NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
«« « ... 8 9 10 11 12 13 14 ... » »»
Wszystko o PIS,
ff
Wysłany: 5 Lis 2021r. 17:54  
Regresie, wasze zafascynowanie Ciemnym Ludem Roszczeniowym stało się bon motem podkarpackich dewiantów i uwłaszczonych biznesmenów.

CYTAT
Tusk na premiera , Zandberg na ministra finansów , a mecenas Koń na Prokuratora Generalnego... umiech
- na taką ekipę to trzeba mieć końskie zdrowie i nerwy Niesioła cool girl

IBRiS opublikował ranking antypatii międzypartyjnych wśród wyborców. Czegoś takiego to dawno nie widzialam, PO, Korwin, PSL i Lewica są na topie hejtu. Wiec i pytanie. nie wiem

Jakiego programowego Jeżozwierza musieliby na opozycji zmontować, żeby poparcie dla poszczególnych partii składowych takiego monstrum się przeniosło, to ja sobie nie potrafię w pełni wyobrazić. Sztuczka z Korwinem na oklep na Narodowcach pod szyldem "PiS PO to jedno zło" jest nie do powtórzenia po Les Miserables wpadce głosowania połowy z nich na Trzaskającego-Rabieja, ostentacyjnym wąchaniem skarpetki, łykaniem Amantadyny i rozpaczliwej próby odwrócenia uwagi od skutków swojej narracji przez groźbę wieszania za szczepionkę.

Obrazek
To najbliższe co mi przychodzi do głowy,,,

Zdecydowanie, taka integracja na Opozycji się nie uda Anżej. Tak jak w życiu.

https://niezalezna.pl/417468-dramat-lesbijek-czuja-sie-zmuszane-do-seksu-z-transplciowymi-kobietami-bo-obawiaja-sie-oskarzen-o-transfobie

Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel.
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 5 Lis 2021r. 17:54  

Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Lis 2021r. 18:14  
CYTAT
To ty ich wskazujesz.

Wspierasz też system który premiuje populistów. System PISłodziejstwa który przedkłada kolesiostwo i układy ponad kompetencje.

Regresie ewentualne zwycięstwo koalicji POKO, PSL , Hołowczyc i Lewica ( + Konfa w co nie bardzo wierzę) , nie spowoduje żadnych radykalnych zmian. Lewica już zadba , żeby po pierwsze socjalne postulaty PiS utrzymać , a może nawet zechce je rozszerzyć...

Kolesiostwo i układy będą tak samo jak były przez osiem lat rządów koalicji oszustów z gumofilcami. No chyba że jako członek sztabu bezpartyjnych wolnościowiców liczysz , że to min na was spłynie deszcz publicznych pieniędzy. I tak jak teraz pisiory tuczą swoich popleczników , wy chcecie zająć ich miejsce...umiech

Jeśli tak to ok. Ale dorabianie do tego pustych frazesów o zerwaniu z partyjniactwem mnie trochę bawi...umiech

Tylko Konfederacja i może jeszcze Kukiz , mogliby by tu wprowadzić trochę normalności. Teraz to ja się rozmarzyłem...umiech

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 100%
ff
Wysłany: 5 Lis 2021r. 18:17  
CYTAT

Tylko Konfederacja i może jeszcze Kukiz , mogliby by tu wprowadzić trochę normalności.

I tu się z tobą zgodzę.

Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Lis 2021r. 23:48  
Bolku Twe,, ośmio - letnie "sądy kolesiostwa to takie trochę naciągane gdyż można się przyjrzeć i wydedukować ostatnie 30 lat władzy tzw.,, nowej polski" i Oczywiście WALKA TRWA!! O co? O dobro kraju? O stanowiska itp.?
Przyznaję Ci rację co do Konfederacji tylko niestety jej nie ma!Np.w publicznej TV a czyja to sprawka? No odpowiedz sobie sam i innym.Tylko Kilka osób jest w stanie być dociekliwym i dogrzebać się lepszej prawdy niż ta która jest proponowana,, wszystkim wierzącym małoprawuisprawiedliwosci "

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 6 Lis 2021r. 10:24  
Ja nie twierdzę że Platforma zawłaszczała państwo i szabrowała na potęgę , a nikt więcej tego nie robił. Mam już ma na tyle lat , że pamiętam dobrze wszystkie poprzednie rządy powiedzmy od połowy lat dziewięćdziesiątych...umiech

Śmiem twierdzić że przyjście do władzy koalicji Platformy, PSL, Hołowczyca i Lewicy nie wprowadzi żadnych zmian na lepsze. Dlatego pierdolamenty o łamanej praworządności zostawiam osłom twojego/waszego pokroju...umiech

Pewnie jak Janek Bury i sędzia Żurek wrócą do KRS i będą występować do Prezydenta o nominacje sędziowskie , to wtedy będą wolne sądy...umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 6 Lis 2021r. 17:30  
Edek, ty taki zwolennik konfederacji, bronisz tego pisu jak niepodległości. Zawsze odnosisz do PO tak jak byś sam oczekiwał powrotu Tuska. Tylko po to by konflikt i skłócanie ludzi nadal trwało. Nie widzisz, że sam nakręcasz tę spiralę PiS/PO?

Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 6 Lis 2021r. 17:49  
Anżej , jeżeli alternatywą dla obecnych rządów ma być koalicja PO , Hołowczyca , PSL i Lewica, to już lepiej niech rządzą pisiory. Siłą PiS jest marność opozycji , a sam Tusk to jest to tak zgrana karta , że tylko idiota mógł wymyślić jego powrót do naszego grajdołka. I jeszcze upatrywać w tym szansy na sukces...umiech

Według obecnych sondaży ( nie wiem co tam oglądasz w TVN) opozycja pod wodzą Tuska miałaby szansę na przejęcie władzy , pod warunkiem przyciągnięcia Konfy. Osobiście nie widzę możliwości żeby w jednej koalicji funkcjonowali Braun czy Korwin z Biedroniem...umiech

Jeżeli nic się nie zmieni , to następne wybory wygra PiS , ale z niewystarczająca do samodzielnych rządów, przewagą. I tu jest szansa , że Konfa może postawić ciężkie warunki prezesowi i co nieco utemperować zapędy pisowskich jastrzębi...umiech

Ty/wy chcecie Polski bez PiS , ale nie mówicie co przyjdzie po nich. Ja Tuska jako premiera sobie nie wyobrażam i to robi różnicę , która zawsze będzie między nami...umiech

Ty mówisz byle nie Kaczyński , ja mówię byle nie Tusk. I na tym poprzestańmy...umiech

Odkąd pamiętam na tym forum atakowałeś PiS ( za prawdziwe rzeczy i te wyimaginowane). Sam nakręcasz ten podział , bo atakując Kaczyńskiego , forsujesz Tuska. Albo robisz to nieświadomie , albo z centrali POKO dostajesz profity. Czyli albo jesteś idiotą , albo cynglem na użytku partii politycznej...umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 6 Lis 2021r. 18:21  
Osobiście chciałbym żeby PiS i POKO dostały łupnia w wyborach i przestały mieć wpływ na rządy. Chciałbym żeby Konfa wygrała wybory i rozpisała referendum ws wyjścia z UE. Chciałbym żeby nasi rodacy to poparli i żebyśmy wypięli dupę na wujka Hansa. Niestety jest jak jest ...umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 6 Lis 2021r. 19:10  
CYTAT
Osobiście chciałbym żeby PiS i POKO dostały łupnia w wyborach i przestały mieć wpływ na rządy. Chciałbym żeby Konfa wygrała wybory i rozpisała referendum ws wyjścia z UE. Chciałbym żeby nasi rodacy to poparli i żebyśmy wypięli dupę na wujka Hansa. Niestety jest jak jest ...umiech

Zawsze możesz wziąć sprawy w swoje ręce i przeprowadzić się chociażby na Ukrainę - która jest wolna od wpływu "Hansa". Przy okazji porównasz sobie jak radzi sobie państwo, które jeszcze 25 lat temu miało silniejszą gospodarkę od naszej.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 6 Lis 2021r. 20:22  
Polska została członkiem UE 17 lat temu. Skoro mamy się równać z Ukrainą , to skąd wziąłeś te 25?umiech

No weź mi to wyjaśnij bo autentycznie mnie zaintrygowałeś...umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 6 Lis 2021r. 20:29  
CYTAT
Anżej , jeżeli alternatywą dla obecnych rządów ma być koalicja PO , Hołowczyca , PSL i Lewica, to już lepiej niech rządzą pisiory. Siłą PiS jest marność opozycji , a sam Tusk to jest to tak zgrana karta , że tylko idiota mógł wymyślić jego powrót do naszego grajdołka. I jeszcze upatrywać w tym szansy na sukces...umiech

Według obecnych sondaży ( nie wiem co tam oglądasz w TVN) opozycja pod wodzą Tuska miałaby szansę na przejęcie władzy , pod warunkiem przyciągnięcia Konfy. Osobiście nie widzę możliwości żeby w jednej koalicji funkcjonowali Braun czy Korwin z Biedroniem...umiech

Jeżeli nic się nie zmieni , to następne wybory wygra PiS , ale z niewystarczająca do samodzielnych rządów, przewagą. I tu jest szansa , że Konfa może postawić ciężkie warunki prezesowi i co nieco utemperować zapędy pisowskich jastrzębi...umiech

Ty/wy chcecie Polski bez PiS , ale nie mówicie co przyjdzie po nich. Ja Tuska jako premiera sobie nie wyobrażam i to robi różnicę , która zawsze będzie między nami...umiech

Ty mówisz byle nie Kaczyński , ja mówię byle nie Tusk. I na tym poprzestańmy...umiech

Odkąd pamiętam na tym forum atakowałeś PiS ( za prawdziwe rzeczy i te wyimaginowane). Sam nakręcasz ten podział , bo atakując Kaczyńskiego , forsujesz Tuska. Albo robisz to nieświadomie , albo z centrali POKO dostajesz profity. Czyli albo jesteś idiotą , albo cynglem na użytku partii politycznej...umiech

Tak dużo o Tusku, jakaś obsesja?

Tak, atakując Kaczyńskiego , forsuję Tuska. Już zupełnie ci się w tej głowie poprzestawiało. Jesteś chory i co pokazujesz nie widzisz i nie wyobrażasz sobie Polski bez PiS i PO.
Dla mnie nie ma znaczenia, która z tych partii jest u władzy. Gdyby ode mnie zależało to obu tych dziadów wysłałbym za granicę bez możliwości powrotu. Ni chyba, że za kraty bez dostępu do ludzi. Żeby nie mieszali.
O znów o profitach lub o idiotach. Skoro tak na to patrzysz mam podejrzenia, że znasz to z autopsji.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 6 Lis 2021r. 20:30  
Na złodzieju czapka gore , Anżej...umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 6 Lis 2021r. 20:32  
CYTAT

Po wypowiedzi z przed kilku dni Winnickiego nie jestem do końca pewien czy on chce wyjścia z UE. Chce negocjować, rozmawiać ale nie jest tak radykalny jak ty.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 6 Lis 2021r. 20:33  
CYTAT

Takie wyznanie w sobotni wieczór smiech2

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 6 Lis 2021r. 20:50  
CYTAT

Po wypowiedzi z przed kilku dni Winnickiego nie jestem do końca pewien czy on chce wyjścia z UE. Chce negocjować, rozmawiać ale nie jest tak radykalny jak ty.

Nie sądzę , Anżej. Myślę że twoja wiedza oparta o informacje z centrali POKO, Onetu czy TVN nie jest wartością samą w sobie...umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 6 Lis 2021r. 20:51  
CYTAT
CYTAT

No właśnie, Anżej. I jak się czujesz z tym poczuciem winy?umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 6 Lis 2021r. 21:11  
Bolku nie wiem jak jest w innych krajach, ale w naszym kraju nigdy nie było sprawiedliwości a podobno obiecała partia najbardziej kłamliwa reformę. Gdzie ona? Przeżyłem na własnej skórze prawo jakie istniało i dalej istnieje w sądach polskich. I nie nazywaj mnie osłem bo ja Ciebie tak nie jakoś nie chcę nazywać. Co do Twych przekonań bo znasz je już z lat 90 ubiegłego wieku-No ja je doskonale pamiętam gdyż wkraczałem w dorosłość i widziałem jak rozpoczęła się zmiana ustroju, a w jaki sposób ? Huta likwdowana,zakłady mięsne w Nisku pod młot,nizański Nimet a komu potrzebny? Złodziejstwo się zaczęło i trwa do dzisiaj. I tak z perspektywy czasu wielu nikczemników z tamtych lat do dzisiaj sobie nieźle radzi. Co do Twoich przekonań że tylko konfederacja (w jakimś stopniu i ja też im przyklaskuje gdyż nikt tak nie punktuje bezmyślności i braku fachowości,, pokitykom"pis po) ale mój bagaż życiowy jest taki że za platformy kradli, ale ja nie dostawałem 500+ i innych dodatków ale swą uczciwą pracą potrafiłem żyć godnie i nawet oszczędzać się dało mimo nerwów na tą polityczną władzę, a teraz,, dobrobyt "durnopisów za taką samą sumienną pracę i dodatki w postaci 500+ żyję, ale już nie oszczędzam bo nie mam jak. Pis Po jedno zło, ale ja chce żyć godnie, ale osioł który żyje na zasiłkach państwowych (np. w rodzinie polityk) tego nie zrozumie, lub sobie tłumaczy że tak ma być to jest osioł do potęgi. I jeszcze istnieje patologia polityczna tvp która to produkuje kolejnych fanatyków ładu drożyzny w sklepach itp. Tępota i tempota nie ma granic.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 6 Lis 2021r. 21:43  
CYTAT
Bolku nie wiem jak jest w innych krajach, ale w naszym kraju nigdy nie było sprawiedliwości a podobno obiecała partia najbardziej kłamliwa reformę. Gdzie ona? Przeżyłem na własnej skórze prawo jakie istniało i dalej istnieje w sądach polskich. I nie nazywaj mnie osłem bo ja Ciebie tak nie jakoś nie chcę nazywać. Co do Twych przekonań bo znasz je już z lat 90 ubiegłego wieku-No ja je doskonale pamiętam gdyż wkraczałem w dorosłość i widziałem jak rozpoczęła się zmiana ustroju, a w jaki sposób ? Huta likwdowana,zakłady mięsne w Nisku pod młot,nizański Nimet a komu potrzebny? Złodziejstwo się zaczęło i trwa do dzisiaj. I tak z perspektywy czasu wielu nikczemników z tamtych lat do dzisiaj sobie nieźle radzi. Co do Twoich przekonań że tylko konfederacja (w jakimś stopniu i ja też im przyklaskuje gdyż nikt tak nie punktuje bezmyślności i braku fachowości,, pokitykom"pis po) ale mój bagaż życiowy jest taki że za platformy kradli, ale ja nie dostawałem 500+ i innych dodatków ale swą uczciwą pracą potrafiłem żyć godnie i nawet oszczędzać się dało mimo nerwów na tą polityczną władzę, a teraz,, dobrobyt "durnopisów za taką samą sumienną pracę i dodatki w postaci 500+ żyję, ale już nie oszczędzam bo nie mam jak. Pis Po jedno zło, ale ja chce żyć godnie, ale osioł który żyje na zasiłkach państwowych (np. w rodzinie polityk) tego nie zrozumie, lub sobie tłumaczy że tak ma być to jest osioł do potęgi. I jeszcze istnieje patologia polityczna tvp która to produkuje kolejnych fanatyków ładu drożyzny w sklepach itp. Tępota i tempota nie ma granic.

Wspaniała historia , która nigdy się nie wydarzyła ale i tak jest fascynująca. Coś jak dobra książka albo ciekawy film...umiech

Widzisz na przestrzeni ponad dwudziestu lat mojego dorosłego życia najgorzej oceniam rządy koalicji oszustów z gumofilcami. Nie było w najnowszej historii Polski rządu tak marnego , tak beznadziejnie nie mocnego jak oni. Zawłaszczanie państwa za Millera i kolesiostwo pisiorów to przy tamtych dziecięca igraszka. Dlatego , zawsze , w każdych okolicznościach będę przeciwnikiem kogokolwiek kojarzącego się nawet z POKO. Przełknę z goryczą wszystkich , byle nie platfusa. Każdy ma swoje przekonania i doświadczenia , moje są takie , że nigdy więcej Tuska...umiech

I nie oglądam TVN , choć ty pewnie też nie jak Anżej i reszta chłopaków...umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 6 Lis 2021r. 22:44  
Bolku a dlaczego tak sądzisz że ta wspaniała historia się nie wydarzyła? Opisuję swe życie i to co widziałem i czułem wtedy i teraz tak postrzegam historię . Piszę prawdę której dyżurnym takim jak Ty i wielu innym jest ciężko chyba pojąć.
Nie pisałem nigdy że będę głosował na Tuska i po, ale pewne jest że nie zagłosuje na Jarka K. i na pis, ale Ty jako praworządny polski obywatel poprzesz finalnie partie kolesiostwa bezprawia prawa i niczego wartej sprawiedliwości. Taki to Bolek skaczący,, bez" płoty jesteś.
Telewizji nie oglądam, a tvn to przez chwilę nawet myślałem że nie ma tylko mi przypomniałeś i sprawdziłem w TV i faktycznie jest.
Normalny każdy człowiek wie gdzie szukać dobrych wiadomości, ale one szybko znikają.
Nie ośmieszaj się i nie łącz mnie z Andrzejem i innymi. Nie znam ich tak jak Ciebie. Mam swe poglądy polityczno gospodarcze i twierdzę że po trwoniło polski dobytek a pis to ładnie dokańcza. A miało być tak pięknie, reformy, rozwój itp.
I jeszcze mi jedno odpowiedz no Ty taki anty Tusk jesteś. Jak on taki zły był i źle robił dla kraju i my to wiemy to dlaczego przy rządach tej,, sprawiedliwości '' on ma czelność mącić w polityce? Podobno jakieś tam Ambery Goldeny były i on tam był zamieszany? Uwierz w tym nie pomoże nawet konfederacja.
I co do mojej historii to jest prawdziwa jeśli takich nie przeżyłeś lub się z nią nie zapoznałeś na własnej skórze to Ty taki dzieciuch jesteś.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 7 Lis 2021r. 01:03  
CYTAT
CYTAT

Nie sądzę , Anżej. Myślę że twoja wiedza oparta o informacje z centrali POKO, Onetu czy TVN nie jest wartością samą w sobie...umiech

Ale ty pieprzysz. To wiedza oparta na słuchaniu tego co mówią inni a nie jak twoja wyssana z palca.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 7 Lis 2021r. 01:04  
CYTAT
CYTAT
CYTAT

No właśnie, Anżej. I jak się czujesz z tym poczuciem winy?umiech

Nie mam poczucia winy. Ale ciekawe że to ty o tym piszesz smiech2

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 7 Lis 2021r. 08:14  
To po co znowu dzwonisz, Anżej? umiech

Może poprzestań na informacjach z centrali , uzupełnianych newsami Onetu czy TVN...umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 7 Lis 2021r. 08:32  
CYTAT
Bolku a dlaczego tak sądzisz że ta wspaniała historia się nie wydarzyła? Opisuję swe życie i to co widziałem i czułem wtedy i teraz tak postrzegam historię . Piszę prawdę której dyżurnym takim jak Ty i wielu innym jest ciężko chyba pojąć.
Nie pisałem nigdy że będę głosował na Tuska i po, ale pewne jest że nie zagłosuje na Jarka K. i na pis, ale Ty jako praworządny polski obywatel poprzesz finalnie partie kolesiostwa bezprawia prawa i niczego wartej sprawiedliwości. Taki to Bolek skaczący,, bez" płoty jesteś.
Telewizji nie oglądam, a tvn to przez chwilę nawet myślałem że nie ma tylko mi przypomniałeś i sprawdziłem w TV i faktycznie jest.
Normalny każdy człowiek wie gdzie szukać dobrych wiadomości, ale one szybko znikają.
Nie ośmieszaj się i nie łącz mnie z Andrzejem i innymi. Nie znam ich tak jak Ciebie. Mam swe poglądy polityczno gospodarcze i twierdzę że po trwoniło polski dobytek a pis to ładnie dokańcza. A miało być tak pięknie, reformy, rozwój itp.
I jeszcze mi jedno odpowiedz no Ty taki anty Tusk jesteś. Jak on taki zły był i źle robił dla kraju i my to wiemy to dlaczego przy rządach tej,, sprawiedliwości '' on ma czelność mącić w polityce? Podobno jakieś tam Ambery Goldeny były i on tam był zamieszany? Uwierz w tym nie pomoże nawet konfederacja.
I co do mojej historii to jest prawdziwa jeśli takich nie przeżyłeś lub się z nią nie zapoznałeś na własnej skórze to Ty taki dzieciuch jesteś.

O mało się nie popłakałem. Naprawdę wzruszająca historia...umiech

Prawie uwierzyłem we wszystko , co piszesz. Ale później sobie przypomniałem , że bezpartyjna wolnosciowość to paskudna sprawa i czar prysł...umiech

Odnośnie powrotu Tuska do naszej bieżącej polityki przypuszczam , że dostał taką propozycję od pani Angeli. Być może nawet była to " an offer he can't refuse" - jak w Ojcu chrzestnym...umiech

Tusk jest kundlem na niemieckich usługach , zatem nie warto się nad nim roztrząsać. Gdybym zechciał wyłożyć wszystkie moje opinie na temat tej mendy, musiałbym chyba tydzień posty klepać. Zresztą nie wiem jak, rock ,by się to skończyło , wszakże wasza centrala ,jakby nie patrzeć, podlega pod niego. Nie sądzę , że miło się tobie/wam czyta , kiedy ktoś złorzeczy waszemu pryncypałowi. Mając do czynienia z Anżejem już wiem , że czasami możecie sobie pozwolić na jakieś delikatne naganne określenia w stosunku do POKO, niemniej we właściwych proporcjach...umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 7 Lis 2021r. 09:39  
CYTAT
To po co znowu dzwonisz, Anżej? umiech

Może poprzestań na informacjach z centrali , uzupełnianych newsami Onetu czy TVN...umiech

Chyba raczej oddzwaniam smiech2

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 7 Lis 2021r. 09:40  
Bolku to mimo Twego emerytalnego epizodu filmów gatunkowo nie do końca smacznych jednak masz troszkę w sobie wrażliwości jeśli Cię wzruszyła moja historia. I to się chwali.

Powtórzę Ci jeszcze raz ucieszyłem się gdy Tusk przestał politykować w Polsce ze swoją partyją tylko że okazało się że zero prawa i jeszcze mniej sprawiedliwości jest też nic nie warte. A konfederacja? Ona może tylko mówić i dobrze im to wychodzi. po-pis rozłożyła państwo na łopatki i kraj już niestety się nie dźwignie.

Prywatna wiadomość 

«« « ... 8 9 10 11 12 13 14 ... » »»

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »