|
|
|
Chciałem przypomnieć wszystkim w co powinien być wyposażony rower a mianowicie:
co najmniej jedno światło tylne czerwone, odblaskowe co najmniej jedno światło tylne świecące ciągłym, lub migającym (od 2002 roku) światłem, co najmniej w jeden skutecznie działający hamulec, dzwonek lub inny sygnał ostrzegawczy o nieprzeraźliwym dźwięku, kierunkowskazy - jeśli tylko w przypadku kiedy konstrukcja roweru lub wózka rowerowego uniemożliwia sygnalizowanie zamiaru skrętu ręką. Jest to o tyle ważne, że podróżując do pracy przez Hutę, w okolicach godziny 7 jesteście niewidoczni. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ludzie cenią swoje życie niżej jak 5zl, czyli komplet świateł
|
|
|
|
|
A później czytamy, że trzepnęło rowerzystę ...
|
|
|
|
|
Z Dressty niektórzy rowerzyści potrafią wyjeżdżać pod prąd w stronę ronda
|
|
Dołączył: 20 Maja 2012r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 40% |
|
|
|
Niestety policja czepia się tylko samochodów mimo iż przepisy jasno określaja w co powinien być wyposażony rower poruszający się po publicznych drogach. Tak jak napisał naxxos rowerzyści bardzo nisko oceniają swoje bezpieczeństwo a nawt życie. Najwyższa pora aby policja zrobiła z tym porządek.
|
|
|
|
|
Bo rowerzyści już wyszli z założenia ze, po co ja mam się martwić o siebie , nie h lepiej inni na mnie uważają
Co za zaczynaj kończy się szokiem i niedowierzaniem jak tym razem mogło na mnie trafić Przykro |
|
|
|
|
CYTAT Z Dressty niektórzy rowerzyści potrafią wyjeżdżać pod prąd w stronę ronda Widziałem. Po prostu selekcja naturalna... Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
Jadę ulicą tą koło Huty (za szkołą w strone Halmaru) i nagle pojawił się rower bez lampek, bez odblasków. Jade dalej i parkuje pod Halmarem. Za chwile zbliża się ten rowerzysta. Mówię wcale pana nie widać- można pana nie chcący przejechać. Gość do mnie:
ja mam dwa samochody i na rowerzystów uważam A ja a gdzie ma pan światła? Nie będę do roweru dokładał bo jeżdżę tylko po to bo mam wysoki cholesterol. Pogadaliśmy logicznie. https://img5.dmty.pl//uploads/201511/1448366582_pi03yt_600.jpg |
|
|
|
|
CYTAT Z Dressty niektórzy rowerzyści potrafią wyjeżdżać pod prąd w stronę ronda O które rondo konkretnie chodzi?Widziałeś rowerzystę, który jedzie po jezdni rondem pod prąd?
|
|