|
![]() |
|
Na grillowanego pstrąga z chęcią wpadne
![]() |
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
CYTAT Na grillowanego pstrąga z chęcią wpadne ![]() Myśle tez o wędzarni tylko nie wiem czy chętnych byłoby wystarczająco .. |
|
Dołączył: 27 Gru 2014r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Wydaję mi się, ze Twój pomysł to " strzał w 10-tkę" Pod tym względem Stalowa to pustynia. Z chęcią skorzystam-dodam do proponowanego menu: sandacz, szczupak.
Życzę powodzenia !! |
|
|
![]() |
|
Dobra rybka smażona w cieście lub panierce z frytkami dobra sprawa .
|
|
|
![]() |
|
na tym polu jest sporo do zrobienia - jednak jeśli miałaby być smażalnia to tylko coś w rodzaju brytolskiego FISH&CHIPS czyli prosto bez kombinacji ale perfekcja i jedno dwa dania do wyboru ale dopracowane smakowo jakościowo .. rób jedno ale bardzo dobrze...
|
|
|
![]() |
|
CYTAT na tym polu jest sporo do zrobienia - jednak jeśli miałaby być smażalnia to tylko coś w rodzaju brytolskiego FISH&CHIPS czyli prosto bez kombinacji ale perfekcja i jedno dwa dania do wyboru ale dopracowane smakowo jakościowo .. rób jedno ale bardzo dobrze... Dobrze znam Fish&chips bo siedzę w Londynie ale to za mało wiec stad pomysł na smażalnie ... Tylko rybne swierze dania będzie lepsze niż f&ch uk :-) wiem o czym mówisz napewno" cod" albo haddock nie braknie ! |
|
|
![]() |
|
CYTAT Wydaję mi się, ze Twój pomysł to " strzał w 10-tkę" Pod tym względem Stalowa to pustynia. Z chęcią skorzystam-dodam do proponowanego menu: sandacz, szczupak. Życzę powodzenia !! Będę miał na uwadze a jakieś konkretne danie ? |
|
|
![]() |
|
Ja chętnie dorsza z frytkami!
|
|
|
![]() |
|
"Będę miał na uwadze a jakieś konkretne danie ?"
Nic wykwintnego- normalnie smażona ryba, świeża surówka i świeże frytki, cytryna, przyprawy. Coś podobnego jak podawany kiedyś pstrąg w Przysłupiu w Bieszczadach. Kilka rodzajów stałych ryb: pstrąg, sandacz, dorsz, może szczupak, zupa rybna,owoce morza i np. raz w tygodniu promocja jakieś ryby z danego kraju. W tym temacie na starcie nie masz konkurencji - jedyny sklep Społem na KEN z rybami to porażka cenowa, ilościowa i jakościowa. A jakbyś dostał jeszcze koncesję na piwo... to jesteś "Panem" ![]() |
|
|
![]() |
|
jak będziesz miał standardowego fiszanczips'a w menu to masz stałego klienta.
|
|
|
![]() |
|
CYTAT "Będę miał na uwadze a jakieś konkretne danie ?" Nic wykwintnego- normalnie smażona ryba, świeża surówka i świeże frytki, cytryna, przyprawy. Coś podobnego jak podawany kiedyś pstrąg w Przysłupiu w Bieszczadach. Kilka rodzajów stałych ryb: pstrąg, sandacz, dorsz, może szczupak, zupa rybna,owoce morza i np. raz w tygodniu promocja jakieś ryby z danego kraju. W tym temacie na starcie nie masz konkurencji - jedyny sklep Społem na KEN z rybami to porażka cenowa, ilościowa i jakościowa. A jakbyś dostał jeszcze koncesję na piwo... to jesteś "Panem" ![]() Piwko standard a jakby była potrzeba to białe wino do ryby |
|
|
![]() |
|
Masz rację - i białe wino !!
Z całego serca życzę Ci powodzenia - "przyszły" klient. Pozdrawiam. |
|
|
![]() |
|
Jak sam widzisz, pomysł na biznes dobry . ja na pewno odwiedzałbym taki lokal . Bardzo dobrze wspominam czasy gdy u nas była smażalnia ( odległe troche juz to czasy ) . Aktualnie jadę czasami do Zaklikowa na pstrąga a gdy jestem na Roztoczu kilka di w roku to na obiad nie jem nic poza pstragami z frytkami bo tam mają bardzo dobre lokale z rybami .
|
|
|
![]() |
|
Jak sam widzisz, pomysł na biznes dobry . ja na pewno odwiedzałbym taki lokal . Bardzo dobrze wspominam czasy gdy u nas była smażalnia ( odległe troche juz to czasy ) . Aktualnie jadę czasami do Zaklikowa na pstrąga a gdy jestem na Roztoczu kilka di w roku to na obiad nie jem nic poza pstragami z frytkami bo tam mają bardzo dobre lokale z rybami .
|
|
|
![]() |
|
BEZ ALKOHOLU... zaczniesz sprzedawać alkohol, będziesz zwykłą żulernią jakich w stalowej na każdym rogu...
|
|
|
![]() |
|
Sukces takiego baru/restauracji/smazalni lezy tylko i wylacznie w swiezej rybie. Nie w swiezo rozmrozonej tylko swiezej bo tego nie oszukasz. Dlatego realizacje planu powinienes zaczac od znalezienia dobrych dostawcow ktorzy 3-4razy w tygodniu beda dowozic ci SWIEZE ryby (na edukacji jest rybny ktory ma czesto swieze dostawy, we fracu w centrum sa chyba tylko raz w tygodniu- ale warto sie zainteresowac kto dostarcza). Bylem w tamtym tyg kilka dni w gdyni i jest tam taka „rybna hala targowa” gdzie co rano sprzedaja swiezo zlowione ryby- co najlepsze ceny takich ryb w takim miejscu byly 2-3razy nizsze niz za nasze lokalne mrozonki z marketow.
Tak jak pisza forumowicze powyzej lepiej skupic sie nawet na 3gatunkach ale je dopracowac i zadbac o to zeby byly swieze a nie odmrozone po polrocznym pobycie w zamrazalniku. Mysle ze taka swieza rybe mozna smialo trzymac dwa dni w odpowiednich warunkach bez zamrazania. Daruj sobie mrozone filety, najlepiej chyba serwowac cale tusze. Do tego oczywiscie dobre domowe fryty (robione przez ciebie a nie jakies marketowe karbowane mrozonki)/ ryz/ ziemniczki/ chlebek do wyboru. Prosto—> swiezo—> bez kombinacji. |
|
|
![]() |
|
Swietny pomysł!
Koniecznie panierowane filety, nie tylko tusze, np z dorsza. Krewetki też są dobrym pomysłem, dobrze zrobione mogą być hitem. Do tego świeże surównki, nie Grześkowiaka. Brakuje takich miejsc w mieście, pod względem lokali gdzie można dobrze zjeść Stalowa leży i płacze. |
|
Dołączył: 26 Paź 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Szczerze to w obecnych czasach nie wiem czy taki biznes się obroni. Na forum pojawiła się garstka zapaleńców co może z raz w miesiącu będzie w stanie odwiedzić takie miejsce, ale tym biznesu nie utrzymasz. Większe szanse na byt miałby pewnie twór typu NorthFish - czyli połączenie smażalni z FastF, tylko takie coś raczej w jakiejś galerii (Vivo albo w dworcowej jak kiedyś powstanie) może działać i mieć obrót. Kiedyś w Vivo miało powstać coś takiego na bazie franczyzy jakiejś małej polskiej sieci, szkoda, że nie powstało.
|
|
|
![]() |
|
Bardzo istotna kwestia.
Lokalizacja i koszty lokalu. W galerii nie dasz rady, czynsz Cię zrujnuje. Z drugiej strony słabo eksponowane miejsce też będzie miało wpływ na obrót. Bez dobrego biznesplanu nawet nie startuj. CYTAT Kiedyś w Vivo miało powstać coś takiego na bazie franczyzy jakiejś małej polskiej sieci, szkoda, że nie powstało. Chodziło o "Rybkodajnia". To firma, która m.in. prowadzi sieć Biesiadowo. |
|
|
![]() |
|
CYTAT Bardzo istotna kwestia. Lokalizacja i koszty lokalu. W galerii nie dasz rady, czynsz Cię zrujnuje. Z drugiej strony słabo eksponowane miejsce też będzie miało wpływ na obrót. Bez dobrego biznesplanu nawet nie startuj. CYTAT Kiedyś w Vivo miało powstać coś takiego na bazie franczyzy jakiejś małej polskiej sieci, szkoda, że nie powstało. Chodziło o "Rybkodajnia". To firma, która m.in. prowadzi sieć Biesiadowo. Szczerze mówiąc nie myślałem wogole o Vivo ,raczej okolica hali targowej. Vivo bardzo drogie i wydaje mi się ze jak poprzednie galerie kiedy skończy się bum na wizyty tam zmaleje szansa sprzedaży tym bardziej ryby .Bardziej coś skromnego z dowozem może catering dla firm od czasu do czasu kika stolików mocna reklama gdzie się da i swierze dania . |
|
|
![]() |
|
Wg mnie musisz przede wszystkim pomyśleć o dobrym lokum.
Na cateringu, gdzie ograniczysz się do ryb nie zarobisz. Jedynie lokal, klimatyczny, z kącikiem dla dzieci. Przelicz sobie dokładnie koszt wynajęcia lokalu, odpowiedniej aranżacji, sprzętu itp. Trochę tego będzie, ale jeśli pójdziesz w bylejakość (w kwestii lokalu) to przegrasz z fast foodami, których w Stalowej jest od groma. |
|
Dołączył: 16 Wrz 2015r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Brakuje w Stalowej właśnie takiego miejsca. Dorszyk, fląderka czy ośmiorniczki to świetny pomysł. Masz we mnie stałego bywalca.
![]() ![]() ![]() Daj znać kiedy się można spodziewać ewentualnego otwarcia bo mi smaka narobiłeś ![]() PS. Na edukacji są jakieś lokale do wynajęcia. |
|
|
![]() |
|
CYTAT Brakuje w Stalowej właśnie takiego miejsca. Dorszyk, fląderka czy ośmiorniczki to świetny pomysł. Masz we mnie stałego bywalca. ![]() ![]() ![]() Daj znać kiedy się można spodziewać ewentualnego otwarcia bo mi smaka narobiłeś ![]() PS. Na edukacji są jakieś lokale do wynajęcia. Napewno wszyscy się dowiedzą jak /jeśli dojdzie to do skutku póki co biznes plan wstępnie został zlecony i pewnie potrwa do 30 dni jego realizacja ,potem lokum (sprawdzę na edukacji dzięki za info ) jeśli się uda to napewno nie później niż początek czerwca . |
|
Dołączył: 27 Paź 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Ja do smażalni to na 100% bym chodził, raz w tygodniu. Ważne, musi być świeże jedzenia i dowóz
![]() |
|
Dołączył: 10 Paź 2011r. Skąd: okolice Stalowej Wol Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Na taką smażoną rybkę to i ja bym na pewno wskoczył
![]() |
|