|
|
|
Dobry Wieczór. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dzień Dobry. |
|
|
|
|
Wychodzi na to że obecnie w Ukrainie role się odwróciły. Kiedyś Ukraińcy na terenach Polski wschodniej byli obywatelami drugiej kategori , a teraz zrobili to samo z Rosjanami. Pięknie się ta historia zaczyna i nie widzę żeby się skończyła. Czy dzieje się sprawiedliwość dziejowa za Wołyń?
|
|
|
|
|
CYTAT Wychodzi na to że obecnie w Ukrainie role się odwróciły. Kiedyś Ukraińcy na terenach Polski wschodniej byli obywatelami drugiej kategori , a teraz zrobili to samo z Rosjanami. Pięknie się ta historia zaczyna i nie widzę żeby się skończyła. Czy dzieje się sprawiedliwość dziejowa za Wołyń? to nie za Wołyń ale sprawiedliwość jakaś na tym świecie jest, Polak z ukraincem i odrotnie przyjaciółmi nigdy nie byli nie są i nie będą, to tylko moda "pomagania" która z tego co obserwuje zanika....Polacy też mieli sojusze, wsparcie militarne ale tylko na papierze i w tym momencie według mnie byłoby to samo, NAto jest owszem, ma siłę militarną, nowoczesną broń ale jeśli chodzi o kraje sojuszu nie pamiętam by w imieniu owego kraju prowadzili prawdziwe działania militarne nie tylko handel bronią |
|
|
|
|
@ rodzynek |
|
|
|
|
CYTAT @ rodzynek ale oni już tu wcześniej chętnie emigrowali, wizy pracownicze uniemożliwiały im to, gdyz nie każdy dostawał natomiast jeśli taki znalazł się na "czarno" w PL nie miał już tu po co wracać - i tak powinno pozostać !!!! Polska to kraj którzy zbudowali POLACY nie inne nacje, pomoc owszem ale nie przesiedlenie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
|
Wg. mnie Ukraina jest sama sobie winna , i niech podziękują swoim Juszczenkom , Timoszenkom ,Poroszenkom -wszyscy złodzieje obiecujące złote góry . Janukowicz to już tylko konsekwencja "nieporadności" swoich poprzednikó. A przecież Ukraina startowała mniej więcej z tego samego poziomu w latach 90-tych co Polsaka.Gdyby podążyli europejską drogą to rosjanie z Donbasu nie dążyli by do bogatego wójka tak jak ślązacy swego czasu do RFN. A teraz domagają się uzbrojenia od całego świata -bo im się należy .
|
|
|
|
|
@ Apas |
|
|
|
|
CYTAT @ Apas idzie takie pytanie : pół roku temu gdzie były pogłoski o wojnie, sojusze dyplomatyczne UE NATO USA olały sprawę nawet nie było wzmianki o pokojowym rozwiązaniu sprawy tylko zaczęlo się straszenie Ruskich że "MY" mamy siłę rakiety samoloty....tzw prężenie mięśni..a dziś handelek kwitnie, wojna ma to do siebie ze podczas niej sprzeda się wszystko od złomu po wodę, od wody po ludzi - tylko dlaczego historia II WŚ nie nauczyła tych wielkich przywódców niczego ? sprzedając ukrainie broń, ci handlarze mają krew na rękach niewinnych ludzi, inwestowanie w ukrainę będzie bezcelowym działaniem na którym traci cały świat w szczególności POLSKA |
|
|
|
|
sprzedając ukrainie broń, ci handlarze mają krew na rękach niewinnych ludzi, inwestowanie w ukrainę będzie bezcelowym działaniem na którym traci cały świat w szczególności POLSKA
To co mają się poddać Putinowi ?Wydaje mi się , że zachód chce wykrwawić Rosje kosztem ukraińców dawkując im broń ofensywną dopiero po 120 dniach !Nie mówiąc już o żabojadach i niemcach . |
|
|
|
|
@ Apas |
|
|
|
|
No to poczekamy,ciekawe ile starczy Ukrainie żołnierzy. Wydaje się że Rosja ma wiecej. Pieniądze i broń Ukrainie dosyłają amerykanie. A może ma to być żywy poligon? Najbardziej martwi mnie że Rosja może nie wytrzymać, rozwiązać sprawę ostatecznie i szybko - atomem! To jest światowa gra ekonomiczna, rozwalono układ UE-Rosja (niemcy -rosja).A hieny jak Chiny tylko czekają. Wchodzimy w ostatni etap podziału świata między ludzmi? To już krok od samounicestwienia .
|
|
|
|
|
https://youtu.be/OZ7bFTiJm7Q?t=806 A to link do filmu o tym co robią ukrainskia mlodzież w Polsce.
|
|
|
|
|
CYTAT No to poczekamy,ciekawe ile starczy Ukrainie żołnierzy. Wydaje się że Rosja ma wiecej. Pieniądze i broń Ukrainie dosyłają amerykanie. A może ma to być żywy poligon? Najbardziej martwi mnie że Rosja może nie wytrzymać, rozwiązać sprawę ostatecznie i szybko - atomem! To jest światowa gra ekonomiczna, rozwalono układ UE-Rosja (niemcy -rosja).A hieny jak Chiny tylko czekają. Wchodzimy w ostatni etap podziału świata między ludzmi? To już krok od samounicestwienia . gdy Hameryka była zagrożona też użyła atom niszcząc miasta w JAponii....puki ukraina nie jest w nato i unii co mam nadzieję do tego nie dojdzie rownież ta będąc w zagrozeniu zrobi to |
|
|
|
|
Dzień Dobry. |
|
|
|
|
Dobry Wieczór. |
|
|
|
|
Dobry Wieczór. |
|
|
|
|
CYTAT [justify 3. Jutro mam wreszcie wypłatę zasiłku z Powiatowego Urzędu Pracy w Jarosławiu (709 złotych). Ale wolałbym pracować...[/justify] Taka kasa-tydzień picia!!! Wolisz pracować, a nie być na socjalu? To wez się się do roboty,bo ona sama do ciebie, patogenie, nie przyjdzie. Na poważnie-Dla mnie 700 zł.to nawet nie miesięczne opłaty. Nie dziwię się, że rodzina chce ciebie pasożycie,wywalić z chaty. PS.Piszesz-"Poniżej czołg T-72B3M należący do rosyjskiej Piechoty Morskiej (Marines) - "V":" Nie widziałem że Amerykanie,walczą po stronie kacapów. SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
|
|
|
@ jusek |
|
|
|
|
Dzień Dobry. |
|
|
|
|
Nic ciekawego się nie wydarzylo? Jak postępuje ofensywa Fjutina,,,
Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
@ Art |
|
|
|
|
Ja Thomascu widziałem pięć,w tym jeden na gąsiennicach.
SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
|
|
|
Dzień Dobry. |
|
|
|
|
Dobry Wieczór. |
|