|
![]() |
|
Polecacie jakieś strony, na których można znaleźć najnowsze oferty dot mieszkań na sprzedaż?
|
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
Duzo osób ogłasza na olx. Warto zaglądać. Ja osobiście znalazłam pytając ludzi na osiedlu. Rok temu kupiłam 58 metrów za 190 000. Także warto popytać.
|
|
|
![]() |
|
W takiej cenie ??, tj około 3300 zł za metr to bardzo tanio GRATULUJĘ UDANEGO ZAKUPU
![]() Teraz to za mieszkanie do remontu wołają od 4000 zł (co nawet jest już rzadkością) do nawet 5500 zł gdzie trzeba remont. Tłumaczą tym że ceny materiałów rosną, że w centrum (wiadomo to śmierdzące powietrze w centrum i hałas podwyższa tak cenę)... Zawsze zjandzie się jakiś argumet aby oszukać i naciągnąć kogoś ... |
|
|
![]() |
|
5 lat temu 58m rudera, do generalnego remontu.. to i bym uwierzyla w te cene 190 000 tys. ale rok temu haha, no chyba, ze znalazlas jakas stara babcie z dochowaniem, az do ostatnich dni heh.
|
|
|
![]() |
|
Poczekajcie jeszcze trochę wirus zrobi robotę i mieszkań będzie bardzo dużo na rynku.Tym bardziej że władza nie pomaga chodzi o widmo fabrykę maseczek
![]() |
|
|
![]() |
|
Okna do wymiany. Reszta ok. Z wyposazeniem, zabudowa,meblami, sprzętami w tym zmywarką. Stan dobry. Weszlismy i mieszkamy bez wiekszych nakladow. Udało się ;)
|
|
|
![]() |
|
CYTAT 5 lat temu 58m rudera, do generalnego remontu.. to i bym uwierzyla w te cene 190 000 tys. ale rok temu haha, no chyba, ze znalazlas jakas stara babcie z dochowaniem, az do ostatnich dni heh. Po co miałabym kłamać? Kupiłam 58 metrów za 190 tys. Mieszkam w tym mieszkaniu od pazdziernika 2019 bez babci ![]() |
|
|
![]() |
|
Ja 1,5 roku temu sprzedałam za 185 tys. 63 m.kw. do remontu.
Więc nie wiem gdzie te ceny o których mówicie. Na kupca czekałam pół roku. |
|
Dołączył: 11 Lis 2012r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Ja swoje kupiłem 4 lata temu za 125000, 49 m do generalnego remontu, czyli musiałem wpakować dodatkowe ok 70000. Ale mam tak jak chciałem . Ja osobiście nie wiem czy bym kupował mieszkanie po remoncie, raczej każdy ma inny gust. Chyba że mówimy o wymianie kabli , okien, kaloryferów, bo drzwi, płytki,kolory chciałbym sam sobie wybierać.
|
|
|
![]() |
|
ja tez szukam mieszkania do remontu. po co płacić komuś za wyposażenie i to srogo skoro i tak będę chciała zrobić "po swojemu"
to nowe osiedle wydaje się być ok. można kupić mieszkanie z garażem czy tarasem ale ceny niestety zawrotne a lokalizacja średnia... no chyba że ktoś pracuje w hucie |
|
|
![]() |
|
Wystawiają ceny z kosmosu na St-Wolę i czekają a może ktoś się pojawi bo mu tu pasuje i wpompuje kasę 5-6 za m.Stalowa się wyludnia bo zarobki oscylują 3 tyś.więc młodzi nie wracają po studiach.
|
|
|
![]() |
|
Ja swoje kupiłem 4 lata temu za 125000, 49 m do generalnego remontu, czyli musiałem wpakować dodatkowe ok 70000. Ale mam tak jak chciałem . Ja osobiście nie wiem czy bym kupował mieszkanie po remoncie, raczej każdy ma inny gust. Chyba że mówimy o wymianie kabli , okien, kaloryferów, bo drzwi, płytki,kolory chciałbym sam sobie wybierać.
Z tego wynika że metr mieszkania po RYMONCIE kosztował (125000 + 70000) / 49 = 4 000 zł za metr, 4000 zł po reomncie 1 metr mieszkania A teraz wystawiają do reomntu za 5000 zł za metr. Zarobki za dużo się nie zmieniły na przedstrzeni ostatnich 5 lat, lecz tylko minimalna podskoczyła dość dużo, Rząd obniżył stopy procentowe na niższe przez co odsetki są mniejsze,,, Nowobogaccy (naciągacze) tak myślą: Skoro będziesz miał mniejsze koszty Kredytu i stać cię na więcej to podniesiemy ceny za metr bo stać cię na więcej to nam będziesz płacił... Pod Rzeszowiem budują miejszkania za 5500 za metr i też budują szeregówki w stanie deweloperskim za 3500 za metr.... Skoro cena za metr stanu deweloperskiego wynosi 3500 za metr za szeregówkę i 5500 za metr za mieszkanie to ja się pytam ile zarabia ten deweloper na sprzedaży mieszkania za 5500 za metr ?? 100 % dla siebie bierze czy wiecej skoro inny wystawi za 3500 za metr i mu się opłaca .... |
|
|
![]() |
|
Mi się udało 4lata temu z ogłoszeń korzyatałam nagle wychwyciłam ogłoszenie w blokach w których chciałam kupić koło pks wiezowiec
175 tys 67m miałam szczeście bo dizś wyceniają je na 240 i to tak bidnie są tacy co w tych blokach dadzą wiecej ogloszenia na klatce non stop ze ktos tu chce kupic mieszkanie szukalam na posesja |
|
|
![]() |
|
no tak 175/67 = 2600 zł za metr, a teraz stare do remonty wystawiają za 4500 za metr do 5000 zł za metr...
Młodzi wyjadą ze Stalowej Woli bez przyszłości na zachód inni siedzą w dużych miastach gdzie z mieszkaniami nie jest taniej, Ja wykańczam dom i myślę że w 2022 się wprowadzam..... Jak najdalej mieszkaać od Cuchniętej Stalowej Woli to mój PRIORYTET ![]() ![]() |
|