|
|
|
Czy ktoś się orientuje, kiedy będzie wiadomo, który wariant s74 zostanie zatwierdzony? Chodzi o przebieg przez Pysznice
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nie wiadomo, poza tym cięcia w iwnestycjach spowodowane pandemia rzadowa spowoduja ze iwnestycje nie ruszy przez najblizsze 15 lat
|
|
Dołączył: 29 Maja 2013r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Jak dla mnie mogą przesunąć i o 25 lat, tylko niech wybiorą ten wariant, bo nie wiem czy kredyt brać na budowę domu...
|
|
|
|
|
najlepiej żeby ta droga nie powstała wcale! ludzie chcą meieć czyste powietrze i spokój na wsi a nie ekspresówkę!
|
|
|
|
|
CYTAT najlepiej żeby ta droga nie powstała wcale! ludzie chcą meieć czyste powietrze i spokój na wsi a nie ekspresówkę! To ciekawe, też jestem "ludziem" i chcę ekspresówkę. |
|
|
|
|
CYTAT To ciekawe, też jestem "ludziem" i chcę ekspresówkę.[/cytat] Pod oknem domu chcesz ekspresówkę? |
|
|
|
|
CYTAT najlepiej żeby ta droga nie powstała wcale! ludzie chcą meieć czyste powietrze i spokój na wsi a nie ekspresówkę! CzYste powietrze?? Zwłaszcza, gdy w zimie ludzie palą śmieciami albo mokrym opałem. Wtedy jest super czyste powietrze... Ale to ekspresówka jest zła.... |
|
|
|
|
Jeśli musimy tak często podróżować, to coś jest nie tak. Kiedyś nie było autostrad ani ekspresówek i ludzie żyli. Epidemia koronawirusa pokazała, że wiele rzeczy da się załatwić zdalnie i można ograniczyć przemieszczanie się. Nie jestem przeciwny budowie dróg ekspresowych, ale może powinniśmy opamiętać się, bo zniszczymy cenne zasoby przyrody tylko po to, aby podróż trwała kilka minut krócej.
|
|
|
|
|
Powinni sie obawiac ci co maja dzialki przy nowym wariancie.
|
|
|
|
|
CYTAT Jeśli musimy tak często podróżować, to coś jest nie tak. Kiedyś nie było autostrad ani ekspresówek i ludzie żyli. Epidemia koronawirusa pokazała, że wiele rzeczy da się załatwić zdalnie i można ograniczyć przemieszczanie się. Nie jestem przeciwny budowie dróg ekspresowych, ale może powinniśmy opamiętać się, bo zniszczymy cenne zasoby przyrody tylko po to, aby podróż trwała kilka minut krócej. Racja. Ale nasz gatunek jest za głupi ,żeby wyciągać wnioski. Patrz wojna , reżimy , kasa etc... |
|
|
|
|
CYTAT Powinni sie obawiac ci co maja dzialki przy nowym wariancie. Czyli przy którym? |
|
|
|
|
Ten co idzie przez Jastkowice.
|
|
|
|
|
CYTAT Ten co idzie przez Jastkowice. Pomarańczowy czy zielony? |
|
|
|
|
pomaranczowy
|
|
|
|
|
Heniek ,nie siej fermentu
|
|
|
|
|
CYTAT Heniek ,nie siej fermentu Jesli sie okaze ze wariant wzdluz Sanu bedzie nierealny z powodu wod gruntowych to na 100% przejdzie wariant przez Jastkowice. |
|
|
|
|
nie tylko chodzi o wody gruntowe- wariant pomarańczowy wskoczył nagle z przyczyn czysto ekonomicznych.
Inwestycja nei ruszy w ciagu najblizszych 15 lat, a moim zdaniem bedzie pierwsza to sciecia w ramach szukania oszczednosci kryzysowych a trzeba bedzie ich duzo znalezc |
|
|
|
|
nie tylko chodzi o wody gruntowe- wariant pomarańczowy wskoczył nagle z przyczyn czysto ekonomicznych.
Inwestycja nei ruszy w ciagu najblizszych 15 lat, a moim zdaniem bedzie pierwsza to sciecia w ramach szukania oszczednosci kryzysowych a trzeba bedzie ich duzo znalezc |
|
|
|
|
CYTAT najlepiej żeby ta droga nie powstała wcale! ludzie chcą meieć czyste powietrze i spokój na wsi a nie ekspresówkę! Za to w Stalowej i okolicach masz super powietrze !! |
|
|
|
|
CYTAT Jeśli musimy tak często podróżować, to coś jest nie tak. Kiedyś nie było autostrad ani ekspresówek i ludzie żyli. Epidemia koronawirusa pokazała, że wiele rzeczy da się załatwić zdalnie i można ograniczyć przemieszczanie się. Nie jestem przeciwny budowie dróg ekspresowych, ale może powinniśmy opamiętać się, bo zniszczymy cenne zasoby przyrody tylko po to, aby podróż trwała kilka minut krócej. Kiedys nie bylo internetu, laptopow itd... tez wszystko zdalnie zalatwiles? Taka ekspresowka to przede wszystkim bezpieczenstwo i rozwoj regionu. |
|
|
|
|
CYTAT Jesli sie okaze ze wariant wzdluz Sanu bedzie nierealny z powodu wod gruntowych to na 100% przejdzie wariant przez Jastkowice. Wielkie dzięki. Pomogłeś mi w podjęciu decyzji odnośnie budowy domu. |
|
|
|
|
A coś się zmienilo w wodach gruntownych od czasu planowanego pierwszego wariantu wzdłuż sanu? Jak coś to opadły w ostatnich latach
|
|
|
|
|
nic sie nie zmienilo- nigdy nie przeprowadzono dokladnych badan geologonicznych- po problemach na obwodnicy zaczeto dopiero mowic o badaniach
|
|
|
|
|
ksiedza mowia ze wraca wariant huciany
|
|
|
|
|
A to dobre a czy księdza wiedzą, że powstaję łącznik do S-74 w Zapaczu?
|
|