oknach oraz ich montazu, udzielac gwarancji nie dłuższej niz istnieje firma a tego jest teraz bardzo wiele.Jest masa firm sezonowych którzy biorą monterów z łapanki bez jakiegokolwiek przygotowania.Problem powstaje po zimie lub po dwoch latach niestety klient nie ma gdzie zwrócic sie z reklamacja bo firma która udzielila 10 lat gwarancji juz nie istnieje , ale klient na początku zaoszczedził 10 % na zakupie i montażu okien.Nie ma to znaczenie czy beda to okna z pvc czy drewniane wazne aby były z pewnej firmy i nie w najtańszej cenie bo niestety fabryki też osczedzaja na oknach tj.brak stali w oknach (wzmocnień)lub stosują stal pocienioną , zubożone okucia okienne , wąskie profile (Profil 5 komorowy-szer.60mm powinnoi byc miniumum 70 mm) i wiele innych rzeczy o których klient nie ma zielonego pojęcia a wszystko to wpływa na cenę nawet do 20% oraz odpowiednie funkcjonowania okna przez wiele lat.W Stalowej woli jest klika firm które istnieję conajmnie 7-8 lat i zajmuja sie przez cały czas stolarką proponował bym sprawdzić u nich jes to m innymi:
Chmura , Kłosowski , Koczwara , Solo kolejnośc alfabetyczna. Chciałem przymoniec że okna nie kupuje sie na rok na dwa tylko na całe życie. |
|
|
|
|
Co sadzicie o firmie Pewex??? Sprzedaja okna VETREX, na internetowych forach mozna sie dowiedziec ze okna tego producenta sa ok, ale jak wyglada wspolpraca z przedstawicielem czyli firma Pewex, no i jak wyglada ich montaz bo to tez bardzo wazne.
|
|
|
|
|
firma Pewex ma bardzo kiepskich montażystów zakładali okna u mojego znajomego i montaż jest fatalny,nie ustawiają dobrze ani pionów ani poziomów ,chaotycznie i niemiło się odnoszą do klienta. zdecydowanie nie polecam.
|
|
Dołączył: 0 00 0000r. Skąd: Tarnobrzeg - Stalowa Ostrzeżenia: 40% |
|
|
|
Z tego co wiem okna AVANTE (Firma GAWO) sa dosyc solidnymi i dobrymi oknami oczywiscie ceny tez sa jakie sa. Ale lepiej kupic cos i wylozyc kase niz pozniej kupic krzywe okna i bedzie wam pizgalo po kostkach w zimie !
Śmiejecie się ze mnie, bo jestem inny. Ja się śmieję z was, bo wszyscy jesteście tacy sami. |
|
|
|
|
Awante sa sporo drozsze od okien tej samej klasy na rynku. Okna sa jak kazde inne (5 komor. itp), tylko sa lepiej doposażone. Proponuje sprawdzic jak wyglada cena tanszych okien, tylko z dodatkowym wyposazeniem.
|
|
|
|
|
CYTAT Awante sa sporo drozsze od okien tej samej klasy na rynku. Okna sa jak kazde inne (5 komor. itp), tylko sa lepiej doposażone. Proponuje sprawdzic jak wyglada cena tanszych okien, tylko z dodatkowym wyposazeniem. Skoro tak piszesz tzn.że nie masz zielonego pojęcia o oknach poniewaz jak pisałem wczesniej okna 5 komorowe wystepuja w szer.ramy 60 ,70,80 mm. To jest tak jak byś napisał że nie ma różnicy między polonezem a mercedesem w koncu samochód to samochód i jednym i drugim można jeżdzić. Jeżeli chodzi o Gawo to nie polecam ze względu na to że zbyt czesto zmieniaja dostawcow a t o czym świadczy |
|
|
|
|
Tylko ze Awante maja szerokosc 70mm, a to dzisiaj standart. Wystarczy przejsc sie po roznych punktach sprzedazy okien w miescie i zobaczysz ze kazdy przyzwoity producent ma dzis minimum 70mm.
|
|