NawigacjaStart » Forum » Rozrywka, Kultura, Sztuka » Po godzinach - Restauracje, Kawiarnie, Dyskoteki »
Nowy Temat Odpowiedz
« 1 2
Kuchenne rewolucje w Stalowej Woli,
Posty: 61
Dołączył: 26 Paź 2009r.
Skąd:
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 11 Lis 2014r. 11:38  
Cytuj
CYTAT
Jak można porównywać gotowanie przez męża/żonę lub jakiegokolwiek członka rodziny z obcą zupełnie osobą? Skoro już jakieś przepisy istnieją to albo się ich trzymajmy albo je zmieniajmy.


to prawda co napisałeś włosy męża napewno lepiej smakują niż obcej baby nie ma nawet co porównywać....dlatego czepek na łeb i do kuchni

Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 732
Dołączył: 2 Lip 2008r.
Skąd: Stalowa Wola
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 11 Lis 2014r. 11:38  
Cytuj

Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 30
Dołączył: 28 Wrz 2009r.
Skąd:
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 11 Lis 2014r. 12:33  
Cytuj
doli6, no cóż... ja widzę różnice. Choć żadnych włosów jeść nie chce, to jednak włos swojaka wyciągnę i danie dokończę obce mnie brzydzą po prostu umiech w Twoje gusta i wytrzymałość żołądka nie wnikam. Gdziekolwiek i cokolwiek postanowisz zjeść życzę smacznego umiech

Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 130
Dołączył: 8 Cze 2013r.
Skąd:
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 11 Lis 2014r. 12:47  
Cytuj
Pani "Rude Czupiradlo" nie ma najmniejszego pojecia o gotowaniu.
To zwykla miernota wykreowana przez media (media gwiazdy dawida kreuja oczywiscie swoich).
Zamiast wziaść do programu porządnego szefa kuchni ktory ma pojecie o gotowaniu to wzieli beztalencie.

Tak po za tym to krecac ten denny program jezdzi zawsze z kucharzem ktory uklada nowe menu, przygotowuje potrawy i mowi jej co ma robic.

PS. Około roku temu byl na jednym z portali artykul ze jej maz zalega z tytulu czynszu za restaurcje miastu Warszawa cos kolo 8 mln zl.

Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 820
Dołączył: 20 Sie 2008r.
Skąd: Stalowa Wola
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 11 Lis 2014r. 12:58  
Cytuj
CYTAT
(...)
PS. Około roku temu byl na jednym z portali artykul ze jej maz zalega z tytulu czynszu za restaurcje miastu Warszawa cos kolo 8 mln zl.


Nie jej mąż (Piotr Gessler) zalega, tylko brat jej byłego męża Adam Gessler.

Robię to, co lubię. Lubię to, co robię.
Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 1863
Dołączył: 9 Sty 2012r.
Skąd:
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 11 Lis 2014r. 13:14  
Cytuj
CYTAT
Pani "Rude Czupiradlo" nie ma najmniejszego pojecia o gotowaniu.
To zwykla miernota wykreowana przez media (media gwiazdy dawida kreuja oczywiscie swoich).
Zamiast wziaść do programu porządnego szefa kuchni ktory ma pojecie o gotowaniu to wzieli beztalencie.



O widzę Ramsay się znalazł, albo przynajmniej Amaro. potluczony
Ach... jaka wiedza przez Ciebie przemawia, gwiazdek Michelin to pewnie masz ze 30 w budzie z Kebabem.

Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 319
Dołączył: 11 Marz 2012r.
Skąd:
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 11 Lis 2014r. 13:18  
Cytuj
CYTAT
Zamiast wziaść do programu porządnego szefa kuchni ktory ma pojecie o gotowaniu to wzieli beztalencie.


Teraz ma się "wziąść", a później pewnie będzie "braść"... hehehe rozwój ortograficzny skończył się w przedszkolu?
To dziwne jaki poziom zazdrości i chamstwa jest prezentowane, gdy innym się udaje, a samemu nic się nie potrafi, wtedy pozostaje tylko narzekanie...

Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 198
Dołączył: 15 Sty 2009r.
Skąd:
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 11 Lis 2014r. 13:45  
Cytuj
Magda Gessler to taka restauratorka jak ja kierowca F1. Nie ma baba o gotowaniu pojęcia - kompletnie żadnego, co widzi każdy, który obejrzał chociaż jeden z odcinków Kuchennych Rewolucji i umie w kuchni zrobić coś więcej niż uruchomić mikrofalę.
Gessler zrobiła karierę bo się dobrze wydała za mąż i podprowadziła ex-małżonkowi nazwisko; poza tym przez swojego braciszka Piotra Ikonowicza ma dobre wejścia w TVN. Znajomość właściwych ludzi to w PL warunek konieczny i wystarczający umiech
Ludzie w zachodnich programach-formatach o gotowaniu to mistrzowie w swoim fachu, doskonalący swoje umiejętności w szkołach i w inny sposób, a ta cała Gessler? Czytałem jej przepisy i opinie w jednym z tygodników. Żałosne. Ciekawe, czy umie ugotować jajko na miękko.

Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 198
Dołączył: 15 Sty 2009r.
Skąd:
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 11 Lis 2014r. 13:48  
Cytuj
CYTAT
O widzę Ramsay się znalazł, albo przynajmniej Amaro. potluczony
Ach... jaka wiedza przez Ciebie przemawia, gwiazdek Michelin to pewnie masz ze 30 w budzie z Kebabem.


Gośc ma rację, to babsko to wykreowana przez media miernota. Ramsaya w to nie mieszaj.

Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 198
Dołączył: 15 Sty 2009r.
Skąd:
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 11 Lis 2014r. 13:50  
Cytuj
CYTAT
innym się udaje, a samemu nic się nie potrafi, wtedy pozostaje tylko narzekanie...


No tak. Udało jej się dobrze wyjść za mąż za typa z branży i zawłaszczyć nazwisko. A wcześniej "udało" jej się urodzić w rodzinie komunistycznych aparatczyków - stąd jej dojścia do szefostwa TVN, proste smiech2

Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 61
Dołączył: 26 Paź 2009r.
Skąd:
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 11 Lis 2014r. 14:06  
Cytuj
CYTAT
Magda Gessler to taka restauratorka jak ja kierowca F1. Nie ma baba o gotowaniu pojęcia - kompletnie żadnego, co widzi każdy, który obejrzał chociaż jeden z odcinków Kuchennych Rewolucji i umie w kuchni zrobić coś więcej niż uruchomić mikrofalę.
Gessler zrobiła karierę bo się dobrze wydała za mąż i podprowadziła ex-małżonkowi nazwisko; poza tym przez swojego braciszka Piotra Ikonowicza ma dobre wejścia w TVN. Znajomość właściwych ludzi to w PL warunek konieczny i wystarczający umiech
Ludzie w zachodnich programach-formatach o gotowaniu to mistrzowie w swoim fachu, doskonalący swoje umiejętności w szkołach i w inny sposób, a ta cała Gessler? Czytałem jej przepisy i opinie w jednym z tygodników. Żałosne. Ciekawe, czy umie ugotować jajko na miękko.


do Magdy to jesteś za mały, a do F1 ze swoim Golfem 3 nigdy nie dojdziesz. Zastanawiam się ... siedzi taki jeden z drugim forumowy niespełniony trol i tylko wszystko i wszystkich krytykuje.Popatrz na siebie kim jesteś i co w zyciu do chwili obecnej osiągnąłeś. Jesteś zwykłym robolem od 7 - 15, a po pracy forum i dawaj anonimowe wypociny. Jak by forum nie było anonimowe to by go w ogóle pewnie nie było. Bo po takim pieprzeniu wstyd by było sie na ulicy i w robiocie pokazać... prawda co nie..

Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 14
Dołączył: 30 Wrz 2013r.
Skąd:
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 11 Lis 2014r. 15:32  
Cytuj
ale plujecie jadem na tym forum ghrrryyy

Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 61
Dołączył: 26 Paź 2009r.
Skąd:
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 11 Lis 2014r. 15:38  
Cytuj
CYTAT
ale plujecie jadem na tym forum ghrrryyy


no bo co ma do włosów prywatne czyjeś życie, tvn, itd.. byle pisać. Zazdrość i zazdrość przemawia stąd te idiotyczne szukanie na siłe argumentów bo samemu sie jest dnem. Mądry człowiek by sie tak nie wywnetrzał za wszelką cenę.

Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 130
Dołączył: 8 Cze 2013r.
Skąd:
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 11 Lis 2014r. 19:55  
Cytuj
CYTAT
no bo co ma do włosów prywatne czyjeś życie, tvn, itd.. byle pisać. Zazdrość i zazdrość przemawia stąd te idiotyczne szukanie na siłe argumentów bo samemu sie jest dnem. Mądry człowiek by sie tak nie wywnetrzał za wszelką cenę.


Mądry czlowiek nie daje sie robic w ciula ! I nie
I nie boi sie pokazac palcem przekreciarza itp.

I powtórze: Czupiradło (garbaty nos - od pewnej krwi w niej plynacej) to miernota a nie kucharz, a w Polsce jest bardzo wielu dobrych kucharzy którzy mogli by prowadzic ten program.

Na zachodzie tego typu programy prowadza znakomici kucharze potrafiacy nie tylko gotowac, ale znajacy sie baaardzo dobrze na biznesie resauracyjnym (w dodatku nie latwym biznesie).

A u nas .. wszystko po znajomosci i wtedy traci na tym jakosc programow.

Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 61
Dołączył: 26 Paź 2009r.
Skąd:
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 11 Lis 2014r. 22:02  
Cytuj
CYTAT
CYTAT
no bo co ma do włosów prywatne czyjeś życie, tvn, itd.. byle pisać. Zazdrość i zazdrość przemawia stąd te idiotyczne szukanie na siłe argumentów bo samemu sie jest dnem. Mądry człowiek by sie tak nie wywnetrzał za wszelką cenę.


Mądry czlowiek nie daje sie robic w ciula ! I nie
I nie boi sie pokazac palcem przekreciarza itp.

I powtórze: Czupiradło (garbaty nos - od pewnej krwi w niej plynacej) to miernota a nie kucharz, a w Polsce jest bardzo wielu dobrych kucharzy którzy mogli by prowadzic ten program.

Na zachodzie tego typu programy prowadza znakomici kucharze potrafiacy nie tylko gotowac, ale znajacy sie baaardzo dobrze na biznesie resauracyjnym (w dodatku nie latwym biznesie).

A u nas .. wszystko po znajomosci i wtedy traci na tym jakosc programow.


o Boże... szkoda gadać... ciekawe w jakie ty radzie nadzorczej na codzień pracujesz może do tvn pujdziesz doradzać. Ale myślę, że 7 - 15 robota bo nie wdawałbyś się w takie dyskusje bo po co!!!!!
Ale nie MĄDRY CZŁOWIEK po robocie trzeba dać upust emocjom, czy nie.. Mam w domu pełny pakiet NC+ i też czasami nie ma co oglądać, każdy to wie, ale RTL-a nie bedę zmieniał i krytykował nie my jestesmy właścicielami stacji TV i nigdy nie będziemy, więc szkoda czasu na taką w powietrze krytykę.

Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 4999
Dołączył: 20 Lut 2009r.
Skąd: stalowa wola
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 12 Lis 2014r. 09:03  
Cytuj
Ludzie ale po co ta dsykusja. Założyciel tematu patrząc po postach pisał o tym z ironią, doli6 ty oczywiście wszystkich bronisz i rozumiemy to ale każdy ma prawo do swojej decyzji. Co do efektów rewolucji to jest / lub był jakiś blog gdzie po jakimś czasie testowano restauracje / bary po rewolucji i większość wychodziła pozytywnie. Co do samej pani Gessler to jest jaka jest, jak ktoś ma ochotę zobaczyć jej lokale to będąc w warszawie można odwiedzić i stwierdzić czy wygląda to tak perfekcyjnie.

"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway.
Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
« 1 2
Nowy Temat Odpowiedz

NawigacjaStart » Forum » Rozrywka, Kultura, Sztuka » Po godzinach - Restauracje, Kawiarnie, Dyskoteki »