|
|
|
CYTAT No i jak mój znajomy cofnął papiery bo właśnie mówił że w tym bloku sami analfabeci wtórni będą mieszkać- miał rację taka większość [moderowano] umyslowych którzy nawet regulaminu nie potrafią przeczytać... Dobrze jedna osoba mniej |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MłodyJa, przy rodzinie 3osobowej musi zostać co najmniej po 500 zł na osobę po odjeciu wszystkich zobowiązań finansowych, kredytów, czynszu, itd itp więc każdy sam musi sobie policzyć
|
|
|
|
|
Jak im schodzi tyle czasu z napisaniem pieciu nazwisk i kilku terminow posiedzen to chyba do grudnia nikt nie zadzwoni.....
|
|
|
|
|
Ja tam się nie stresuje będzie przydział to będzie nie to trudno.Z jednej strony fajnie bo nowe mieszkanie z drugiej strony by muc zamieszkać to na dzień dobry trzeba jakieś 50 tys-80 tys by je wyposażyć.
Jest 287 wniosków więc zanim się zbiorą przeliczą zdolność płatniczą, punkty to minie pewnie jeszcze z miesiąc. |
|
|
|
|
Rozalka to oczywiste ze potrzeba kasy zeby mieszkanie wylonczyc i wyposazyc. Czy to czy kupione na wolnym rynku. No chyba ze ktos ma takie szczescie ze dostaje gotowe mieszkanie i kase na wykonczenie. Mysle ze osoby ktory zlozyly wniosek sa swiadome tego ze musze miec kase na pierwsza wplate plus kase na wykoncenie i wyposazenie mieszkania. To jest oczywiste. Na facebboku jest wpis odnosnie skladu komisji i info ze dzisiaj bylo kolejne posiedzenie organizacyjne.
|
|
|
|
|
Nadal cisza? Nie dzownili do nikogo?
|
|
|
|
|
CYTAT Nadal cisza? Nie dzownili do nikogo? ... nie, i mi sie nie spieszy i tak blokow jeszcze nie zbudowali ;] |
|
|
|
|
Mam pytanie sa jakies rzuty poszczegolnych klatek z rozmieszczonymi mieszkaniami i ich rozkladami pokojowymi? czy czlowiek dostaje przydział w ciemno? tak z ciekawosci pytam bo sam nie skladalem wniosku.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
Mysle ze jak komus przydziela to wtedy dopier dostanie projekt konkretnego mieszkania.a swoja droga byly gdzies linki do jakis przykladowych mieszkan. Chyba str 2 w tym watku
|
|
|
|
|
Znalazlem ale wydaje mi sie ze te mieszkania beda inne ponieważ tam sa nawet kawalekrki 26 metrow a tutaj wiem ze niby maja byc od 40 m kwadratowych mieszkania wiec mysle ze jest inny projekt
|
|
|
|
|
To sie okaze. Miejmy nadzieje ze ktos kto to projektowal zrobil to z sensem i z mysla o wygodzie dla rodziny
|
|
|
|
|
Ktos coś już wie ?
Awwf |
|
|
|
|
Czy ktoś z Państwa dostał już list? Kilka osób już miało donieść zaświadczenie o saldzie konta bankowego .
|
|
|
|
|
Dzwonili do kilku osób, aby właśnie przyjść odebrać list.
|
|
|
|
|
Ci co mieli dostać już dostali , ale nikt nic nie mówi dopóki się nie zdecyduje czy weźmie czy nie , a później dopiero reszta otrzyma listy i mieszkania których „ ci wybrani „sie zrzekną
|
|
|
|
|
wopin Skąd wiesz?
|
|
|
|
|
u mnie cisza
|
|
|
|
|
CYTAT Dzwonili do kilku osób, aby właśnie przyjść odebrać list. skąd wiesz? |
|
|
|
|
A ja dziś dzwoniłem. Komisja analizuje jeszcze wnioski i prosi o ewentualne uzupełnienia. Wniosków i papierów jest na tyle dużo, że zejdzie im pewnie do końca miesiąca. Słuchajcie, przecież ta komisja musi również analizować wnioski zasiłkowców i tych którzy się do programu nie nadają, a z tym niestety schodzi. Cierpliwie czekam, czekam ma własne mieszkanie tyle lat, to te kilka tygodni więcej nie robi mi żadnej różnicy, tym bardziej że mieszkania mają być oddane lokatorom w styczniu.
|
|
|
|
|
Solopan My również czekamy, ale klucze będą w listopadzie (po zakończeniu budowy) a w styczniu to ostatnie klucze.
|
|
|
|
|
Tak jak mówię na 2 turę się załapią kolejni
Na mieszkania którzy Ci z 1 nie wzięli |
|
|
|
|
Poki co cisza...mysle ze jak ogarna calosc to wtedy beda informowac dopiero
|
|
|
|
|
A ten wklad poczatkowy kiedy bedzie trzeba zaplacic jesli ktos sie zalapie? po weryfikacji wnioskow i przydziale czy w listopadzie/ styczniu przy odbiorze kluczy?
|
|
|
|
|
i9okilo;o0;
|
|
|
|
|
Wklad wplaca sie do 14 dni po otrzymaniu info ze sie dostalo mieszkanie. Jak wplacisz to wtedy idziesz podpisywac umowe
|
|