|
![]() |
|
Siemka, szykuje mi się mały remont. Powiedzcie mi jak się cenią majstry w naszym mieście, chodzi mi o zabudowy gk, malowanie, szpachlowanie oraz panele. Wołają od metra za całość czy jak? Może ktoś robił remoncie i podpowie jak cenowo wyglądają robocizny. Z góry dzięki za pomoc.
|
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
Moge podac numer do Pana, ktory u mnie robil dwa tygodnie temu lazienke
![]() |
|
|
![]() |
|
CYTAT Siemka, szykuje mi się mały remont. Powiedzcie mi jak się cenią majstry w naszym mieście, chodzi mi o zabudowy gk, malowanie, szpachlowanie oraz panele. Wołają od metra za całość czy jak? Może ktoś robił remoncie i podpowie jak cenowo wyglądają robocizny. Z góry dzięki za pomoc. jestem w trakcie i napisze jak się to ma w moim przypadku tj mieszkanie 3pokoje 56m2 doprowadzenie ścian i sufitow tj czyszczenie szpachlowanie i malowanie dwa podwieszane sufity reszta normalnie ~5000 płytki podloga przedpokoj plus kuchnia podloga i miedzy meblami i cala lazienka ~5000 w tym rownianie posadzki tj skuwanie starej i robienie nowej wylewki cyklinowanie parkietow w 3 pokojach tj jakies 40metrow podlogi debowej ~ 3000 z materialem i to sa takie najlepsze oferty jakie ja znalazlem, piszcie swoje spostrzezenia. |
|
|
![]() |
|
W tych usługach jak w innych nie ma stałych jednolitych stawek. Jeden weźmie 15 zł a inny 22 i więcej od m2 szpachlowania. A i tak na końcu wykonawca wycenia całość, trudność itd. Co innego m2 prostej ściany a co innego m2 w korytarzu czy na klatce schodowej.
Znam trochę ceny średnie i w Podkarpackim są dosyć niskie. A więc można przyjąć, że cena średnia wykonania gładzi oscyluje w granicach 18-20 zł są tańsi i są drożsi. Malowanie dwukrotne): 8-12 zł są tańsi i są drożsi płyty GK proste sufity około 50 zł za płytowanie i konstrukcje na gotowo około 85-90. Oczywiście cena różnić się będzie od stopnia trudności, od umiejętności, wiedzy i doświadczenia fachowca (z tym bywa różnie) a także od dojazdu, piętra czy dodatkowych prac niezbędnych. panele podłogowe średnio 15 zł m2. Niektórzy fachowcy nie podają swoich cen za m2 tylko podają końcową kwotę i albo się zgadzasz albo nie. Niektórzy podają ceny z materiałem, ale tu trzeba uważać, bo usługodawca chce zarobić jak najwięcej i być może kosztem jakości czy ilości materiału. Zawsze warto fachowca zapytać jaki preferuje materiał, farby itd. Lepiej żeby nie uczył się u was w mieszkaniu czy domu. Mam nadzieję, że pomogłem |
|
|
![]() |
|
CYTAT CYTAT Siemka, szykuje mi się mały remont. Powiedzcie mi jak się cenią majstry w naszym mieście, chodzi mi o zabudowy gk, malowanie, szpachlowanie oraz panele. Wołają od metra za całość czy jak? Może ktoś robił remoncie i podpowie jak cenowo wyglądają robocizny. Z góry dzięki za pomoc. jestem w trakcie i napisze jak się to ma w moim przypadku tj mieszkanie 3pokoje 56m2 doprowadzenie ścian i sufitow tj czyszczenie szpachlowanie i malowanie dwa podwieszane sufity reszta normalnie ~5000 płytki podloga przedpokoj plus kuchnia podloga i miedzy meblami i cala lazienka ~5000 w tym rownianie posadzki tj skuwanie starej i robienie nowej wylewki cyklinowanie parkietow w 3 pokojach tj jakies 40metrow podlogi debowej ~ 3000 z materialem i to sa takie najlepsze oferty jakie ja znalazlem, piszcie swoje spostrzezenia. Takie podanie cen nie mówi nic. Nie wiemy jakie materiały zostały użyte, nie wiemy jaki jest efekt końcowy ... W czym ta oferta jest najlepsza? Większość partaczy na zbity pysk powinna wylecieć od inwestora, płacąc za zniszczony materiał. Za co? - za brak pionu, poziomu, płaszczyzny, kąta prostego - za wykonanie niezgodne ze sztuką budowlaną, |
|
|
![]() |
|
Witam mam dobrego nie drogiego fachowca jak ci interesuje to dam ci namiar
![]() |
|
|
![]() |
|
CYTAT CYTAT CYTAT Siemka, szykuje mi się mały remont. Powiedzcie mi jak się cenią majstry w naszym mieście, chodzi mi o zabudowy gk, malowanie, szpachlowanie oraz panele. Wołają od metra za całość czy jak? Może ktoś robił remoncie i podpowie jak cenowo wyglądają robocizny. Z góry dzięki za pomoc. jestem w trakcie i napisze jak się to ma w moim przypadku tj mieszkanie 3pokoje 56m2 doprowadzenie ścian i sufitow tj czyszczenie szpachlowanie i malowanie dwa podwieszane sufity reszta normalnie ~5000 płytki podloga przedpokoj plus kuchnia podloga i miedzy meblami i cala lazienka ~5000 w tym rownianie posadzki tj skuwanie starej i robienie nowej wylewki cyklinowanie parkietow w 3 pokojach tj jakies 40metrow podlogi debowej ~ 3000 z materialem i to sa takie najlepsze oferty jakie ja znalazlem, piszcie swoje spostrzezenia. Takie podanie cen nie mówi nic. Nie wiemy jakie materiały zostały użyte, nie wiemy jaki jest efekt końcowy ... W czym ta oferta jest najlepsza? Jasne że najwięcej mówi i bardzo pomocny jest w tym temacie twój komentarz. Podałem ceny za 'robocizne' także tyle warta jest praca fachowców których ja wybrałem ponieważ jak zrozumiałem o to chodziło założycielowi tematu. Materiały kupowałem rozsądnie i raczej kierowałem się jakością nie skupiałem na cenie. Mam Ci przesłać na pocztę zdjęcia byś szanowny internauto ocenił efekt końcowy czy mogę zostawić dla siebie? i tak idąc twoim tokiem rozumowania dodam iż uważam że większość komentujących powinna wylecieć na zbity pysk, pozdrawiam. |
|
|
![]() |
|
Dzięki wielkie, twoje ceny cały mi jakiś punkt zaczepienia
![]() |
|
|
![]() |
|
dezyderata - jeśli podałeś ceny, wyłącznie za robociznę, to zwracam honor
![]() Choć, dobrze by było napisać ilu krotne malowanie (może natryskowe?), jak wyglądało szpachlowanie, co z gruntowaniem. W przypadku suchej zabudowy ważne są szczegóły, czy była taśma akustyczna, jak wykonano połączenia z elementami masywnymi, jak wykonano konstrukcję pod płytowanie, itp. Diabeł tkwi w szczegółach, to one są najbardziej pracochłonne ... |
|
|
![]() |
|
Na tą chwilę kiedy piszę posta ściany nie są jeszcze pomalowane a jedynie zaszpachlowane i pościerane. Gruntowanie potem malowanie pierwsza warstwa jakąś śnieżką najzwyklejszą i na to końcowa druga warstwa farby.
W dwóch pomieszczeniach tj korytarz i jeden pokój była tapeta także fachowiec nie miał lekkiej roboty aby to pozdzierać a resztę ścian też było zaniedbanych jakieś słabe warstwy szpachli farby także czyszczenie i wycieranie przed kładzeniem szpachli praktycznie to tynków( w tym czyszczenie starego sufitu). Myślę że to równanie i łatanie nie było najprostsze w moim przypadku,narożniki na krawędziach, kładzenie siatki przy większych odparzeniach ściany (sufity podwieszane i łazienkę w karton gipsie robił inny fachowiec w ramach tej uzgodnionej gotówki za całość) ale według mnie zrobione jest to odpowiednio a za tym przygotowane pod malowanie. Wydaje mnie się że nie ma sensu malowania natryskowego w mieszkaniu gdzie jedynie salon jest powiedzmy to większy( nie mylić z wielkim jak w przypadku domu). Ja myślę że warto się skupić na istotnej rzeczy jaką jest czas i tu pośpiech jest nie wskazany bo wszystko musi swoje schnąć i dochodzić. Zastanawiam się nadal czy zostawiać parkiet i go cyklinować (jest standardowe 7-8 mm dębowej mozaiki i tu cyklinowanie zmniejszy o te 2mm) i lakierować ~3000 zł czy dać mate na parkiet i położyć panele co wyjdzie pewnie i taniej ale tu nie chodzi o koszta tylko pytanie co lepsze według was? warto cyklinować czy bardziej się opłaca kłaść panele ? |
|
|
![]() |
|
CYTAT Zastanawiam się nadal czy zostawiać parkiet i go cyklinować (jest standardowe 7-8 mm dębowej mozaiki i tu cyklinowanie zmniejszy o te 2mm) i lakierować ~3000 zł czy dać mate na parkiet i położyć panele co wyjdzie pewnie i taniej ale tu nie chodzi o koszta tylko pytanie co lepsze według was? warto cyklinować czy bardziej się opłaca kłaść panele ? Nie opłaca się cyklinować starej mozaiki - ale WARTO! Masz naturalne, piękne drewno. Pytanie tylko, czy mozaika jest w dobrym stanie, czy trzyma się podłogi? Jeśli tak nie ma co się zastanawiać. |
|
|
![]() |
|
Dzięki Bogu, że mam jako-takie pojęcie remontowe i zacięcie majsterkowicza, bo bym na dotychczasowe remonty fortunę wydał
![]() |
|
|
![]() |
|
CYTAT Witam mam dobrego nie drogiego fachowca jak ci interesuje to dam ci namiar ![]() dobry fachowiec to ten który się ceni. |
|
|
![]() |
|
CYTAT CYTAT Witam mam dobrego nie drogiego fachowca jak ci interesuje to dam ci namiar ![]() dobry fachowiec to ten który się ceni. Widziałem prace "fachowców"którzy się cenili ale nie nazwał bym ich dobrymi.Dobry fachowiec to taki,który ma odpowiednią wiedzę i potrafi wykonać usługę zgodnie ze sztuką budowlaną. Wynagrodzenie to sprawa drugorzędna. |
|
|
![]() |
|
a Wy nadal podwieszacie te sufity?? o matko co za kicz,w starym budow.zatraca urok,a w pozostałym obniża i tak już wiszace nad głowami niskie sufity, do tego myślę, szał był na to jakieś 15 lat temu...
|
|
|
![]() |
|
czortunio prawda jest taka, że w Stalowej mało kto wie co to taśma ślizgowa a w sklepach próżno szukać. Chętnie się dowiem gdzie to kupić bo ja na necie zamawiam, łącznie z taśmą akustyczną. Co do cen to ceny standardowe niskie ale i jakość pozostawia do życzenia. Podobno malują po 6 zł za m2 ale ja bym takich paproków nie wpuścił do mieszkania
|
|
|
![]() |
|
3 pokoje, kuchnia, łazienka, WC i przedpokój. Szpachlowanie, malowanie, podwieszane sufity w łazienkach, montaż sanitarny, podłogi (płytki i panele) i obsadzenie drzwi wejściowych, w sumie niecałe 62 metry-10 000zl za robote, plus materiały.
|
|
|
![]() |
|
alan to za darmo.. ale nie wnikam w standard wykończenia. mogą zrobić za tyle ile to warte. sama łazienka i kuchnia to wydatek około 8 tys. na normalnych stawkach. Także cena dobra, pytanie jak zrobią.
|
|
|
![]() |
|
Ceny są wypośrodkowane mniej więcej, nie różnia sie znaczenie. Raz trafiłem na kombinatora, który najpierw wnikliwie oglądał to co zleciłem mu do roboty, wręcz z namaszczeniem z "wymownymi" minami
![]() Na prawdę trafiłem na takiego klienta. |
|