|
|
|
Witam serdecznie.
Czy ktoś z Państwa posiada wiedzę w jaki spósób i na jich stawkach naliczana jest opłata za C.C.W.U ? Planują u Nas w bloku montować ale regulamin kosztów podgrzania wody oraz sposób naliczania opłąt budzi we mnie spore kontrowersje. Dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CYTAT Witam serdecznie. To się nie daj, prawdy Ci nikt nie powie ale, jest nagonka na posiadaczy piecyków gazowych. Cena ciepłej wody użytkowej z piecyka jest kilkukrotnie nizsza niz z Pec.
Czy ktoś z Państwa posiada wiedzę w jaki spósób i na jich stawkach naliczana jest opłata za C.C.W.U ? Planują u Nas w bloku montować ale regulamin kosztów podgrzania wody oraz sposób naliczania opłąt budzi we mnie spore kontrowersje. Dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam |
|
|
|
|
To, że woda z poiecyka gazowego jest tańsza to wiem. Tylko, że w dzisiejszych czasach nikt na nikogo się nie ogląda i z myśleniem są problemy. Na chwilę obecną do jednego kanału spalinowego są wpięte 4 mieszkania. Ja jedtem na samym dole i ktoś przyblokoeał kanał i nawet jak nie używam poecyka czujniki szaleją bo mam cofkę spalin. Kominiarz sprawdzał ciąg kominowy i mówił że bardzo dobry.
Ale do rzeczy zastanawiam się nad kosztami korzystania z ccwu. Bo patrzac na regulamin opłat mam wrażenie, że ktoś chce sobie podregulować budżet kosztem mieszkańców (np. opłata za odczyt wodomierzy radiozczytywalnych 10 zł od lokalu, a jest ich 100) |
|
|
|
|
Opłata za podgrzanie ciepłej wody to prawie 16zl za M3. U nas zlikwidowali termę więc zobaczymy jak na tym wyjdziemy. Plus jest taki że woda leci gorąca i większy przepływ niż przez termę
|
|