NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
«« « ... 80 81 82 83 84 85 86 ... » »»
Wieści z frontu na Ukrainie,
ff
Wysłany: 27 Sie 2023r. 21:12  
CYTAT

@ HIV

Do tej pory nikt.
Trochę mnie to dziwi, bo przecież ludzie ciągle zbierają w internecie pieniądze na jakieś chore dzieci, porzucone koty / psy, zwierzęta gospodarskie odebrane właścicielom... tu ktoś zbiera milion na leki, tam trzy miliony na operację w USA...
Może Ministerstwo Obrony Niderlandów wyśle mi jakieś środki - im też podałem ten numer.
Ja zbieram dla siebie i uczciwie to mówię.

Napisz w necie że zbierasz kasę na ratowanie pingwinów grenlandzkich.good
Że musisz kupić łódkę,załadować dorszem bałtyckim i je tam dokarmiać.
Może znajdzie się jakiś frajer który zapłaci za twoją Mission imposslible.mlotek

Oglądałem kreskówkę"Pingwiny z Madagaskaru".Kreskówkę-taka animacji,jeśli nie łapiesz bazy.:szok:
Wiem że pingwiny żyją oprócz Antarktyki w afrykańskim RPA.
I teraz sedno sprawy!
Jak znajdziesz jakiegoś pingwina na Grenlandii,a nie będzie z "chowu" ściółkowego tylko z wolnego wybiegu,dam ci stówę.zdegustowany
I flaszkę postawię.ok

Twoja zbiórka na chore dziecko nie przejdzie.placze
Jesteś stary cap i leń.Roszczeniowiec,a że chory-trudno.zaklopotany
Na zwierzęta też nic nie dostaniesz,bo capy nie podlegają ochronie gatunkowej.neutralny

Na początek- idź do roboty.potluczony

SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI.
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 27 Sie 2023r. 21:12  

SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Sie 2023r. 21:22  
CYTAT
Czy ktokolwiek wpłacił chociaż złotówkę na to konto?

CYTAT

@ HIV

Do tej pory nikt.
Trochę mnie to dziwi, bo przecież ludzie ciągle zbierają w internecie pieniądze na jakieś chore dzieci, porzucone koty / psy, zwierzęta gospodarskie odebrane właścicielom... tu ktoś zbiera milion na leki, tam trzy miliony na operację w USA...
Może Ministerstwo Obrony Niderlandów wyśle mi jakieś środki - im też podałem ten numer.
Ja zbieram dla siebie i uczciwie to mówię.

Wysłany: 29 Sty 2023r. 23:07

CYTAT

Minęła 23:00

1. Dziękuję użytkownikom forum za hojne wsparcie wysyłane na moje konto bankowe:

52 9096 0004 3001 0078 3945 0002
Bank Spółdzielczy w Jarosławiu

Dzięki temu możecie śledzić w tym temacie zawsze najnowsze doniesienia wprost z linii frontu.
Temat zebrał już około 85 000 wyświetleń (w ciągu 7 miesięcy).

zapytaniezapytaniezapytanie

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Sie 2023r. 21:38  
CYTAT

Temat zebrał już około 85 000 wyświetleń (w ciągu 7 miesięcy).

zapytaniezapytaniezapytanie[/cytat]

Są dwie opcje.chytry
Pierwsza- Sam "nabija"ołpeny"-otwarcia.zaklopotany
Druga-Ordynator z Tworek sprawdza konto pacjenta...potluczony

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 80%
ff
Wysłany: 28 Sie 2023r. 08:29  

@ stalowe

Nie mam dostępu do konta bankowego przez internet, a co najmniej dwie osoby ściemniały tutaj że coś mi wysłały.
Potem pojechałem do banku żeby sprawdzić i okazało się że nic nie wpłynęło.

P.S. A że temat jest poczytny, to fakt - 163 000 wyświetleń.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 28 Sie 2023r. 14:17  

Dzień Dobry.

1. Dzisiaj przed 11:00 dzwonił do mnie ktoś z Ministerstwa Obrony Niderlandów.
Jako że nie jestem obywatelem Niderlandów i nie prowadzę żadnej firmy w Niderlandach, to nie mają dla mnie żadnej subwencji budżetowej.
Rozmowa była po angielsku.

2. Armia ukraińska kontynuuje kontrofensywę na Froncie Południowym i próbuje oskrzydlić Tokmak od wschodu.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 28 Sie 2023r. 23:19  
CYTAT

@ stalowe

Nie mam dostępu do konta bankowego przez internet, a co najmniej dwie osoby ściemniały tutaj że coś mi wysłały.
Potem pojechałem do banku żeby sprawdzić i okazało się że nic nie wpłynęło.

P.S. A że temat jest poczytny, to fakt - 163 000 wyświetleń.

Jedną z osób które"obiecały"kasę,byłem z pewnością Ja.good
Nie jestem na tyle popierdolony, aby taką "obietnicę'spełnić.mlotek

KACOR też ci darmozjadzie obiecuje.
To pewnie ten "drugi"z LISTY.ok
W takim razie,skargę nierobie z Szówska,pisz na Żoliborz,a na mnie, na przysłowiowy"Berdyczów"..potluczony

Twoja"poczytność"wpisów,nijak nie ma się do poczytalności psychicznej.zaklopotany

PS.Ilość otwarć twoich wpisów świadczy o tym,że lekarze sprawdzają twój stan psychiczny.:szok:

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 29 Sie 2023r. 12:45  

Dzień Dobry.

Powiem szczerze że jestem zawiedziony stanowiskiem Ministerstwa Obrony Niderlandów.
Z tym żeby przekazać Ukrainie samoloty F-16 jakoś nie mają problemów, ale żeby zorganizować dla mnie subwencję budżetową... o, tu już jest problem.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 29 Sie 2023r. 15:14  
Nasi przodkowie mówili:
Kto ma ręce do pracy ten się naje kołaczy.

Jeszcze by tu pasowało:
Komu praca kłopotem, ojoj! będzie wołał potem.
Powinna być temu płaca, za którą podjęta praca.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 29 Sie 2023r. 18:01  

@ administrator

Tylko że w Polsce nie ma pracy.
Niderlandy mają sześć razy mniejsze terytorium, dwa razy mniej mieszkańców i o 1/3 większe PKB niż Polska.
Bo tam jest praca.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 29 Sie 2023r. 18:40  
CYTAT

Tylko że w Polsce nie ma pracy.

Nie ma pracy ?? Chyba dla tych którzy nie chcą jej znaleźć. W stalowej nawet powstał "pośredniak" dla obcokrajowców. Ludzie z innych kontynentów bez znajomości języków prace u nas znajdują a Ty piszesz że pracy nie ma ?? Nawet na tym portalu w banerach pracę oferują. Jak jest w Niderlandach to kupuj bilet i w drogę na co czekasz? Ile lat już masz przepracowanych ? Co robisz całymi dniami ?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 29 Sie 2023r. 20:21  

@ administrator

1. A dla mnie "pośredniak" w Jarosławiu i GOPS w Wiązownicy jakoś nie potrafią nic znaleźć.
Ale wysłałem dzisiaj jeszcze jedną wiadomość do Ministerstwa Obrony Niderlandów - może coś to da.

2. I jak wytłumaczysz że 18 milionów Holendrów wypracowuje o 1/3 większe PKB niż 36 milionów Polaków ?
Tam jest praca.
Dlatego w Niderlandach 55% populacji to ateiści, bo tam się chodzi do pracy a nie do kościoła żeby modlić się o pracę.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 29 Sie 2023r. 21:40  
Nie pierdziel tu o jakiś Niderlandach.
Normalny człowiek pisze sobie CV i roznosi po firmach. Nie liczy na żadne pośredniaki. Tobie się nawet d..y ruszyć nie chce. Czekasz aż ci na tacy pracę przyniosą? Pewnie najlepiej taką żebyś z łóżka nie musiał wychodzić.
Nic nie robisz żeby znaleźć zatrudnienie tylko żebrasz tu na forum i o jałmużnę prosisz. Potrafisz tylko narzekać.
Prezentujesz się tu jako zwykły nędzarz i nieudacznik. Idź pod sklep tam może znajdziesz kolegów swojego pokroju. Bo to co tu wypisujesz staje się już żałosne.

Prywatna wiadomość 

bzk
bzk
bzk
ff
Wysłany: 29 Sie 2023r. 22:16  
A nie zauważyliście że ona ma niezła bekę z tego i z tych co mu odpisują

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 30 Sie 2023r. 00:40  
CYTAT

Zauważyłem.chytry
Beka,a właściwie szambiara, dopiero z nim będzie jechać,a on już ma 'szlachecki'tytuł... szambelana.good
Tomciu płynie netowo jak gówno w Wiśle,a jeszcze nie wywaliło w STW szamba do Sanu.3m sie
Używam tego"netowego zombiaka',w chwilach wolnych,aby się"uchachać", kiedy czekam na info związane z moją prywatną pracą.jezyk

To typowy"gówniak".zaklopotany

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 30 Sie 2023r. 21:36  

Dobry Wieczór.

1. Stany Zjednoczone wysłały ukraińskiej armii nowy pakiet pomocy wojskowej złożony głównie z amunicji artyleryjskiej kaliber 155 i 105 mm, kierowanych satelitarnie rakiet ziemia-ziemia dla zestawów HIMARS i ręcznych zestawów przeciwczołgowych Javelin.

2. Oczywiście jest już pewne że w 2024 roku wojna będzie trwała nadal.
Szczęśliwego Nowego Roku.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 30 Sie 2023r. 22:01  
CYTAT
CYTAT

Zauważyłem.chytry
Beka,a właściwie szambiara, dopiero z nim będzie jechać,a on już ma 'szlachecki'tytuł... szambelana.good
Tomciu płynie netowo jak gówno w Wiśle,a jeszcze nie wywaliło w STW szamba do Sanu.3m sie
Używam tego"netowego zombiaka',w chwilach wolnych,aby się"uchachać", kiedy czekam na info związane z moją prywatną pracą.jezyk

To typowy"gówniak".zaklopotany

Gówno zauważyłeś frędzlu, ty jesteś pierwszy co z nim dyskutuje.
To twój poziom idioto.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 31 Sie 2023r. 05:33  
CYTAT
[cytat][
To twój poziom idioto.

Z tobą też dyskutuję małpi dyndzluzaklopotany,a przynajmniej udaję.chytry

Jak widzisz potrafię pomagać nawet tym,którzy są na dnie.placze
Jeśli tego nie zauważyłeś,popatrz do góry.potluczony

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 31 Sie 2023r. 14:48  
Dekluzaklopotany
Pozwoliłem sam sobie wydać polecenie, udzielenia informacji z frontu na Ukrainie.good
Nie musisz się"produkować".mlotek

W ciągu ostatniej doby kacapy stracili 610 żołnierzy.ok
Siły ukraińskie zniszczyły m.in. 13 czołgów, 22 drony, 26 rakiet, 31 systemów artyleryjskich oraz 23 inne pojazdy.placze

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 31 Sie 2023r. 14:51  
CYTAT
CYTAT
[cytat][
To twój poziom idioto.

Z tobą też dyskutuję małpi dyndzluzaklopotany,a przynajmniej udaję.chytry

Jak widzisz potrafię pomagać nawet tym,którzy są na dnie.placze
Jeśli tego nie zauważyłeś,popatrz do góry.potluczony

Nie pier****.
To się nie nawet nie chce kleić, co ty tam napisałeś wyżej.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 31 Sie 2023r. 16:41  
CYTAT

Nie pier****.
To się nie nawet nie chce kleić, co ty tam napisałeś wyżej.

Powiem tak-Po tej twojej kretyńskiej odpowiedzi, nie rozumiem sensu mojego pytania.nie wiem
Porażka edukacyjna twoich nauczycieli,skoro "łopatologicznie tłumaczyłem",a ty nic nie kumasz.zdegustowany
Usmarkałeś się i uważasz że to klej?chytry

Pewnie swoje gile zjadasz,bo głupoty gadasz.good
Napiję się tequili za zdrowie twojego lekarza,frędzlu.Pewnie cierpi.placze

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 31 Sie 2023r. 16:46  

Dzień Dobry.

Z najnowszych informacji wynika że ukraińska armia jest na "wykrwawieniu".
Około 263 000 poległych rosyjskich żołnierzy / bojowników pro-rosyjskich milicji ludowych.
Około 62 000 poległych ukraińskich żołnierzy.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 31 Sie 2023r. 17:28  
Dzień dobry Państwu.jezyk

Ja się osobiście przyznaje że nie wchodzę tu
z zamiarem przeczytania informacji co się dzieje na froncie, interesuje mnie tylko co ten [cenzura] nowego wymyślił. Ogólnie autora mam w głębokim poważaniu tak jak on innych.jezyk

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 31 Sie 2023r. 20:34  

Dobry Wieczór.

1. Ukraińska armia jest 6 kilometrów na północ od Tokmaku.
Strona rosyjska rzuciła tam dwa dni temu 76 Gwardyjską Dywizję Powietrznodesantową z "ławki rezerwowych".
Trwają tam ciężkie walki pomiędzy ukraińską a rosyjską piechotą zmechanizowaną, po stronie rosyjskiej wspieraną żołnierzami desantu występującymi w roli sił specjalnych szybkiego reagowania.

2. Na Froncie Wschodnim armia ukraińska wciąż nie zdołała odbić Bachmutu.
Dzisiaj nad Kramatorskiem zderzyły się w powietrzu dwa ukraińskie helikoptery transportowe typu Mi-8, w wyniku czego zginęło sześciu lotników.

3. Generalnie rosyjska obrona polowa wzdłuż całego frontu rozplanowana jest następująco:

Svatove (Swatowo) -- A -- Kreminna -- B -- Bachmut -- C -- zachodnica granica Donieckiej Republiki Ludowej -- D -- Mariupol -- E -- Melitopol

Przykładowo Tokmak broniony jest przez wojska obsługujące linię pomiędzy Mariupolem a Melitopolem (E).
Gdyby ta linia się załamała, wojska rosyjskie musiały by ewakuować się na Krym.

4. Wciąż nie ma dla mnie żadnej oferty pracy, ani zasiłku.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 1 Wrz 2023r. 15:50  

Dzień Dobry.

Są już najnowsze wiadomości prosto z rosyjskiego Sztabu Generalnego w Moskwie:

1. Ukraińską kontrofensywę udało się wyhamować ogniem zaporowym rosyjskiej artylerii polowej, około 40 kilometrów na północ od linii "E" pomiędzy Melitopolem a Mariupolem.
2. Rosyjskie wojska Frontu Południowego mają trudności z zaopatrzeniem, z uwagi na uszkodzenia Mostu Krymskiego oraz instalacji portowych w Berdiańsku i Mariupolu.
Ale sytuacja nie jest dramatyczna, ponieważ jest jeszcze droga lądowa przez obszar pro-rosyjskiej Donieckiej Republiki Ludowej.
3. Rosyjska generalicja jest zdania że wojna jest nadal do wygrania, o ile rosyjscy dowódcy polowi nie będą ponosić strat większych niż rosyjski przemysł zbrojeniowy może na bieżąco uzupełniać.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Wrz 2023r. 02:17  

Dzień Dobry.

1. Szacuję że armia ukraińska ma rezerwy do kontynuowania kontrofensywy jeszcze tylko na sześć dni, do 9 Września.
Tymczasem nie zdołała dotrzeć nawet do Tokmaku.
A co tu mówić o dotarciu do Melitopola...

2. Żeby przebić się do Melitopola, ukraińska armia musiała by otrzymać ze Stanów Zjednoczonych około 300 czołgów typu M1 Abrams.
A nie 31.
Jeżeli PiS wygra wybory parlamentarne, to będzie wysyłać za darmo produkowane w Polsce na licencji południowokoreańskie czołgi K2.
Ale jeden kosztuje 8.5 miliona USD, więc jakieś 34 miliony złotych.
300 sztuk kosztowało by polskiego podatnika jakieś 10 miliardów 200 milionów złotych.
Chyba że:
- Stany Zjednoczone wyślą na swój koszt 300 Abramsów;
- lub też Ukraina wojnę zwyczajnie przegra.

3. Ja wciąż nie dostałem żadnej oferty pracy lub zasiłku.
Wciąż czekam.

Prywatna wiadomość 

«« « ... 80 81 82 83 84 85 86 ... » »»

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »