NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
«« « ... 82 83 84 85 86 87 88 ... » »»
Wieści z frontu na Ukrainie,
ff
Wysłany: 6 Wrz 2023r. 21:55  
https://warnews247.gr/66-000-nekroi-oukranoi-se-3-mines-oi-vretanoi-paradechontai-to-makeleio-oi-rosoi-apoteleiosan-tin-47i-taxiarchia-oi-oukranikes-monades-echoun-75-apoleies/
Arttwodeckiel wspomni coś o kotletach?

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 6 Wrz 2023r. 21:55  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 7 Wrz 2023r. 00:08  
CYTAT
CYTAT
Z pełnym szacunkiem i wdzięcznością dla Polski, jeśli po 15 września zostaną wprowadzone jakiekolwiek zakazy, Ukraina złoży pozew przeciwko Polsce i UE we WTO - powiedział polityk.

Z szacunkiem ale dlaczego Polacy muszą kupować czyjekolwiek produkty? EU miała zapłacić na zwiększenie przepustowości transportu kolejowego na Zachód. Nie zrobiła tego, wiec my nie możemy więcej przewozić a składowanie nie wchodzi w grę bo nasze zboża potrzebują miejsca. To bardzo proste. Niemcy w 2023 ponownie nabili Ukrainę w butelkę po słynnych obietnicach w czasie IIWS.

Ponieważ złodzieje z PiSdu nie załatwili tematu drogą dyplomatyczną. Nie załatwiono sprzedaży do Afryki ani odpowiednich warunków dla transytu do UE.

Mało tego. Pozwolono ściągać zborze nie spełniające norm "techniczne" aby zniszczyć Polskie rolnictwo i zdrowie Polaków.

Wasza ociężałość zaczyna mnie martwic bezpartyjni sztabowcy, nie brakuje kupujących ale nie ma jak transportować zboża. Za zboże dla Afryki płaci świat. Zboże trzeba szybko przewozić bo zacznie w wagonach kiełkować od wilgoci mlotek a wiec trzeba silosów do wysuszenia albo bardzo dużo pociągów. Nasze porty nie dadzą rady, nasze przejścia nie przepakują na nasze tory. Unia nie płaci za inwestycje no to nie będzie.

Sam widzisz jakie to proste. Niewidzialna ręka rynku to karma dla frajerów ( czekają jak hieny na tanie zboże i wali ich w blat ze polski chłop zbankrutuje) a kandydatem polityki Brukseli jest uber Donek. Junia Ewropejska zrobi wszystko żeby nas skłócić i splątać z Niemcami Ukrainę.

PS.
Ukraińcy poszli na miny. Szkoda ze Niemce nie dali szybciej im broni.

Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 7 Wrz 2023r. 16:11  
Wiem - "niewidzialna ręka rynku" to pojęcie obce dla szkoły Marksistowskiej.

W zdrowych gospodarkach pierwszego świata, gospodarkach szeroko rozumianego dobrobytu już jej tak nie negują.

W Polsce niewidzialna ręka rynku ma zupełnie inne znaczenie. Oznacza tyle że PiS podpier"*#a pieniądze z budżetu.

socjalizm totalitarny zmienił się w koncesyjno-etatystyczny
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 7 Wrz 2023r. 17:18  
Masz permanentny dołek Regresie. Wiesz kogo ostatnio chwalił?

Nikt tak wielu nie zabrał i tak niewielu dał co Balcerek.
Obrazek
Reset II

Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel.
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 80%
ff
Wysłany: 7 Wrz 2023r. 18:13  

Dzień Dobry.

1. Oszacowałem że strona polska przekazała ukraińskiej armii praktycznie wszystkie karabiny AKMS (pewnie jakieś 50 000), 28 000 karabinów "Beryl" i 10 000 karabinów "Grot".

2. Ukraińska kontrofensywa ugrzęzła "na dobre".
Kolumny ukraińskich czołgów próbują przełamywać linie rosyjskich okopów, ale rosyjskie drony naprowadzają na kolumny ukraińskich pojazdów opancerzonych ogień rosyjskiej artylerii polowej kaliber 152 mm.
A jeżeli jakiś ukraiński czołg się przedrze, to tam w okopie rosyjscy żołnierze mają do dyspozycji wyrzutnie kierowanych rakiet przeciwczołgowych "Metis-M" o zasięgu 1500 metrów, działa przeciwczołgowe kaliber 100 mm (zasięg skuteczny 500 metrów) i ciężkie granatniki rakietowe typu RPG-29 (zasięg skuteczny 500 metrów).
W tych okopach pod ogniem z armat ukraińskich czołgów ginie mnóstwo rosyjskich żołnierzy, ale jakoś udaje im się nie dopuścić do tego aby ukraińskie czołgi przejechały.

3. Według najnowszych szacunków, poległo około 266 000 rosyjskich żołnierzy / bojowników pro-rosyjskich milicji ludowych i około 63 000 ukraińskich żołnierzy.

4. Wciąż nie dostałem żadnej pracy, ani zasiłku socjalnego.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 7 Wrz 2023r. 18:36  
CYTAT
4. Wciąż nie dostałem żadnej pracy, ani zasiłku socjalnego.

a od kogo miałeś dostać ?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 7 Wrz 2023r. 19:14  
Żeby dostać zasiłek socjalny trzeba spełniać pewne wymagania.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 7 Wrz 2023r. 19:54  

@ administrator

Tam w GOPS-ie chcieli żebym przywiózł "kwitki" z dochodów wszystkich członków rodziny i faktury z zeszłego miesiąca.
Ale niczego nie zawiozłem i napisałem im że ja mam 0 złotych na miesiąc.
Co z tego że oni tam w GOPS-ie policzą średnią 1000, czy 1200 złotych na osobę, skoro ja nic nie dostaję ?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 7 Wrz 2023r. 21:32  
Nic nie dostajesz ?
Dach nad głową, wyżywienie, ubrania ?? To się nie liczy ? Poproś mamę o kieszonkowe. Ale tu już byś przesadził.
Co z ciebie za facet? Żeby w tym wieku nic nie posiadać. Ani pracy, mieszkania, kobiety, dzieci... Żebrać tylko potrafisz ?

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 7 Wrz 2023r. 21:37  
A w ilu firmach byłeś za pracą ?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 7 Wrz 2023r. 22:22  

@ paradoks

1. W wielu.
Tylko że nie mam prawa jazdy, a o to często pytają.
Ale mogli mnie wziąć do lokalnego supermarketu ("Piotruś Pan") na magazyniera... wzięli jakiegoś innego, młodszego, bo że niby bardziej energiczny.
Dlatego podaję tutaj numer konta bankowego.

2. Co myślicie o karabinie "Grot" ?
Ja osobiście nie mam zaufania do tej konstrukcji.
Dobrze że w tej chwili 2/3 karabinów na stanie Wojska Polskiego to nadal "Beryle".

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Wrz 2023r. 19:47  

Dzień Dobry.

Według najnowszych szacunków, populacja Ukrainy wynosi obecnie 36 milionów ludzi, z czego 8 milionów przebywa zagranicą aby uniknąć mobilizacji.
W praktyce, na Ukrainie mieszka 28 milionów ludzi.
Po dwóch latach wojny, kraj jest zniszczony i wyludniony.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Wrz 2023r. 20:23  
CYTAT

Dobrze że w tej chwili 2/3 karabinów na stanie Wojska Polskiego to nadal "Beryle".

Ja myślę że nie masz bladego pojęcia o tym karabinie. Piszesz tylko dlatego że znów w mediach powrócił temat o wadach tej broni.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Wrz 2023r. 22:07  
Ukraina przejęta przez korporacje ,więc to korporacje walcza z Rosja .uśmiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 9 Wrz 2023r. 17:19  

1. @ stalowe

Właśnie w tym rzecz, że temat o wadach tej broni powraca co pewien czas.
Nie chcę przesądzać że "to nieudana konstrukcja", ale słyszałem że instrukcja obsługi ma 76 stron.
Podobno są przypadki że ktoś rozłożył i już nigdy nie złożył.
Że o cenie nie wspomnę:
- AKMS kosztował 3500 złotych od sztuki;
- "Beryl" kosztował 7000 złotych od sztuki;
- "Grot" kosztuje 9000 złotych od sztuki.

2. Dzisiaj 9 Września - koniec ukraińskiej kontrofensywy, a Tokmak wciąż nie odbity.
I nie ma chętnych do tego żeby wysyłać ukraińskiej armii kolejne czołgi.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Wrz 2023r. 02:20  
CYTAT

@ paradoks

1. W wielu.
Tylko że nie mam prawa jazdy, a o to często pytają.
Ale mogli mnie wziąć do lokalnego supermarketu ("Piotruś Pan") na magazyniera... wzięli jakiegoś innego, młodszego, bo że niby bardziej energiczny.
Dlatego podaję tutaj numer konta bankowego.

Nie masz prawa jazdy farfoclu?cool
To już coś.ok
Jeśli nie masz samochodu-pełny sukces,mogę bezpiecznie czuć sie zawsze i wszędzie.jezyk

Co do zatrudnienia w sklepie,to stanowisko magazyniera, wymaga jednak wykształcenia.neutralny
"Wycieruch-politolog-nierób",to zdecydowanie nie przemawia w CV na twoją korzyść.placze
Skoro zatrudnili kogoś młodszego,sugeruje że do tego jesteś jeszcze szpetny i postury nikłej.Ogólnie ...sciana

Co do karabinu Grot,to jednak polecam ci granatnik tego typu, co miał "komediant GÓWNY" policji.good
Postaw go w pozycji pionowej,usiąć na nim,przestaw takie coś co nazywa sie bezpiecznik,potem naciśnij taki dzyndzelek, zwany spustem i będzie" odlot".potluczony
Dziura w dupie będzie miała kaliber...o cho,cho...3m sie

SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Wrz 2023r. 14:19  

Dzień Dobry.

1. Federacja Rosyjska oficjalnie poprosiła Koreę Północną o pomoc wojskową, zwłaszcza o pociski artyleryjskie.
W zamian za zboże, paliwa i technologię budowy okrętów podwodnych klasy Delta III / Delta IV, Korea Północna dostarczy około 10 milionów pocisków artyleryjskich kaliber 152 mm (a więc około 50% swojego arsenału).

2. Tymczasem Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Wiązownicy i Powiatowy Urząd Pracy w Jarosławiu wciąż nie znalazły dla mnie pracy ani zasiłku socjalnego.
Ale pisałem również do Wydziału Edukacji i Spraw Społecznych Starostwa Powiatowego w Jarosławiu - może tam coś wymyślą ?
Jutro minie już tydzień odkąd wysłałem e-mail'a.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 11 Wrz 2023r. 02:31  
CYTAT

4. Wciąż nie dostałem żadnej pracy, ani zasiłku socjalnego.[/justify]

ZA TO MASZ,KRZYWE NOGI S...SZ.potluczony
Przestań użalać się nad sobą,bo to od dawna, jest żenujące.mlotek

SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 11 Wrz 2023r. 22:57  

Dobry Wieczór.

1. Wciąż nie ma dla mnie żadnej pracy ani zasiłku socjalnego.

2. Mam nadzieję że 15 Października zmieni się partia rządząca.
Żeby odrobić zadłużenie zaciągnięte przez PiS, ludzie będą musieli pracować na dwa etaty łącznie z Niedzielami.
I w Polsce wreszcie będzie praca.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 11 Wrz 2023r. 23:05  
CYTAT
[justify]Dobry Wieczór.

1. Wciąż nie ma dla mnie żadnej pracy ani zasiłku socjalnego.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Wrz 2023r. 05:46  
Rosyjski Iskander niszcza Ukraińskie Stanowisko Dowodzenia; Bezwzględne Uderzenie Złapane Na Kamery

https://m.you(...)cypqfy2w

Rosja twierdziła, że zniszczyła 3 łodzie przewożące ukraińskich żołnierzy na Morzu Czarnym. Rosja powiedziała, że wojskowe łodzie motorowe zmierzają w kierunku regionu Krymu. Rosja twierdziła również, że zestrzeliła 8 ukraińskich dronów w innym oświadczeniu. Drony zostały wystrzelone nad Krymem i regionem Briańsk, zgodnie z rosyjską armią

https://m.you(...)o8&t=51s

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Wrz 2023r. 08:51  
CYTAT
2. Mam nadzieję że 15 Października zmieni się partia rządząca.
Żeby odrobić zadłużenie zaciągnięte przez PiS, ludzie będą musieli pracować na dwa etaty łącznie z Niedzielami.

jak wygra lewa strona będziesz mógł zostać bezrobotną kobietą chłopie

https://img5.dmty.pl//uploads/201511/1448366582_pi03yt_600.jpg
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Wrz 2023r. 12:38  

@ Maria

Osobiście planuję głosować na Koalicję Obywatelską, aby wreszcie odsunąć PiS od władzy.
Wczoraj kupiłem nowe jeansy za 85 złotych (drogich nie kupuję bo jestem biedny), a stare wyprałem, wysuszyłem i położyłem w reklamówce na przystanku autobusowym.
Nie minęła godzina i zabrał je bezdomny dziad robiący objazd rewiru na rowerze.
Jestem biedny, ale są biedniejsi ode mnie.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Wrz 2023r. 15:32  
CYTAT

W sierpniu 2023 w Polsce bezrobocie wynosiło 5%. Eurostat podaje że jesteśmy na 3 miejscu w Europie z najniższym bezrobociem.
Jedno jest pewne w naszym kraju nie będzie bezrobocia na poziomie 0% gdyż ponieważ dla Tomasza NIGDY nie będzie pracy. Nawet jeżeli będzie jedynym bezrobotnym w kraju.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Wrz 2023r. 15:55  
Problem jest taki że Polacy zgodzie z planem zapiera"#@ja na miskę ryżu. Jak nie dostaną w spadku to nie stać ano na mieszkanie ani na samochód ani na założenie rodziny.

Dlatego nie ekscytujcie się poziomem bezrobocia bo za PiSu Polacy pracują na Niemców na warunkach niewolniczych często gorszych niż w więzieniu.

socjalizm totalitarny zmienił się w koncesyjno-etatystyczny
Prywatna wiadomość 

«« « ... 82 83 84 85 86 87 88 ... » »»

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »