NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Nasze miasto »
«« « ... 14 15 16 17
Obwodnica Stalowej Woli - pomiary hałasu,
ff
Wysłany: 7 Sie 2025r. 14:01  
Poniżej zamieszczam pełną treść dzisiejszego pisma z UM (znak PI.7O11.34.2025.MP, podpisanego przez Prezydenta Nadbereżnego) skierowanego do Przewodniczącej Rady Miejskiej w Stalowej Woli.

CYTAT
Dotyczy zadania inwestycyjnego: „Montaż ekranów akustycznych wzdłuż obwodnicy Stalowej Woli i Niska”.

Odpowiadając na pismo znak: BR.0004.33.2025.KAG z dnia 28 lipca 2025 roku w sprawie udzielenie informacji dotyczących realizacji ww. zadania informuję, iż opracowana koncepcja projektowa montażu ekranów akustycznych została przedłożona Generalnej Dyrekcji Dróg Krajowych i Autostrad Oddział w Rzeszowie celem zaopiniowania. Obecnie oczekujemy na stanowisko, które będzie miało istotne znaczenie dla dalszych etapów postępowania w przedmiotowej sprawie.

No cóż, wygląda na to, że na obiecane uzgodnienia z mieszkańcami nie mamy co liczyć (przynajmniej na razie).

Obrazek

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 7 Sie 2025r. 14:01  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 11 Sie 2025r. 18:05  
Ja bym jeszcze nie rzucała ręcznikiem pod nogi Donka, to beton ale nie wodoszczelny wiec potraktuj ich nitrogliceryną. Może załatwisz środki z KPO ! Myślę ze 3 razy juz byś załatwił do dzisiaj bo umiesz lobbować, masz kontakty z aparatem i słuch nietoperza. Musisz jednak odnieść się do DEI, Diversity, Equity, and Inclusion, przez żołądek do serca postępu.

Cel jest postepowy "no questions", dywersyfikuje opinie i dzialalnosc miasta na potężnym obszarze wprowadzając sztukę nowoczesną pasącą oczy i zmysły estetyczne mieszkańców. Wspólnotowa własność tego waloru jest oczywista.
Włączający bo integrujący bloki Zatorza z willami na Pławie. Jest Zielony, a jaki może być otwarty na relokantow z EU gdyby walnąć fajne graffiti na kilometrach ścian, z milionami Murzynów, Hindusów, Arabów w kółeczku z białym gołąbkiem i jednorożcem w środku trzymających się za ręce i śpiewających Imagine Lenona. Jak myślę ze to idzie samo w sobie jak chrupiący chlebek z masłem dla unijnej elity. Niczego więcej nie potrzeba.

Ogólnie projekt jest na ewropejskiej fali tylko ze wybrałeś czas na ciecia budżetowe, pieniędzy nie ma i nie będzie (chyba ze dla swoich) na zbyt rozpasane projekty ( 800+ idzie pod topór a emerytury pod walec, są nawet ciecia w czytaniu lektur nie wspominając o wycięciu potrzeby uczenia się w domu co dla beneficjentów prywatnych korepetycji w domu niczego nie zmienia oczywiście gorzej dla ciemnogrodzkiej reszty. Tak towarzystwo się rozpuściło i halsuje po bezmiarze bezprawia, dzisiaj prywata jest na topie.

Obrazek

PS.
Ile ubyło na Staszica?

Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel.
Prywatna wiadomość 

«« « ... 14 15 16 17

NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Nasze miasto »