Posty: 171
Dołączył: 6 Kwie 2012r. Skąd: STALOWA WOLA Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Czy któraś z pizzerii w Stalowej Woli serwuje prawdziwą pizzę Neapolitańską ?
|
|
Posty: 732
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
|
|
Posty: 18
Dołączył: 24 Paź 2011r. Skąd: Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
Najlepsza pizza jaką jadłem w STW To zdecydowanie Verona.Ostatnio próbowałem też pizzy z nowej pizzeri Da Amici na Jana Pawła 13 dawna Rustica i tez była bardzo dobra polecam
|
|
Posty: 5
Dołączył: 6 Sie 2015r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
"Stalowe Noże" w Metalowcu
|
|
Posty: 210
Dołączył: 1 Sty 2021r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
I to jest kwestia gustu i smaku.Verona mi nie odpowiada(ła)bo jadłem tam 2 razy z rok temu i słaba.Pyszna pizza z rukolą i mozzarellą była w RST.Da Amici, słyszałem.Włoch z żoną Polką ponoć otworzył ten lokal i robi tak jak typowy italianiec.Dobre słowa słyszałem o Fiori,Mamma Mia.
|
|
Posty: 983
Dołączył: 6 Gru 2011r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Jeżeli neapolitańska to tylko "Stalowe Noże" - ciasto wypieczone dokładnie tak jak powinno być, składniki najwyższej jakości
Przy okazji, jak ktoś jeździł na pyszne burgery do Dąbrówki to już nie musi bo "Pojedzone" zawitało do Stalowej i serwuje je w "Stalowych Nożach". Menu i profil restauracji trochę inne, ale smak potraw doskonały. Ostatnio jadłam tam steka z polędwicy wołowej - obłędny Zjadł owoc z drzewa poznania i ten smak na zawsze pozostanie mu w ustach. Henry James |
|
Posty: 66
Dołączył: 19 Lis 2016r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
W Stalowej Woli nie ma pizzy neapolitanskiej. A pizza w stalowych nozach za ta cene to jest jakies nieporozumienie.
|
|
Posty: 210
Dołączył: 1 Sty 2021r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Wczoraj jadłem w Heaven&Hell.Bardzo dobra.
|
|
Posty: 302
Dołączył: 25 Lis 2015r. Skąd: St.W. Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT Wczoraj jadłem w Heaven&Hell.Bardzo dobra. którą pozycje z menu? |
|
Posty: 210
Dołączył: 1 Sty 2021r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Z tej mniejszej karty chyba z napisem Lato 2023.Pizza z krewetkami,jalapeno.Nie pamiętam nazwy.A piwko pszeniczne z kija,na taka pogodę,lekkie,orzeżwiające-rewelacja!
|
|
Posty: 134
Dołączył: 6 Lut 2012r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Skoro ktoś ze stalowych noży otworzył ten wątek żeby się wypromować to kilka sugestii:
Obsługa - na ten moment zero pojęcia o karcie (dotyczy zarówno jedzenia jak i alkoholu) Pizza: macie potencjał na najlepszą pizzę w Stalowej, ale ilość sosu jaką używacie znacząco przewyższa ilości spotykane w pizzach neapolitańskich Burgery: nie jest to najwyższa jakość mięsa burgerowego. Jak na Stalową to się może obroni, ale rewelacji nie ma Steki: jeśli serwujecie steki na kamieniu to obsługa powinna poinformować o tym w trakcie zamawiania i poinstruować o co chodzi podczas podania. Bez takich wskazówek to podanie sensu nie ma. Jeśli cenami i menu aspirujecie do bycia czymś więcej niż lokalny mizerny standard to zróbcie to właściwie Póki co, jakością się nie bronicie |
|
Posty: 171
Dołączył: 6 Kwie 2012r. Skąd: STALOWA WOLA Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT Skoro ktoś ze stalowych noży otworzył ten wątek żeby się wypromować to kilka sugestii: Obsługa - na ten moment zero pojęcia o karcie (dotyczy zarówno jedzenia jak i alkoholu) Pizza: macie potencjał na najlepszą pizzę w Stalowej, ale ilość sosu jaką używacie znacząco przewyższa ilości spotykane w pizzach neapolitańskich Burgery: nie jest to najwyższa jakość mięsa burgerowego. Jak na Stalową to się może obroni, ale rewelacji nie ma Steki: jeśli serwujecie steki na kamieniu to obsługa powinna poinformować o tym w trakcie zamawiania i poinstruować o co chodzi podczas podania. Bez takich wskazówek to podanie sensu nie ma. Jeśli cenami i menu aspirujecie do bycia czymś więcej niż lokalny mizerny standard to zróbcie to właściwie Póki co, jakością się nie bronicie Otworzyłam wątek bo zainspirowała mnie pizza neapolitańska nie mam żadnej knajpy. Chciałam zjeść coś innego |
|
Posty: 983
Dołączył: 6 Gru 2011r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT (lokator) Steki: jeśli serwujecie steki na kamieniu to obsługa powinna poinformować o tym w trakcie zamawiania i poinstruować o co chodzi podczas podania. Bez takich wskazówek to podanie sensu nie ma. Po pierwsze: w karcie jest informacja, że stek podawany jest na kamieniu. Po drugie: bez przesady, może i mieszkamy w Polsce B, ale to nie jest średniowiecze i wielbiciele steków wiedzą do czego służy ten kamień Po trzecie: jeżeli ktoś nie wie o co chodzi z kamieniem, wystarczy zapytać kelnerkę. Niestety może się okazać, że Ona też nie wie bo CYTAT (lokator) Obsługa - na ten moment zero pojęcia o karcie (dotyczy zarówno jedzenia jak i alkoholu) Tutaj w pełni się zgadzam, obsługa to najsłabsze ogniwo tego lokalu. Temat profesjonalnie ogarnia tylko Pani Laura i jeszcze jedna z Pań kelnerek. Reszcie personelu obsługującego brakuje wiedzy (niestety również na temat serwowanych dań), doświadczenia, ogarnięcia, wieku i jeszcze raz ogarnięcia. Lokal rozpoczął działalność z początkiem lipca, a ja widziałam już poniższe historie w wykonaniu najmłodszych kelnerek: - sprzątając ze stołu Pani zgarnęła wszystko, łącznie z serwetnikiem, w wyniku czego kolejni goście siedzący przy tym stoliku dzielili się czarną serwetką spod sztućców celem wytarcia się po konsumpcji pizzy - Pani przyniosła dania, ale zapomniała przynieść do nich sztućce - goście musieli się o nie upomnieć, - zapomniano przynieść surówkę do burgera, - Panie nie ogarniają czy goście przy stolikach na zewnątrz są już obsługiwani czy jeszcze nie w związku z tym, zdarza się, że przyjmują zamówienia od gości, którzy przyszli później, a pominięci musza się przypomnieć, że chcieliby złożyć zamówienie. Jedzenie świetne, ale właściciele powinni uważać, żeby nieprofesjonalna obsługa nie "położyła" im lokalu. Zjadł owoc z drzewa poznania i ten smak na zawsze pozostanie mu w ustach. Henry James |
|
Posty: 210
Dołączył: 1 Sty 2021r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Na ten moment wolę pójść do konkurencji przy Skopenki 1.Lepszy ogródek,lepszy wybór piw(lanych)super piwnica z zajebistym klimatem i muzyką też w tle dla mnie,dobre żarcie w lepszych cenach,bardziej przystępnych dla tutejszych i wielkośc lokalu to największy plus.Nie wiem jaka sytuacja jest z lokalem po dawnej Astrze(powiedzmy pierwszej pizzeri,jak zwał tak zwał w Stalówce z pyszną pizzą cebulową która była zwykłym cebulakiem z większą ilością cebuli na fajnym cieście)bo to miejsce ma potencjał plus fajne patio do zaaranżowania jako ogródek no i miejscówka w samym centrum.
|
|