|
|
|
Zabijanie się na wzajem to medialna zabawa?? Czy może to statyści??
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CYTAT Zabijanie się na wzajem to medialna zabawa?? Czy może to statyści?? fachowcy od wojen przewidywali tę okupację i dziw że nic nie zrobili pozwalając na zabijanie, a druga sprawa to jest taka ze Rosja jeszcze nie zaorała ukraony..... |
|
|
|
|
blu co chwile organizowane są wycieczki do kijowa, jedz zobacz na własne oczy jak wygląda stolica.....
|
|
|
|
|
Dzień Dobry. |
|
|
|
|
Wysyłanie elitarnych jednostek w takie miejsca to taktyka czy akt desperacji i głupoty po stronie rosyjskiej?
socjalizm totalitarny zmienił się w koncesyjno-etatystyczny |
|
|
|
|
Xxx
socjalizm totalitarny zmienił się w koncesyjno-etatystyczny |
|
|
|
|
@ Progres |
|
|
|
|
CYTAT Dzień Dobry. Thomasku To Wojska Specjalnego Przeznaczenia Federacji Rosyjskiej, potocznie Specnaz,a nie Spetsnaz. ros. Подразделе́ния специа́льного назначе́ния Росси́йской Федера́ции I nie pisz "Wywiady",tylko wywiadu wojskowego.To nie programy w TV. Kopiuj-wklej było? Znów dałeś pupci,że nie powiem du...pska Pszeyebane być "znanym"politologiem,korzystającym z"dachówki",a nie kompa. SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
|
|
|
Zapomniałbym.
Dzień dobry To w twoim stylu, czopku z Szówska. Jak by nie było, jest 4.55 Dziś jest czwartek, 23 czerwca 2022 roku. To 174 dzień -25 tydzień,a do końca roku pozostało 191 dni (27 tygodni). Wschód Słońca w Warszawie o godz.04:15, astronomiczne południe: 12:38, zachód Słońca: 21:01. Długość dnia: 16:46 min, Długość nocy: 07:14 min. To godziny wschodu i zachodu Słońca oraz długość dnia w Warszawie,nie wiem jak w Szówsku. 23 czerwca jest krótszy od najdłuższego dnia o 0 godzin, 0 minut. W cyferkach "przebiłem"ciebie,deklu. PS.Znalazłem mityczny kwiat paproci...Bogatemu,to i byk się ocieli. SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
|
|
|
Dzień Dobry. |
|
|
|
|
Stolica wygląda normalnie a ty jedz i zobacz jak wygląda Bucza. Onuce na szczęście nie dotarły do Kijowa.
|
|
|
|
|
Według najnowszych wiadomości z frontu, miejscowości Zołote i Hirske zostały zamknięte przez wojska rosyjskie w tzw. "kotle" (dużym okrążeniu) i są atakowane ze wszystkich kierunków: |
|
|
|
|
Dobry Wieczór. |
|
|
|
|
"Dzień dobry , wojska rosyjskie zamykają w kotle ukrainców, do rana wojska te prawdopodobnie zostaną zlikwidowane.
Co Państwo o tym sądzą? " " dzień dobry Deklu z Szówska, w Warszawie slonce zajdzie o 21:37 , potem będzie noc. Potem o dziwo wyjdzie slońce okolo 3.45, Dziś znalazłem filca, jutro znajde onuce". Która wypowiedź, swiadczy o byciu zdrowo jebniętym w łeb? Jusek, co ? |
|
|
|
|
Zakończyła się straszliwa, 4-dniowa bitwa w której zginęło w sumie około 2400 żołnierzy / bojowników / najemników. |
|
|
|
|
CYTAT "Dzień dobry , wojska rosyjskie zamykają w kotle ukrainców, do rana wojska te prawdopodobnie zostaną zlikwidowane. Co Państwo o tym sądzą? " " dzień dobry Deklu z Szówska, w Warszawie slonce zajdzie o 21:37 , potem będzie noc. Potem o dziwo wyjdzie slońce okolo 3.45, Dziś znalazłem filca, jutro znajde onuce". Która wypowiedź, swiadczy o byciu zdrowo jebniętym w łeb? Jusek, co ? Jak to która wypowiedź? Ta którą ty napisałeś, "posejdonku1983". Nie ja określiłem ciebie kim jesteś.Sam to zrobiłeś, pisząc "zdrowo jebniętym w łeb". Jeszcze jedna sprawa-"Dziś znalazłem filca, jutro znajde onuce".Dziwne hobby masz. Coś jeszcze "chomikujesz"gimbusie? PS.Widzę,że dołączyłeś do fanklubu dekla z Szówska. W takim razie,w prezencie zaręczynowym,dam wam ramę od roweru.Dwa pedały już są. Słońce jak widzisz dalej świeci, tak dla nas mądrych,jak i dla was, debili. Wiadomość dla Szówska z ostatniej chwili-Dziś w południe w Warszawie,będzie godzina 12.00 SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT "Dzień dobry , wojska rosyjskie zamykają w kotle ukrainców, do rana wojska te prawdopodobnie zostaną zlikwidowane. Co Państwo o tym sądzą? " " dzień dobry Deklu z Szówska, w Warszawie slonce zajdzie o 21:37 , potem będzie noc. Potem o dziwo wyjdzie slońce okolo 3.45, Dziś znalazłem filca, jutro znajde onuce". Która wypowiedź, swiadczy o byciu zdrowo jebniętym w łeb? Jusek, co ? Jak to która wypowiedź? Ta którą ty napisałeś, "posejdonku1983". Nie ja określiłem ciebie kim jesteś.Sam to zrobiłeś, pisząc "zdrowo jebniętym w łeb". Jeszcze jedna sprawa-"Dziś znalazłem filca, jutro znajde onuce".Dziwne hobby masz. Coś jeszcze "chomikujesz"gimbusie? PS.Widzę,że dołączyłeś do fanklubu dekla z Szówska. W takim razie,w prezencie zaręczynowym,dam wam ramę od roweru.Dwa pedały już są. Słońce jak widzisz dalej świeci, tak dla nas mądrych,jak i dla was, debili. Wiadomość dla Szówska z ostatniej chwili-Dziś w południe w Warszawie,będzie godzina 12.00 twoje ograniczenia umysłowe weszly ci jednak zdecydowanie za mocno |
|
|
|
|
Dzień Dobry. |
|
|
|
|
Są już najnowsze informacje z Lisiczańska: |
|
|
|
|
KOPIA
Witajcie, dzisiaj kilka nowych wieści z frontu! W obwodzie Charkowskim brak sukcesów Rosjan. Ukraińcy wycofali się z jednego przyczółka wysuniętego na północ, ale poza tym żadnych zmian. W Siewierodoniecku Ukraińcy zdecydowali się na ewakuację do Lisiczańska, który jest zagrożony. Warto zaznaczyć, że ten odcinek jest atakowany głównie pr zez siły Kadyrowców i Separatystów. Gro żołnierzy rosyjskich wycofało się całkowicie za linie. Niektóre Batalionowe Grupy Taktyczne mają 50 % zdolności bojowej i są nie do użycia na froncie. Sypie się na południe od Lisiczańska ukraińska obrona. Nie wygląda to ciekawie. Ciosem dla Federacji był skuteczny ostrzał rafinerii w Wierchnokamiance zaopatrującej żołnierzy na agresora. Od strony Zaporoża siły ukraińskie zdobyły przyczółki na umocnieniach pierwszej linii obrony Rosjan. Póki co atak trwa dalej. Rosyjska obrona 49 Armii na froncie Chersońskim poszła w drzazgi i to dosłownie. Ukraińcy są na dalekim przedmieściach miasta i wdarli sie do Snihurywki oraz Nowopetriwki. Padają pod naporem SZ Ukrainy Zołota Bałka i Kerszeniwka. Póki co, obecnie ataki lekko zelżały co może być powodem planowania ofensywy oskrzydlającej miasto. Wnioski: Sytuacja w Donbasie dalej jest nieciekawa, ale widać już wyraźnie wyczerpanie armii napastnika. Na południu ofensywa przynosi wielkie nadzieje i trzeba być dobrej myśli oraz wspierać Ukrainę jak tylko się da. |
|
|
|
|
1. W Siewierodoniecku, 90% budynków zostało uszkodzonych, a 8% nadaje się już tylko do rozbiórki. |
|
|
|
|
To co ruskie robią z zasiedlonymi przez ruskich terenach podpowiada nam co robią ze południowo wschodnimi obszarami. Możesz uciec i nie mieć gdzie wracać albo bronić swojego.
Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
@ Art |
|
|
|
|
Ofiary propagandy umierają z uśmiechem na ustach. Wschodnia Ukraina ma sporą mniejszość rosyjską. Nie wiem czy to prawda ale czystki etniczne Rosjanie już zaczęli. Przynajmniej na poziomie stanowisk kolaboranci są na fali.
To wydaje się być na Polakach dobrze przećwiczonym motywem działań. Tankisty nie chcą o tym się rozpisywać dla przyszłości swoich dzieci. Junta sowieciarzy na Białorusi i wojna na Ukrainie otworzyła ten niezderatyzowany wrzód historii który PRL szminkował przez lata pod hasłem ludzi honoru i mniejszego zła. Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
Dzień Dobry Państwu. |
|