|
![]() |
|
Dobry Wieczór. |
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
Top 10 prywatnych firm wojskowych na świecie
Najlepsze siły do wynajęcia: 10 najlepszych prywatnych firm wojskowych na świecie W dzisiejszym szybko rozwijającym się globalnym krajobrazie prywatne firmy wojskowe (PMC) stały się znaczącymi graczami w dziedzinie bezpieczeństwa i obrony. Organizacje te, często działające w skali globalnej, oferują szereg usług, w tym doradztwo wojskowe, logistykę, wywiad, a nawet operacje bojowe. W tym poście na blogu zagłębimy się w 10 najlepszych prywatnych firm wojskowych, badając ich pochodzenie, obszary specjalizacji i kontrowersje związane z ich działalnością. 1. Academi (dawniej Blackwater): Academi, wcześniej znany jako Blackwater, to amerykański prywatny budowniczy wojskowy założony 26 grudnia 1996 roku przez byłego oficera Navy SEAL Erika Prince'a. Jest to jedna z najbardziej niesławnych prywatnych firm wojskowych, znana z zaangażowania w różne operacje bezpieczeństwa i wojskowe na całym świecie. 2. Bezpieczne rozwiązania G4S: G4S Secure Solutions (USA) to amerykańska / brytyjska firma świadcząca usługi bezpieczeństwa i drugorzędna G4S plc. G4S to brytyjska międzynarodowa firma świadcząca usługi ochroniarskie, która oferuje szeroki zakres usług, w tym doradztwo w zakresie bezpieczeństwa i prywatne usługi wojskowe. 3. DynCorp Międzynarodowy: DynCorp formalnie DynCorp International, był amerykańskim prywatnym promotorem wojskowym. DynCorp jest globalnym dostawcą usług rządowych, który oferuje różnorodne usługi, w tym wsparcie bezpieczeństwa i wojskowe. 4. Potrójny Baldachim: Triple Canopy, Inc., to amerykańska prywatna firma ochroniarska, która zapewnia zintegrowane usługi w zakresie bezpieczeństwa, wsparcia misji i zarządzania ryzykiem. Pomocnik Constellis, Triple Canopy zapewnia bezpieczeństwo, wsparcie misji i usługi zarządzania ryzykiem dla klientów rządowych i komercyjnych. 5. Służby Obronne Aegis: Aegis Defence Services to brytyjska prywatna firma wojskowa i prywatna ochroniarska z zagranicznymi biurami w Afganistanie, Zjednoczonych Emiratach Arabskich i Iraku. Usługi wywiadowcze i szkoleniowe dla rządów, organizacji globalnych i klientów prywatnych. 6. Constellis: Constellis zapewnia kompleksową obsługę ryzyka i kompleksowe rozwiązania bezpieczeństwa w celu ochrony ludzi i infrastruktury na całym świecie. Wiodący dostawca usług zarządzania ryzykiem, pomocy humanitarnej i zintegrowanych usług bezpieczeństwa dla klientów rządowych i komercyjnych. 7. Ryzyka Kontrolne: Control Risks to globalny zespół ekspertów pracujących razem, aby pomóc Twojej firmie zarządzać ryzykiem i zbudować główny plan dla wybuchowego świata. Globalna firma zajmująca się administracją ryzyka, która oferuje między innymi usługi bezpieczeństwa i wywiadu. 8. GardaWorld: GardaWorld jest wiodącym dostawcą rozwiązań bezpieczeństwa zdesegregowanych: oceny ryzyka, personelu bezpieczeństwa, usług kontroli i usług zarządzania gotówką. Kanadyjska prywatna firma ochroniarska, która oferuje zakres usług, w tym usługi doradztwa w zakresie ochrony bezpieczeństwa. 9. Securitas AB: Securitas to szwedzka firma świadcząca usługi bezpieczeństwa w zakresie powszechnego, która dostarcza rozwiązania w zakresie bezpieczeństwa na całym świecie. 10. Hart Bezpieczeństwo: Hart to prywatna firma zajmująca się bezpieczeństwem i ryzykiem, znana ze swoich usług w nieprzyjaznych środowiskach. „Prywatne firmy wojskowe (PMC), alternatywnie określane jako prywatne firmy ochroniarskie, wykonawcy wojskowi lub prywatne firmy wojskowe, to prywatne korporacje, które świadczą różnorodne usługi wojskowe i bezpieczeństwa rządom, podmiotom międzynarodowym i różnym klientom. Firmy te świadczą szereg usług, obejmujących pomoc logistyczną i zbrojne operacje bojowe, i działają autonomicznie, niepołączone z siłami zbrojnymi jakiegokolwiek rządu." |
|
|
![]() |
|
Dobry Wieczór. |
|
|
![]() |
|
CYTAT Dzień Dobry. Tomusiu. ![]() Czekaj dalej na pracę. ![]() Ona już idzie,ale się jej do ciebie,jakoś nie śpieszy. ![]() Zasiłek 500 plus tobie się nie należy,tak więc pozostał ci pogrzebowy. Własny. ![]() SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
|
![]() |
|
CYTAT @ bzk Twój "radar" to wykrył? ![]() "nie pomyślałem'-to faktycznie,twoje drugie imię.Ćwok jesteś,to następne moje określenie dla tłumoka... ![]() I ostatni problem.Twój wpis. ![]() -"Jest to jednak informacja tajna, dostępna wyłącznie w tym wątku forumowym." ![]() Debilu z zadupia. ![]() Jeśli coś,czyli info pojawi się w necie,nigdy nie zaginie kacapski szpiegu. ![]() Posrany jesteś,ale chcesz istnieć na forum. ![]() SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
|
![]() |
|
Dzień Dobry. |
|
|
![]() |
|
Będę robił kilka przelewów opłaty itp. ile chcesz kaski 100, 500, 1000??
|
|
|
![]() |
|
1. @ admin |
|
|
![]() |
|
Tomku, w innym temacie stwierdziłeś, że nikt cię nie chce zatrudnić i nie ma dla ciebie żadnych ofert pracy.
Mam pytanie, czy zamierzasz siedzieć trzeci rok na bezrobociu, czy zniżysz się do pracy fizycznej? Mnie wydaje się, że lepiej ubrudzić sobie ręce i zarobić te 3 tysiące niż żebrać o kasę na forum i czekać nie wiadomo na co. |
|
|
![]() |
|
@ starsky |
|
|
![]() |
|
Zobacz Tomku jak Twoja narracja rozjeżdża się z tymi danymi. Kto tu mija się z prawdą?
https://x.com(...)772?s=20 |
|
|
![]() |
|
1. @ HIV |
|
|
![]() |
|
Zaraz, zaraz. Nawet jeśli to prawda, to kto kłamie?
Dlaczego z góry zakładamy, że tamta strona kłamie a ta mówi prawdę? W linku, który podałem, on tylko cytuje ukraińskiego polityka, dodając do wypowiedzi materiał filmowy. |
|
|
![]() |
|
@ HIV |
|
|
![]() |
|
Opierasz się na "zeznaniach" jednej ze stron. A to z założenia niewiarygodne.
Przy okazji, tu drugi profil "rosyjskiego trolla", a tak naprawdę Polaka znienawidzonego przez obecny reżim. Profil, na którym możemy dowiedzieć się wielu ciekawych rzeczy, o których nie przeczytamy w mediach głównego ścieku. Mi to przypomina sytuację z PRLu i zagłuszanie przez komunistów Radia Wolna Europa. Tylko teraz zagłusza druga strona. https://twitter.com/PanasukPetr |
|
|
![]() |
|
Olej debila z Szówska.
![]() SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
|
![]() |
|
CYTAT Będę robił kilka przelewów opłaty itp. ile chcesz kaski 100, 500, 1000?? @administrator Rób przekazy po 1 zł(koszt teraz to chyba 3,40),ale z adnotacją np.na dziurawe kondony,na leki p-ko sraczce,na leczenie psychiatryczne itp. ![]() Nie musisz podawać swoich prawdziwych danych. W maju wyślij info do skarbówki z potwierdzeniami. Ciekawe czy do końca kwietnia przyszłego roku,wykaże to w dochodach. ![]() Ja czekam do maja i robię info do US.Podpierdolę nieroba,ale trudno-mój obywatelski obowiązek!!!. ![]() A teraz na jego adres domowy,a mam taki- sam podał, będzie miał regularny "dochód" 1 zyl na m-c. ![]() I obciach w na poczcie, kiedy będą czytali tytuł przekazu na papierkowym zleceniu. ![]() Niestety nie mogę ujawnić jego adresu-RODO,ale mogę z niego korzystać-sam mi podał.Debil. ![]() Jeśli masz "zbędną" stówkę,przeznacz na schronisko dla zwierząt,bo z tego większy pożytek, niż z karmienia yeb@nnego bezroba. ![]() SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
|
![]() |
|
1. @ HIV |
|
|
![]() |
|
jusek
Już nie będę robił przelewów. Wysłałem parę groszy Thomasowi płacąc rachunki, ale pieniążki wróciły. |
|
|
![]() |
|
@ admin |
|
|
![]() |
|
Nazwa banku: Bank Pekao S.A., I O. w Stalowej Woli
SZCZEGÓŁY OPERACJI Typ operacji: ZWROT PŁATNOŚCI BANK PEKAO S.A. CENTRALA ul. Żubra 1 01-066 Warszawa ZWROT TRANSAKCJI WYKONANEJ Z DNIA 04/01/2024 52 9096 0004 3001 0078 3945 0002 Kwota operacji: 150,00 PLN Kwota uznania: 150,00 PLN Data księgowania: 04/01/2024 Data waluty: 04/01/2024 |
|
|
![]() |
|
@ administrator |
|
|
![]() |
|
Ja mam wątpliwości nie co do stanu jego konta,a poczytalności.
![]() SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
|
![]() |
|
1. @ administrator |
|
Dołączył: 28 Sie 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
CYTAT 2. Poniżej widać ukraińskiego żołnierza którego nie wypuszczali z okopu od dwóch lat: Z czasem uległ dziwnym deformacjom. Ja myślę że rodzice z domu cię nie wypuszczali i twój mózg się zdeformował. Normalny zdrowy człowiek by nie pisał takich głupot. |
|