|
|
|
Co sądzicie na temat jazdy rowerem w czasie KORONAWIRUSA.Chcialbym przejechać swoją trasę ale muszę jechać przez całą Stalowa Wolę i Nisko.Pozniej przez wioski...oczywiście będę omijal duże skupiska ludzi zresztą nie powinno takowych być chodzi mi o centrum Niska.To zalecenie taką wycieczkę czy raczej NIE.???
|
|
|
|
|
|
|
Dołączył: 27 Marz 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Nie ma obaw. Można śmiało jeździć.
Cudny Lolo |
|
|
|
|
Nie pluj, nie kichaj nie kaszl z odsłoniętymi ustami. Jadąc na rowerze z pewną prędkością zasięg Twojego kaszlu ma większy zasięg. A możesz być nieświadomym nosicielem ;)
Mówię to trochę z humorem, ale wczoraj na spacerze zaobserwowałem, jak właśnie rowerzyści ubrani profesjonalnie, nie mają oporów z takim właśnie nieprofesjonalnym charkaniem, smarkaniem w palce czy kaszlem mokrym bez żadnego zasłonięcia ust. |
|
|
|
|
Nie kaszle, nie smarkam,nie pluje...podczas jazdy rowerem .
|
|
|
|
|
Nie kaszle, nie smarkam,nie pluje...podczas jazdy rowerem .
|
|
|
|
|
Jak koniecznie musisz, to staraj się unikać skupisk ludzi. Powinieneś jednak zostać w domu.
|
|
|
|
|
Myślę że własnie na rowerze są dobre możliwości na ruch bez kontaktów z innymi ludzmi. Ja to robię codziennie jeżdżąc polną drogą.
|
|
|
|
|
Mam pytanie odnośnie roweru. Chciałem kupić używkę z zachodu - Batavus, Gazelle, Koga Miyata itp. tylko wszystkie, które widziałem prezentują się jako rowery przeznaczone na asfalt.
Potrzebuje rower aby z asfaltu wjechać do lasu , aby miał osprzęt taki jak bagażnik, błotniki, światła itp. Jakie opony powinny być założone aby spełniać takie oczekiwania, ewentualnie co polecacie ? |
|
|
|
|
Gumowe.
https://www.youtube.com/channel/UCj_XEf7oed3iSWHbUCWsgGw https://www.forumrowerowe.org/ https://forum.szajbajk.pl/ |
|
|
|
|
CYTAT Mam pytanie odnośnie roweru. Chciałem kupić używkę z zachodu - Batavus, Gazelle, Koga Miyata itp. tylko wszystkie, które widziałem prezentują się jako rowery przeznaczone na asfalt. Potrzebuje rower aby z asfaltu wjechać do lasu , aby miał osprzęt taki jak bagażnik, błotniki, światła itp. Jakie opony powinny być założone aby spełniać takie oczekiwania, ewentualnie co polecacie ? Odpowiedz jest prosta. Shwalble => raczej z serii Marathon => wersję sobie dobierzesz wg %udzialu rodzaju trasy jakie wybierasz. Nie patrz na cenę. Jesli je kupisz to satysfakcja gwarantowana bo są bezkonkurencyjne. Cena się zwraca bardzo szybko w postaci braku potrzeby wymiany przebitych dętek, czasu na to potrzebnego oraz prez trwałość produktu. socjalizm totalitarny zmienił się w koncesyjno-etatystyczny |
|
|
|
|
Kup sobie rower szosowy i MTB i wszystkie twoje bolączki znikną
|
|
|
|
|
CYTAT Odpowiedz jest prosta. Shwalble => raczej z serii Marathon => wersję sobie dobierzesz wg %udzialu rodzaju trasy jakie wybierasz. Nie patrz na cenę. Jesli je kupisz to satysfakcja gwarantowana bo są bezkonkurencyjne. Cena się zwraca bardzo szybko w postaci braku potrzeby wymiany przebitych dętek, czasu na to potrzebnego oraz prez trwałość produktu. Cenna informacja - dziękuje. CYTAT Kup sobie rower szosowy i MTB i wszystkie twoje bolączki znikną Czyli dwa różne rowery - dalej dylemat, którym pojechać na wycieczkę. Kompromisem będzie założenie szerszej opony do roweru trekkingowego. |
|
|
|
|
Za szerokiej nie założysz, bo błotniki nie pozwolą .
|
|
|
|
|
CYTAT Za szerokiej nie założysz, bo błotniki nie pozwolą . 28 x 1.6 jest w większości rowerów, które oglądałem. Progres sugeruje opony Schwalbe Marathon. 28 x 1.75 wydaje się tym kompromisem. https://www.youtube.com/watch?v=rn3QUI9yNNI |
|
|
|
|
Zobacz że ten facet z YouTube ma błotniki mocowane trochę inaczej. 1,75 rzeczywiście może nie podejść. Niektóre Gazelle mają błotniki wymierzone "na styk" a regulacja nie jest możliwa.
socjalizm totalitarny zmienił się w koncesyjno-etatystyczny |
|
|
|
|
CYTAT Odpowiedz jest prosta. Shwalble => raczej z serii Marathon => wersję sobie dobierzesz wg %udzialu rodzaju trasy jakie wybierasz. Nie patrz na cenę. Jesli je kupisz to satysfakcja gwarantowana bo są bezkonkurencyjne. Cena się zwraca bardzo szybko w postaci braku potrzeby wymiany przebitych dętek, czasu na to potrzebnego oraz prez trwałość produktu. Potwierdzam. Schwalbe Marathon używam już kilkanaście lat, przejechały kilka tysięcy kilometrów bezawaryjnie. |
|