Dołączył: 6 Kwie 2012r. Skąd: STALOWA WOLA Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Ja wtedy zmieniałam kartę sim dawałam na testy telefon i kartę i zgłaszane bylo wielokrotnie I byłam praktycznie zlewana bo wszyscy na to rozkładali ręce i tylko słyszałam że trzeba zresetować i tyle ale nie będę chodzić i ciągle sprawdzać i resetować
|
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
W jakich latach to było?
|
|
|
![]() |
|
2013r potem w 2019
|
|
|
![]() |
|
To się działo w mieście czy gdzieś na obszarze o słabym zasięgu?
|
|
|
![]() |
|
W stalowej w okolicach wiaduktu
|
|
|
![]() |
|
To musiał być jakiś jednostkowy przypadek. Trudno mi wyrokować, co było przyczyną. W okolicach wiaduktu mogły się nakładać sygnały z Mostostalu i budynku starostwa. Ale telefon powinien sobie z tym poradzić. Wygląda na to, że wywalało z jednego nadajnika i telefon miał problem z przelogowaniem się na drugi, stąd pojawiał się brak zasięgu.
Takie coś pojawia się w Plusie do dziś, szczególnie w czasie jazdy. Rozmowa zostaje przerwana, bo telefon straci zasięg z nadajnika X, zamiast przelogować się do nadajnika Y. Jakiś błąd w konfiguracji sieci w kwestii handoverów. Mi się kiedyś raz to zdarzyło w nju mobile w czasie jazdy. Jadąc drogą 855 od Kraśnika miałem zestawioną rozmowę. Do Zdziechowic cały czas trzymało nadajnik w Olbięcinie i tutaj rozmowę zerwało, zamiast wcześniej przełączyć na nadajnik w Zdziechowicach. Zasięg na wskaźniku malał i malał do zera, aż zerwało. Po zerwaniu rozmowy od razu pojawił się pełny zasięg ze Zdziechowic. Trzeba było zadzwonić ponownie. U Ciebie to zjawisko musiało być stałe. |
|