|
|
|
Czy spółdzielnia mieszkaniowa, bo to chyba jej obowiązek, ma zamiar zacząć odśnieżać parkingi i uliczki osiedlowe, które już są nieprzejezdne i nawet chodzić trudno?
A jak dosypie jeszcze to nikt tu nie wjedzie ani nie wyjedzie |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Chodniki nie sa odsniezone . Jak jedzie odsniezarka to pług podnosi do góry i snieg lezy sobie na chodniku.
|
|
|
|
|
Jeśli już odśnieżają to pług jest podniesiony,tu tylko chyba chodzi o nabijanie moto godzin .
|
|
|
|
|
Dokładnie, chyba im płacą od kilometra, a nie od odśnieżonej powierzchni, bo to co jest na osiedlowych chodnikach należących do spółdzielni to, to jest jakiś dramat. Ale do podnoszenia czynszu to oni są pierwsi
|
|
|
|
|
Spółdzielnia zwłaszcza Pani Garbacz wcale nie odśnieża swoich parkingów
|
|
|
|
|
Mają system GPS. Płacą im od kilometra a jak pług podniesiony to mniej pali i można w kanister Ale za to pseudo odśnieżanie ktoś powinien dostać w czapę!!!
Jedynie krajówki są do jazdy. Reszta tak zawalona, że ciężko przejechać. |
|
|
|
|
Minęły 2 dni i żadnej poprawy, jest gorzej
Trzaskowski nie radzi sobie z zimą! A nie, czekaj... |
|
|
|
|
Dzisiaj pługi mają wolną sobotę .Śnieg co spadł na chodnikach leży sobie .Nawet nie słychać żeby jeździli z podniesionym plugiem .
|
|
|
|
|
A co z parkingami przy sklepowymi, z pod stokrotki ciężko wyjechać nie mówiąc już o zaparkowaniu ,breja pod same podwozie
|
|
|
|
|
CYTAT A co z parkingami przy sklepowymi, z pod stokrotki ciężko wyjechać nie mówiąc już o zaparkowaniu ,breja pod same podwozie Musisz doopę podwieźć aż pod drzwi sklepu. Może by tak spacerkiem? |
|
|
|
|
Weekend minął, odśnieżania jak nie było, tak nie ma, bo i po co? Przecież śnieg już nie pada, a ludzie rozchodzili to białe guano i jakoś sobie radzą...
|
|
|
|
|
MZK już perfidnie wysyła traktory z pługami które zamiast po chodnikach jeżdżą po odśnieżonych już drogach. Jednego małego niebieskiego widziałem jak śmigał PO DWUPASMÓWCE!!! przy LOK a drugiego na Mickiewicza. Jaja sobie robią? Po chodnikach nie da się chodzić!!!
|
|
|
|
|
CYTAT MZK już perfidnie wysyła traktory z pługami które zamiast po chodnikach jeżdżą po odśnieżonych już drogach. Jednego małego niebieskiego widziałem jak śmigał PO DWUPASMÓWCE!!! przy LOK a drugiego na Mickiewicza. Jaja sobie robią? Po chodnikach nie da się chodzić!!! A jakbyś zadzwonił do zainteresowanych zamiast wylewać żale na forum? Skąd wiesz co robił na dwupasmówce. |
|
|
|
|
fakt jest faktem drogi i chodniki są w fatalnym stanie
zero zainteresowania władz chodzi się makabrycznie trochę lepiej się jeździ |
|
Dołączył: 17 Kwie 2016r. Skąd: PiSLamaBad Ostrzeżenia: 100% |
|
|
|
Spoko, Lukrecjusz przeprosi za błędy.
Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
|
|
duzo lepiej wygladaja np osiedlowe parkingi gdzie ludzie sami lopatuja ile wlezie zeby zadbac o wszystko niz nasze publiczne drogi gdzie sa maszyny sprzęt i kadra do tego
|
|
|
|
|
CYTAT CYTAT MZK już perfidnie wysyła traktory z pługami które zamiast po chodnikach jeżdżą po odśnieżonych już drogach. Jednego małego niebieskiego widziałem jak śmigał PO DWUPASMÓWCE!!! przy LOK a drugiego na Mickiewicza. Jaja sobie robią? Po chodnikach nie da się chodzić!!! A jakbyś zadzwonił do zainteresowanych zamiast wylewać żale na forum? Skąd wiesz co robił na dwupasmówce. Serio? Jeszcze dzwonić prowadząc samochód. Poinformować ich że ich kierowca się zgubił i odśnieża już odśnieżoną drogę krajową? Po to ten temat został założony aby brać w nim czynny udział. A Stąd wiem co robił na dwupasmówce bo skutecznie zwolnił ruch. Sam za nim jechałem. Skoro Ty jesteś taki wszechwiedzący to napisz Nam wszystkim proszę - dlaczego ten mini ciągnik, wyposażony w pług do odśnieżania i piaskarkę, cały osprzęt do odśnieżania chodników i wąskich dróg oddechowych, nie jechał od strony ESW po chodniku z opuszczonym lemieszem tylko po ODŚNIEŻONEJ I CZARNEJ drodze krajowej? Jedyne co było ok to to, że miał podniesiony pług i włączonego koguta. Myślisz, że telefon do MZK coś może zdziałać? Przecież pracują tak kierownicy i nie wiedzą co robią ich podwładni? Nie wiedzą w jakim stanie są miejskie drogi i chodniki? Jak tak to niech zrobią sobie rekonesans po mieście. Za coś chyba biorą pieniądze. |
|
|
|
|
Drobny, jesteś bardzo podejrzliwy. Takie zachowanie odśnieżacza to sabotaż. Myślę że facet wie o tym.
|
|
|
|
|
CYTAT Jeśli już odśnieżają to pług jest podniesiony,tu tylko chyba chodzi o nabijanie moto godzin . Z tego co rozmawialem z znajomym to czesciowo prawda - chodzi o to , ze powiaty czasami placa za odsniezanie prywatnym firma dane odcinki wiec przejezdzajaca odsniezarka ma plug podniesion poniewaz nikt prywatnej osobie nie zaplaci dodatkowo koszty jakie powstaja . |
|
|
|
|
ciągle tylko kasa i kasa a gdzie w tym są ludzie? ich bezpieczeństwo??
|
|
|
|
|
CYTAT Drobny, jesteś bardzo podejrzliwy. Takie zachowanie odśnieżacza to sabotaż. Myślę że facet wie o tym. Kabi, to już 3 raz widziałem jak traktor (mały lub duży)jedzie po asfalcie zamiast po chodniku a chodnik przylegający do ulicy tak zawalony śniegiem, że ludzie brną w miejscu. Piszę o tym, bo również w tamtym roku podczas dużych opadów śniegu gdy wracałem z 2 zmiany ciągnik MZK jechał po chodniku z piaskarką i podniesionym pługiem a śniegu było już dobre 10 cm. Prawda jest taka - zapewne za zimowe utrzymanie dróg mają płacone ryczałtowo z góry, tak więc:JEŻELI KOSZTY BĘDĄ MNIEJSZE TO ZYSK BĘDZIE WIĘKSZY !!! A podniesiony pług przenosi się na mniejsze obciążenie maszyny => mniejsze zużycie ropy => mniejsze koszta => WIĘKSZY ZYSK Całe szczęście zapowiadali ocieplenie |
|
|
|
|
Może masz i rację ale ja też widziałem że jechał po chodniku z podniesionym pługiem ale zjechał Spacerową i z powrotem skrobał jezdnię.
Nie każdy pług może odśnieżać chodnik. Nie bardzo wierzę żeby z kierownikiem dzielili się paliwem. |
|
|
|
|
Czarnieckiego 22, karetka ugrzęzła w śniegu, pacjenta zmarła. Kto ponosi za to odpowiedzialność?
|
|
Dołączył: 17 Kwie 2016r. Skąd: PiSLamaBad Ostrzeżenia: 100% |
|
|
|
CYTAT Czarnieckiego 22, karetka ugrzęzła w śniegu, pacjenta zmarła. Kto ponosi za to odpowiedzialność? Zarządca drogi, dla mnie to oczywiste. Najgorsze dziadostwo jest przy przejściach dla pieszych. Ulica i chodnik odśnieżone a dojście z chodnika do przejścia dla pieszych w zaspie. Ręce opadają. Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|