|
|
|
Witam
Czy jest jakiś lekarz pediatra dla dorosłych który przyjedzie do chorego do domu? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
To pediatra czy dla dorosłych?
|
|
|
|
|
A propos, jaki macie stosunek do wizyt dorosłych u pediatry?? Nieraz przed dziećmi w kolejce i za każdym razem zajmują miejsca dzieciom.
|
|
|
|
|
To zależy. Mnie namówił pediatra jak skończyłem 18 lat by zostać u niego. I tak już te 20 lat chodzę.
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
Nikomu miejsc nikt nie blokuje. Np do Pani Wrońskiej chodzą moje dzieci i ja z mężem bo jest to pediatra i zwykły lekarz rodzinny.
|
|
|
|
|
Czyli rozumiem że chodzicie na wizyty nie do przychodni dla dzieci i w godzinach gdzie nie można zapisać dzieci??
|
|
|
|
|
Chodzę do lekarza rodzinnego który jest też pediatrą. Sporo dorosłych do niego chodzi. Czy są problemy z dostaniem się?? Wchodzę na stronę, rejestruje się na jutro i już.. problemów nigdy nie mam.
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
Ja też chodzę do przychodni "dziecięcej"od 30 lat. Teraz nie ma pediatrów tylko lekarze rodzinni więc nie widzę problemu żeby chodzic do lekarzy do których chodzą również dzieci...
|
|
|
|
|
CYTAT Chodzę do lekarza rodzinnego który jest też pediatrą. Sporo dorosłych do niego chodzi. Czy są problemy z dostaniem się?? Wchodzę na stronę, rejestruje się na jutro i już.. problemów nigdy nie mam. Jacek, podaj proszę adres strony, na której się rejestrujesz. Dziękuję z góry. Robię to, co lubię. Lubię to, co robię. |
|
|
|
|
Chodzi o to żeby nie łączyć wizyt dziecięcych i dorosłych, u mojego lekarza jest takie obłożenie że nie ma szans zapisać się na ten sam dzień albo dzień do przodu. A później się okazuje za są dorośli zapisani. Powinni rozgraniczać przyjmowanie i zmieniać budynek.
|
|
|
|
|
https://erejestracja.medykstalowawola.pl/portal/ tu się zawsze rejestruje i rodzinę
|
|
|
|
CYTAT https://erejestracja.medykstalowawola.pl/portal/ tu się zawsze rejestruje i rodzinę Dziękuję Robię to, co lubię. Lubię to, co robię. |
|
|
|
|
Też korzystam z e rejestracji i nie widzę problemu żeby chodzic z dziećmi do lekarza... Dorośli tak samo jak dzieci chorują i źle się czują. Dorośli mogą kilka dni czekać do lekarza a dzeci nie ?
|
|
|
|
|
Moga chorować ale niech czekają w kolejce dla dorosłych a nie dla dzieci. Bo chyba zapisujac się do przychodni dziecięcej, raczej jesteś między dziećmi.
|
|
|
|
|
I co z tego że jestem między dziećmi ?
W sklepie w kościele też jestem między dziećmi i co ? Trzeba się ich bac czy jak ? |
|
|
|
|
Logika z bani. Skoro lekarz jest dla wszystkich to co za różnica kogo przyjmuje. Do specjalistów też się czeka niezależnie od wieku
|
|
|
|
Ja mam po prostu inne zdanie na ten temat, ja się od razu w wieku 18 lat przeniosłem z przychodni dla dzieci do przychodni dla dorosłych. Ja nie jestem przeciwny przyjmowaniu dorosłych ale nie wtedy kiedy jest pediatrą. Ja jak jestem z dzieckiem u Lekarza to się najzwyczajniej dziwię. Powinni to rozgraniczyć. Nie chodzi o strach przed dziećmi czy dorosłymi jak ktoś sugeruje raczej o zachowanie pewnych norm lub zasad.
|
|
|
|
|
Znaczy tylko tobie to przeszkadza i próbujesz ciągnąć temat. Jak widać jesteś w mniejszości dobro twoich bombelków większość przedkłada za swoje dobro
|
Dołączył: 16 Marz 2007r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Mi w sumie też to przeszkadza. No bo dlaczego mam siedzieć w kolejce i czekać z małym marudzącym dzieckiem, bo jeden z drugim koniem sobie umyślił, że będzie do pediatry chodził się leczyć? I jeszcze problem z rejestracją, bo miejsc nie ma.
|
|
|
|
|
Teraz nie ma pediatrów tylko są lekarze rodzinni!!!!!! a jak ci dzieci przeszkadzaja to się przepisz
Ja od urodzenia chodzę do 1 lekarza który mnie zna i wie co jest dla mnie dobre to dlaczego mam go zmieniać? Mi sam lekarz powiedział w 18 lat że mam zostać u niego |
|
Dołączył: 16 Marz 2007r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Ciekawe dlaczego Ci tak powiedział? Na pewno chodzi mu o Twoje zdrowie...nie ma to związku z punktami NFZ
|
|
|
|
|
CYTAT Też korzystam z e rejestracji i nie widzę problemu żeby chodzic z dziećmi do lekarza... Dorośli tak samo jak dzieci chorują i źle się czują. Dorośli mogą kilka dni czekać do lekarza a dzeci nie ? Nie chorują tak samo. Inaczej 39 stopni znosi 2-latek, a inaczej dorosły. Tu się zgadzam w 100%z blue. To powinno być rozdzielone. Niejednokrotnie musiałem czekać z chorym dzieckiem, bo jeden z drugim przyszli po receptę ( co spokojnie można ogarnąć teleporadą). Prawda jest taka, że ponad połowa tych obłożnie chorych poradziła by sobie bez wizyty u lekarza. Ale co sobie posiedzą w kolejce, pogadają.... |
|