NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Nasze miasto »
« 1 2 3 »
Brońmy nasze lasy!,
ff
Wysłany: 19 Cze 2024r. 21:23  
Naukowcy wydali miażdżącą opinię o raporcie, który Stalowa Wola zleciła, żeby uzasadnić wycinkę lasu. Dr hab. Mateusz Ciechanowski: „Ten raport urąga standardom i dobrym praktykom wykonywania inwentaryzacji przyrodniczych”

Treść raportu nie spełnia podstawowych zasad dobrych praktyk w zakresie inwentaryzacji przyrodniczych i ocen oddziaływania na środowisko, świadczy zaś o wyjątkowej niekompetencji autorów”.

https://oko.press/panstwowa-rada-ochony-przyrody-stalowa-wola

A lokalne media dalej olewają temat.

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 19 Cze 2024r. 21:23  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Cze 2024r. 22:41  
OKO PRES

sciana

Co jeszcze?
Newsweek?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Cze 2024r. 22:46  
CYTAT
Po prostu nie miał porządnego kontrkandydata.

No masz rację.

CYTAT
A prezydent z niego taki jak z koziej dupy trąba.

Startuj w szranki, najpierw na intelekt.

CYTAT
Kolejny raz już nie wygra. Tyle.

Jak nigdy, ale znów muszę Ci przyznać rację. Zgadnij dlaczego?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Cze 2024r. 00:29  
Fundacja "Biodiversitatis" jest organizacją non-profit wspierającą ochronę różnorodności biologicznej. Aby efektywnie realizować nasze cele stworzyliśmy zespół naukowców oraz aktywistów działających na rzecz ochrony przyrody. Współpracujemy z lokalnymi społecznościami, z podmiotami publicznymi oraz sektorem prywatnym.

Obrazek

Absolwent studiów biologicznych na Uniwersytecie Gdańskim, gdzie obronił również doktorat i otrzymał stopień doktora habilitowanego, od 2004 pracuje jako asystent, zaś od 2006 roku jako adiunkt. Jego zainteresowania naukowe dotyczą głównie ekologii i biogeografii nietoperzy, drobnych gryzoni i ryjówek. Członek Regionalnej Rady Ochrony Przyrody w Gdańsku, Komitetu Naukowego Fundacji „Biodiversitatis” i Rady Programowej Polskiego Towarzystwa Ochrony Przyrody „Salamandra”. Działając w tej ostatniej, koncentruje się na propozycjach nowych obszarów chronionych(Natura 2000) szczególnie w przestrzeni miejskiej, a także edukacji przyrodniczej. Posiada doświadczenie w zakresie monitoringu gatunków, sporządzania planów ochrony, koordynowania inwentaryzacji przyrodniczych oraz ocen oddziaływania na środowisko.

Aktywiszcze popularyzator od przywracania mokradeł i 3-polówek. EU to lubi. Sygnalista.

Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Cze 2024r. 07:52  
CYTAT
OKO PRES

sciana

Co jeszcze?
Newsweek?

Ale o co ci chodzi?

To nieprawda?

Możesz to zdementować?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Cze 2024r. 11:17  
CYTAT (drobny81)
Jasio, po raz kolejny potwierdzasz że z "czerwonym" Ci do twarzy.
Żłobki l, przedszkola - tego również brakowało w mieście.

Nie twierdzę, że nie tylko najpierw trzeba godnej pracy dla rodziców a nie 500+ czy innych zasiłków. Pochodzę z pokolenia, które miało tylko zasiłek rodzinny i było tych żłobków i przedszkoli dużo więcej. Oboje rodzice pracowali i musieli mieć gdzie zostawić dzieci. Teraz znam przypadki gdzie matka czy ojciec nie pracuje sle dziecko chodzi do przedszkola żeby nie przeszkadzało w domu.
CYTAT (drobny81)
Porównując rządy Szlęzaka i Nadbereżnego - nie ma co porównywać. I każdy kto ma oczy potrierdzi.
Tutaj akurat z Tobą się zgadzam. Szlęzak przygotowywał(uzbrajał robił drogi,dojazdy) działki dla inwestorów a nadbereżny nie potrafi ich sprzedać. To jest człowiek, który umie tylko wydawać pieniądze ale nie ma pojęcia o ich zarabianiu
CYTAT (drobny81)
Najlepiej siedzieć przed kompem i klepać jak to jest teraz źle w Stalowej Woli bo rządzi ktoś młodszy z wizją.

Tak Tobie to wychodzi najlepiej a szczególnie pisanie nie na temat ja choćby w temacie "Fabryka maseczek w STW, jak PIS marnuje pieniądze,", Założyłem ci nowy temat na forum Komuna, PRL ruskie, gzie moglibyśmy podyskutować, z resztą nie tylko my ale zamilkłeś tylko mistrz języka obrazkowego coś tam powklejał.
CYTAT (drobny81)
Gdyby Prezydent Nadbereżny był taki zły nie osiągnął by MIAŻDŻĄCEGO ZWYCIĘSTWA!!!!
Jak się wydaje pieniądze na cele populistyczne, nie ma się konkretnego kontrkandydata a szczególnie jest się członkiem "jedynie słusznej" partii to tak to jest.

Ps
Jakby nadbereżny nie startował a PiS wystawił do wyborów snopek słomy to też by wygrał i mieli byśmy słomianego prezydenta.

CYTAT (drobny81)
TYLE
?????? Zamiast Z Panem Bogiem. Dziwne

Pozdrawiam

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Cze 2024r. 11:29  
Nikt nikomu nie bronił wystawić kontrkandydata . Nadbereżny nie spadł z kosmosu tylko został wybrany w wyborach. Na tym polega demokracja. Biadolenie o populizmie jest nie na miejscu. Były wybory, wygrał i tyle. Czy się to komu podoba czy nie to trzeba to uszanować.

Cudny Lolo
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Cze 2024r. 12:03  
CYTAT (Cudny Lolo)
Nikt nikomu nie bronił wystawić kontrkandydata .
Niestety ale nie każdy chce przejąć miasto z tak wielkimi długami, których nikt nie chce podać,
CYTAT (Cudny Lolo)
Nadbereżny nie spadł z kosmosu tylko został wybrany w wyborach. Na tym polega demokracja.
Tu nie chodzi o szacunek bo nikt tego mu nie zabiera, a na szacunek trzeba sobie zasłużyć. Zobaczymy jak dozyjemy jak oceni go historia. Uważam, że to dziecko, które ma duże pieniądze i nie umie ich dobrze wydawać. Najlepszym dowodem na to jest dzisiejszy artykuł "Na slip trzeba jeszcze poczekać", który dowodzi iż kasa miasta jest pusta jak nie ma w niej kilkuset tysięcy złotych.
CYTAT (Cudny Lolo)
Biadolenie o populizmie jest nie na miejscu. Były wybory, wygrał i tyle. Czy się to komu podoba czy nie to trzeba to uszanować.
Biadolenie o populizmie jest jak najbardziej na miejscu bo nie tylko takie powinno ponosić się wydatki ale również takie, które nie ą populistyczne ale bardzo potrzebne wa choćby dla bezpieczeństwa jak wyżej napisałem.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Cze 2024r. 13:18  
CYTAT
Zamiast Z Panem Bogiem. Dziwne

Pozdrawiam

Masz rację

Tylko z Panem BOGIEM!!!

Cieszę się że w jakimś stopniu Ci pomogłem 3m sie

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Cze 2024r. 19:43  
Nie ma co ukrywać ta wycinka drzew to jawny bandytyzm bez względu na to kto jest u steru władzy. Tereny leśne zamieniono na jakieś abstrakcyjne tereny bo co mi z lasu w okolicy Baranowa Sandomierskiego?! Te placki po wycince drzew są przerażające. Dalekooooo mi do ekologii we wszystkich wydaniach ale nie mogę patrzeć na to barbarzyństwo.

Cudny Lolo
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Cze 2024r. 22:08  
CYTAT (drobny81)
TYLE

CYTAT (jasio)
Zamiast Z Panem Bogiem. Dziwne

Masz rację

Tylko z Panem BOGIEM!!!

CYTAT (drobny81)
Cieszę się że w jakimś stopniu Ci pomogłem 3m sie
Nie masz się z czego cieszyć bo to ja Tobie pomogłem przypominając bo zapomniałeś.
Hejka powodzonka i miłego piątku

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 21 Cze 2024r. 01:21  

Widać tam płacz drzew i pisk wysysanej żywicy

Tarcica produkowana w naszym zakładzie służy do produkcji kultowych serii mebli IKEA, takich jak HEMNES, HURDAL, KAUSTBY i NORNÄS. Mamy na miejscu wszystko, czego potrzebujemy do produkcji wysokiej jakości tarcicy sosnowej (drzewa, wagi, zbiornik wodny, suszarnie oraz tunele suszarnicze, plac składowania i linia sortowania kłód, linia przetarcia kłód, system zraszaczy, magazyn tarcicy oraz budynek biurowy) Załoga 60-ciu wspaniałych dożyna watahę..

Obrazek
Ile zakrwawionych podatków zostawia IKEA w Stalowej, ktoś?
Ile zużywa życiodajnej, doskonałej wody, może ktoś?

Konkret Donka:
Donek maładiec dał podwyżkę dla nauczycieli,,, z pieniędzy samorządowych zamiast z budżetu centralnego. 10 mln co roku dał na wykształconych wyborców ( drugie tyle w korepetycjach) żeby wyeksportować uzdolnioną młodzież do wielkich miast na stratę młodej krwi tego miasta co nie chce robić w obozach pracy.
Będą ostre "ciecia" cieciu bo muszą być. Krew za krew @jasio.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 21 Cze 2024r. 16:52  
11 osób z suwerennej polski z zarzutami za okradanie Lasów Państwowych

Współpraca z organizacjami katolickimi przy wprowadzaniu pieniędzy.

Znajdą się tacy co będą ich bronić choć kradną hańbiąc dobre imię wierzących

Gdzie pieniądze są za las?

socjalizm totalitarny zmienił się w koncesyjno-etatystyczny
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 21 Cze 2024r. 22:08  
W artykule "Zielony, okrągły stół w sprawie stworzenia Strategicznego Parku Inwestycyjnego" została wprowadzona cenzura
"W tym artykule komentarze ukażą się po akceptacji moderatora." Za dużo było prawdy mieszkańcy pisali o wydawaniu pieniędzy przez nadbereżnego i wycinanie drzew bez potwierdzenia, że inwestorzy w ogóle się pojawią

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 22 Cze 2024r. 00:18  
Ciekawe kiedy i za ile Nadberezny kupił stalowemiasto?

Wszyscy co tak mówią mają rację: jebać Pis, Kukiza i Konfederację good

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 22 Cze 2024r. 00:33  
smiech2 Banda zlodzieji siedzi przy korycie i stad to zlo.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 22 Cze 2024r. 16:42  
CYTAT
W artykule "Zielony, okrągły stół w sprawie stworzenia Strategicznego Parku Inwestycyjnego" została wprowadzona cenzura
"W tym artykule komentarze ukażą się po akceptacji moderatora." Za dużo było prawdy mieszkańcy pisali o wydawaniu pieniędzy przez nadbereżnego i wycinanie drzew bez potwierdzenia, że inwestorzy w ogóle się pojawią

Bo ten portal powinien się nazywać pisowemiasto.pl uśmiech

Czy może ktoś ten "zielony okrągły stół" naszego włodarza przetłumaczyć na prosty język?

Bo ja, prosty chłop, zrozumiałem z tego politycznego bełkotu jedynie że nasz włodarz, figlarz jeden, nadal chce wycinki i nie wiadomo po co bo nie chce powiedzieć co to za inwestorów ma na myśli.

Czyli albo ich nie ma, albo są, ale tacy co ich nie polubimy.

Może kolejna odlewnia aluminium?

Albo spalarnia śmieci?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 23 Cze 2024r. 09:12  
Obrazek

Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem....
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 23 Cze 2024r. 10:55  
mirek777 super wklejka na temat cenzury stalowegomiasta aż szkoda, że nie potrafisz pisać tylko jak jaskiniowiec pismo obrazkowe.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 24 Cze 2024r. 20:19  
Obrazek

Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem....
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 24 Cze 2024r. 21:21  
mirek777 fajna wklejka jak zawsze, ale o co chodzi z tym nie wzięłam i tym referendum?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Cze 2024r. 23:49  
Ja zapamiętałam panią w komisja która zapytała mnie czy chce wziąć kartę do referendum. Zapamiętałam jej przenośnie demokracji.

Obrazek
kuszenie obywatelskie,,,, i wolnościowe

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 2 Lip 2024r. 14:49  
Obrazek

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 2 Lip 2024r. 15:16  
mirek777 na prawdę się marnujesz takie zajebiste wyszukujesz wklejki i zamiast utworzyć z nich jakiś fajny komiks jak widzę to i dla dzieci i dorosłych mógłbyś składać.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Lip 2024r. 20:13  
CYTAT
mirek777 fajna wklejka jak zawsze, ale o co chodzi z tym nie wzięłam i tym referendum?

widocznie ciebie jarają widoki z Francji tudzież ze Szwecji czy Belgii. Niedługo będziesz miał pod własnym oknem.

Prywatna wiadomość 

« 1 2 3 »

NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Nasze miasto »