|
|
|
Jak sobie radzicie z tym dziadostwem? Ile to u Was już trwa? Najbardziej szkoda dzieciaków. Dopada też największe okazy zdrowia jeśli chodzi o dorosłych. Dla wszystkich Was zdrowia!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Grypa żołądkowa ?
Ja złapałem to w grudniu pierw zamula i ból głowy później wymioty i biegunka i 3dni zamuly takiej ze głównie leżałem chociaż pomaga picie dużych ilości izotonikow bo człowiek się odwadnia. Ja kupiłem 12butelek powerade i w jeden dzień mi to poszło ale dzięki temu mniejszy był dyskomfort żołądka |
|
|
|
|
Najzdrowszy izotonik to łyżke miodu zalać szklanką wody na noc,rano dodać sok z pół cytryny i szczyptę soli...i wypić na czczo.
WJ |
|
|
|
|
Jak mnie kiedyś przypili to spróbuje ale obym nie musiał ^^
|
|
|
|
|
Nie ma czegoś takiego jak grypa zoladkowa....tylko rotawirus lub potocznie jelitówka.Autorce chyba chodzi o typową grypę,tak?
|
|
|
|
|
W okresie zimowym co dziennie rano i wieczorem jedną lufa lub dwie czystej i żadnych straczek czy gryp
|
|
|
|
|
CYTAT Nie ma czegoś takiego jak grypa zoladkowa....tylko rotawirus lub potocznie jelitówka.Autorce chyba chodzi o typową grypę,tak? Dokładnie.Mam na myśli grypę nie żadną jelitówkę |
|
|
|
|
Najlepiej to wyleżeć no i leki na katar goraczke czy kaszel.Dobra herbata z sokiem malinowym czy miodem.Nas kiedys trzymalo 2 tygodnie ale najgorsze piersze 5 dni.Zdrowia zycze.
|
|
Dołączył: 19 Lut 2008r. Skąd: STALOWA WOLA Ostrzeżenia: 40% |
|
|
|
Polecam jeżówkę purpurową (echinacea) - zarówno w formie soku (z reguły w butelce o pojemności 50 ml, firma Phyto Pharm - najczęściej chyba spotykane, ale niestety/stety na alkoholu - plus albo minus ☺) lub formie suszu do zaparzenia (ekonomicznie wychodzi przez internet.
Od 3 lat nie choruję, jak zaczyna coś brać to od razu to biorę i przechodzi. I co roku szczepienie. |
|
Dołączył: 17 Paź 2010r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 40% |
|
|
|
CYTAT Grypa żołądkowa ? Gdybyś zamiast izotoników pił herbatkę z cytrynką ominęła by cię biegunka i wymioty Mnie tylko muliło, ta koło tygodnia, ale najgorzej na początku, pierwsze dni, potem coraz mniej
Ja złapałem to w grudniu pierw zamula i ból głowy później wymioty i biegunka i 3dni zamuly takiej ze głównie leżałem chociaż pomaga picie dużych ilości izotonikow bo człowiek się odwadnia. Ja kupiłem 12butelek powerade i w jeden dzień mi to poszło ale dzięki temu mniejszy był dyskomfort żołądka życie to nie uleczalna choroba, zawsze kończy się śmiercią :P |
|