NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
«« « ... 112 113 114 115 116 »
Wszystko o POKO, Stary temat nie przyjmuje nowych wpisów
ff
Wysłany: 9 Lis 2024r. 00:28  
CYTAT
Batman rzuć okiem i sam zobacz gdzie jest miejsce Polski w Europie. Pod rządami naszego ryżego pana premiera, tego którego tak kochacie...umiech

https://x.com/Borys61581538/status/1854851246441533649

No idąc twoją logiką to premier Albanii w takim razie jest czołowym przywódcą w Europie. Masz jeszcze jakieś powalające ciekawostki?

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 9 Lis 2024r. 00:28  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 9 Lis 2024r. 07:13  
O ile dobrze kojarzę Albania nie jest członkiem UE batman...umiech

Ale nawet gdyby była pełnoprawnym członkiem a nie tylko gościem na nieformalnym spotkaniu przywódców Unii , to przypuszczam że miała by więcej do powiedzenia niż nasz pan ryży premier...umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 9 Lis 2024r. 09:22  
Tym bardziej albański premier musi być szychą.

Pisiory miały za to zawsze najwięcej do powiedzenia w UE, problem był tylko taki, że nikt ich nie słuchał. Ale oni zawsze byli odklejeni.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 9 Lis 2024r. 10:55  
Batman spójrzmy prawdzie w oczy. Pisiory na użytek wewnętrzny udawali waleczność o polskie interesy w Brukseli. Po czym zgadzali się dosłownie na każde, nawet najbardziej głupie unijne dyrektywy. Niech ich piekło pochłonie...umiech

Tusk szedł do wyborów z przekazem: mnie nikt w UE nie ogra! Tymczasem jedyni decyzjni politycy unijni to szefowa Komisji, kanclerz Niemiec i prezydent Francji. Cała reszta to tło. Teraz to chyba nawet Orban bardziej się liczy w UE niż nasz pan ryży premier...umiech

W każdy razie Tusk nigdy nie był kimś wartym uwagi. Nawet będąc szefem Rady Europejskiej był nikim. Znasz nazwisko obecnego? Ja też nie...umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 9 Lis 2024r. 12:40  
Bolo, spójrzmy prawdzie w oczy. Nie znaczymy wiele w Europie i nigdy nie znaczyliśmy. I nie wydaje mi się, żeby to się miało zmienić bez względu na to kto tym krajem będzie rządził.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 9 Lis 2024r. 13:28  
Masz dużo racji batman, ale po części to wynika ze słabości naszych elit politycznych. Nie mamy/mieliśmy do tej pory przy władzy ekipy potrafiącej w sposób sprawny walczyć o nasze interesy. Ani żaden pisior ani nikt z POKO-muny nie stanowi na to remedium. Ci ludzie potrafią tylko kłamać i jątrzyć jednych na drugich , nie tędy droga...umiech

https://www.youtube.com/watch?v=EDT8BfvOuIo&t=734s

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 9 Lis 2024r. 15:28  

Dzień Dobry.

1. Moim zdaniem zasadniczym problemem jest złe zarządzenie finansami państwa polskiego.
Powinny być stałe, godne zasiłki dla osób bezrobotnych oraz inwestycje w tworzenie miejsc pracy aby bezrobotnych było jak najmniej.
Na zasadzie że: "praca jest, ale jeżeli nie możesz znaleźć pracy to masz stały, godny zasiłek do momentu gdy znajdziesz".
Tak wygląda życie w cywilizowanych krajach typu Niderlandy (Holandia) które mają PKB wyższe niż Polska, mimo że mieszka tam tylko 18 milionów ludzi.

* nominalna wartość polskiego PKB to 800 miliardów USD, podczas gdy holenderskie PKB wynosi 1.2 biliona USD.
Bo tam jest praca i zasiłki socjalne.
Od 2011 roku populacja Niderlandów wzrosła o 2 miliony ludzi (z 16 milionów do 18 milionów), zaś w Polsce spadła o 1 milion (z 38.5 miliona do 37.5 miliona).

2. Nie ma sensu porównywać sytuację Polski z sytuacją krajów które nie należą do Unii Europejskiej bo tam dodatkowym czynnikiem jest geopolityczna izolacja.
Czyli normalne kontrole graniczne, wizy, cła itp.
Oprócz tego dobre zarządzenia to jedna rzecz, a złe zarządzanie które jest maskowane masowym importem uchodźców to druga rzecz.
Przykładowo Niemcy liczą 84 miliony mieszkańców, ale - gdyby nie wspomniane maskowanie poprzez masowy import "pontoniarzy" - normalnie liczyły by około 78 milionów mieszkańców.
Bo widzą Państwo, w Niemczech już od 1971 roku więcej ludzi umiera niż się rodzi.
Więc jak to możliwe że populacja im wzrosła o kolejne 6 milionów ?
Właśnie: trochę Polacy, Rumunii, Bułgarzy, Ukraińcy, resztę wyławiają na Morzu Śródziemnym (tych różnych "inżynierów", "doktorów") i w ten sposób "pompują" swój system.

Dla wspierających mnie: 52 9096 0004 3001 0078 3945 0002 Bank Spółdzielczy w Jarosławiu
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 9 Lis 2024r. 18:52  
Likwidując e-recepty koalicja 13 grudnia pozamiatała własny elektorat. Efekt jest do przewidzenia. Ludzie sobie poradzą i zamiast kupować produkty lecznicze przebadane, bezpieczne, z legalnego źródła, to pójdą na czarny rynek, gdzie nigdy nie wiesz, co kupujesz i jakiej jakości. PiS może to wykorzystać.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 9 Lis 2024r. 19:11  
https://businessinsider.com.pl/gospodarka/andrzej-domanski-wskazal-na-glowny-powod-nowelizacji-budzetu-nie-sa-nim-niskie-wplywy/9gqt64c

Minister powiedział, że w nowelizacji dochody z VAT zostały zaplanowane na poziomie niższym o 22,9 mld zł niż w pierwotnym budżecie. Dochody z CIT będą niższe o 11,5 mld zł, niższe też o ok. 11,5 mld zł będą wpływy z PIT, choć w większości – wskazał Domański – ten ubytek wynika z przekazania środków z PIT samorządom.

Czyli się chłopaczyna jebnął o ponad czterdzieści miliardów...umiech

Przynajmniej miał dobre intencje...umiech

To są właśnie ci kompetentni fachowcy ...umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 9 Lis 2024r. 20:06  
Batman jakbyś ocenił ministra finansów za czasów rządów pisiora, który by sobie źle wyliczył wpływy do budżetu o ponad 40 miliardów złotych? umiech

Moim zdaniem ten Domański to jakiś tuman...umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Lis 2024r. 16:49  
Obrazek

Prawybory w POKOmunie, jak będziecie głosować?umiech

Ja wybieram Czaska bo wyższy i lepiej mu z oczu patrzy...umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Lis 2024r. 21:09  
CYTAT
Obrazek

Prawybory w POKOmunie, jak będziecie głosować?umiech

Ja wybieram Czaska bo wyższy i lepiej mu z oczu patrzy...umiech

Gdyby Carrey miał brodę to podobieństwo jednego i drugiego było by UDERZAJĄCE (po CAMPUS POLSKA)

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 11 Lis 2024r. 16:21  
Trzaskający Rabiej czy Radek Zdradek.

Jeden przez żonę a drugi przez zastępcę dobrze służy Globalnej Bandzie.
Widzicie różnice :szok:

Pewnie w Petru i w Szymku tez doszukiwaliście się różnicy cool girl Oby nie zbyt głęboko.
To g.wno różnice. To niskokaloryczne guano dla przeżuwaczy parzystokopytnych. Ci ludzie potrafią tylko kłamać i jątrzyć jednych na drugich udając trzeciego lepszego, to ich droga umiech

Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 11 Lis 2024r. 18:17  
CYTAT

Pewnie w Petru i w Szymku tez doszukiwaliście się różnicy cool girl Oby nie zbyt głęboko.
To g.wno różnice. To niskokaloryczne guano dla przeżuwaczy parzystokopytnych. Ci ludzie potrafią tylko kłamać i jątrzyć jednych na drugich udając trzeciego lepszego, to ich droga umiech

Co zmieniła Ci się erotyka wypowiedzi. Kiedyś kulturalnie i na temat, teraz praktycznie tak samo ja lewackie trolle. Ktoś przejął Twoje konto czy dałaś się indoktrynować?
P.S.
Chodziło mi o podobieństwo Trzaskowskiego i Tuska

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 11 Lis 2024r. 20:11  
CYTAT
CYTAT
Masz dużo racji batman, ale po części to wynika ze słabości naszych elit politycznych. Nie mamy/mieliśmy do tej pory przy władzy ekipy potrafiącej w sposób sprawny walczyć o nasze interesy. Ani żaden pisior ani nikt z POKO-muny nie stanowi na to remedium. Ci ludzie potrafią tylko kłamać i jątrzyć jednych na drugich , nie tędy droga...umiech

https://www.youtube.com/watch?v=EDT8BfvOuIo&t=734s

Przepraszam za nieprecyzyjność, juz poprawiłam do czego pisałam Re umiech Czekam na tych premierów którzy teraz będą strzelać albo prymitywnie oczerniać Trumpa.

To równie możliwe jak walka z Niemcami i Francami w PE,,,, Good Luck Sławko, pokaz mięśnia zdegustowany

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 11 Lis 2024r. 20:39  
Tutaj szczególnie jestem wrażliwa, wierzcie mi, wiecie ze mi moją fotkę zakuli w kajdany żeby czytelnikom trudniej było mnie znaleźć. Prawdziwa liberalna demokracja, postępowość i all dewiacje inclusive.

Trump przypomniał swoja obietnice o zwalczaniu cenzury. Ja myślę ze to się wszystkim spodoba i się przyjmie umiech Ale tam są sądy, nie takie "praworządne" jak w Polsze.

“When I am President, this whole rotten system of censorship ..

Read more at:
http://times(...)gn=cppst

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 12 Lis 2024r. 02:32  

"Naród, który zabija(abortuje)własne dzieci, jest narodem bez przyszłości
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Lis 2024r. 07:28  
Ważne info:

Obrazek

Zdanie Matyldy Damięckiej , jej brata Mateusza , Artura Barcisia czy Wojciecha Manna to dla mnie ważne przesłanie . Dzięki nim i innym celebrytom wiem co jest naprawdę cenne...umiech

Właśnie dlatego oglądam tvn i głosuję na POKO-munę , nie jestem taki jak , ci co oglądają republikę i głosują na pisiora. Jestem dumnym Europejczykiem miłującym praworządność , wolne sądy i wpierającym małżeństwa gejów i lesbijek...umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Lis 2024r. 08:55  
Obrazek

Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem....
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Lis 2024r. 10:39  
Obrazek

Czy jakiś racjonalny masochista otyły rowerzysta albo chociaż zwykły batman może to zdementować?umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Lis 2024r. 10:50  
Obrazek

Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem....
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Lis 2024r. 19:38  
Prawdziwy Europejczyk ok

Tymczasem jedno zło umiech

https://youtube.com/shorts/PmDxg6nGEGY?si=VPJ0KiiGg5X6vadM

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Lis 2024r. 21:04  
Obrazek

Czy jakiś racjonalny masochista otyły rowerzysta albo chociaż zwykły batman może to zdementować?umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Lis 2024r. 21:50  
Nie widzę chętnych do dementowania, co się stanęło chłopcy nie wiem umiech
Mamy nadzieje ze to nie demencja zawodowa o tym co wyprawialiście latami z wafelkami.

Homo otwartość, światopoglądowa inkluzyjność, świat bez granic i sensu Liberalnej Lewicy jest nam znany i boleśnie doświadczany.
https://www.youtube.com/watch?v=-qfzqBr1qh0

Obrazek

Nie ma żartów z elitą globalistów i ambitnym małym biznesem ( tak jak na obrazie "Eyes wide shut" człowiek niczego się nie domyśla co się dzieje). Dwie próby impeachment, 40 spraw sadowych z totalnej d.py, podpalone rasistowsko miasta przez BLM, demolka pomników przez bojówki WOKE po całej Ameryce a nawet Covid za jego prezydentury. Wytrzymał i Kamala kaput, nawet Opaleni i Blondynki nie były za nią. Ludzie mają juz dość tych zielono tęczowych lunatyków chcących wykorzystać wszystkich bo są lepsi.

Naprawdę wielkie siły się ścierają na zapleczu i w cieniu. Do której strony dołączyła potęga Konfederacji? Niemców i France juz dawno wgnietliby w ziemie gdyby im tylko pozwolono. Ostatnio byli wyraźnie bardziej elastyczni dla okupującej nas Ameryki,,, po za zwyczajowym szczękościskiem na myśl o wyborcach PiS i Hałowni którzy do nich nie przechodzą. A czas nieubłaganie tyka,,, jedno zło ale trzeba wybrać rokujące nadzieje na poprawę.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 13 Lis 2024r. 07:12  
Obrazek

Prywatna wiadomość 

«« « ... 112 113 114 115 116 »

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »