Posty: 491
Dołączył: 17 Gru 2011r. Skąd: Ostrzeżenia: 40% |
|
|
|
Witam, jakie opinie sa wasze na temat sosów w pizzeriach ?
Dla mnie numer jeden sos w rustice |
|
Posty: 732
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
|
|
Posty: 297
Dołączył: 2 Gru 2016r. Skąd: Ostrzeżenia: 80% |
|
|
|
CYTAT Witam, jakie opinie sa wasze na temat sosów w pizzeriach ? Dla mnie numer jeden sos w rustice To fajnie. |
|
Posty: 390
Dołączył: 18 Wrz 2017r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Dla mnie też ... ale nie wiem po co taki temat
|
|
Posty: 216
Dołączył: 10 Sty 2017r. Skąd: Ostrzeżenia: 80% |
|
|
|
Żadnych sosów na pizzy, jak coś to oliwa, oliwa czosnkowa, oliwa pikantna.
|
|
Posty: 28
Dołączył: 22 Maja 2015r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
sos to może być do pieczeni do pizzy tylko oliwa koniec i kropka
|
|
Posty: 1160
Dołączył: 6 Lut 2017r. Skąd: Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
dla mnie najlepszy sos do pizzy jest: w biały w capri lub w biesiadowo ten mieszany
|
|
Posty: 45
Dołączył: 17 Wrz 2008r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
NO CIEKAwe ktory jeszcze szefuńcio sie przypałowo chce zareklamowac no słucham ktory sos jeszcze ci "miszczu" smakuje, ktora pizzeria jest taka w pyte
|
|
Posty: 288
Dołączył: 1 Gru 2010r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
A ja bardzo lubię pizzę jak i sosy w RESECIE!
|
|
Posty: 12
Dołączył: 27 Lut 2018r. Skąd: Konto zawieszone |
|
|
|
ja preferuje sos wlasnej roboty
|
|
Posty: 443
Dołączył: 8 Wrz 2009r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Pomidorowy:
-przecier Dawtona (karton), - 5 łyżek oliwy, - sól do smaku, - zioła. Wszystko mieszać aż do rozbicia oliwy. Czosnkowy: - duży jogurt naturalny Zott (bez dodatków zagęszczaczy), - dwa ząbki czosnku, - sól do smaku. Czosnek miażdżymy z odrobiną soli na papkę. Laczymy z jogurtem i dosalamy do smaku. Ja sam je robię już lata i rodzina nie chce innych. Córka czosnkowy praktycznie sam pucuje P.S. Przy pomidorowym szukałem różnych proporcji i składników, celem było osiągnięcie smaku sosu z Rustiki sprzed 15 lat. Teraz to juz nie ten smak. |
|
Posty: 685
Dołączył: 30 Sie 2015r. Skąd: Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
Drobny, nie powinno się jeść pomidorów, ani przecierów z puszek bądz kartonów,bo maja one wówczas kontakt z aluminium(karton też jest od środka tym wyścielony), a aluminium reaguje z kwaśnym!!!!, wszelakie przeciery tylko ze szkła!!!!!!, sa różne passaty itp. w szkle własnie
|
|
Posty: 685
Dołączył: 30 Sie 2015r. Skąd: Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
a co do czosnkowego warto dodać jeszcze troszke cukru i majonezu(tak z łyzeczke,(tylko kielecki uznaje za jadalny,ale jogurt i czosnek w roli glównej oczywiście
|
|
Posty: 4
Dołączył: 2 Marz 2018r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Lokalne pizze to biszkoptowe fantazje nie mające nic wspólnego z prawdziwą pizzą. Fakt że tego bez sosu nie dałoby się zjeść.
|
|
Posty: 136
Dołączył: 13 Marz 2011r. Skąd: Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
A ja ostatnio przerzuciłem się na włocha ITALIANA i sos też mają najlepszy.
|
|
Posty: 4
Dołączył: 5 Marz 2018r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT sos to może być do pieczeni do pizzy tylko oliwa koniec i kropka Zgadzam sie z tym, ze wiekszosc ludzi nie wie, jak powinna wygladac prawdziwa wloska pizza SOSOM MOWIE NIE :! |
|