Dołączył: 21 Maja 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Witam mieszkam na Siedlanowskiego ,wiec dostawca mojego neta jest Stella,ale mam problemy,poszukuje innego dostawcy moze macie cos do zaoferowania.Znajomi radza TELE2.A wasze rady? Pozdrawiam Safira
|
|
|
|
|
|
|
Dołączył: 26 Maja 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Polecam Dianę. Jestem ich klientem od kilku lat i nigdy nie miałem żadnego problemu z internetem
|
|
|
|
|
CYTAT Polecam Dianę. Jestem ich klientem od kilku lat i nigdy nie miałem żadnego problemu z internetem Tak tylko ze po 2 stronie torow nie ma DIANY wiec nie jest mozliwe podlaczenie neta od nich.Ale dziekuje za odp.
|
|
|
|
|
Mam internet od prawie dwóch lat w Netii (1MB) i jestem zadwolony. 1 raz miałem awarie że kilka godzin nie działa a tak to wporządku. Mam też w pracy Neostradę - najlepsze najszybsze łacza ale niestety za nieprzystępna cenę.
Do domu polecam Netie. a co do TELE2 to Netia ich wykupiła i teraz zamiast Tele2 działa właśnie Netia. |
|
|
|
|
Mam internet ze Stelli od jakichś siedmiu lat i na palcach jednej ręki mogę policzyć awarie, jakie miałem w tej sieci. Gwoli wyjaśnienia - nie, nie jestem pracownikiem Stelli ani krewnym czy znajomym królika Za 56 zł mam 1,5 Mb (upload 384 Kb). Czy to drogo? Biorąc pod uwagę stabilność sieci i szybkość reakcji przy awariach, nie sądzę.
|
|
|
|
|
W Stalowej Woli nie ma za bardzo wyboru. Powiem tak. Jeżeli chcesz po prostu tylko ściągać to tak jak kolega wyżej napisał Stella jest chyba dobrym rozwiązaniem jeżeli chodzi o cena/jakość. Jeżeli jednak dosyć znacznie będziesz obciążał łącze (ja np swój net rozdzielam na 3 adresy - komp i 2 konsole) typu granie online, ściąganie pokaźnych plików czy streamowanie filmów z neta to może on raczej nie wystarczyć. Jeżeli chodzi o granie to głównie chodzi o upload a w stelli jest dosyć "cienki". Ja korzystam np z mtm'u i za 90 zl mam 2mbps ściągania i 1mbps wysyłania w dzień. W nocy wartości podwajają się. Polecał jakoś gorąco nie będę gdyż kiedyś bardzo często zdarzały się awarie i było z tym różnie. Reasumując w Stalowej zbyt wielkiego wyboru nie masz. Na starcie odpada Neo i niestety Netia (w Stalowej mają kiepską infrastrukturę i nie poszalejesz - nie kieruj się tym co jest na stronce napisane tylko zadzwoń to Cię oświecą) gdyż promocje nie obejmują Staowej Woli . Jak na moje potrzeby mtm jest rozwiązaniem najbardziej optymalnym, takim złem koniecznym.
|
|
|
|
|
CYTAT Mam internet ze Stelli od jakichś siedmiu lat i na palcach jednej ręki mogę policzyć awarie, jakie miałem w tej sieci. Gwoli wyjaśnienia - nie, nie jestem pracownikiem Stelli ani krewnym czy znajomym królika Za 56 zł mam 1,5 Mb (upload 384 Kb). Czy to drogo? Biorąc pod uwagę stabilność sieci i szybkość reakcji przy awariach, nie sądzę. No wszystko ok ja tez nie mialam problemow ale od pewnego czasu jest problem,mianowicie kolega ma skyp fon jest w Anglii i jesli ja do niego dzwonie to resetuje mu telefon a najlepsze jest ze tylko odemnie kiedy ja do niego dzwonie,nastepna sprawa mniejwiecej co 15-20 minut nas rozlacza,pracownik Stelli powiedzial ze to wina tego ze podczas rozmowy na skypie ja sciagam jakies programy lub mam pootwierane strony---nieprawda--- rozmawiajac na skypie mam pozamykane wszystko wiec jesli moze ktos mi wyjasnic to prosze--DLACZEGO TAK SIE DZIEJE?Bo pracownik Stelli nie byl wsatnie mi udzielic informacji na na moje pytanie.
|
|
|
|
|
Jaki masz komputer (parametry)? I jakie masz łącze ze Stelli (szybkość)? I jeszcze powiedz, czy internet masz podpięty kablem czy z wifi?
EDIT: Z ich strony: - Wymagania systemowe: - Komputer z systemem operacyjnym Windows 2000, XP lub Vista (do rozmów wideo w systemie Windows 2000 wymagany jest program DirectX 9.0) - Połączenie internetowe — najlepiej szerokopasmowe (rozmowy głosowe przez GPRS nie są obsługiwane) - Głośniki i mikrofon — wbudowane lub osobne - Do korzystania z funkcji rozmów głosowych i wideo zalecamy komputer z procesorem o szybkości co najmniej 1 GHz, 256 MB pamięci RAM i kamerą internetową - W przypadku rozmów wykorzystujących wideo wysokiej jakości potrzebna jest kamera internetowa obsługująca wideo wysokiej jakości oraz odpowiednie oprogramowanie, komputer z procesorem dwurdzeniowym oraz szybkie połączenie szerokopasmowe (384 kb/s). |
|
|
|
|
Zdecydowanie najlepszy jest Interblock, ale za torami nieosiągalny.
http://img8.imageshack.us/img8/6232/beztytuuuoz.png Za 30 zł miesięcznie. |
|
|
|
|
CYTAT Jaki masz komputer (parametry)? I jakie masz łącze ze Stelli (szybkość)? I jeszcze powiedz, czy internet masz podpięty kablem czy z wifi? Wszystkie wymagania spelniam ---- 2-rdzeniowy procesor,podloczenie wifi, 1GB ,SYSTEM operacyjny windows xp home edition,a predkosc standardowa.Czy Twoim zdaniem moj komputer spelnia wymagania aby bezproblemowo korzystac z poloczenia skyp?
EDIT: Z ich strony: - Wymagania systemowe: - Komputer z systemem operacyjnym Windows 2000, XP lub Vista (do rozmów wideo w systemie Windows 2000 wymagany jest program DirectX 9.0) - Połączenie internetowe — najlepiej szerokopasmowe (rozmowy głosowe przez GPRS nie są obsługiwane) - Głośniki i mikrofon — wbudowane lub osobne - Do korzystania z funkcji rozmów głosowych i wideo zalecamy komputer z procesorem o szybkości co najmniej 1 GHz, 256 MB pamięci RAM i kamerą internetową - W przypadku rozmów wykorzystujących wideo wysokiej jakości potrzebna jest kamera internetowa obsługująca wideo wysokiej jakości oraz odpowiednie oprogramowanie, komputer z procesorem dwurdzeniowym oraz szybkie połączenie szerokopasmowe (384 kb/s). |
|
|
|
|
CYTAT Zdecydowanie najlepszy jest Interblock, ale za torami nieosiągalny. No dokladnie ja nie mialam problemow ze Stella ale od kilku tygodni mam problemy z laczem na skypie i chciala bym sie dowiedziec dlaczego nie jestem znawca komputerow ale jesli ktos mi wmawia ze to wina mojego sprzetu to wybaczcie ostatnio zmienilam kompa wiec nie sadze by to byla wina komputera,ale jak narazie nikt nie jest stanie mi odpowiedziec na pytanie dlaczego dzwoniac na skypa fon do Anglii osobie do ktorej dzwonie resetuje telefon tylko w momencie gdy ma polaczenie przychodzace odemnie,z innymi polaczeniami tak nie jest,i to jest ciekawe.
http://img8.imageshack.us/img8/6232/beztytuuuoz.png Za 30 zł miesięcznie. |
|
|
|
|
Zgadza sie - tylko Interblock.
Upload w rzeczywistosci jest taki sam jak Download - tylko widac serwer testowy "ma obciazony" u siebie download. Tak po za tym slyszalem ze do 2 tygodni w Interblocku beda mieli zwiekszone swoje lacze z 70 do 100 MBit. Wiec wtedy jeszcze o wiele lepsze beda transfery. |
|
|
|
|
A tu tescik zrobiony na innej stronie.
Oczywiscie lacze - Interblock. |
|
|
|
|
Sprzęt może i nowy i wymagania wszystkie spełnione. Ale co z robactwem, wirusami, awarami, konikami i tego typu badziewiem ? To potrafi także ładnie sprzęt i połączenie z netem obciążyć. Czy może robić "kuku" komuś z kim się łączymy telefonicznie ? Nie wiem.
|
|
|
|
|
CYTAT Wszystkie wymagania spelniam ---- 2-rdzeniowy procesor,podloczenie wifi, 1GB ,SYSTEM operacyjny windows xp home edition,a predkosc standardowa.Czy Twoim zdaniem moj komputer spelnia wymagania aby bezproblemowo korzystac z poloczenia skyp? Spełnia na spokojnie. Łącze ze Stelli też spełnia. Jedno pytanie - masz połączenie wifi, czyli to laptop i masz w domu jakiś routerek wifi, tak? Jeżeli tak, to weź na próbę podepnij się kablem do tego routera i spróbuj porozmawiać przez Skype'a z tym znajomym z UK. Jeżeli dalej będzie zrywać połączenie poszukaj przyczyny u siebie - mam na myśli skanowanie antywirusem, albo zobacz w ustawieniach firewalla czy masz dodany Skype. Na początek tyle mogę podpowiedzieć. Weź najpierw kabel i podepnij się do routera. |
|
|
|
|
CYTAT W Stalowej Woli nie ma za bardzo wyboru. Powiem tak. Jeżeli chcesz po prostu tylko ściągać to tak jak kolega wyżej napisał Stella jest chyba dobrym rozwiązaniem jeżeli chodzi o cena/jakość. Jeżeli jednak dosyć znacznie będziesz obciążał łącze (ja np swój net rozdzielam na 3 adresy - komp i 2 konsole) typu granie online, ściąganie pokaźnych plików czy streamowanie filmów z neta to może on raczej nie wystarczyć. Jeżeli chodzi o granie to głównie chodzi o upload a w stelli jest dosyć \"cienki\". Ja korzystam np z mtm\'u i za 90 zl mam 2mbps ściągania i 1mbps wysyłania w dzień. W nocy wartości podwajają się. Polecał jakoś gorąco nie będę gdyż kiedyś bardzo często zdarzały się awarie i było z tym różnie. Reasumując w Stalowej zbyt wielkiego wyboru nie masz. Na starcie odpada Neo i niestety Netia (w Stalowej mają kiepską infrastrukturę i nie poszalejesz - nie kieruj się tym co jest na stronce napisane tylko zadzwoń to Cię oświecą) gdyż promocje nie obejmują Staowej Woli . Jak na moje potrzeby mtm jest rozwiązaniem najbardziej optymalnym, takim złem koniecznym. W Stalowej WOli netia kozysta z infrastuktury TP S.A ktora jest w miare dobra. Popytaj sasiadow na Siedlanowskiego, jest tam pare sieci osiedlowych moze za przyslowiowego grosza sie podepniesz i neta bedziesz mial za pol darmo. W tele2 sie nie pakuj... Radia, odpadaja urosna liscie i bedziesz mial po necie TP S.A |
|
|
|
|
ja mam neostrade i jestem zadowolony;)
nie bierz w zadnym wypadku zednego free oragne playa, ani przypadkiem radiowki np. mtm-info (najwieksze dziadostwo jakie moze byc) |
|
|
|
|
CYTAT ja mam neostrade i jestem zadowolony;) Nie no ja najlepiej to bym chciala zeby przestalo rozlaczac podczas rozmow i bylo by ok to jedyny problem jaki mam kamjesli chodzi o neta ,ale widze ze skoro panowie ze STELLI nie sa wstanie wyjasniec dlaczego sie tak dzieje to juz raczej odpowiedzi nie uzyskam,poczekamy zobaczymy czy cos sie zmieni,ale jest to bardzo denerwujace gdy co 20 minut rozlacza i niestety ja nie moge zadzwonic bo jest restart tele.
nie bierz w zadnym wypadku zednego free oragne playa, ani przypadkiem radiowki np. mtm-info (najwieksze dziadostwo jakie moze byc) |
|
|
|
|
Ktoś się orientuje od kogo biorą neta poszczególni dostawcy?
Z tego, co wiem, to Interblock, Diana, MKnet mają od GTS Energis, czyli łącze światłowodowe PKP. A reszta dostawców? |
|
|
|
|
Safira, a zrobiłaś to, co Ci mówiłem? Zresztą poszukaj w Google, problem jest jak widzę, szeroki:
http://www.google.pl/search?q=skype+roz%C5%82%C4%85cza+rozmowe&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a Spróbuj jednak najpierw podpiąć się kablem do routera i zobacz, czy to nie pomaga. |
|
|
|
|
CYTAT Safira, a zrobiłaś to, co Ci mówiłem? Zresztą poszukaj w Google, problem jest jak widzę, szeroki: Niestety nie pomaga jest to samo srednio co 20 minut rozlacza,nie jestem dobra w te klocki mysle ze chyba wezwe fachowca do domu moze niech sprawdzi wszystko ,moze to cos da...
http://www.google.pl/search?q=skype+roz%C5%82%C4%85cza+rozmowe&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a Spróbuj jednak najpierw podpiąć się kablem do routera i zobacz, czy to nie pomaga. |
|
|
|
|
Ja tam od lat jade na DSL-TP... i jestem zadowolony
StaloweMiasto.pl |
|
Dołączył: 10 Maja 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Osobiscie jestem uzytkownikiem osiedlowej sieci (DSL z TP) ale w po zachodniej stronie torow polecalbym Stelle.
|
|
|
|
|
CYTAT Niestety nie pomaga jest to samo srednio co 20 minut rozlacza,nie jestem dobra w te klocki mysle ze chyba wezwe fachowca do domu moze niech sprawdzi wszystko ,moze to cos da... Czyli podpięłaś lapka kablem i nic to nie dało, tak? A masz jakiegoś firewalla (jakiego)? Zobacz, czy masz Skype w wyjątkach (jak to systemowy w XP to wejdź PPM na Sieć, właściwości, zaawansowane - piszę z pamięci, bo nie siedzę teraz na XP - i tam masz coś takiego jak wyjątki. Jeżeli jest Skype, to oki, jak nie ma to masz chyba przycisk - dodaj program, kliknij go, wybierz z c:\program files\Skype > Skype.exe - chyba coś takiego, daj ok i dla pewności zrestartuj kompa). Jak używasz innego firewalla (np. KIS, NIS czy inny) to musisz zrobić zgodnie z ustawieniami w nim. Niestety, na odległość można sobie gdybać, ale spróbuj, może akurat coś Ci to pomoże. A właśnie, jaki masz antywirus czy tam program typu "internet security"? |
|
|
|
|
Ponoć dobry jest ten internet CDMA na 450 MHz w Orange. Znajomy z wiochy kupił i jest zadowolony. Prędkość nawet przekracza 2 mega bit, a wysyłanie 500 kilobit, chociaż teoretycznie jest do 1 mega bit. Teoretyczny limit transferu, po którym spada prędkość do 64 kbps download i 32 kbps upload po 3 giga, ale ponoć dopóki nadajnik nie będzie obciążony, to nie będzie spadać - tak wyjaśniali w Orange w Warszawie. Abonament kosztuje 49 zł miesięcznie.
|
|