|
|
|
Siemka.Czy orientuje się ktoś z Was czy w Stalowej Woli lub okolicach prowadzone są kursy na operatorów dźwigów samojezdnych IIŻ(dźwigi samochodowe nie Hds)???
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dzwoniłeś do Dozoru Technicznego? Tam może otrzymasz stosowne informacje. Wiem że kilka lat temu zlecali organizację szkolenia w hucie.
|
|
|
|
|
Chodzi Ci o Urząd Dozoru Technicznego w Rzeszowie??
|
|
|
|
|
Podjedź do radiss w Nisku obok car systemu
|
|
|
|
|
Lub Rzeszów Józefa nita jeśli dobrze pamiętam
|
|
|
|
|
Byłem dzisiaj w Radis.Maja w swojej ofercie szkolenia na żurawie samojezdne IIŻ ale jeszcze ani razu nie robili tego kursu bo brak chętnych. Musi być grupa min 5/6osob a ja jestem dopiero pierwszy.Wiec zostaje mi chyba już tylko Rzeszów trochę lipa bo z 80-90km będę tam miał
|
|
|
|
|
Masz już robotę na dźwig czy robisz na kiedyś
|
|
|
|
|
Chciałbym pracować jako operator dźwigu. Roboty jeszcze nie mam. Jak narazie muszę zrobić uprawnienia.Od czegoś muszę zacząc
|
|
|
|
|
Ja to czarno widzę że po kursie weżmie cię ktoś na operatora dzwigu .Dzwig samojezdny trochę kosztuje i bardzo łatwo po wywrócić . Poza tym manetwrowanie takim kolosem podczas nawet przemieszczania się nie jest łatwe .
|
|
|
|
|
CYTAT Ja to czarno widzę że po kursie weżmie cię ktoś na operatora dzwigu .Dzwig samojezdny trochę kosztuje i bardzo łatwo po wywrócić . Poza tym manetwrowanie takim kolosem podczas nawet przemieszczania się nie jest łatwe . Akurat mało o tym zdaje się wiesz. Po to idzie na kurs żeby zdobyć uprawnienia. Jak nie zaliczy testów nie dostanie uprawnień. Na pewno pierwszego dnia nie siądzie na 100-tonowy dźwig. Najpierw mniejszy tonaż potem w miarę posiadanej praktyki będzie rozszerzał uprawnienia. Nie wiem jak teraz ale kilkadziesiąt lat wstecz operator zaczynał karierę na żurawiu o udźwigu 4-ech Ton i sukcesywnie zdawał egzaminy na większy udźwig. |
|
|
|
|
CYTAT Chciałbym pracować jako operator dźwigu. Roboty jeszcze nie mam. Jak narazie muszę zrobić uprawnienia.Od czegoś muszę zacząc Mogę ci podpowiedzieć jest taka firma Pciak. On zakładał tę firmę jak mieszkał w Stalowej Woli teraz podobno mieszka w Krzakach a firmę przejął syn. W necie znajdziesz info. |
|