|
|
|
Taxus gdybym chciała okazać brak szacunku to użyłabym słowa” ryj” bez cudzysłowu.Cudzysłów używany jest do wydzielenia specyficznie użytych wyrazów i wyrażeń.Dla mnie takim wyrażeniem jest ów nieszczęsny „ryj” ,nad którym dywagujemy odbiegając od tematu.Dlatego też wzięłam w cudzysłów słowo”ryj” aby nie zostało ono odebrane jako obraźliwe.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wracamy do tematu
Dywagacje z Zielonymi są zawsze na dwóch częstotliwościach, Faktów i Mitów. Reportaż udokumentował proceder zwykłych rzezimieszków którzy pod szczytnymi hasłami z którymi trudno polemizować (w granicach rozumu) okrada i co gorsze terroryzuje właścicieli zwierząt. To zostało dowiedzione. A ja tylko dowiodę, jak bardzo "propaganda dobra" odbiera rozum przy ocenie faktycznych intencji. PS. Tym razem bloger Matka Kurka zwrócił uwagę na niezwykle dziwną kwestię dotyczącą kosztów organizacji Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. Podaje, że struktura WOŚP i przyległych fundacji wygląda następująco: „zebrać jak najwięcej pieniędzy i nie wydawać tak długo jak się da”. A chore dzieci i zwierzątka czekają na twoją złotówkę czytelniku. Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|