|
|
|
Który STOMATOLOG na NFZ - ma jeszcze wolne limity?
Czyli jeszcze przyjmuje na NFZ - teraz w grudniu i styczniu? Najważniejsze, który przed świętami? Większość nie ma do styczeń/luty! Pzdr. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dr Natkanska Nisko.
|
|
|
|
|
Dziękuje, ale szukam w Stalowej.
|
|
|
|
|
Popytaj dr Rypińską. Inni mówią Karbarzową.
Przyjmuje w przychodni na Kwiatkowskiego przy hucie. |
|
|
|
|
skad ludzie na forum maja to wiedziec? trzeba popytac stomatologow
|
|
|
|
|
Dziękuje za odpowiedź!
Na 20 z 25 stomatologów odebrało kilku - przez 8 godz dzwonienia przez 2 dni... Żaden już na NFZ z nich nie przyjmuje, nawet niektórzy do lutego... Nie wiadomo, kto ma już urlop, kto chory, kto kiedy rejestruje - bo podawane terminy często nieaktualne, a kto z nich zajęty pacjentem i nie może odebrać... 1 nie podaje tel. w ogóle w Internecie 1 podał tel. błędny... Do tej pani jeszcze nie dzwoniłem. Zadzwonię. W święta i w nocy tylko pogotowie w Tarnobrzegu. |
|
|
|
|
Stomatologia to działa medycyny, która działa bardzo wydajnie, ale tylko dlatego, że już głównie działa prywatnie.
Niestety chcesz coś z zębami załatwić - szykuj portfel... |
|
|
|
|
Dopiero co wydałem ponad 2 tysiące na prywatne leczenie.
Albo dentysta albo święta... na to wychodzi :/ Niech żyje nfz... i jego marmurowe ściany. |
|
|
|
|
odkad zyje a to juz ponad 30 lat nigdy nie bylam u denstysty na nfz ...
|
|
|
|
|
Jeden lekarz się zlitował i pomógł mi bardzo - bo potworny ból ustąpił.
W inny sposób, niż sugerowałem wcześniej. Ale z rozwojem wypadków, mam absolutne wątpliwości co do części zaleceń, ponieważ dzieje się coś, co przewidziałem, jednak lekarz całkowicie zbagatelizował ten aspekt gdy o nim mówiłem i to dwa razy! Nie obyło się bez leczenia antybiotykiem u innego lekarza, jak sugerowałem! Nie podam kto, ale na forum w innych miejscach, będę go chwalił, bo mnie uratował od pogotowia. Stwierdził między wierszami, tak rozumiem, że masakrycznie skopano mi zęba i to przed świętami, a wiadomo, że zawsze istnieje ryzyko powikłań po zabiegu na miazdze zęba. Nawet przy fachowym leczeniu! Zasięgałem opinii na tym forum i zauważam, że skrajne opinie - w obie strony o nim - p.w. krytyczne, są (chyba) przesadne... Będę to monitorował wszędzie, a na razie będę go chwalił z wdzięczności za okazaną mi pomoc. Sądzę, że większość ocen na tym forum, w innych postach, kogokolwiek i czegokolwiek - jest uproszczona i często niemądra. Niestety! To jest wada wielotematycznych wszystkich for, w porównaniu, do for monotematycznych, które są bardzo często w opiniach: inteligentne, fachowe, przemyślane i bardzo pomocne. Oraz na prawdę moderowane!!! Niestety dalsze opracowanie zęba... już prywatnie... i kolejne tysiące: Niepoważnie powiem, że chyba zapisze się na siepomaga lub zrzutka... Albo (to już poważnie) do chirurga szczękowego na wyrwanie... Kaplica :/ Za komuny nie było żadnego złodziejskiego, biurokratycznego, okradającego budżet Państwa i nas, pieprz.n.go, porąba...o nfz. Leczono wszystko, choć lekarze często mieli fochy i brali łapówki. Teraz przeciętny człowiek w leczeniu - z przymusowego ubezpieczenia - często jest obywatelem II kategorii! A lekarze zarabiają dużo więcej i na nfz często nadal mają fochy. Inna sprawa, że zwykle przychodnia to jest jakaś hurtownia! O absurdalnych kolejkach już nie pisze... Co w wielu przypadkach absolutnie odbija się na zdrowiu publicznym. I zwiększa umieralność - licząc bez pandemii - do ok 1 150 dziennie. Z pandemią to jakieś 1 550. System leczenia jest zły, za mało jest kształconych lekarzy (choć rząd PIS-u podwyższył o ok. 20%), a oni wyjeżdżają sobie za granicę, mają gdzieś... Że Naród wywalił kasę i jego bardzo ograniczone możliwości kształcenia/praktykowania na kierunkach lekarskich, a także pielęgniarskich. Prywatnie lekarze i pielęgniarki w Polsce - to już... ''Leśna góra'', kto oglądał ten serial to jarzy te klimaty... Wesołych i... ZDROWYCH Świąt! |
|