|
|
|
Dobry Wieczór. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CYTAT Dzień Dobry. "Naumiej" się pisowni w języku polskim. "Dzień Dobry,Dzisiaj Piątek"-A powinno być-Dzień dobry.Dziś jest piątek. Dla mnie "piątuniu". I balanga,bo ostatni w tym tygodniu Dzis -dzisiaj,wyrazy te mają jednakowe znaczenie i mogą być używane zamiennie. Dzień dobry-dobry dzień. Sytuacje, w których jeden z nich spełnia oczekiwania autora, a drugi nie, są rzadkie, występują np. w poezji i mają związek z rytmem, rymem lub innymi składnikami instrumentacji dźwiękowej. "Literófka głombje ze Szófska i naumiej sięm ortorgrafji". PS.„Proszę państwa, oto miś./ Miś jest bardzo grzeczny dziś” (Jan Brzechwa).To o mnie. Dziś jeszcze jest OK. Jeszcze...A jutro? SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
|
|
|
kilka tygodni temu putin miał operację, stan jego po rozpoznaniu mowy ciała przez specjalistów był "zły" - jak widać propaganda telewizyjna dalej robi z ludzi jełopów
|
|
|
|
|
Dzień Dobry. |
|
|
|
|
Dobry Wieczór. |
|
|
|
|
Dzień Dobry. |
|
|
|
|
CYTAT [justify]Dzień Dobry. Dziś Niedziela. Jestem dumny z ciebie,że potrafisz "obsłużyć"kalendarz. Dobranoc farfoclu. PS.Czego jak czego,ale braku głupoty,nikt tobie, nie może zarzucić. SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
|
|
|
Dobry Wieczór. |
|
|
|
|
Dzień Dobry. |
|
|
|
|
Wybiła północ z Poniedziałku na Wtorek. |
|
|
|
|
Dzień Dobry. |
|
|
|
|
CYTAT Wiadomo już że żadnej wielkiej kontrofensywy ukraińskiej armii nie będzie. Skąd wiesz? Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
@ Art |
|
|
|
|
Nie podzielam, świat dogadał się z ruskimi odnośnie exportu zboża i jednocześnie poważnie dozbraja Ukrainę. To świadczy o słabości militarnej kacapów. Jak wiesz zboże drożeje co pomaga ukraińskiej gospodarce pokrywać częściowo straty. Poza tym nasza gospodarka jest chłonna i u nas mogą pracować do czasu rekonwalescencji po pasożycie.
Ruska ofensywa zakończyła się bez sukcesów a zniszczenia są poważne ale na zajętym terytorium. Kwestia odcięcia Krymu od Donbasu jest w rękach Ukrainy. Niemce się wyraźnie postawiły Ameryce, ale nie mogą nic zrobić ponad finansową pacyfikacje Polski przy użyciu polskojęzycznych Konstytutek które cieniutko śpiewają jak Mucha na puczu. Zauważyliście ze Grety ucichły? Przestało się im to wizerunkowo opłacać. Zeszmacenie tych liberalnych Dam byłoby nie do naprawy, nawet po goleniu maszynką do golenia tych histerycznych łbów Jak dla mnie, ta wojna poszła zachodniej liberalnej lewicy wyjątkowo źle. Pokazała niewyobrażalne zdziczenie i powszechną moralną maskirowke obecnych łże-elit. Należeć do UE to w sumie obciach bycia landem zamordystów Paktu Berlin-Moskwa. A przyjdzie dla nich tragiczna konsekwencja gdy Republikanie zdecydowanie przejmą Kongres/Senat w wyborach uzupełniających za parę miesięcy. Niemcy mogą wtedy stracić jaja za bezczelne pokazywanie hegemonowi jęzora i okradanie nas z zapasów gazu gdy dopiero co Zielone Smrody zmusiły nas do zamknięcia naszych kopalń. Naprawdę, nie wygląda to dobrze dla Folksdojczów i Sowieciarzy przed wyborami i tu i tam. Nieważne czym będą Janusz, Grześ i Marcin faszerować pelikanów na wOnucy24. Ta narracja ze nie ma prawdziwej ekspansywnej wojny jest nie do utrzymania, podobnie do narracji o wirusie którego niet. Najlepsze na koniec, ostatnie RINO stracą wpływy w partii republikańskiej. Zostaną wycięci w pień. Widać w USA pierwsze jaskółki, pedos-propagandos wyraźnie słabnie, nawet moda po sklepach jest mniej nachalnie giejowa dla mężczyzn, zmiana prawa do swobodnego zabijania dzieci została powszechnie bardzo przychylnie przyjęta, wzmocnienie praw rodzicielskich w kontroli edukacji swoich dzieci to nowa fala wycinająca postępków z edukacji w Ameryce. Idzie odwilż. Jest wprost nieprawdopodobnym aby Rosja połknęła Ukrainę a co do terenów okupowanych raz kacapy tam wejdą to ludność cywilna poczuje knuta na plecach i nie będzie taka skora do walki za matule Putinka. Fjutin może wysłać następne 50,000 czarnych worków z dalekiej Syberii i Azji i tyle bo całej Ukrainy nie weźmie a nawet południa bez użycia Atomu. Na użycie Atomu nie pozwolą Chiny i Niemcy. Ta wojna nie jest sukcesem zdurnienia nabytego, to porażka, a do wyborów prezydenckich w USA jeszcze szmat czasu żeby oczekiwać jakiegoś innego rozdania. My Polacy tez lepiej poznaliśmy lokalnych Folksdojczy i zatroskanych o nas Sowieciarzy zajętych straszeniem banderyzmem i głodem. Sporo się tych Tub ujawniło co słabszym głowom pomoże lepiej ogarnąć pozycje wpływu ukrytego przeciwnika. Strategią kanclerza Niemiec Olafa Scholza wydaje się opóźnianie dostaw ciężkiej broni dla Ukrainy w nadziei, że wcześniej dojdzie do wynegocjowania porozumienia - pisze we wtorek rada redakcyjna "The Wall Street Journal".
Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
@ Art |
|
|
|
|
Nie martw się bo wyślą następne 20. Tak, Ameryka finansuje wojnę z kacapami, cos rzędu $50 mld
Demokraci musza wygrać, bo inaczej stracą linie narracji ze to Trump był ruską onucą i przegrają wszystkie wybory na wiele lat. W podobnej sytuacji jest Konfa która próbuje kopiować zachowanie Republikanów/Demokratów ze Stanów. Jest to trochę żenujące ale nie bardziej od redaktora Kolonko, naszego prezydenta na uchodźctwie PS. Chwilami mam wrażenie ze Polacy nie rozumieją co oznacza ze RP musi wytrzymać nawale kacapow przez dwa tygodnie. A potem co, kto finansuje wojnę Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
@ Art |
|
|
|
|
To będzie 10 tyś czarnych worków.
Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
CYTAT @ Art [moderowano] Po ile dudków te rakiety są ? Bo jak dla kogo,ale dla mnie to"pikuś"- kasę mam. Swoją drogą, to z kim masz znajomości jako handlarz bronią? Przy okazji załatw mi śrut do wiatrówki,bo z AR-15 i możdzierza w terenie zbudowanym, strzelać nie mogę. I jeszcze dorzuć sobie kamyki do procy, na mój koszt. Po co mi to?To dlatego debilcze,że system Patriot nie mieści mi się na działce. Ale gdyby co,to mam w szafie na zbyciu 4 skrzynie z RPG-ppanc.Nie "śmigane".Nówki!!! Lubisz statystyki,opisy broni itp.bla,bla,bla Info "for you"-Dyskretnie,bo wywiad podsłu[moderowano] Mam 20-milimetrową,udoskonaloną chińską wersję M61Vulcan. Tamten osiada tylko 6 luf czyli strzela ok.6.000 pocisków na minutę. Przy szybkiej matematyce wychodzi, że 20-lufowy chiński karabin a'la Gatling, strzela nawet 20000 pociskami na minutę. [moderowano]. PS.Piszesz,że poprosiłeś jankesów o pomoc w uzbrojeniu dla Ukrainy. Sorka, zamówienie anulowałem. PS 2.Zasiłek kończy ci się w grudniu 2022 a recepta na psychotropy kiedy? Moderowano przez: magpie 20 za wulgaryzmy
SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
|
|
|
Proszę o zachowanie kultury wypowiedzi
|
|
|
|
|
@ Art |
|
|
|
|
Dziękuje za dobre słowo, wiesz jak trudno dzisiaj zasłużyć na jedno.
PS. Ruskim dobrze nie idzie, będzie Afganistan,,, Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
CYTAT Dziękuje za dobre słowo, wiesz jak trudno dzisiaj zasłużyć na jedno. PS. Ruskim dobrze nie idzie, będzie Afganistan,,, jakieś źródła na poparcie tych rewelacji ? |
|
|
|
|
Ze Ruskim nie idzie zgodnie z planem
Pamiętasz jaki był plan Armii Czerwonej na tydzień wojny. Który to dzień wojny? Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
Dobry Wieczór. |
|