|
|
|
Jestem tegoroczna maturzystka i moja 100dniówka ma sie odbyć juz jutro. Uczęszczam do " Staszica" i jak zapewne wicie choreografię układa Pan Marek Zaremba. Zostałam początkowa umieszona w innym miejscy podczas poloneza ale ze względu na to iż pan Marek dostrzegł moje zdolności taneczne zostałam przeniesiona do pierwszej pary lecz nie w mojej klasie.Tańczyłam na tym zaszczytnym miejscu przez pare tygodni, w pewnym momencie zaczęto mi grozić że jeśli nie wrócę na poprzednie miejsce ktoś inny przemówi mi do rozsądku. Pan Marek zaremba z obawy o ewentualnym zagrożeniu przeniósł mnie ponownie na tydzień przed 100dniowka w inne miejsce. Tam rownież usłyszałam cytuję " wypierdalaj szmato albo zadrapie Twojego partnera". Z poczuciem zagrożenia opuściłam sobotnią próbę i w poniedziałek zgłosiłam sie do pedagoga szkolnego, z zaistniałą sytuacja zostałam odesłana do wychowawcy a ten o sprawie poinformował wychowawców uczniów którzy mnie zastraszali. Sprawa także trafiała do dyktatora.Pomimo wszystko nikt nic z tym nie zrobił. Odbijano mna jak Ping pongiem, nikt ze mnie nie chciał rozmawiać. Zostałam nazwana oszustka, usłyszałam zarzuty że przekupiłam pana Zarembę aby stać w pierwszej parze i moje miejsce jest na samym końcu a najlepiej gdybym nie przyszła na 100dniówke bo mogę byc powodem bójek. Jest mi bardzo przykro bo 100dniówka to jeden, jedyny dzien w życiu każdego człowieka. Można byc ma setkach takich impreza ale własna 100d jest raz w życiu. Mam ogromny żal do szkoły. Wczoraj odbyła sie próba na której miało mi zostać przydzielona miejsce, jednak wszyscy udawali że mnie nie znają. Dyktator unikał mojego spojrzenia, wychowawca tym bardziej, a pan Marek zaremba? Jedynie co powiedział to jest bezradny i nie ma siły walczyć z gronem pedagogicznym o moje miejsce.Zostałam potraktowana jak najgorszy śmieć! Pan Marek zaremba nawet nie oświadczyła publicznie iż go nie przekupiłam i to była jego decyzja abym tańczyła w 1 parze. Na tle szkoły jestem juz krętaczem, czuje niemile spojrzenia nauczycieli i boje o moja maturę ustna. Bardzo chciałbym sie wytłumaczyć ale nie za bardzo wiem jak. Nikt mnie nie słucha, nie stara sie mi pomoc. Nawet nie zapytał sie co czuje w tym momencie gdy wprost powiedziano mi ze jestem niemile widziana jutro.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Współczuję.
Za moich czasów nie było takich numerów. A co na to twoi koledzy, koleżanki? Gdzie solidarność klasowa? W "Staszicu" zawsze takie klimaty? Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
a kiedy studniówki w innych szkołach? Ekonomik np.?
|
|
|
|
|
W Staszicu nigdy tak się nie działo. Czy teraz podobne akcje są na porządku dziennym?
|
|
|
|
|
Masakra, a jutro pan Potaż będzie dumnie paradował w pierwszej parze? Powinien Cię dziewczyno zaprosić ze sobą do pary w takiej sytuacji... Wstyd!! Dyrektor powinien na pierwszym miejscu mieć na uwadze dobro uczniów bo szkoła jest dla młodzieży i studniówka jest dla młodzieży.
|
|
|
|
|
" prawdziwych przyjaciół poznaje sie w biedzie" ja w tym momencie niestety nie mam wsparcia ani w klasie ani w najbliższych mi osobach w szkole.
|
|
|
|
|
W takich sytuacjach to nie w mediach powinno się o tym pisac, ale rodzice powinni tam wpaść i zrobić taki rozp...l żeby wylecieli w kosmos,
nie wyobrazam sobie innej sytuacji Czy rodzice reagowali? |
|
|
|
|
Idź i baw się dobrze. Ludzie na których nie możesz teraz liczyć nie są nic warci i w życiu i tak by Ci nigdy nie pomogli. Może dyrekcja wypowie się w temacie? Albo jutro pan Potaż Cię publicznie przeprosi? Lansować się do choreografii pana Zaręby każdy potrafi... Z niecierpliwością czekamy na jutrzejszą relacje z pięknego poloneza... Niech pan Potaż ubierze piękna muchę do idealnie skrojonego garnituru, a na boku młoda dziewczyna będzie wylewać łzy...
|
|
|
|
|
Sprawa niestety zostanie zamieciona pod dywan i tego sie najbardziej boję. Dziękuję wszystkim za słowa wsparcia. To bardzo wiele dla mnie znaczy i w takich momentach daje iskierkę nadziei. Chciałabym aby sprawa został nagłośniona w miarę możliwościi. Co jeszcze mogłabym zrobić w tym kierunku?
|
|
|
|
|
Rodzice zareagowali i bardzo mnie wspierają. Tak jak wspaniałam wyżej zostałam potraktowana jak powietrze i grono pedagogiczne umywa ręce
|
|
|
|
|
Jeśli klasa Ciebie nie wspiera, to nie idź na studniówkę. Za moich czasów na Staszku nie odwalano takich akcji.
Tak poza tematem - post z Facebooka: CYTAT Wyniki ankiety przeprowadzonej dnia 20.11.2017 1. Pop - 263 - 28% ---- za moich czasów 2,8% 2. Rock - 201 - 21% 3. Hip Hop/Rap - 147 - 16% ---- WTF? 4. Metal - 80 - 8% 5. Disco Polo - 77 - 8% ---- kiedyś 2% 6. Muzyka filmowa - 70 - 7% 7. Muzyka poważna - 54 - 6% 8. Reggae - 37 - 4% 9. Country - 22 - 2% Co się stało ze Staszkiem??? Stara gwardia poszła na studia i preferencje muzyczne sięgają dna. |
|
|
|
|
Szkoda, że nie wspomniałaś o tym, że partner na jednej z ostatnich prób powiedział Ci, że albo skończysz cyrk związany z chęcia bycia w 1 parze albo masz szukać sobie nowego partnera Szkoda, że nie dopisałaś, że tą osobą, która miała Cię przestawić był rodzic odpowiedzialny za 100dniówkę, ponieważ tłumaczenie Ci, że powinnaś tańczyć w swojej klasie nie innej nie pomagały. Szkoda, że nie wiesz, że z Twoimi umiejętnościami tanecznymi nie jest tak cudownie jak Ci się wydaje i w klasie 30 osobowej jest dużo osób robiących to lepiej. Na koniec szkoda, że nie przemyślałaś tego czy wyżalanie się na forum publicznym i narzekanie na szkołę cokolwiek zmieni skoro tak boisz się o swoją maturę ustną.
Trochę dystansu do siebie bo przed Tobą prawdopodobnie studia i prawdziwe życie i dopiero wtedy nożesz od życia nieźle po dupie dostać. Pozdrawiam, kilkuletni absolwent, który patrzył na to obiektywnie z boku. Tobię też tak radzę ;) |
|
|
|
|
ja bym dodała, że szkoda, że nie zauważyłaś, że w szkole w klasach trzecich jest oprócz ciebie jeszcze z 300 osób conajmniej i wielu się marzy miejsce z przodu. szkoda też Ciebie, bo od życia dostaniesz w dupę, za to co robisz, a poza tym, kto wie, może to już się dzieje.
w każdym razie nie ma co bezcześcić imienia szkoły na forum internetowym, bo nic to nie zmieni, a Ty ze swojej chęci zemsty na wszystkich, którzy ci rzekomo utrudniali możesz tylko wiochy narobić sobie i innym, na przykład tym wielu osobom, tóre na imię tej szkoły RZECZYWIŚCIE pracują. i to nawet na codzień, a nie gdy zbliża się jeden dzień w roku. nikt nie jest pępkiem świata, księżniczko. |
|
|
|
|
Teraz robisz z siebie niewiniątko?
Każdy na Staszicu wie, jaka jest prawda, sama sobie stanęłaś na miejscach innych. Myślisz, że jesteś gwiazdą? Nie dziw się, że nikt nie chce żebyś tańczyła w pierwszej parze. Sama doprowadziłaś do tego swoim zachowaniem! I myśle, że wspominanie o naszym wspaniałym gronie pedagogicznym jest nie na miejscu, zawsze próbują pomóc, ale nie jak się kłamie i kręci. Nie wiem dziewczyno co chciałaś osiągnąć, ale tylko się pogrążyłaś. Nikt nie ma do Ciebie nic, nawet szacunku. |
|
|
|
|
CYTAT Idź i baw się dobrze. Ludzie na których nie możesz teraz liczyć nie są nic warci i w życiu i tak by Ci nigdy nie pomogli. Może dyrekcja wypowie się w temacie? Albo jutro pan Potaż Cię publicznie przeprosi? Lansować się do choreografii pana Zaręby każdy potrafi... Z niecierpliwością czekamy na jutrzejszą relacje z pięknego poloneza... Niech pan Potaż ubierze piękna muchę do idealnie skrojonego garnituru, a na boku młoda dziewczyna będzie wylewać łzy... Co jak co, ale Potasz wkłada w tę szkołę mnóstwo serca i jest człowiekiem, który podchodzi do uczniów niemal personalnie. Nikt nie jest w tej szkole pokrzywdzony i wszystko działa bez zarzutu, a w tym przypadku, no cóż. Człowiek szuka sobie problemów na siłę, to zawsze jakiś znajdzie ;) Nie rozumiem tej palącej potrzeby tańczenia w pierwszej parze. Może niech laska sobie przyjdzie w niedzielę, jak jeszcze dekoracji nie ściągną, stanie przy linii i zatańczy sama tam, co? Wilk syty i owca cała. Ludziom się w dupach z egoizmu przewraca, co za czasy nadeszły. |
|
|
|
|
Proszę, proszę ile nowych kont A co Was tak natchnęło je zakładać? Jeszcze sobie pozakładajcie ...
Kokaherahasz regiiii Kochananananana Kto następny zdąży założyć konto 26 stycznia ? |
|
|
|
|
Hahaha Kilkuletni absolwent, który wie jaka jest prawda ... Sami geniusze widzę ze szkoły na Staszka wychodzą
|
|
|
|
|
CYTAT Proszę, proszę ile nowych kont A co Was tak natchnęło je zakładać? Jeszcze sobie pozakładajcie ... nie pozwolę na szkalowanie imienia tej szkoły, bo jako również tegoroczna maturzystka jestem w stanie z czystym sercem powiedzieć, że nawet jak laskę ktokolwiek zlał, to nie bez powodu. ludzie, którzy pracują w tej szkole angażują się w to całymi ciałami i umysłami. jest pełno pedagogów, którzy poświęcają swój czas poza godzinami lekcji, żeby przygotować uczniów do matury, rozwijać ich zainteresowania i tak dalej. i mówię z autopsji, bo wyobraź sobie, że jutro też idę na tę studniówkę i będę tańczyć poloneza z tyłu) chciałam bliżej, no ale cóż, ŻYCIE. jakoś świat mi się nie wali i nie zrzucam winy za ewentualne niepowodzenia na kogoś. wszystko da się naprawić, tylko widocznie trzeba być fair. |
|
|
|
|
Nikt ci nie uwierzy w te gadki jaka biedna jesteś, kazdy widział jakie cyrki robiłaś. Nie było tak jak mówisz i robienie z siebie ofiary losu nie pomoże bo i tak w pierwszej parze nie bedziesz stać, czas sie z tym pogodzić i znaleźć swoje miejsce w szeregu, a nie gwiazdorzyć bo pępkiem świata nie jesteś. Wstyd tak oczerniać swoich nauczycieli którzy sa webec uczniów lojalni. Szukanie pomocy w internecie jeszcze bardziej cie pogrąża w tej sytuacji, czasami trzeba mieć trochę honoru i sie wycofać, a nie grać w głupie gierki bo to działa na niekorzyść wszystkich w to zamieszanych osób. Żałosne. Takie nagłaśnianie nie pomoże ci odzyskać opinii jaka straciłaś u ludzi. Zreszta tutaj chodzi o głupie stanie w pierwszej parze... serio? Jak nisko można upaść.
|
|
|
|
|
Arka Gdynia
|
|
|
|
|
Co za rożnica w której parze się tańczy?
|
|
|
|
|
Co jest dziwne w tym, że chcemy bronić dobrego imienia naszej szkoły, które zepsuła jakaś egoistyczna gwiazdeczka z bujną wyobraźnią?
|
|
|
|
|
Nie no, może gwiazdka go nie zepsuła, ale usilnie się stara.
I dużo ludzi się stara. Tylko nie wiem co ci ludzie z tą szkołą mają wspólnego. Moim zdaniem najpierw trzeba w czymś partycypować, a potem dopiero wygłaszać swoją opinię na dany temat. |
|
|
|
|
Kochanananana - Dlaczego kilkuletni ABSOLWENT Staszka nigdy nie wypowiedział się na naszym forum na jakiś bardziej ambitny temat, tylko akurat teraz zakłada konto To dopiero kompromitacja nie tylko siebie...
|
|
Dołączył: 24 Kwie 2008r. Skąd: Stalowa Wola/Zarzecz Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
To jakieś brednie!!! Ludzie czy wy czytaliście tekst ze zrozumieniem?!("Jestem tegoroczna maturzystka") Na początku autor podaje się za kobietę a na końcu za mężczyznę ( "Bardzo chciałbym sie". Jeśli to pomyłka w tekście, to ja marnie wróżę maturę osobie opisującej zaistniałą sytuację.
PawloSt |
|