|
|
|
Zaklinanie rzeczywistości jest wtedy kiedy ktoś wierzy że politycy pokroju Tuska czy Kaczyńskiego są w stanie zrobić coś dobrego dla naszego kraju...
Chyba nie tylko batman wyczerpuje definicję tego określenia... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CYTAT @Goodmanku, Zaklinanie rzeczywistości nie pomoże POKOmunie Jeżeli teorii nie potwierdzają fakty to po to mamy konkrety. PS. PS.
Zaklinanie rzeczywistości niczym nie różni się od przeklinania przeszłości. Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
https://m.youtube.com/watch?v=iEtLdQUxpOk&t=12s&pp=ygUJc3Rhbm93c2tp
Skąd zwykły ksiądz prowadzący fundację miał miliony złotych ? Czy jakiś widz Republiki może nam to wyjaśnić? |
|
|
|
|
Był sumienny i oszczędny jak ja?
Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
CYTAT Był sumienny i oszczędny jak ja? W takim razie dlaczego nas okradał i żył rozrzutnie? Ty też to robisz? socjalizm totalitarny zmienił się w koncesyjno-etatystyczny |
|
|
|
|
CYTAT https://m.youtube.com/watch?v=iEtLdQUxpOk&t=12s&pp=ygUJc3Rhbm93c2tp Skąd zwykły ksiądz prowadzący fundację miał miliony złotych ? Czy jakiś widz Republiki może nam to wyjaśnić? Tak, wystarczy poczytać komentarze to powinno Ci się rozjaśnić. |
|
|
|
|
CYTAT W takim razie dlaczego nas okradał i żył rozrzutnie? Jaki masz dowód na to że Cię okradał?! Jeżeli jesteś w jego posiadaniu dlaczego nie złożysz doniesienia do prokuratury?! Sam możesz ponieść karę: Art. 240. - [Karalne niezawiadomienie o przestępstwie] - Kodeks karny. Człowiek ma po to rozum aby go używać i się rozwijać. Zacznij z niego korzystać i przestań powtarzać głupoty. Wiem że należysz do "farmy trolli" ale mam do Was prośbę abyście pomyśleli o młodych ludziach którzy to czytają. Kiedyś Wam się to odbije i to porządną czkawką. |
|
|
|
|
Kiedyś CBA nagrała Kwaśniewską jak niby sprzedawała buty w rozmiarze europejskim ( Euro) albo w rozmiarze amerykańskim ( dolar). Wszyscy wiedzieli że chodziło o sprzedaż willi w Kazimierzu, ale weź to udowodnij w sądzie...
Z księdzem będzie tak samo. Rzecz w tym że prowadząc wystawne życie ( wydając miliony złotych) nawet jeśli nie uda mu się udowodnić że okradł własną fundację, to i tak sprzeniewierzył się wszystkiemu do czego został powołany. Nie jest to żaden męczennik, tylko zwykły kombinator. Właśnie przez takich księży ( no i może jeszcze przez pedofilę) kościół jest tu gdzie jest... Został aresztowany i trzymany w areszcie na pokaz. Nasz pan ryży premier chciał pokazać jak to niby nie rozlicza pisiora, przy okazji oberwało się temu gagatkowi w koloratce. Ale robienie z niego drugiego Popiełuszki to gruba przesada... |
|
|
|
|
CYTAT Nie jest to żaden męczennik, tylko zwykły kombinator. Właśnie przez takich księży ( no i może jeszcze przez pedofilę) kościół jest tu gdzie jest... Pierwszy rzucasz kamieniem? Kościół jest w tym miejscu m.in. przez takie Twoje gadanie no i przez bierność katolików. Tak, nadstawiamy drugi policzek ale i nie możemy dać się stłamsić. Piszesz o żadkich, potwierdzonych, przypadkach pedofilii wśród księży. Dlaczego nie napiszesz o pedofilii wśród "elit"? Co z Sopotem? Dlaczego nie drążysz tematu Jeffreya Epsteina? Dlaczego nie wypowiadacie się o pedofilii wśród muzułmanów, o zbiorowych gwałtach? Odpowiedź jest prosta - bo się boicie! |
|
|
|
|
Z takim tekstem to akurat nie do mnie. Kiedyś batman czy tam jakiś inny ancymon ze strony uśmiechniętych pisał o Romanie Polańskim którego załatwiła nieletnia prostytutka. Może jeszcze gdzieś to jest co mu odpisałem...
Jak dla mnie człowiek który wykorzystuje seksualnie dziecko zasługuje na karę śmierci i to w sposób najbardziej bolesny z możliwych. Ewentualnie na fizyczną kastrację. Bez względu na to czy jest księdzem politykiem czy celebrytą. Katolikiem żydem czy wyznawcą Allaha... Jest faktem że nie każdy ksiądz to pedofil a nawet statystyczne jest ich więcej nawet wśród nauczycieli niż u duchownych, ale niestety zbyt wiele było przypadków załatwiania takich spraw po cichu. Mam nadzieję że to już przeszłość, jeżeli nie to kościół po prostu odejdzie do lamusa... |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT W takim razie dlaczego nas okradał i żył rozrzutnie? Jaki masz dowód na to że Cię okradał?! Jeżeli jesteś w jego posiadaniu dlaczego nie złożysz doniesienia do prokuratury?! Sam możesz ponieść karę: Art. 240. - [Karalne niezawiadomienie o przestępstwie] - Kodeks karny. Człowiek ma po to rozum aby go używać i się rozwijać. Zacznij z niego korzystać i przestań powtarzać głupoty. Wiem że należysz do "farmy trolli" ale mam do Was prośbę abyście pomyśleli o młodych ludziach którzy to czytają. Kiedyś Wam się to odbije i to porządną czkawką. Zawiadomienie o przestępstwie zostało złożone. Sam oskarżony unikał składania wyjaśnień. Dobrze że się władza zmieniła bo nadal by kradli. socjalizm totalitarny zmienił się w koncesyjno-etatystyczny |
|
|
|
|
CYTAT Jak Pinokio dwa lata temu ogłosił że budżet na 2023 będzie miał deficyt w wysokości 100 miliardów złotych, to było larum na cały kraj. A tu sobie nasz pan ryży premier na legalu podnosi deficyt (z planowanego na 180 miliardów złotych) na 240 , i jest git. Ważne że pisior nie rządzi...smiech2 Pinokio i jego ludzie to akurat lubli się bawić w kreatywną księgowość więc te liczby to niewiele znaczą. CYTAT A może prawica potrafi rządzić i lubi pracować wiec ma z czego być dobrze opłacana. Jesli w ten sposób tłumaczysz przekręt na 500 baniek to raczej ty zaklamujesz rzeczywistość. CYTAT Pierwszy rzucasz kamieniem? Kościół jest w tym miejscu m.in. przez takie Twoje gadanie no i przez bierność katolików. Tak, nadstawiamy drugi policzek ale i nie możemy dać się stłamsić. Bronił byś tej czarnej mafii nawet gdyby wpadła ci do domu, zabrała oszczędności i zgwałciła matkę. Już były takie przypadki, gdy z molastowanego dziecka zrobiono winnego bo się poskarżył, że ksiądz go dotyka. CYTAT Człowiek ma po to rozum aby go używać i się rozwijać. Zacznij z niego korzystać i przestań powtarzać głupoty. No właśnie. ***** *** |
|
|
|
|
CYTAT Tak, wystarczy poczytać komentarze to powinno Ci się rozjaśnić. I tak się żyje w tej bańce. No ale on UZYWA ROZUMU!!! ***** *** |
|
|
|
|
Batman żeby nie wiem jaką kreatywną księgowość Pinokio uprawiał, to pewnych rzeczy nawet on nie był w stanie przeskoczyć. Innymi słowy pisowski budżet na 2023 z dziurą na ponad sto miliardów złotych wydaje się całkiem rozsądny w porównaniu do 240 miliardów których zabraknie w przyszłym roku...
Wpływy ze wszystkich podatków lecą na łeb na szyję ( najbardziej VAT) i budżet ledwo zipie. To nie jest wiedza tajemna i wystarczy cokolwiek zagłębić się w temacie żeby się dowiedzieć że z finansami publicznymi dzieje się coś niedobrego... Te 500 milionów co je Szopa zajebał jeszcze bardziej obala twoje poglądy. No sam pomyśl, skoro za pisiora tak bardzo kradli, to dlaczego teraz jest rekordowo wysoki deficyt budżetowy? Trywializując pisior kradł, a kasy i tak starczało. A teraz nie kradną a kasy i tak dalej nie ma... |
|
|
|
|
"Goodman" - za dużo czasu spędzasz oglądając Cartoon Network.
Co jeszcze napiszesz? Poczekaj, jeszcze trochę będziesz miał możliwość wypowiadania się na temat muzułmanów. Ciekawe czy wtedy będziesz taki cwany |
|
|
|
|
Mam taką propozycję aby na wpisy Goodman-a i innych członków "farmy" nie odpowiadać. Może forum samo się oczyści.
|
|
|
|
|
Budżet tegoroczny to nie jest kwestia jednego roku ani tego kto ile ukradł ale bardziej skomplikowana sprawa. Ja mam większe zaufanie do Platfusow, ty do Pisiorow. Tu się nie dogadamy.
CYTAT Goodman" - za dużo czasu spędzasz oglądając Cartoon Network. W Cartoon Network jest mniej bajek niż w twojej Republice. ***** *** |
|
|
|
|
To pewnie przez te pieniądze z KPO które nam Donek załatwił... Chłop nam przywiózł całe palety euro, i od razu są efekty... Biję się w pierś. Ta nowelizacja dotyczy obecnego budżetu. W 2025 jak nic będzie brakowało 300 miliardów... Tak to właśnie wygląda jak rządzą kompetentni fachowcy... |
|
|
|
|
"Goodman" - nadal brak sensacji o muzułmanach. Boisz się?
|
|
|
|
|
Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
Co ty chcesz? Weź się wypowiedź jakoś klarownie bo nie wiem o co ci chodzi. Mam obrazić muzułmanów czy jak? Pisz do mnie wyraźnie.
***** *** |
|
|
|
|
"mirek777" - musisz mnie wspomóc. Może przemówi do niego (Goodman-a) "pismo obrazkowe"
|
|
|
|
|
Masz pismo obrazkowe. Zadowolony?
***** *** |
|
|
|
|
Krajowy Plan Odbudowy nie uzdrowił budżetu?
W takim razie za co nas sprzedali złodzieje z PISu? socjalizm totalitarny zmienił się w koncesyjno-etatystyczny |
|
|
|
|
Jeżeli pisior nas sprzedał regresie, to wychodzi na to że pokomunista bardziej...
A miało być tak pięknie... |
|