|
|
|
@rsta: co do ciemnogrodu to tylko nadmienię, że odkąd w Polsce zwiększa się populacja ateistów, to rynek horoskopów i wróżek ciągle rośnie - ciekawe ...
Nie zgodzę się natomiast z definicją swastyki na tym banerze co wkleiłeś, coś mi tam nie pasuje określenie starogermański... źle się kojarzy od momentu, kiedy naziści ją sobie "zaadoptowali" ... Poza tym symbolika to symbolika, dla ciebie motyl to new age, dla mnie po prostu motyl, a jednorożec jednoznacznie kojarzy mi się tylko z Księciem Dzielcelotem i Królewną Dziękuję Bardzo... Im bardziej starasz się przypisać "złe moce" symbolom, tym bardziej wierzysz we wróżki i inne gusła - chodzi o to, żebyśmy nie zaczęli masowo mordować motyli (tak jak stonkę np.) i urządzać wypraw na jednorożce za pieniądze podatnika... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CYTAT co do ciemnogrodu to tylko nadmienię, że odkąd w Polsce zwiększa się populacja ateistów, to rynek horoskopów i wróżek ciągle rośnie - ciekawe Potwierdza to moją teorię o zabobonnych ateistach ... CYTAT Poza tym symbolika to symbolika, dla ciebie motyl to new age, dla mnie po prostu motyl, a jednorożec jednoznacznie kojarzy mi się tylko z Księciem Dzielcelotem i Królewną Dziękuję Bardzo... Im bardziej starasz się przypisać "złe moce" symbolom, tym bardziej wierzysz we wróżki i inne gusła - chodzi o to, żebyśmy nie zaczęli masowo mordować motyli (tak jak stonkę np.) i urządzać wypraw na jednorożce za pieniądze podatnika... Jako wierzący w Boga, wierzę również w istnienie szatana. A niestety on się podszywa pod różnego rodzaju wróżki, gusła, itd... Motyl jest piękny, bo jest stworzeniem Boba, koniczynka również, słonie, drzewa, itd., ale symbolika z nimi związana i wiara w ich moc ma już drugie dno ... A jednorożec to stworzenie fantastyczne, występujące tylko w mitach i legendach "Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT co do ciemnogrodu to tylko nadmienię, że odkąd w Polsce zwiększa się populacja ateistów, to rynek horoskopów i wróżek ciągle rośnie - ciekawe Potwierdza to moją teorię o zabobonnych ateistach ... CYTAT Poza tym symbolika to symbolika, dla ciebie motyl to new age, dla mnie po prostu motyl, a jednorożec jednoznacznie kojarzy mi się tylko z Księciem Dzielcelotem i Królewną Dziękuję Bardzo... Im bardziej starasz się przypisać "złe moce" symbolom, tym bardziej wierzysz we wróżki i inne gusła - chodzi o to, żebyśmy nie zaczęli masowo mordować motyli (tak jak stonkę np.) i urządzać wypraw na jednorożce za pieniądze podatnika... Jako wierzący w Boga, wierzę również w istnienie szatana. A niestety on się podszywa pod różnego rodzaju wróżki, gusła, itd... Motyl jest piękny, bo jest stworzeniem Boba, koniczynka również, słonie, drzewa, itd., ale symbolika z nimi związana i wiara w ich moc ma już drugie dno ... A jednorożec to stworzenie fantastyczne, występujące tylko w mitach i legendach Witam RSTA - lepiej zniknąć po śmierci, niż dożyc wieczne odpoczywanie... To przerażająca przyszłość.... Twój Bóg, jeśli istnieje, to ma Cię ..... sam widzisz, że śpi w najlepsze od tysiąca lat..... Nie ma, jak wychowanie owieczek od małego, aby opłacały cały ten kościelny interesik..... W końcu kasa musi grać.... Ot cała filozofia chrześcijaństwa.... Pozdrawiam |
|
|
|
|
Zbawienie to nagroda a nie przywilej.
No jest opcja bulu wiecznego :-) ale to tez zasłużona nagroda. Pustych losów nie przewidziano. Jak was martwi że świat nie jest jak raj a ludzie jak Adam i Ewa w Edenie to wystarczy przeczytać o Szatanie i juz wiecie dlaczego nas wypędził i zostawił w jego zasięgu. Czego tu żałować? Zbawienie to nagroda nie przywilej. |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT CYTAT O Pelele widze przybylo 20 %, tak malo do bana, trzeba go delikatnie podkur ..c i zaraz bedzie 100 %. A chlop tak ciezko od paru miesiecy nabijaj posty wypocinami. Jak tam sprawa w sadzie? Zarobisz na tym? A moze Andzejek cie bedzie musial publicznie o to na tym portalu przeprosic. Tekst nie na temat. Paragraf 2.1 Regulaminu forum o tekstach prześmiewczych i prowokacyjnych Mirek!!Pozwól mu prowokowaćJa to przeżyje a on i tak tego nie zrozumie I znowu sie bawisz w konfidenta Ja sie powaznie pytalem jak tam twoja walka w sadzie. Chyba ty kapujesz bo za takie g wna jakie piszesz już dawno powinni cie wyeliminowac |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT CYTAT co do ciemnogrodu to tylko nadmienię, że odkąd w Polsce zwiększa się populacja ateistów, to rynek horoskopów i wróżek ciągle rośnie - ciekawe Potwierdza to moją teorię o zabobonnych ateistach ... CYTAT Poza tym symbolika to symbolika, dla ciebie motyl to new age, dla mnie po prostu motyl, a jednorożec jednoznacznie kojarzy mi się tylko z Księciem Dzielcelotem i Królewną Dziękuję Bardzo... Im bardziej starasz się przypisać "złe moce" symbolom, tym bardziej wierzysz we wróżki i inne gusła - chodzi o to, żebyśmy nie zaczęli masowo mordować motyli (tak jak stonkę np.) i urządzać wypraw na jednorożce za pieniądze podatnika... Jako wierzący w Boga, wierzę również w istnienie szatana. A niestety on się podszywa pod różnego rodzaju wróżki, gusła, itd... Motyl jest piękny, bo jest stworzeniem Boba, koniczynka również, słonie, drzewa, itd., ale symbolika z nimi związana i wiara w ich moc ma już drugie dno ... A jednorożec to stworzenie fantastyczne, występujące tylko w mitach i legendach Witam RSTA - lepiej zniknąć po śmierci, niż dożyc wieczne odpoczywanie... To przerażająca przyszłość.... Twój Bóg, jeśli istnieje, to ma Cię ..... sam widzisz, że śpi w najlepsze od tysiąca lat..... Nie ma, jak wychowanie owieczek od małego, aby opłacały cały ten kościelny interesik..... W końcu kasa musi grać.... Ot cała filozofia chrześcijaństwa.... Pozdrawiam A jeśli się mylisz delta? Co wtedy? "Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
|
|
|
Będzie jeszcze stękał do Boga jak go choroba śmiercia postraszyNie on pierwszy i nie ostatni z ateuszy
Kocham Jedrule i jego kulture |
|
|
|
|
Witam
RSTA - zrobię mu rachunek sumienia i poproszę, żeby żałował za grzechy, których się dopuścił W końcu za ten cały okrutny świat ktoś odpowiada, czyż nie??? |
|
|
|
|
@rsta: a widziałeś najnowszą reklamę sieci H&M o złym Świętym Mikołaju??
ja naprawdę do niedawna byłem przekonany, że nie jestem rasistą... ale tej reklamy nie potrafię racjonalnie wytłumaczyć, może delta spróbuje - w końcu specjalista od lepszego wyboru... całkiem jak z reklamą Tigera - to ktoś jeszcze kupuje?? @delta: ty terrorysta jesteś... |
|
|
|
|
Witam
@tylko_aaa - nie oglądam reklam.... przykro mi, ale nie wiem, o czym piszesz.... Terrorystą???? NIGDY W ŻYCIU!!!! Prędzej pacyfistą... Pozdrawiam |
|
|
|
|
no dobra delta, może pacyfistycznym terrorystą...
udanego weekendu. |
|
Dołączył: 17 Kwie 2016r. Skąd: PiSLamaBad Ostrzeżenia: 100% |
|
|
|
Pacyfistyczny terrorysta.
To na bezrobociu wymyślasz takie definicje i teorie? Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
|
|
mam bardzo stresującą i odpowiedzialną pracę, więc wymyślam dla rozładowania...
|
|
|
|
|
Czyżbyś był rewizorem w MKS-sie?
|
|
Dołączył: 17 Kwie 2016r. Skąd: PiSLamaBad Ostrzeżenia: 100% |
|
|
|
tak po katolicku
Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
|
|
to i ja jeszcze
i ciekawe dla kogo te prezenty i co tam w nich jest? sztan pełnom gembom! |
|
|
|
|
Ja mam 30 lat i jestem ateistą. |
|
|
|
|
CYTAT Ja mam 30 lat i jestem ateistą. A co to kogo obchodzi?Bądz sobie kim chcesz |
|
|
|
|
CYTAT Witam RSTA - zrobię mu rachunek sumienia i poproszę, żeby żałował za grzechy, których się dopuścił W końcu za ten cały okrutny świat ktoś odpowiada, czyż nie??? I jeżeli wtedy okaże się, że to właśnie człowiek odpowiada za swoje czyny...? "Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Witam RSTA - zrobię mu rachunek sumienia i poproszę, żeby żałował za grzechy, których się dopuścił W końcu za ten cały okrutny świat ktoś odpowiada, czyż nie??? I jeżeli wtedy okaże się, że to właśnie człowiek odpowiada za swoje czyny...? Rsta a gdyby ktoś przy Tobie wyrządzał krzywde komuś. Zareagował byś? Czy miał to gdzieś bo to kto inny odpowiada za swoje czyny? |
|
|
|
|
Zareagowałbym, ale i tak każdy człowiek odpowiada za swoje czyny.
"Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
|
|
|
CYTAT Zareagowałbym, ale i tak każdy człowiek odpowiada za swoje czyny. Już to widzę jak reagujesz i ryzykujesz utrata kilku ząbków. Może byś na policję za dzwonił ale to już by było za późno. |
|
|
|
|
Nie przeczę, w niektórych sytuacjach mogłoby zabraknąć odwagi ...
Jestem tylko człowiekiem. Ale wracamy do ciemnogrodu wierzeń w zabobony i wróżki. Czy ateisci wierzą w zabobony i czy chodzą do wróżek? "Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
|
|
|
CYTAT Zareagowałbym, ale i tak każdy człowiek odpowiada za swoje czyny. To czemu Pan Bóg mając możliwość zareagowania nie reaguje? |
|
|
|
|
Reaguje, ale nie od razu.
Dał każdemu człowiekowi wolna wolę ... "Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|