|
![]() |
|
Władimir Putin podpisał dekret nakazujący pobieranie opłat w rublach za dostawy gazu do krajów uznanych za nieprzyjazne - w tym gronie mieści się m.in. cała Unia Europejska. Nowe zasady mają obowiązywać od jutra.
Do tej pory - zgodnie z kontraktami - import gazu był rozliczany w dolarach lub euro. To ma się od jutra zmienić. Aby kupić rosyjski gaz, trzeba będzie założyć konto w rublach w rosyjskim banku. Od jutra płatności za dostawy będą dokonywane z takich kont - podkreślił prezydent Rosji Władimir Putin w telewizyjnym wystąpieniu. Jeśli takie płatności nie zostaną dokonane, to potraktujemy to jako niewypełnienie zobowiązania ze strony kupujących z wszystkimi wynikającymi z tego konsekwencjami. Nikt nie sprzedaje nam niczego za darmo, my też nie zamierzamy prowadzić działalności charytatywnej. To oznacza, że realizacja istniejących kontraktów zostanie wstrzymana - przestrzegał Putin. temat zastępczy: Skandal w Kaliszu. Sąd utajnia głośny proces przeciwko Kościołowi, by "chronić moralność" Piotr Żytnicki 31 marca 2022 | 12:57 Projekt „Legalna aborcja. Bez kompromisów” już w Sejmie. Zebrano ponad 200 tys. podpisów MAGDALENA CHRZCZONOWICZ 31 MARCA 2022 |
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
Dołączył: 11 Lis 2012r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Ja tam jestem za aborcją.
|
|
|
![]() |
|
CYTAT Ja tam jestem za aborcją. ...i odstrzałem selekcyjnym, niektórych patogenów. ![]() SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
Dołączył: 11 Lis 2012r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Czy ja cię obrażam Siusiek??
|
|
|
![]() |
|
CYTAT Czy ja cię obrażam Siusiek?? Nie byłem obrażony "absolutnie i bezapelacyjnie". ![]() Tekst był do kogoś innego.Nie do Ciebie. ![]() Nie chcę tego ,ale jeśli życzysz,mogę dopisać do listy... ![]() Listy patogenów i dekli, w loży dla "Cipciaków". ![]() To jak? ![]() SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|