|
![]() |
|
13-letni chłopak w trakcie mszy w kościele pod wezwaniem Najświętszej Maryi Panny Matki Kościoła i św. Barbary w Bełchatowie przyjął komunię, a następnie wypluł i schował do kieszeni. Sprawę opisał "Super Express".
Duchowni wezwali policję, obawiając się profanacji hostii. 13-latek tłumaczył swoje zachowanie bólem zęba. Według relacji księży, chłopak miał szarpać się i trzykrotnie próbować uciec z kościoła, ostatecznie hostię jednak spożył i tym samym nie doszło do znieważenia. - Skończyło się pouczeniem stron. Przede wszystkim zgłaszających księży - mówi Wirtualnej Polsce nadkom. Adam Kolasa z Komendy Wojewódzkiej Policji w Łodzi. Jak dodał, 13-latek nie został przesłuchany. - Wyjaśnialiśmy na miejscu okoliczności zdarzenia. Musieliśmy porozmawiać zarówno ze zgłaszającymi, jak i chłopcem. Po przyjeździe matki został przekazany pod jej opiekę - dodał funkcjonariusz. Już kiedyś pisałem, że nikt normalny nie zostaje księdzem... |
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
No i co w tym dziwnego ze wezwali Policje? Skoro jest to miejsce kultu religijnego i zostało stwierdzone, że może dojść do profanacji to normalną rzeczą jest to, że zadzwonili. Wszystkich "mądrych" zapraszam do meczetu i niech oplują tam Koran. Zobaczymy reakcje
![]() |
|
|
![]() |
|
CYTAT No i co w tym dziwnego ze wezwali Policje? Skoro jest to miejsce kultu religijnego i zostało stwierdzone, że może dojść do profanacji to normalną rzeczą jest to, że zadzwonili. Wszystkich "mądrych" zapraszam do meczetu i niech oplują tam Koran. Zobaczymy reakcje ![]() 100 % racji |
|
|
![]() |
|
w sumie coś w tym jest... racja. Katolików wolno opluwac, ale zrób coś nie tak w meczecie, oni nie będa wzywac policji, od razu jeb uj...ebią.
Po co smark poszedł do komunii żeby wypluć i wsadzić do kieszeni? |
|
|
![]() |
|
CYTAT w sumie coś w tym jest... racja. Katolików wolno opluwac, ale zrób coś nie tak w meczecie, oni nie będa wzywac policji, od razu jeb uj...ebią. Po co smark poszedł do komunii żeby wypluć i wsadzić do kieszeni? Dokładnie, nie wierzysz w coś to nie uczęszczaj tam i nie rób zbędnej afery. |
|
|
![]() |
|
Akurat 13 latek jak powie w domu że nie idzie bo nie wierzy to tak będzie
![]() |
|
Dołączył: 22 Lut 2013r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
madras, co masz przeciwko księżom, na pewno nikt normalny nie idzie do komunii świętej żeby ją sprofanować.
|
|
|
![]() |
|
Ja pie***la ale masz Madras problemy.. Bardzo mądrze napisali poprzednicy wielkie brawa !! W każdym zawodzie trafiają się czarne owce czy lekarze czy właśnie księża. Myślę że gro księży jest w porządku i chwała im za to.
|
|
|
![]() |
|
CYTAT Po co smark poszedł do komunii żeby wypluć i wsadzić do kieszeni? To po co gówniaków posya się do komunii w wieku 8 lat? Po ci się ich chrzci w 2 miesiące po narodzinach? przecież takie kwestie można zostawić człowiekowi do wyboru jak ukończy 18rż. ![]() |
|
|
![]() |
|
del
|
|
|
![]() |
|
Rodzice co najwyżej mogą zmusić do pójścia do Kościoła, a nie przyjęcia Komunii. Pewnie głupi zakład gówniarzy i tyle. Pozatym jaki miałby problem połknąć?
|
|
|
![]() |
|
Nie mam nic przeciwko katolikom i ich obrzędom. Bardziej chodziło mi o idiotyczne wezwanie Policji do dziecka. W sumie dobrze, że go nie wychłostali albo nie ukamienowali na miejscu. Policja dała nadgorliwcom pouczenie ale za bezprawne zatrzymanie i użycie siły w stosunku do dziecka będą mieli sprawę.
|
|
Dołączył: 1 Lut 2011r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
A madras chciał się tylko wpisać linię retoryki robiacych z nas - katolików - jakichś fanatycznych zacofańców. Chciał dorzucić swoje "zasługi" w modnej teraz akcji opluwania KK.
Nie wyszło. Nie dajmy profanować naszych świętości. ![]() Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
![]() |
|
CYTAT No i co w tym dziwnego ze wezwali Policje? Skoro jest to miejsce kultu religijnego i zostało stwierdzone, że może dojść do profanacji to normalną rzeczą jest to, że zadzwonili. Wszystkich "mądrych" zapraszam do meczetu i niech oplują tam Koran. Zobaczymy reakcje ![]() Dlatego rozdział Państwa z Kościołem jest niezwłocznie konieczny. Żeby służby państwowe zajmowały się prawem że tak nazwę świeckim a kościół prawem kościelnym. |
|
|
![]() |
|
Szkoda, że katolicy nie widzą, że takimi akcjami sami się opluwają.
|
|
|
![]() |
|
Poświęcony opłatek ? Przecież to wymysł duchownych , normalna woda , normalne wszytko , tylko wymyślone jako święte... głupota i zacofanie ludzkie nie zna granic
Kiedyś zaćmienie było znakiem bożym i nie wiernych palono Dzisiaj za zjedzienie i wyplucie czegoś co ktoś nazwał świętyM wzywa się policję ![]() |
|
|
![]() |
|
Poświęcony opłatek ? Przecież to wymysł duchownych , normalna woda , normalne wszytko , tylko wymyślone jako święte... głupota i zacofanie ludzkie nie zna granic
Kiedyś zaćmienie było znakiem bożym i nie wiernych palono Dzisiaj za zjedzienie i wyplucie czegoś co ktoś nazwał świętyM wzywa się policję ![]() |
|
Dołączył: 28 Sie 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Wopin zacofany to Ty jesteś.
Ktoś się wychował jako katolik, jehowy, buddysta, czy islamista ma prawo wierzyć swojej religii i nikt tego nie powinien potępiać. Może musisz dorosnąć żeby to zrozumieć. |
|
|
![]() |
|
Ja ostatnio wywaliłem, do śmieci ze 20 opłatków, które zebrały się przez lata. Czy to też profanacja? Wezwijcie policję, jeszcze nie wyniosłem worka, do śmietnika.
![]() |
|
|
![]() |
|
Mamy państwo wyznaniowe i niedługo pisiory powołają policję religijną.
|
|
|
![]() |
|
CYTAT w sumie coś w tym jest... racja. Katolików wolno opluwac, ale zrób coś nie tak w meczecie, oni nie będa wzywac policji, od razu jeb uj...ebią. Po co smark poszedł do komunii żeby wypluć i wsadzić do kieszeni? @Mryszard Co do "kozoyebuf" to masz rację. ![]() Oni sprawy profanacji załatwiają kindżałem albo brzytwą. Ciach gardziołko...i po sprawie. No, ewentualnie ukamienują.To zresztą praktykowali wcześniej Żydzi. ![]() Z drugiej strony-czy 8-letnie dziecko,przystępując do Sakramentu komunii,przechodząc przez te wszystkie procedury,ma w pełni świadomość prawną,umysłową tego co robi? ![]() Teoretycznie, księża popełnili przestępstwo zatrzymując smarka,ale... Byle "guwniak niedoyebanny" powinien dowiedzieć się na własnym kuprze,co wolno robić, a za co należy się "fpierdol". ![]() Osobiście nie jestem zwolennikiem jakiejkolwiek religii,ale są pewne granice. Nie chcę,to nie chodzę do kościoła,meczetu,synagogi itp. Nikomu nie zabraniam wierzyć-nawet w tego boga makaronu-pastafariana. Z ciekawości powiem,że zjadłem go dzisiaj na obiad z rosołem,tak więc wiara w niego, nieaktualna. ![]() Pampersiak,prawdopodobnie coś kombinował z innymi śpikami i stąd ten pomysł. ![]() Jeśli jednak, jakimś zrządzeniem losu ten "guwniak"dorośnie,niech jedzie do Arabii Saudyjskiej.I tam cwaniak powie, że Mahomet to były pastuch wielbłądów... ![]() Bilet powinien kupić w jedną stronę. ![]() Odwiezie go potem DHL.Całego,po kawałku. ![]() PS.Spożywanie ciała i krwi innej osoby,nawet jeśli jest to metafora,pachnie mi kanibalizmem... ![]() SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
|
![]() |
|
A ja widzę to tak...
https://img.w(...)afd3.jpg non serviam |
|
|
![]() |
|
Abstrahując już od chrześcijaństwa to po prostu coś takiego jest niezgodne z prawem. Art. 196.KK "Kto obraża uczucia religijne innych osób, znieważając publicznie przedmiot czci religijnej lub miejsce przeznaczone do publicznego wykonywania obrzędów religijnych,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2." |
|
|
![]() |
|
CYTAT PS.Spożywanie ciała i krwi innej osoby,nawet jeśli jest to metafora,pachnie mi kanibalizmem jusek czego cie rozum opuścił i musisz się tym chwalić, za kare tak masz z krugerem ![]() |
|
Dołączył: 1 Lut 2011r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
CYTAT PS.Spożywanie ciała i krwi innej osoby,nawet jeśli jest to metafora,pachnie mi kanibalizmem... ![]() Do tego wpisu myślałem, że coś sobą reprezentujesz, tylko masz inne poglądy. Ty jednak nic sobą nie reprezentujesz. Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|