|
|
|
Zastanawiam się nad zakupem drukarki może ktoś poleci drukarkę do domowego użytku.
Fajnie by drukarka miała w miarę nie drogie tusze bądź dostępne zamienniki. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Podstawowa sprawa: drukarka laserowa, nie atramentowa. Zwracaj uwagę na koszty eksploatacji (tonery), jeśli zamienniki to z wyższej półki bo co z tego, że toner kosztuje 30zł jak starczy go na 5x mniej wydruku niż z tonera za 100zł. Ja mam drukarkę firmy Brother i jest ok.
|
|
|
|
|
Ja proponuję drukarkę HP. Od lat używam różnych i są tanie w eksploatacji, zamiast głowicy posiada wkłady drukujące. Model drukarki zależy od zastosowania w domu. Laserowa to kolos i musi być na nią zapotrzebowanie.
|
|
|
|
|
CYTAT Podstawowa sprawa: drukarka laserowa, nie atramentowa. Zwracaj uwagę na koszty eksploatacji (tonery), jeśli zamienniki to z wyższej półki bo co z tego, że toner kosztuje 30zł jak starczy go na 5x mniej wydruku niż z tonera za 100zł. Ja mam drukarkę firmy Brother i jest ok. Uważam, że laserowa odpada do użytku domowego. Wg powyższego wymiana kompletu 4 tonerów (dobrej jakości ZAMIENNIKÓW, chyba?) to koszt 400zł, to raczej sporo. Drukarki HP uważam , że niezbyt "tolerują" zamienniki,wkłady zamienne z chipami często odrzucały, miałem 2 modele, zamieniłem na Brother DCP-J315W, którą mam od 6 lat, od początku kupuję zamienniki po 2,50 zł za sztukę. Wymiana kompletu to 10zł, tyle co ryza papieru w promocji, więc nie oszczędzam. Zero problemów. Gdybym teraz miał wybierać inną (mój model już nie jest produkowany), to pomyślałbym np. o czymś takim, jak EPSON XP-245 z zestawem wiecznych tuszy, np. : https://allegro.pl/oferta/epson-xp-245-3w1-wifi-wieczne-tusze-6919156230 |
|
|
|
|
Ja mam HP DeskJet 2130 i jestem zadowolona. do użytku domowego wystarczająca
|
|
|
|
|
Polecam Brother DCP-T510W lub jeden z niższych modeli z uzupełnianymi zbiorniczkami.
|
|
Dołączył: 29 Cze 2013r. Skąd: rst rni snd tgb Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Gdybym mógł podpowiedzieć to pomyśl o tym by nowa drukarka działała po WiFi a nie tylko po kablu
W dobie urządzeń mobilnych to fantastyczna sprawa |
|
|
|
|
Zalezy tez do czego ci ona potrzebna w domu jak chcesz wydrukowac raz na rok pita itp to i jakis tam Hp za 150 zł styknie oczywiscie zasada jest taka ze im mniej zapłacisz za drukarke to napewno wykosztujesz sie na tusze Mam Hp 2130 kosztowała chyba 130 zł a same tusze oczywiscie zamienniki xxl kosztowały mnie drugi tyle jak chcesz drukowac jakiejs dobrej jakosci zdiecia czy cos podobnego tez zabardzo taka drukareczka sie nie sprawdzi
|
|
|
|
|
Od kliku lat mam w domu drukarkę atramentową Brother J-315W. Posiada wi-fi więc spokojnie z komórki można drukować. Koszt zamienników jak i oryginałów śmieszny. Mało drukuje. Może klika kartek w miesiącu i spokojnie nic się z nią nie dzieje. Tusze nie zasychają. Spokojnie mogę polecić.
|
|
|
|
|
Nigdy w życiu nie kupuj HP.Ja mam laserową za 330 zł a orginalny czarny toner HP do niej kosztuje 199 zł.Nie znałem się i dałem się namówic przez pseudo fachowca ze sklepu na Handlowej.I teraz może się okazać że drukarka pójdzie do kosza bo jak wyczytałem opinie w internecie ten model nie przyjmuje zamienników.
|
|
|
|
|
Używam Lexmarków i w biurze i w domu. Mogę polecić, że względu na koszt eksploatacji i bezawaryjność. Tyle, że są trochę głośne.
|
|