|
|
|
Czy sa lodziarnie dzis jakies czynne w stalowej woli
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Manufaktura sandomierska
|
|
|
|
|
CYTAT Manufaktura sandomierska Potwierdzam.Wlasnie wróciłem. |
|
|
|
|
Najsmaczniejsze lody u GRAŻYNKI na Poniatowskiego 14
|
|
|
|
|
Najlepsze u Suchojada w Nisku
|
|
|
|
|
CYTAT Najlepsze u Suchojada w Nisku Bez przesady. Może kiedyś. |
|
|
|
|
Najlepsze lody trasa Lublin-Lubartów
|
|
|
|
|
Najlepsze lody z Manufaktury i dobrze pomyślane w tym roku że się rostawili z tymi lodami w 3 miejscach bo w tamtym roku były kolosalne kolejki pod Kauflandem ale i tak opłacało się stać bo pyszne lody i cena,też znosna!oby jeszcze pomyśleli i w parku miejskim też były.
|
|
|
|
|
Lody super, aż mnie zastanawia jak im się opłaca produkować i sprzedawać w takiej cenie za takie lody, u Suchojada jednak trzeba zapłacić za jakość???
|
|
|
|
|
CYTAT Najlepsze u Suchojada w Nisku Chyba byłeś ostatnio u Suchojada ze 20 lat temu, teraz to dziadostwo. |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Najlepsze u Suchojada w Nisku Chyba byłeś ostatnio u Suchojada ze 20 lat temu, teraz to dziadostwo. Wczoraj byłem i są super kolejki masakra |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Najlepsze u Suchojada w Nisku Chyba byłeś ostatnio u Suchojada ze 20 lat temu, teraz to dziadostwo. Teraz i 20 lat temu, bezkonkurencyjne - smak dzieciństwa. O dziwo moje odkrycie, na Poniatowskiego w cukierni (też tam kiedyś kupowałem za dzieciaka) ostatnio zakupiłem waniliowe i smak praktycznie taki sam jak w Nisku widać wyciekł przepis Polecam więc obie te lodziarnie. Te manufaktury z kontenerów - ciekawe smaki to fakt, ale jakoś nie do końca mnie poniosło - widać kwestia gustu. |
|
|
|
|
A ja jak i kilku moich znajomych nie rozumiem fenomenu lodów od suchojada, lody jak lody, w każdej lodziarni w latach 90 były równie smaczne. Pamiętam jak za gnoja mksem na te lody pojechałem na fali opowieści jakie to niebo w gębie… i się zdziwiłem co ludzie w tym widzą. Dziś żeby mi ktoś te lody pod drzwi przywiózł, wolę się pofatygować do konteneru manufaktury.
|
|
|
|
|
Co wy z tą manufakturą? Lody jak lody a kolejki jak za komuny, jakby ludzie lodów nigdy nie widzieli A te kontenery to obrzydlistwo! Pod kauflandem czy vivo tak nie razi ale pod primą wygląda fatalnie
Ciekawe jak się tam pracuje w taki upał? |
|
|
|
|
Obrzydliwe to jest to co piszesz albo przemawia przez Ciebie zazdrość bo jesteś konkurencją. Lody są pyszne A kontenery wcale nie są obrzydliwe jak by tak nie było toby tyle ludzi za lodami nie stało.
|
|
|
|
|
U Suchojada to teraz jakiś okropny ulep jajcany..najlepsze są U Grażyny"na poniatowskiego.
Na naturalnych składnikach |
|
|
|
|
U Grażyny bardzo smaczne ale ostatnio w miętowym smaku miałem pełno lodowych bryłek ble
|
|
|
|
|
Gdzie w Stalowej można zjeść lody z Manufaktury oprócz VIVO?
|
|
|
|
|
CYTAT Gdzie w Stalowej można zjeść lody z Manufaktury oprócz VIVO? Obok Primy. |
|
|
|
|
Kolo Kauflandu
|
|
|
|
|
Manufaktura maja najtansze lody i smak ich jest troche dziwny, poniewaz do kazdych smakow dodaja za duzo soli, sol uzaleznia i oczywiscie przez to dodana jest spora ilosc cukru
|
|
|
|
|
CYTAT Manufaktura maja najtansze lody i smak ich jest troche dziwny, poniewaz do kazdych smakow dodaja za duzo soli, sol uzaleznia i oczywiscie przez to dodana jest spora ilosc cukru Ciekawa teoria. I akurat uzależniają te z Manufaktury. Czuję się od oszukiwany od dziecka. To by mi do głowy nie przyszło że lody lubię przez sól i cukier, i to najbardziej w upalne dni. Musiała się pojawić Manufaktura żeby to zrozumieć. |
|
|
|
|
Warszawski właściciel Manufaktury, z regionalną etykietą ( u nas sandomierskie, w rzeszowie rzeszowskie ) zrobił dobry pomysł na biznes, przedewszystkim lody są DOBRE jest ich DUŻO, smaki są CIEKAWE i cena jest adekwatna!
Pod primą - na przeciwko stoi budka z lodami do której NIKT nie zagląda o czymś to świadczy! Lepszy pomysł na biznes! BTW Sól akurat jest potrzebna w upały |
|
|
|
|
[/cytat]
Teraz i 20 lat temu, bezkonkurencyjne - smak dzieciństwa. O dziwo moje odkrycie, na Poniatowskiego w cukierni (też tam kiedyś kupowałem za dzieciaka) ostatnio zakupiłem waniliowe i smak praktycznie taki sam jak w Nisku widać wyciekł przepis [/cytat] Od wielu lat podobne skojarzenia co do smaku Dorii |
|
|
|
|
CYTAT U Grażyny bardzo smaczne ale ostatnio w miętowym smaku miałem pełno lodowych bryłek ble Zajechałem wczoraj sprawdzić, i lody faktycznie smaczne, ale dwie gałki od Grażyny to mniejszy lód niż jedna gałka z manufaktury. |
|