|
|
|
https://x.com/wroblewski_m/status/1858467928871420168
I wszystko jasne. Prezydenci miast krzyżowo zatrudniali się w radach nadzorczych spółek , bo pisior stworzył taki mechanizm... Wiedziałem że maczał w tym swoje paluchy kaczor ze swoją ekipą... Czy jakiś racjonalny masochista , otyły rowerzysta albo chociaż zwykły batman może to potwierdzić? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
Wolność słowa pod rządami Labourzystów
Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
Dla mnie za grubo... Bufon w obszczanych spodniach i dandys kurdupel pozujący na macho... Mając do wyboru tych dwóch gagatków , naprawdę popieram Mariannę Schreiber... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Marszałek Klaunownia jako niezależny kandydat na prezydenta. Jaka jest wasza opinia? Zawsze lubiłem tvn i wszystko co z nim związane, dlatego ja jestem na tak... |
|
|
|
|
Partia Jarosława K. zwanego także "złodziejem z PiSu" straciła dotacje budżetowe.
Zasady są proste. Wystarczy nie kraść. Brawo Donald Tusk. Kolejny plus+. socjalizm totalitarny zmienił się w koncesyjno-etatystyczny |
|
|
|
|
Srogie grzyby milordzie!
A raczej jedna kolejka za dużo ( w tym konkretnym przypadku)! Skoro nie dają dotacji pisiorowi , nie dali odszkodowań powodzianom, to dlaczego w budżecie brakuje 240 miliardów złotych? Pieniędzy nie ma i nie będzie. I nie wiadomo nawet gdzie się podziały. Ewentualnie można się tylko domyślać... |
|
|
|
|
Bolo, weź się matematyki poucz. Wiesz jaka jest różnica między miliardem a milionem?
Taka jak pomiędzy 1 (jedną) godziną a 41 (czterdzieści jeden) dni. Gdyby dali pisiorowi i powodzianom to w budżecie by brakowało 241 miliardów. Albo nawet nie. Panie myślący. ***** *** |
|
|
|
|
Donek nie dał topielcom? A to Ruda Menda.
Radek nie domaga się niemieckich odszkodowań. A to Ruda Menda. Rafa na Kampus Polska domaga się anszlusu Polski. A to Ruda Menda. Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
|
|
|
|
CYTAT PKW kwestionuje raport PiS, straci dotacje budżetowe. Zasady są proste. Wystarczy nie kraść. Brawo Donald Tusk. Kolejny plus+. Regresie, aż tak można odkleić się od rzeczywistości? Ktoś to kupił, niech wystąpi,,,
Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
CYTAT Dobrze, że się rząd zmienił bo za PiSu to by dalej robił swoje. ***** *** |
|
|
|
|
CYTAT Bolo, weź się matematyki poucz. Wiesz jaka jest różnica między miliardem a milionem? Taka jak pomiędzy 1 (jedną) godziną a 41 (czterdzieści jeden) dni. Gdyby dali pisiorowi i powodzianom to w budżecie by brakowało 241 miliardów. Albo nawet nie. Panie myślący. Wyciągasz jakieś dziwne wnioski z mojego postu batman. Obecny rząd na nic nie ma pieniędzy. Pielęgniarki dzisiaj protestują, a wszystko wskazuje na to że niedługo zaczną służby mundurowe. Skoro na nic nie ma pieniędzy to dlaczego mamy najwyższy w historii III RP deficyt budżetowy? Ja wiem że jesteś oszołomem , któremu od oglądania tvn mozg się zlasował , ale po co się z tym tak afiszować? Twoje/wasze zwoje mózgowe potrafią przyswoić tylko i jedynie osiem gwiazdek. Wszystko co ponad to przekracza wasze możliwości percepcyjne... Dlaczego mimo widocznego cięcia wydatków na przyszły rok deficyt jest planowany na blisko 300 miliardów złotych ( obecnie 240 ). Czyli obecny rekord zostanie w przyszłym roku z pewnością pobity... A ostatnio się pytałem ( nie byłeś łaskaw odpowiedzieć) dlaczego minister Domański musiał nowelizować budżet? Według jego wyliczeń wpływy z VAT CIT i PIT były o ponad 40 miliardów niższe niż sobie zaplanował? Jak to świadczy o jego kompetencjach? Pewnie że budżet jest nowelizowany co roku. Pisiory też to robili. Rzecz w tym że nie przypominam sobie w ostatnim dwudziestoleciu żeby jakiś inny minister finansów jebnął się o taką kwotę planując wpływy budżetowe. Jeżeli jestem w błędzie niech ktoś mnie poprawi... |
|
|
|
|
I co batman , był w ciągu ostatnich dwudziestu lat jakiś inny minister finansów ( poza obecnym) , który się pomylił prognozując wpływy budżetowe o taką kwotę?
|
|
|
|
|
CYTAT Wyciągasz jakieś dziwne wnioski z mojego postu batman. Obecny rząd na nic nie ma pieniędzy. Pielęgniarki dzisiaj protestują, a wszystko wskazuje na to że niedługo zaczną służby mundurowe. Skoro na nic nie ma pieniędzy to dlaczego mamy najwyższy w historii III RP deficyt budżetowy? Dobra powiem ci jak nie wiesz. 800+, zamrażanie cen energii, utrzymywanie przy życiu takich trupów jak m.in. Poczta Polska, górnictwo, PKP Cargo itp., trzynastki, czternastki itp. plus wiele wiele innych. I to nie ten rząd zaczął tę karuzelę CYTAT Ja wiem że jesteś oszołomem , któremu od oglądania tvn mozg się zlasował , ale po co się z tym tak afiszować? Twoje/wasze zwoje mózgowe potrafią przyswoić tylko i jedynie osiem gwiazdek. Wszystko co ponad to przekracza wasze możliwości percepcyjne... Moze i ruszyłby mnie ten komentarz, gdyby nie to, że napisał go typek popierający Konfederussie, na którą pluję bardziej niż na PiS. Wielki percepcjonista. Umrę ze śmiechu. CYTAT A ostatnio się pytałem ( nie byłeś łaskaw odpowiedzieć) dlaczego minister Domański musiał nowelizować budżet? Według jego wyliczeń wpływy z VAT CIT i PIT były o ponad 40 miliardów niższe niż sobie zaplanował? Jak to świadczy o jego kompetencjach? Pewnie że budżet jest nowelizowany co roku. Pisiory też to robili. Rzecz w tym że nie przypominam sobie w ostatnim dwudziestoleciu żeby jakiś inny minister finansów jebnął się o taką kwotę planując wpływy budżetowe. Jeżeli jestem w błędzie niech ktoś mnie poprawi... Nie wiem jak to o nim świadczy. Może jest marnym ministrem. ***** *** |
|
|
|
|
Kiedy właśnie ten rząd tnie wydatki ile wlezie batman. Za te brakujące ponad 40 miliardów złotych w budżecie można było sporo trupów przypudrować...
Zobacz co się dzieje ze służbą zdrowia. Kasa się skończyła, tak jak pisałem wcześniej. Dodatkowo wpływy spadają czyli klasyczna recesja... Co do Domańskiego pełna zgoda. Zresztą w tym rządzie nie ma ani jednego kompetentnego człowieka, dlaczego oczekiwać że minister finansów będzie się pozytywnie wyróżniał? Z innej beczki. Pielęgniarki dzisiaj protestowały, ale nasz pan ryży premier do nich nie wyszedł. A taki był fajny w kampanii wyborczej... https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2024-11-19/setki-pielegniarek-przed-kprm-premier-do-nich-nie-wyszedl/ |
|
|
|
|
Piszesz jakby bolączki służby zdrowia to była jakaś nowość. Tam zawsze było mało kasy i zawsze były strajki większe lub mniejsze. Będą większe to rząd jak zwykle się podda i sypnie ze studni bez dna bo lepiej uspokoić nastroje społeczne. To samo z górnictwem. Karuzela zawsze się kręciła odkąd pamiętam.
No ale jakby nie ta pizza na Jagodnie to byśmy mieli stabilnie, co nie? Ty powiesz, że może i tak, ja powiem, że chyba nie. ***** *** |
|
|
|
|
Dla balansu @Goodmanku ***** ****
Obecny rząd na nic nie ma pieniędzy. Pielęgniarki dzisiaj protestują, a wszystko wskazuje na to że niedługo zaczną służby mundurowe. Skoro na nic nie ma pieniędzy to dlaczego mamy najwyższy w historii III RP deficyt budżetowy? Pielęgniarki wystrajkują. Czy rozpoznajecie "Poziom max" idiotyzmu tej chorej sytuacji? Co wystrajkują? Niedyplomowane pielęgniarki swoją podwyżkę bo zostały przez rząd Donka wykluczone. Kogo to wyleczy? Widzicie sami jak na dłoni jak pompa zasysa tylko do góry? Dlaczego pacjenci których zdrowiem ryzykują lekarze a którzy zapłacili za ubezpieczenie nie strajkują? A gdyby ludzie zaczęli strajkować tak jak normalni ludzie nabici w butelkę? Gdzie świadczenie za kasę? Ludzie są ofiarami patologii dystrybucji wynagrodzeń. Patologia siedzi cicho, wysłali grupę z która trudno nie sympatyzować, ale w jakim celu właśnie ich świadomie wykreowano? Pewnie w celu następnej reformy dosypywania pieniędzy na wyrównywanie przegięć Służby mundurowe pewnie krew zalała gdy oglądają dodatki emerytalne z poprzedniej epoki. Każdego powinno. Będziemy się przyglądać jak zawsze czy będzie jak zawsze,,, Gdzie jest Konfa z takimi pomysłami? Inne ich pomysły to ja znam. Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
CYTAT Piszesz jakby bolączki służby zdrowia to była jakaś nowość. Tam zawsze było mało kasy i zawsze były strajki większe lub mniejsze. Będą większe to rząd jak zwykle się podda i sypnie ze studni bez dna bo lepiej uspokoić nastroje społeczne. To samo z górnictwem. Karuzela zawsze się kręciła odkąd pamiętam. No ale jakby nie ta pizza na Jagodnie to byśmy mieli stabilnie, co nie? Ty powiesz, że może i tak, ja powiem, że chyba nie. Pewnie że zawsze brakowało chociażby na służbę zdrowia. Tyle że pisior dosypywał do garnuszka, a ten rząd nie jest w stanie tego zrobić. Zaczyna im brakować na wszystko... Rzecz w tym że spadające wpływy do budżetu powodują że obecna władza zamiast robić porządki po pisiorze gmatwa się w kolejne kłopoty. Obiecywali cuda na kiju, a dostaliśmy to co zwykle... Dziś strajkują pielęgniarki jutro nauczyciele a pojutrze policjanci. A potem budzimy się w nowej rzeczywistości że nasz pan ryży premier już nie rządzi, bo musi uciekać do Brukseli. Przerabialiśmy to kilka lat temu batman... |
|
|
|
|
Wy mi tak tu wytykacie 8 gwiazdek to ja coś wrzucę. Nie wiem czy się przewinęło na tym forum ale ja to dziś dopiero odkryłem.
CYTAT Ewa Zajączkowska-Hernik była gościem na kanale publicystycznym „Rymanowski Live” w serwisie YouTube. Gdzieś tam trafiła się okazja, żeby kupić bluzę — wskazała. Bogdan Rymanowski zaznaczył: I założyła pani bluzę z wulgarnym określeniem, bo wszyscy wiemy, co się kryje pod tymi ośmioma gwiazdkami. „Jezus Pan” Jezus Pan — odparła europoseł Konfederacji. Prowadzący rozmowę zwrócił uwagę na fakt, że „pani sama powiedziała, że to był anty-PiS”. Ja pod tym hasłem widzę co innego — doprecyzowała Zajączkowska-Hernik. „Czy pani nie wstyd?” Czy pani nie wstyd robić z ludzi idiotów i wmawiać im, że bluza z ośmioma gwiazdkami miała wyrażać ‘Jezus Pan’? Bo mi by było cholernie wstyd — podkreślił dziennikarz Jakub Wiech. https://x.com(...)iazdkami ***** *** i KONFEDERACJĘ ***** *** |
|
|
|
|
Batman dla mnie osiem gwiazdek to jakby wytatuować sobie na czole: jestem debilem. Skoro Ewa Zajączkowska miała taką koszulkę czy bluzę to znaczy że jest kretynką...
Tak jak ty i cała wasza banda... Jeb.ć PiS i POKOmunę. I gumofilców też. No i komuchów rzecz jasna! |
|
|
|
|
Powiem ci Bolo, że na pewien sposób to nawet cię szanuję w przeciwieństwie do innych z twojej bandy. Jako jedyny jesteś autentyczny i prawdziwy. Mimo, że debil.
Dobranoc. ***** *** |
|
|
|
|
Wszyscy wiemy że ubożenie społeczeństwa zaczęło się za złodziei z PISu.
Premier miska ryżu i prezes imbecyl gospodarczy. Dlatego przewalili wybory. Nie zmieni to się w w pierwszym roku po zmianie rządu. Tym bardziej że Donladzik kontynuuje populistyczną politykę złodziei z PISu. Teraz Bolek i kamraci próbują zrobić fikołek i klasyczną zagrywkę "wina Tuska". Tak tu się kręci... Zero tolerancji dla złodziei. socjalizm totalitarny zmienił się w koncesyjno-etatystyczny |
|