|
|
|
Witam! Orientuje się ktoś jakie są progi na kierunku mechanika
i budowa maszyn w Stalowej Woli? Czy bez zdawanej fizyki mam szanse się w ogóle dostać i czy się utrzymam? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Czy ty chcesz być inżynierem z dyplomem czy inżynierem malowanym. Jak jesteś słaby z nauk ścisłych to jak chcesz się utrzymać. Matematyka i fizyka to podstawa żebyś potem mógł robić karierę jako inżynier.
|
|
|
|
|
Teraz to biorą każdego. Ja dla przykładu zdawałem tylko rozszerzony angielski i się dostałem na mibm
|
|
|
|
|
Dostać się to jedno, a utrzymać dłużej niż semestr to drugie.
|
|
|
|
|
Bez zdawanej fizyki spokojnie możesz się dostać, gorzej by było bez zdanej fizyki. To by rzeczywiście świadczyło o tym że niezbyt dobrze radzisz sobie z przedmiotami ścisłymi. Bardziej mnie niepokoi to drugie pytanie. Jeśli idziesz na studia po to żeby się tylko utrzymać to zdecydowanie odradzam, szkoda czasu.
|
|
|
|
|
Dzisiaj to można się dostać na każde studia. Nie wiem tylko po co się pchać na mechanikę jak się nie ma pasji. Moim zdaniem mechanika i budowa maszyn wymaga od człowieka dużo pracy w domu. Dubania po godzinach nad jakimś projektem. Spawanie, projektowanie, programowanie.. Trochę tego jest i moim zdaniem przynajmniej jakieś podstawy i bardzo dużo chęci przydaje się wybierając taki kierunek.
Sprawdź skuteczny krem na trądzik różowaty: https://poznajacnerose.pl/sklep/ |
|