|
|
|
CYTAT Owczarki... Młodzi wilcy |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CYTAT Projekt zmian w ustawie o Sądzie Najwyższym, który ma wypełnić kluczowy kamień milowy wskazany przez Niemców ws. Krajowego Planu Odbudowy, wpłynął do Sejmu i został opublikowany w nocy z wtorku na środę na sejmowej stronie internetowej. Teraz czekamy na ruch owczarków, storpedują czy będą próbowali wyjść z twarzą przed Narodem Solidarna Polska nie poprze projektu nowelizacji ustawy o Sądzie Najwyższym - poinformował w środę wieczorem wiceminister sprawiedliwości Sebastian Kaleta. Zdaniem przedstawiciela partii Zbigniewa Ziobry, proponowane rozwiązania mogą doprowadzić do "anarchii w polskim sądownictwie". W środowy wieczór Sebastian Kaleta wyszedł do dziennikarzy w Sejmie i obwieścił im decyzję Solidarnej Polski. "Ziobryści" postanowili głosować przeciwko projektowi nowelizacji ustawy o Sądzie Najwyższym, co oznacza rozłam w obozie Zjednoczonej Prawicy. |
|
|
|
|
Słaba Herbatko, tylko Rezydentura zbiegła się na sygnał Berlina do lizania przynęty Sku,,,
Zgodziliśmy się na to, żeby na przyszłym posiedzeniu procedować ustawę, która wpłynęła do Sejmu. Deklaracja jest jasna - będziemy pracować nad ustawą, jej finalny kształt będzie decydujący czy znajdzie ona poparcie ze strony również posłów naszych klubów - oświadczył po spotkaniu szef klubu KO Borys Budka.
Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
Mamy trzy punkty odniesienia: rząd, Solidarną Polskę i prezydenta Andrzeja Dudę. Każdy z tych punktów odniesienia przedstawia istotne punkty widzenia i każdy ma trochę racji, ale w interesie ich wszystkich jest znalezienie porozumienia i zamknięcie tej sprawy. Postawię tezę, że bez zamknięcia tej sprawy, bez pieniędzy z KPO i bez wyjścia do przodu, będzie bardzo trudno uzyskać Zjednoczonej Prawicy reelekcję - powiedział ten głupszy Karnoski
|
|
|
|
|
@art: jak już skończyłaś poniewierać łosie, to może wyjaśnisz wszystkim jakiż to uraz z dzieciństwa został ci do tych pięknych zwierząt... parę lat temu, znaleziono w okolicy stalowej truchło, z odrąbanym łbem... jak się nie wyspowiadasz to zacznę podejrzewać sama wiesz kogo...
Tak, to jest szantaż. |
|
|
|
|
Nic do zwierzątek nie mam. To tylko symbol taki sam jak na przykład ten:
Potraficie wymienić tych 5 polityków i ich partie? Wiem ze potraficie. Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
CYTAT Nic do zwierzątek nie mam. To tylko symbol taki sam jak na przykład ten: Potraficie wymienić tych 5 polityków i ich partie? Wiem ze potraficie. Cóż za hipokryzja, szydzić z lisa a w kieszeni nosić zdjęcie kaczki |
|
|
|
|
Nie potraficie wymienić tych polityków to nie wiecie kogo wysłano na slupów.
Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
CYTAT Nie potraficie wymienić tych polityków to nie wiecie kogo wysłano na slupów. Słup jest jeden ale za to z długopisem |
|
|
|
|
@art:
CYTAT Nic do zwierzątek nie mam. To tylko symbol taki sam jak na przykład ten Dla mnie lis, jest symbolem zaradności i piękna, a łoś pewnego kroku w grząskim terenie... Jak to jest opozycja wg ciebie, to: Macierewicz - tasiemiec uzbrojony Morawiecki - tasiemiec nieuzbrojony Duda - motylica wątrobowa Ziobro - bakteria wywołująca czerwonkę Czarnek to typowy świerzb i na koniec Kaczyński - owsik - w tym kraju chyba nie ma takiej osoby, która na jego widok nie czuje typowego świerzbienia w okolicy odbytu... |
|
|
|
|
2035 rok. Prezydent RP wetuje ustawę zwaną „Lex Czarnek 28.0”. Nikt już nie pamięta, z czego ta tradycja się wywodzi, ale wszyscy kolejni prezydenci skrupulatnie jej przestrzegają.
|
|
|
|
|
Ktoś inny wyraził oburzenie, że znikną 12 drzew m.in. topole, drzewa owocowe i krzewy, w których na co dzień gnieżdżą się ptaki i owady (m.in. motyle), inne komary i ćmy, którym zostanie zabrane naturalne środowisko ekspresji seksualnej. Głos ten został nagrodzony brawami przez uświadomionych uczestników spotkania. Ktoś inny zwrócił uwagę na to, że przedstawiona przez projektantów mapka jest nieczytelna dla laików. Ta wypowiedz została nagrodzona owacjami. Jedna z uczestniczek wyraziła opinię, że przed wycinką należałoby porozmawiać z każdą ofiarą przemocy siekierą z osobna, przeprowadzić motywująca sesje z dyżurnym Przyrodnikiem z Naszego Miasta oraz przywrócić dobrą karmę mieszkańców z objazdowym Kriszną bo te drzewa są cenniejsze od mieszkań i przyszłości dla mieszkańców tu i teraz. Co nam z rozwoju gdy po pracy nie można się spokojnie paść na łące na centralnym placu miasta. Był także głos, że posadzenie nawet 20 małych drzew, nie zastąpi jednego, nie rosnącego już od dekady bo dużego drzewa które za 10 lat uschnie. Niech uschnie, nie nasadzamy z myślą o przyszłości ale z mocnym postanowieniem żeby było tak jak było. Głos ten został nagrodzony brawami przez łysych uczestników spotkania którzy i tak nie doczekają. To jest kalka posiedzeń Parlamentu Europejskiego Odmienne stany świadomości kochają być słyszalne Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
CYTAT Potraficie wymienić tych 5 polityków i ich partie? Wiem ze potraficie. Debil,kretyn,ciota,komuch,PiS-da,PeSeL,kacor,anżej... Wyszło osiem. SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
|
|
|
No dobra obiboki, nic Wam się nie chce robić tylko narzekać.
https://tvn24.pl/polska/kpo-i-projekt-zmian-w-sadzie-najwyzszym-premier-morawiecki-i-marszalek-sejmu-witek-spotkali-sie-z-szefami-klubow-i-kol-6494487 Najbardziej obiektywnie propolskie źródło żeby wykluczyć pomówienia o stronniczość Po przeczytaniu ( na spokojnie ) wszystkich wypowiedzi, która z partyjek powiedziała ze Niemcy blokują należne Polakom fundusze dla nich,,, Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
@art: ale zauważyłaś, że to, że mamy opozycję jaką mamy, nie znaczy z automatu, że Pis coś robi dobrze??
Na razie nie ma takiej rzeczy, przy której PiS nie odwaliłby jakiegoś przekrętu na grube miliony lub jej nie spie..lił totalnie. I jeżeli w zaistniałej sytuacji ludzie nadal wolą głosować na PiS niż na opozycję, to ja się pytam: Jakie jest logiczne uzasadnienie działania partii?? Partie i kluby o charakterze politycznym powinny zostać w trybie natychmiastowym zdelegalizowane, a prawa wyborcze powinni posiadać tylko płatnicy netto podatku dochodowego!!! Żadna partia po 89r. nie działała w interesie polski!! Dla każdej partii liczy się tylko i wyłącznie jej interes, który nie ma nic wspólnego z interesem Polski!! |
|
|
|
|
Korwin wyraził potrzebę pozbawienia mnie praw wyborczych, ja będę wyrażała potrzebę pozbawienia ich mandatu poselskiego. Wolność i Równość. Nie zrozumiałeś to jeszcze raz trochę przystepniej: CYTAT No dobra obiboki, nic Wam się nie chce robić tylko narzekać.
https://tvn24.pl/polska/kpo-i-projekt-zmian-w-sadzie-najwyzszym-premier-morawiecki-i-marszalek-sejmu-witek-spotkali-sie-z-szefami-klubow-i-kol-6494487 Załączam Najbardziej obiektywnie propolskie źródło zagraniczne żeby wykluczyć pomówienia o stronniczość Po przeczytaniu ( na spokojnie ) wszystkich wypowiedzi polityków którzy zapoznali się z nowym projektem Ustawy, która z partyjek powiedziała ze Niemcy blokują należne Polakom fundusze dzięki ich staraniom,,, Które opozycyjne Konstytutki potwierdziły natychmiastową gotowość do pracy nad przyjęciem tychże propozycji? Motywowali to chęcią pomocy Polakom a w rzeczywistości to ich załgane matactwo. Czy propozycje Targowicy były konstytucyjne? A skoro już to wiemy Łosiu, kto łże od 6 lat jak sobaka przed Polakami? Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
Polacy niemieszkający w Polsce, tak jak ty, nie powinni mieć tu prawa głosu.
CYTAT A skoro już to wiemy Łosiu, kto łże od 6 lat jak sobaka przed Polakami? Pinokio jest tylko jeden |
|
|
|
|
Potrzebujemy pieniędzy na których pozyczke się zgodziliśmy. Taka była umowa i takie były związane z nimi plany finansowe kraju. Zagraniczna Opozycja jest bezwstydna i przydusza kolankiem Polaków. Ja jestem optymistką, Folksdojcze i Sowieciarze nie wygrają. Gdy patrzę na odpór Ukraińców na piekło jakie bolszewia im zgotowała to wiem ze damy rade. Onuc i posranców nie słucham.
Wirus, wojna, uchodźcy i nowa polityka energetyczna Zielonych zrujnują każdego. Powrót KAPO do władzy niczego nie polepszy u nas bo pieniądze popłyną do wielkich miast a prowincja znowu zacznie szczekać dupami na mrozie Herbatko. Wspomnisz moje słowa słaba Herbatko a inni zapamiętają Ciurę Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
CYTAT Onuc i posranców nie słucham. Powiedział hipokryta wyznawca jarka. , nawet nie czytam w całości twoich wypocin sztabowych ale jeden ch... co bym sobie neonówkę odpalił |
|
|
|
|
CYTAT Potrzebujemy pieniędzy na których pozyczke się zgodziliśmy. Taka była umowa i takie były związane z nimi plany finansowe kraju. No chyba nie wszyscy wiedzieli i się godzili i nie mówię tu tylko o Ziobrze. Poseł PiS Marek Suski przekonywał, że kamienie milowe do polskiego KPO są „nie do zrealizowania”. Jego zdaniem zostały one „narzucone przez Brukselę”, która „zachowuje się jak Stalin”. – Realizacja tego wszystkiego, co tam jest zapisane, to jest likwidacja państwa polskiego. Ten aneks tak naprawdę Unia może sobie powiesić w biliotece jako pamiątkę ich bezczelności. Słyszałem o warunku likwidacji Izby Dyscyplinarnej. Na to się zgodziliśmy, a na taki aneks się nie zgodziliśmy – oświadczył poseł PiS. Tyle tylko, że to rząd PiS uzgadniał z Komisją Europejską treść KPO i aneksu. – Nie wiem, czy rząd się zgodził, ja się nie zgodziłem. Nie będę tego popierać – powiedział Suski. Dopytywany, czy rząd zaakceptował warunki uzgodnione z Brukselą w „sposób nie do końca demokratyczyny”, polityk odparł, że „z mediów dowiedzieliśmy się o tym, co tam jest”. – Ja nie wiedziałem, nie akceptowałem. Nie muszę wszystkiego, co rząd akceptuje, akceptować. Ja tego nie akceptuję. CYTAT Wirus, wojna, uchodźcy i nowa polityka energetyczna Zielonych zrujnują każdego. Powrót KAPO do władzy niczego nie polepszy u nas bo pieniądze popłyną do wielkich miast a prowincja znowu zacznie szczekać dupami na mrozie Herbatko. Ja mam inne zdanie, gorzej niż z PiSem u władzy być nie może Ale tak wygląda sytuacja jak ogladasz ją zza oceanu przez Kurwizję, portal Ssakiewicza i Radio MAryja Przyjedź do Polski, pomieszkaj tu trochę i wtedy oceniaj |
|
|
|
|
@art: czyj ty interes reprezentujesz?? Partyjny czy polski, bo jeden z drugim nie ma nic wspólnego. Nie rozumiem, dlaczego na siłę starasz się mnie zaszufladkować do któregokolwiek ugrupowania.
CYTAT Korwin wyraził potrzebę pozbawienia mnie praw wyborczych Nie wiem co ma wspólnego korwin z moim postulatem, ale jeżeli tak uważasz to: 1. jesteś bardzo ograniczona umysłowo. 2. jeżeli dostrzegasz podobieństwo to znaczy, że jesteś zwykłym pasożytem, który żyje na koszt innych (inaczej w polsce nie da się nie płacić podatku dochodowego)... Tak, że ten tego zabierasz głos w sprawach, o których nie masz zielonego pojęcia. Poza tym powtórzę jeszcze raz: interes partii nie ma nic wspólnego z interesem Polski i Polaków!! no chyba, że przypadkiem. Interes partyjny jest ponad wszystko i w imię interesu partyjnego możesz dopuścić każdego świństwa byleby osiągnąć założony cel partyjny. Mentalnie najbliżej ci do islamskich ekstremistów, czyli jesteś teraz kimś pomiędzy kozą a fanatykiem religijnym... jedyne wyjście dla ciebie, to porzucić partię i zacząć myśleć samodzielnie, wyjść z tej sekty religijnej, wziąć głęboki oddech i popatrzeć z boku jakie to szambo. PS: staram się nie oglądać tvn24, bo tam propaganda taka sama jak w TVPis, a poziomem hipokryzji przebili wszystkie inne stacje... PS2: i odczepcie się w końcu od łosi, to są piękne zwierzęta!!! |
|
|
|
|
CYTAT ... i odczepcie się w końcu od łosi, to są piękne zwierzęta!!! Ja doprawiłem niejednemu "jeleniowi"rogi. Co prawda to nie łosie,ale im wydawa-ło-sie ,że nie są "rogaczami". SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
|
|
|
@jusek:
CYTAT Ja doprawiłem niejednemu "jeleniowi"rogi chwalisz się, czy żalisz... poza tym, jeleń to święte zwierzę, więc gdybym nie mieszkał w polsce, to nie wiedziałbym nawet co to znaczy... |
|
|
|
|
@zło
Nie wiem kim był twój nauczyciel,ale "w polsce"piszemy Polskę, przez tzw.duże"P". Dla mnie jest to, tłuku walcowany,nazwa mojej Ojczyzny. Won kacapie. A ty wiesz ile zjesz,a pewnie g..no jadasz,skoro tak głupio gadasz. Co do świętości zwierząt, to możesz modlić się nawet do żuka gnojarza. To że nie masz poroża,nie oznacza że nie jesteś jeleniem. A przysłowiowe rogi ci rosną,rosną... SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
|
|
|
@jusek: w polsce... i...?? i w tym miejscu można powiedzieć, że wypłynęło z ciebie całe szambo... nie szanujesz nikogo i niczego, więc niby dlaczego miałbym szanować twoją ojczyznę polskę?? skoro jesteś typowym autochtonem...
|
|