|
|
|
Kto poleci dobrych fizjoterapeutów, jakieś opinie, ból przy chodzeniu w prawym kolanie
rrr |
|
|
|
|
rrr |
|
|
|
|
Nie wiem czy tacy są w Stalowej ... Ale dobrze, że szukasz terapeuty! Tylko musisz znaleźć prawdziwego fachowca od terapii manualnej.
Musi spojrzeć holistycznie na Twoje problemy. Ból kolana wcale nie musi wynikać z kolana ... i najczęściej tak właśnie jest. Boli kolano (a nawet nie kolano, tylko okoliczne struktury) - a przyczyna jest gdzieś wyżej w miednicy, albo kręgosłupie. Nie daj się zwieźć świecidełkami, zwanymi fizykoterapią! Tylko konkretne rozpoznanie problemu i solidna (bolesna) terapia manualna. No i musisz się ruszać Napisz coś więcej, gdzie Cię boli, kiedy - będzie można coś zasugerować. |
|
|
|
|
CYTAT Nie wiem czy tacy są w Stalowej ... Ale dobrze, że szukasz terapeuty! Tylko musisz znaleźć prawdziwego fachowca od terapii manualnej. Musi spojrzeć holistycznie na Twoje problemy. Ból kolana wcale nie musi wynikać z kolana ... i najczęściej tak właśnie jest. Boli kolano (a nawet nie kolano, tylko okoliczne struktury) - a przyczyna jest gdzieś wyżej w miednicy, albo kręgosłupie. Nie daj się zwieźć świecidełkami, zwanymi fizykoterapią! Tylko konkretne rozpoznanie problemu i solidna (bolesna) terapia manualna. No i musisz się ruszać Napisz coś więcej, gdzie Cię boli, kiedy - będzie można coś zasugerować. Byłem u lakarza rodzinnego stwierdził M70 -choroby tkanek miękkich zwiazane z ich używaniem, przeciążeniem i uciskiem. NApewno od przeciążenia, bo jak zaczynałem biegać to coś tam chrebotało zabieki na skierowaniu magnetronik, laser, Ćwiczenia wzmacniające mięśnie rrr |
|
|
|
|
Lekarz stwierdził ... a ciekawe jak to zrobił? Pokusił się o analizę biomechaniki Twego ciała?
Za takie pseudo diagnozy powinni być pociągani do odpowiedzialności! Potrzebujesz holistycznego spojrzenia na mechanikę Twego układu ruchu. Od szyi po stopę. CYTAT zabieki na skierowaniu magnetronik, laser, Ćwiczenia wzmacniające mięśnie Brakuej jeszcze glukozaminy do kompletu ... Zapomnij, strata pieniędzy i co najważniejsze - czasu. Przepraszam, a co masz wzmacniać? Struktury, które są już i tak przeciążone? W którym miejscu pojawia się ból? Kiedy się nasila? |
|