|
![]() |
|
Rok temu przeszłam na weganizm ale mam wrażenie, ze straciłam zupełnie motywację do szukania przepisów. Może jakieś sugestie co robić do jedzenia?
|
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
A na szybko wszelkiego rodzaju gotowe kotlety? Jest tego mnóstwo na przykład w Biedronce, bardzo polecam Garden Gourmet, a nawet te biedronkowe Go Vege na przykład gyros czy burgery. Super są też burgery z buraków, nuggetsy z boczniaków. Zaobserwuj sobie profil Biedanizm (jest też grupa na FB), Healthy omnomnom (Irenka daje proste przepisy do zrobienia w chwilę). Dla mnie kopalnią przepisów jest grupa na FB Co jedzą polscy weganie - wrzucam w wyszukiwarkę hasło np. z kalafiora i widzę przegląd przepisów, czasem są genialne a proste rozwiązania. Dieta wegańska jest niezwykle bogata, szukaj swoich smaków, jeśli brakuje Ci mięsa to warto sięgnąć po roślinne zamienniki (kocham Beyond Burgera). Trzymam kciuki i powodzenia, weganizm to kolorowy i bardzo smaczny świat
https://chudn(...)oslinna/ |
|
|
![]() |
|
Przeszłaś na weganizm-OK.
![]() To oznacza że spożywasz tylko rośliny,mleko ,jajka? ![]() Teraz jest MAŁA uwaga z mojej strony. ![]() Jeśli tak robisz,to biedne krówki owieczki,króliczki itd.nie mają co jeść."Podbierasz'im żywność. ![]() Zapłodnione jajko to płód,czyli życie,a Ty go konsumujesz... ![]() Krówka nie ma mleka,bo zjadłaś buraki itp.czyli nie czym karmić biednych cielaczków -ogólnie potomstwa. A to są półsieroty,bo po inseminacji-sztucznym zapłodnieniu.Nawet nie znają swojego ojca. ![]() To straszne! ![]() A teraz wytłumacz po co każdy człowiek ma zęby o nazwie kły? Aby "rozszarpać"arbuza,fasolkę szparagową,banana...? ![]() Homo sapiens jest drapieżnym wszystkożercą.Nawet kanibalem. ![]() Co Ty zrobisz,Twój wybór.Mnie nie jedz,bo się upijesz. ![]() Możesz nie pić mleka-bo są i tacy,tylko niech mi udowodnią,że nie ssali "cyca"swojej mamy,a może wtedy zmienię poglądy. ![]() Ogólnie mówiąc-oddychając wydzielasz CO2 i do tego wydzielasz "drugą stroną" metan,najgorszy gaz cieplarniany... SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
|
![]() |
|
nie przejmuj się juskiem, on wszystkich przytula
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
CYTAT nie przejmuj się juskiem, jestem wszystkojadem, ale nie pogardzę dobrymi daniami wegańskimi ![]() Masz rację.Jestem"wszystkożercą". ![]() To co? ![]() Pół bochenka wódki,a na zagrychę kilo wódki na"łebka"? ![]() SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
|
![]() |
|
CYTAT Rok temu przeszłam na weganizm ale mam wrażenie, ze straciłam zupełnie motywację do szukania przepisów. Może jakieś sugestie co robić do jedzenia? Polecam: https://www.jadlonomia.com/ https://www.zostanwege.pl/ |
|
|
![]() |
|
wolę zupkę chmielową, no to zdrówko
![]() wódka i piwo też chyba wege ... ![]() |
|
Dołączył: 28 Kwie 2013r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
W diecie weganskiej przecież nie je się jajek i nie pije mleka. Krowy nie jedzą buraków tylko siano lub kiszonkę. Więc co Ty pier...isz
![]() |
|
|
![]() |
|
![]() ![]() Sławny jako "wszystkojad". ![]() W latach 1959–1997 zjadł około dziewięciu ton metalu. ![]() Żarł metale, szkło, gumę, rowery, a jego najsławniejszą"potrawą", był samolot Cessna 150, którego zjedzenie zajęło mu dwa lata. ![]() Gdyby jeszcze w WC zamiast"kupki" wydalał... drut kolczasty,byłoby idealnie. ![]() Czy to jest weganizm czy już debilizm? ![]() Nie przywiązuję uwagi do tego co jedzą weganie.Wisi mi to "mjetkim kalafiorem", ![]() @bzk- Krowy jednak jedzą buraki,tak więc uważaj na siebie... ![]() SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
|
![]() |
|
CYTAT : @bzk- Krowy jednak jedzą buraki,tak więc uważaj na siebie... ![]() Ale pastewne hehe. Człowiek raczej tych pastewnych nie je więc tym krowom napewno ich nie braknie. Buraki pastewne daje się krowom mlecznym a nie tym które są przeznaczone na rozród. Nawet gdyby tych buraczków brakło to cielaczki głodne nie będą bo trawy i siana jest pod dostatkiem. Doucz się troszeczkę bo komentujesz coś o czym nie masz pojęcia a i do tematu nic nie wnosisz. |
|
|
![]() |
|
CYTAT CYTAT : @bzk- Krowy jednak jedzą buraki,tak więc uważaj na siebie... ![]() Ale pastewne hehe. Człowiek raczej tych pastewnych nie je więc tym krowom napewno ich nie braknie. Buraki pastewne daje się krowom mlecznym a nie tym które są przeznaczone na rozród. Nawet gdyby tych buraczków brakło to cielaczki głodne nie będą bo trawy i siana jest pod dostatkiem. Doucz się troszeczkę bo komentujesz coś o czym nie masz pojęcia a i do tematu nic nie wnosisz. Sam napisałeś"Człowiek raczej nie je". ![]() Ja nie jem, bo jestem człowiekiem,ale co do ciebie,nie mam pewności.Laktację masz,czyli "dajesz"mleko? ![]() Czytając twój wpis wiem, że takie jak ty, buraki ćwikłowe czy pastewne,są w barwach narodowych,czyli biało-czerwone. ![]() I tu twoje"hehe" ![]() SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
|
![]() |
|
CYTAT CYTAT CYTAT : @bzk- Krowy jednak jedzą buraki,tak więc uważaj na siebie... ![]() Ale pastewne hehe. Człowiek raczej tych pastewnych nie je więc tym krowom napewno ich nie braknie. Buraki pastewne daje się krowom mlecznym a nie tym które są przeznaczone na rozród. Nawet gdyby tych buraczków brakło to cielaczki głodne nie będą bo trawy i siana jest pod dostatkiem. Doucz się troszeczkę bo komentujesz coś o czym nie masz pojęcia a i do tematu nic nie wnosisz. Sam napisałeś"Człowiek raczej nie je". ![]() Ja nie jem, bo jestem człowiekiem,ale co do ciebie,nie mam pewności.Laktację masz,czyli "dajesz"mleko? ![]() Czytając twój wpis wiem, że takie jak ty, buraki ćwikłowe czy pastewne,są w barwach narodowych,czyli biało-czerwone. ![]() I tu twoje"hehe" ![]() Niezły z ciebie poj.b ![]() |
|