|
|
|
Tomaszu dlaczego dostałeś "słabą" kategorie na komisji wojskowej ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CYTAT Dzień Dobry W Teheranie zbliża się godzina 6.45 Co Państwo o tym sądzicie? Tomciu Co tam na terytorium Ukrainy. SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
|
|
|
Dzień Dobry. |
|
|
|
|
Zbliża się 15:00 |
|
|
|
|
13:45
Prezydent Bułgarii wezwał w czwartek rząd w Sofii, by zablokował kolejną pomoc militarną Kijowowi i zmusił Ukrainę do rozmów pokojowych z Moskwą. - On sugeruje, że Ukraina powinna paść na kolana i pogodziła się z tym, że zniknie. (...) Proponuje, byśmy padli na kolana i pozwolili na zabijanie naszych dzieci - skomentował doradca ukraińskiego prezydenta |
|
|
|
|
13:49
- Ukraina wciąż się broni. Rosja chciała złamać jedność europejską, a dziś Europa jest bardziej zjednoczona niż kiedykolwiek - powiedział premier Mateusz Morawiecki podczas wspólnej konferencji prasowej z premierem Szwecji Ulfem Kristerssonem. |
|
|
|
|
14:05
- Żyjemy jak zwierzęta, zdani na łaskę ukraińskich żołnierzy i wolontariuszy; nie mam pieniędzy, żeby wyjechać, a emerytury już do nas nie docierają - przyznał mieszkaniec Bachmutu, atakowanego przez rosyjskie wojska od sierpnia 2022 roku. Relacje mediów z frontowego miasta zebrał w poniedziałek niezależny rosyjski kanał na Telegramie Możem Objasnit'. |
|
|
|
|
14:13
Cywile z Bachmutu, którzy nie zdecydowali się na ewakuację, uczynili to z bardzo różnych powodów. W przypadku niektórych osób decydujące okazało się przywiązanie do rodzinnej miejscowości, w przypadku innych - brak perspektyw życiowych poza Bachmutem, a jeszcze innych - np. chęć kontynuowania pracy w przedszkolu - czytamy na łamach opozycyjnych rosyjskich mediów. Przytoczone przez Możem Objasnit' wypowiedzi mieszkańców pochodzą z niedawnych reportaży stacji CNN i France 24 oraz brytyjskiego dziennika "Guardian". |
|
|
|
|
14:13
75-letnia Natalia kryje się na co dzień w piwnicy. Każdego ranka wybiera się na zakupy poza miasto, przechodząc po zrujnowanym moście przez na wpół zamarzniętą rzekę. - Wyłażę (przed świtem) jak kret, dopóki oczy nie przyzwyczają się do ciemności. Najgorsze, że nie ma łączności. Nie mogę zadzwonić do bliskich, a mam dwoje dzieci - jedno w Kijowie, drugie w Odessie - relacjonowała starsza kobieta. |
|
|
|
|
14:20
W Niemczech rozpoczęło się szkolenie ukraińskich żołnierzy w obsłudze czołgów Leopard 2 - poinformowało niemieckie ministerstwo obrony. Trwa też już szkolenie dla Ukraińców z obsługi bojowych wozów piechoty Marder. |
|
|
|
|
14:32
- Rozpowszechniając rosyjską propagandę, Silvio Berlusconi zachęca Rosję do kontynuowania zbrodni przeciwko Ukrainie, a w związku tym ponosi odpowiedzialność polityczną i moralną – oświadczył Ołeh Nikołenko, rzecznik ukraińskiego MSZ, komentując prorosyjską wypowiedź byłego premiera Włoch. Nikołenko napisał na Facebooku, że wypowiedź Berlusconiego była demonstracją lojalności wobec "rosyjskiego dyktatora” - Władimira Putina |
|
|
|
|
14:40
"Proces odchodzenia od języka rosyjskiego jest szczególnie odczuwalny w Narwie, mieście oddzielonym od Rosji jedynie rzeką. Obecnie buduje się tam dwa państwowe licea, szkołę podstawową i przedszkole. Choć w mieście 95 proc. populacji w domach rozmawia po rosyjsku, w szkole nauka prowadzona będzie w języku estońskim" - wskazuje Daily Beast. - Na początku wojny Estończycy i rosyjskojęzyczni mieszkańcy mieli zupełnie odmienne rozumienie sytuacji na świecie - przyznaje Raik, dodając, że wojna ujawniła niezdolność stworzenia w kraju systemu "jednoczącego uczniów rosyjskich i estońskich". |
|
|
|
|
14:49
"Wojna na Ukrainie staje się coraz bardziej gwałtowna, a w wyniku walk ginie coraz więcej ludzi. Teraz trzeba ratować ludzkie życia, a to można zrobić tylko zaprowadzając pokój. Węgry oczekują, że wszyscy członkowie społeczności międzynarodowej będą działać w celu zapewnienia natychmiastowego pokoju i uniknięcia kroków, które ryzykują przedłużeniem lub eskalacją wojny. Ja również będę reprezentować to stanowisko pokojowe na dzisiejszych negocjacjach w Mińsku. Oczywiście wielu mnie zaatakuje z powodu wizyty, ale nasze stanowisko jest jasne: kanały komunikacyjne muszą być otwarte. Gdybyśmy się tak nie zachowywali, nie byłbym w stanie dziś przekazać apelu o pokój"- napisał na swoim profilu na Facebooku minister spraw zagranicznych Węgier Peter Szijjarto, który poleciał w poniedziałek na Białoruś. |
|
|
|
|
Dobry Wieczór. |
|
|
|
|
Dzień Dobry. |
|
|
|
|
thomas przelewy są po 17 w twoim banku, cierpliwości dojdą pieniążki jak ktoś przelaał
|
|
|
|
|
@ mark |
|
|
|
|
Jestem wesoły Tomek
Mam na przedmieściu domek W tym domku kompa, neta, gaz ! Zaśpiewać Państwu jeszcze raz ? Tomciu nikt ci złamanego grosza nawet nie wyśle. Ja ci mogę ewentualnie załatwić skierowanie do specjalisty. Mogę obiecać ci jedno. Jak wygram w totolotka przeleje ci wszystko co do grosza, nawet jeśli będą to miliony. Jest tylko jedno małe ale, nigdy w niego nie zagram. |
|
|
|
|
Dobry Wieczór. |
|
|
|
|
a może po prostu ktoś przelał ale zły numer konta podałeś???
|
|
|
|
|
"Są prowadzeni na rzeź"
Bez przeszkolenia, czasem bez broni, wprost na lufy ukraińskich obrońców - kilkunastu rezerwistów rosyjskich z obwodu kaliningradzkiego zbuntowało się przeciwko przełożonym i odmówiło ataku… Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
@ mark |
|
|
|
|
Wlasnie pod bankomatem przeżyłem szok sprawdziłem w aplikacji a tam 4 lutego przelew na 10 tyś. W tytule napisano stalowemiasto. Podawałem swój nr. konta kiedyś dzięki ;) Kupię sobie nowe alusy
|
|
|
|
|
@ e2rd |
|
|
|
|
Tak to właśnie opisywałam, teraz albo nigdy. Idzie wielkie przesilenie. Powiedzmy ze następne 100 tyś trupów ruskich ustatkuje.
Szkoda ze kacapy za nic mają ludzi a ludzie nie powiedzą w domu jak jest ze strachu przed donosem do KGB, albo nie zdarzą. Co marksizm zrobił z człowieka w Rosji? Nowego Człowieka czyli sobake,,, a na Zachodzie? Pożytecznego idiote,,, Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|