NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Wydarzenia »
1 2 »
Światełko do nieba,
bzk
bzk
bzk
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 12 Sty 2020r. 22:14  
Odrazu mówię że nie jestem ani za pisem a ni za po lewicą ani za żadnym innym wynalazkiem.
Może mi ktoś wytłumaczyć czym różnią się fajerwerki strzelane 30 grudnia i 1 stycznia od tych które strzela się w drugą niedzielę stycznia. Czy psy i koty ich nie słyszą?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Sty 2020r. 22:14  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Sty 2020r. 22:17  
Co na to zwierzeta?Czy były jakies ucieczki psów dzisiaj?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Sty 2020r. 22:46  
Mój pies bał się dziś tak samo jak w okresie sylwestra. Dziś szybciej minęły hałasy niż w sylwestra.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Sty 2020r. 22:52  
Dobry Wieczór Państwu;

Technicznie, różnicy nie ma żadnej.
Tyle tylko, że akcja ze światełkiem jest powiązana ze zbiórką na WOŚP.

P.S. Po osiągnięciu szczytowego poziomu 7,78 miliarda, populacja ludzka zaczęła topnieć i obecnie liczy 7,76 miliarda. Nasz gatunek najlepsze czasy ma już za sobą i została przed nim już tylko "jesień życia".
Ale ewolucja życia potrafi bardzo zaskakiwać.
Od kilku lat, wraki transatlantyku "Titanic" i pancernika "Bismarck" są rozkładane w ekspresowym tempie przez nowy gatunek bakterii żywiącej się... stalą.
A ludzkość wyprodukowała dużo stali, która po ludziach zapewne pozostanie.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Sty 2020r. 23:12  
Wiadome jest to, że lewica to hipokryci. Dlatego nie widzą nic złego w strzelaniu fajerwerkami przez WOŚP dowodzony przez lewaka Owsiaka. Im, nadzwyczajnym ludziom wolno, a nam, prawicowej hołocie nie wolno.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Sty 2020r. 23:30  
@ ZKS

Teraz już nie ma "lewicy" i "prawicy".
Teraz jest "centro-lewica" i "centro-prawica", czyli właściwie tylko centrum.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 13 Sty 2020r. 03:23  
CYTAT
Dobry Wieczór Państwu;

P.S. Po osiągnięciu szczytowego poziomu 7,78 miliarda, populacja ludzka zaczęła topnieć i obecnie liczy 7,76 miliarda. Nasz gatunek najlepsze czasy ma już za sobą i została przed nim już tylko "jesień życia".
Ale ewolucja życia potrafi bardzo zaskakiwać.
Od kilku lat, wraki transatlantyku "Titanic" i pancernika "Bismarck" są rozkładane w ekspresowym tempie przez nowy gatunek bakterii żywiącej się... stalą.
A ludzkość wyprodukowała dużo stali, która po ludziach zapewne pozostanie.

Ty przeżyjesz.zdegustowany
Jako Nadczłowiek,Homo Superior, Übermensch zaskoczysz ewolucję.potluczony

SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 13 Sty 2020r. 03:41  
W Kurvizji,przez przypadek słuchałem wywodów na temat szkodliwego wpływu fajerwerków na zwierzęta domowe.
Rady i porady pseudoekspertów,jak to biedne pieski cierpią w Sylwestra.
Dlaczego akurat to przykuło moja uwagę?
Właśnie Kurwizja organizowała największy pokaz sztucznych ogni w Polsce,w mieście Zakopane.
Hipokryzja polegała na tym,że chcieli ten pokaz urządzić na granicy Tatrzańskiego Parku Narodowego.Nie zgodziła się jego dyrekcja i jak zwykle,musiał być na Wielkiej Krokwi(transmisji nie oglądałem).
Prawie był płacz,że musieli zrezygnować z planów.A że Park państwowy,myśleli iż komu jak komu,ale państwowej gebelsówie nie odmówią.Odmówili.placze
Faktycznie-straszenie dzikich zwierząt w Parku to "pikuś",w porównaniu ze strachem domowych kundli.sciana
Przynajmniej rano na chodnikach było mniej gówienek,bo obsrańce kiblowały w domu.ok

SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 13 Sty 2020r. 04:49  
Pokaz trwał 3 minuty i koniec huku. W sylwestra huk trwa paktycznie od rana do nocy w nowy rok. Ludzie z psami po prostu szli na dalszy spacer. Brawo za stalowowolski rekord.

"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 13 Sty 2020r. 06:28  
3minutowy huk nie straszy zwierząt, całodniowy tak ?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 13 Sty 2020r. 06:51  
Świzdu gwizdu.... kasa z puszek poszła w p... potluczony

Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem....
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 13 Sty 2020r. 08:13  
piękne było światełko do nieba szkoda tylko że nie było na sylwestra fajerwerków :(

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 100%
ff
Wysłany: 13 Sty 2020r. 08:58  
CYTAT
Świzdu gwizdu.... kasa z puszek poszła w p... potluczony

Nie wytrzymała pipa umiech

Brawo dla Stalowej Woli umiech

Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 13 Sty 2020r. 10:27  
CYTAT
Odrazu mówię że nie jestem ani za pisem a ni za po lewicą ani za żadnym innym wynalazkiem.
Może mi ktoś wytłumaczyć czym różnią się fajerwerki strzelane 30 grudnia i 1 stycznia od tych które strzela się w drugą niedzielę stycznia. Czy psy i koty ich nie słyszą?

Różnią się po pierwsze czasem trwania (w sylwestra zaczynają strzelać od 22 , żeby dzieci jeszcze zobaczyły i strzelają do grubo po 24, gdy jeden z drugim za bardzo zaleje pałę, by w porę się zebrać na strzelanie), a po drugie, co chyba ważniejsze - tym, że światełko do nieba jest w jednym miejscu. Tak, okoliczne psy cierpią, ale te znajdujące się dalej mają spokój. A co chyba ważniejsze - dzika zwierzyna, ptaki itd. mają gdzie uciekać, bo strzela się w jednym punkcie. W sylwestra wystrzały słychać zewsząd.

A psychopath is better than no path
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 13 Sty 2020r. 11:14  
CYTAT
Różnią się po pierwsze czasem trwania (w sylwestra zaczynają strzelać od 22 , żeby dzieci jeszcze zobaczyły i strzelają do grubo po 24, gdy jeden z drugim za bardzo zaleje pałę, by w porę się zebrać na strzelanie), a po drugie, co chyba ważniejsze - tym, że światełko do nieba jest w jednym miejscu. Tak, okoliczne psy cierpią, ale te znajdujące się dalej mają spokój. A co chyba ważniejsze - dzika zwierzyna, ptaki itd. mają gdzie uciekać, bo strzela się w jednym punkcie. W sylwestra wystrzały słychać zewsząd.

Po pierwsze petycja dotyczyła rezygnacji z fajerwerków przez miasto (urząd)
Po drugie nigdy nie trwały one np od 22.00 do grubo po 24.00. Mylisz prywatne osoby z organizacją pokazu przez urząd (miejski pokaz trwał tyle samo lub 1-2 minuty dłużej co jest bez znaczenia)
Po trzecie, zawsze pokaz ten był w jednym miejscu (MDK)
Po czwarte, w otoczeniu SDK są również drzewa, które dla okolicznych ptaków stanowią przeszkodę

Reasumując zawsze musicie mieć wytłumaczenia własnych przekrętów...

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 13 Sty 2020r. 11:41  
CYTAT
Po pierwsze petycja dotyczyła rezygnacji z fajerwerków przez miasto (urząd)
Po drugie nigdy nie trwały one np od 22.00 do grubo po 24.00. Mylisz prywatne osoby z organizacją pokazu przez urząd (miejski pokaz trwał tyle samo lub 1-2 minuty dłużej co jest bez znaczenia)
Po trzecie, zawsze pokaz ten był w jednym miejscu (MDK)
Po czwarte, w otoczeniu SDK są również drzewa, które dla okolicznych ptaków stanowią przeszkodę

Reasumując zawsze musicie mieć wytłumaczenia własnych przekrętów...

1. Nie ważne kto odpala fajerwerki, ważne że w sylwestra strzelają wszyscy i wszędzie. Wiem, że miejskie pokazy tak naprawdę nie znaczą wiele, bo trwają krótko. Ale przykład idzie z góry, więc warto.

2. Tak, był koło MDK. Ale to nie ma znaczenia, gdy jakieś petardy wybuchają wszędzie wokół. A liczy się przykład, jak wyżej wspomniałem.

3. Tak, przy SDK są drzewa. I po wystrzałach ptaki pewnie zaczynały uciekać. Ale przez to, że nie strzelał nikt obok, miały gdzie.

4. Nic nie "musicie", bo jestem tu sam i piszę moje własne, zupełnie prywatne zdanie. good

5. Nie sądź wszystkich swoją miarą, ja nie mam żadnych przekrętów na koncie.

A psychopath is better than no path
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 13 Sty 2020r. 11:52  
proste.....kasy brak fajerwerki, dobre fajerwerki kosztują....

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 13 Sty 2020r. 11:53  
Może o to chodzi ,że miasto zadłużone,a rezygnacja z fajerwerków w Sylwestra to duża oszczedność. Ludziom można wmówić, że hałas w sylwestra przeszkadza zwierzętom i już można zaoszczędzić i kasę przeznaczyć na przykład na powitanie prezydenta Dudy.zdegustowany

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 13 Sty 2020r. 12:04  
Próba usprawiedliwienia fajerwerków w związku z WOŚP, to przekręt (odwrócenie sytuacji), a że takich osób jak Ty jest więcej dlatego w liczbie mnogiej.

Już w pierwszym zdaniu negujesz sam siebie "Nie ważne kto odpala fajerwerki...Ale przykład idzie z góry, więc warto" W kolejnych to samo, wystraszone ptaki (nie negujesz strachu) miały gdzie uciekać, po mimo że sam stwierdzasz (też nie negujesz zagrożenia: drzew)że w koło są drzewa hehe Wiesz wystraszona sarna na obwodnicy też ma gdzie uciekać, a jednak pcha się pod samochód. Słyszałeś, że wystraszone zwierzęta kierują się instynktem, a nie rozumem?

Jak widać w tym jednym przypadku, wczorajszym światełku - nie warto, ani przykładu, ani troski o ptaki. Jakbym domagał się od władz miasta rezygnacji z kilku minut fajerwerków, to byłbym konsekwentny i tym bardziej w każdym innym środowisku (czas trwania jednego i drugiego zbliżony). Obłudne tłumaczenie

Reasumując, ważne, kto odpala fajerwerki, a na strach zwierząt można znaleźć usprawiedliwienie...

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 13 Sty 2020r. 12:15  
Nasza wladza wystrzelala sie w tamtym roku za caly i ten rok... a wosp mial sponsorow.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 13 Sty 2020r. 12:55  
CYTAT
Świzdu gwizdu.... kasa z puszek poszła w p...
Osobiście znam takich co im ratowała życie.

Odnośnie fajerwerków. Co ja mam powiedzieć bo kiedy mam intymne chwile z partnerką w tym czasie dzwony kościelne tłuką rytm piosenki maryjnej. I to nie jest raz do roku i nie zamawiałem podkładu muzycznego. zarumieniony

socjalizm totalitarny zmienił się w koncesyjno-etatystyczny
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 13 Sty 2020r. 13:16  
Pokaz był super.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 13 Sty 2020r. 13:21  
CYTAT
CYTAT

Odnośnie fajerwerków. Co ja mam powiedzieć bo kiedy mam intymne chwile z partnerką w tym czasie dzwony kościelne tłuką rytm piosenki maryjnej. I to nie jest raz do roku i nie zamawiałem podkładu muzycznego. zarumieniony

a nie możesz zmienić godziny intymności?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 13 Sty 2020r. 13:30  
CYTAT
CYTAT
CYTAT

a nie możesz zmienić godziny intymności?

Pan żartuje? U siebie jestem. To po pierwsze.
Po drugie nie jestem robotem.

socjalizm totalitarny zmienił się w koncesyjno-etatystyczny
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 100%
ff
Wysłany: 13 Sty 2020r. 13:52  
CYTAT
Próba usprawiedliwienia fajerwerków w związku z WOŚP, to przekręt (odwrócenie sytuacji), a że takich osób jak Ty jest więcej dlatego w liczbie mnogiej.

Już w pierwszym zdaniu negujesz sam siebie "Nie ważne kto odpala fajerwerki...Ale przykład idzie z góry, więc warto" W kolejnych to samo, wystraszone ptaki (nie negujesz strachu) miały gdzie uciekać, po mimo że sam stwierdzasz (też nie negujesz zagrożenia: drzew)że w koło są drzewa hehe Wiesz wystraszona sarna na obwodnicy też ma gdzie uciekać, a jednak pcha się pod samochód. Słyszałeś, że wystraszone zwierzęta kierują się instynktem, a nie rozumem?

Jak widać w tym jednym przypadku, wczorajszym światełku - nie warto, ani przykładu, ani troski o ptaki. Jakbym domagał się od władz miasta rezygnacji z kilku minut fajerwerków, to byłbym konsekwentny i tym bardziej w każdym innym środowisku (czas trwania jednego i drugiego zbliżony). Obłudne tłumaczenie

Reasumując, ważne, kto odpala fajerwerki, a na strach zwierząt można znaleźć usprawiedliwienie...

A na jakiej podstawie twierdzisz, że ludzie ze sztabu WOŚP domagali się od władz miasta rezygnacji z kilku minut fajerwerków.

Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser
Prywatna wiadomość 

1 2 »

NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Wydarzenia »